ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Коломойский советует Зеленскому объявить дефолт - Financial Times

13:23,

Авторитетное издание обнародовало материл, в котором пишет, что олигарх Игорь Коломойский рекомендует украинскому президенту Владимиру Зеленскому не платить МВФ, объявив дефолт. Статья озаглавлена "Украинский олигарх призывает Владимира Зеленского объявить дефолт по долгам".
"Новый президент Украины Владимир Зеленский должен последовать примеру Греции и отклонить программу жесткой экономии Международного валютного фонда или дефолт по внешнему долгу", - цитирует Коломойского FT. Он назван в тексте "спорным сторонником олигарха".
Издание отмечает, что Украине нужны кредиты МВФ, которые находятся в резервном соглашении, для обслуживания внешнего долга, который составляет около 60% валового внутреннего продукта. И что, учитывая, что платежи достигнут максимума в этом и следующем году, Коломойский также предположил, что Украине нечего бояться, если она не выполнит своих обязательств.
"По моему мнению, мы должны относиться к нашим кредиторам так же, как Греция. Это пример для Украины. В 2015 году Афины столкнулись с кредиторами и стали первой развитой страной, которая не выплатила кредит МВФ, хотя и временно... Сколько раз был дефолт Аргентины? И что, они реструктурировали это. Все в порядке", - рассказал олигарх изданию.
По мнению Financial Times, такие комментарии Игоря Коломойского могут вызвать тревогу у западных покровителей Киева, хотя Зеленский ранее заявил, что будет придерживаться условий финансовой помощи Украине в размере 3,9 млрд долларов.
Как добавляют американские журналисты, беспокойство украинцев и западных чиновников по поводу влияния Коломойского на нового президента усилилось после того, как в этом месяце миллиардер вернулся в Киев после двух лет добровольного изгнания, а его бывший личный адвокат был назначен руководителем аппарата Зеленского.

Напомним, что с новым правительством Украины после его формирования и после выборов. Об этом ранее заявил глава Департамента коммуникаций МВФ Джерри Райс.
 

Loner

Well-Known Member
Зведення станом на 18:00 26 травня 2019 року

18:23 - 26.05.2019

Від початку доби ворог двічі порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Усі обстріли відбулись в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". Тут ворог вів вогонь по позиціях Об'єднаних сил:
біля села ГНУТОВЕ – з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу міста КРАСНОГОРІВКА – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Втрат серед українських захисників немає. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Військовим радникам з країн ОБСЄ показали новітню російську зброю на Донбасі

19:24 - 26.05.2019 , 151

Група військових радників країн-учасниць ОБСЄ 23-25 травня здійснила візит до зони проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, у ході якого детально ознайомилася з усіма аспектами російської гібридної агресії проти України.
Про це представник Міністерства оборони України при Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні полковник Борис Семишкур.
"Загалом в ознайомчій поїздці в зону ООС у супроводі українських представників взяли участь 13 військових радників країн-учасниць ОБСЄ – з Австрії, Грузії, Канади, США, Молдови, ФРН, Румунії, Франції, Швеції, Польщі, Литви, Туреччини, Фінляндії", - зазначив він.
У перший день поїздки військові дипломати провели зустріч у Краматорську з командувачем Операції Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Сирським. Командувач ООС ознайомив іноземних гостей з ситуацією та поточною оперативною обстановкою в районі проведення операції Об’єднаних сил. Зокрема, він розповів про порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, обстріли населених пунктів, створення перешкод патрулям СММ ОБСЄ з боку представників збройних формувань РФ. "Під час зустрічі генерал-лейтенант Олександр Сирський продемонстрував докази присутності російсько-окупаційних військ на території Донецької та Луганської областей, а також провів короткий статистичний показ зразків зброї РФ, виявленої на території України, які є на озброєнні виключно російської армії", - зазначив Семишкур.
Зокрема, були представлені докази активного використання РФ на Донбасі таких систем, як БПЛА “Орлан-10”, комплекс РЕБ “Леєр-3”, БПЛА “Тахион”, “Гранат-1”, “Гранат-2”, “Гранат-4”, “Форпост”, “№2166 - Topographer”. “Всі вище наведені системи неодноразово фіксувались в зоні конфлікту. Крім того, була можливість ознайомитись із деякими зразками сучасних БПЛА російського виробництва, які були збиті у повітряному просторі України нашими силами на Донбасі”, - вказав представник МОУ при ППУ.

Зазначається, що 23 травня група військових радників країн-учасниць ОБСЄ відвідала м. Соледар, де було проведено брифінг із представниками Спільного центру координації і контролю (СЦКК). Під час зустрічі іноземні військові були поінформовані, зокрема, про те, що з моменту початку ООС (30 квітня 2018 року) було зафіксовано 10076 випадків порушення режиму припинення вогню, при цьому представник СЦКК зазначив, що ЗСУ відкривають лише вогонь у відповідь, у разі якщо РОВ вчиняють провокативні дії та обстрілюють позиції наших сил.
Також іноземній делегації розповіли про активне використання РФ високотехнологічних комплексів РЕБ, таких як "Репелент-1", "Леєр-3", "Красуха-2", "Билина" та інші, які дозволяють здійснювати глушіння безпілотників СММ ОБСЄ в радіусі понад 50 км з метою унеможливлення моніторингу та виявлення прихованого розміщення сил і техніки РОВ. Крім того, військові з країн-учасниць ОБСЄ були поінформовані про ще одне питання, яке повністю ігнорується РФ - забезпечення повного контролю урядом України над державним українсько-російським кордоном, через який не припиняються поставки з території РФ в ОРДЛО боєприпасів, пального та техніки. Представник СЦКК також повідомив присутнім, що, вийшовши в односторонньому порядку з СЦКК, РФ намагалась змусити українську сторону прийняти умови на яких представники незаконних утворень увійшли б до СЦКК на рівних з українською стороною умовах, що б могло де-факто означати визнання Україною цих незаконно утворених формувань.
24 травня делегація військових радників відвідала Маріуполь, де було проведено ряд зустрічей із заступником ОТГ “Схід”, дирекцією Азовського судноремонтного заводу та мерією міста Маріуполь. Заступник командувача ОТГ “Схід” розповів присутнім іноземним дипломатам про безпекову ситуацію в зоні його відповідальності та наслідки діяльності РФ щодо створення перепон у вільному проходженні торгових судів через керченську протоку та Азовським морем.
"Під час відвідування порту міста Маріуполь, а також спілкування з дирекцією Судноремонтного заводу та мерією міста, військовим радникам країн-учасниць ОБСЄ було більш детально доведено саме економічну складову гібридної агресії РФ в Азовському регіоні", - зазначив Б.Семишкур.

Цього ж дня делегація здійснила переліт до м.Харкова, де були проведені зустрічі із представниками мерії міста та СБ України в Харківській області. Іноземним дипломатам була доведена інформація щодо підривної діяльності спецслужб РФ, яка проводилась з метою розхитування ситуації у місті та регіоні в цілому і створення т.зв. "ХНР". Зокрема, представник СБУ повідомив, що протягом 2014-2015рр. спецслужбами РФ було вчинено 39 терористичних актів, ще 19 терактів було попереджено. Крім того, викрито 23 угруповання, які діяли на користь спецслужб РФ.
“Метою організації візиту до України було продемонструвати військовим радникам країн-учасниць ОБСЄ складність та багатовимірність агресії, яку РФ розпочала та продовжує вести проти нашої держави. На шляху до досягнення своїх зовнішньополітичних цілей РФ вживає широкий спектр наявного інструментарію, починаючи від прихованої підривної діяльності своїх спецслужб, заходів економічного та політичного тиску та закінчуючи застосуванням своїх збройних сил", - зазначив полковник.
 

Loner

Well-Known Member
Уход Суркова не победа, а предвестник грядущего коллапса Украины

19:35 - 26.05.2019

Как и было понятно задолго до свершившегося события, Владислав Сурков, ныне бывший куратор и идеолог так называемых "днр" и "лнр" и по совместительству помощник Владимира Путина, написал заявление о своем уходе с занимаемого поста и "осуществил прощальный визит на оккупированную часть Донбасса", которую формально (только экономически) будет курировать экс-посол России в Беларуси Михаил Бабич. Хотя, слово “курировать”, применимо к Бабичу, равно как и сам уход Суркова, больше в формате постановочного действа, но для Украины не сулящее ничего хорошего.

На данный момент многие СМИ, журналисты, а так же так называемые лидеры общественного мнения уже связывают уход Суркова с недавно прозвучавшим заявлении Медведчука о выходе из переговорного процесса Россия-Украина. Причем, степень ура-патриотической шизофрении, в контексте данных событий, разрывает здравый смысл в клочья.
Например, такая “говорящая голова” как Лиза Богутская уже успела связать уход Медведчука и Суркова с поражением Порошенко, якобы отвечавшего за возвращение Украины в орбиту РФ. Что же, видимо в бытность хорошо налаженных поставок из Аргентины Лизочке подвезли неплохую партию высококачественных латиноамериканских эманаций, которых в суррогатном виде хватит ей надолго. Но все же, как говорится, вернемся к нашим баранам, не забывая о контексте нарративов так называемых ЛОМов.
Дело в том, что в краткосрочные планы Кремля никогда не входило возвращение Украины в орбиту РФ, ибо это долгосрочная перспектива. А вот что входило, так это возвращение оккупированного Донбасса Украине, на условиях России, под соусом автономии. Для того чтобы постичь эту незыблемую истину, достаточно прочитать работы и речи Суркова.
По сути, уход Владислава Суркова это отнюдь не поражение, а наоборот, победа его концепции. Смена лиц в переговорном процессе, к которым привык среднестатистический украинец и подача “автономии” под новой приправой, которая не пришлась бы по вкусу старой команде, но которую, при посредничестве ЛОМов с сомнительной родословной, но серьезным влиянием на массы “¾-х” без труда скормят нужной аудитории, дабы даже и вопросов посторонних не возникло в процессе поедания просроченных полуфабрикатов.
Стоит отметить, что сам процесс автономии “по Сурковски” будет проводиться через бывших “регионалов”, не имеющих за собой кровавых преступлений и повышенной токсичности у масс, и которых можно без труда выводить на передний план дискуссии. Что, в принципе, уже и происходит.
К слову сказать, не забываем о Медведчуке, за которого сейчас весьма активно заступаются евродепутаты, опять же, с сомнительной родословной. Данная игра в ворота Минских соглашений явно ведется пророссийскими политиками европейского плацдарма для повышения цены Медведчука как переговорщика, особенно на момент выхода из процесса значительного числа людей старой команды, сохранявшей приемлемый для Украины баланс и накануне выборов в Верховную Раду.

В итоге, мы получаем самую, что ни на есть откровенную реализацию плана Суркова, по интеграции в здоровый организм Украины Донбасских метастаз, не излеченных, а по-прежнему заражённых “русским миром”. И все это будет происходить под одобрительный гул информационных ретрансляторов новой власти. Хотя, почему “будет”? Уже происходит…
 

Loner

Well-Known Member
"Критики не боюсь": Зеленский отреагировал на скандал с протестом против него в Ровно
26 мая 2019, 16:00

Президент призвал МВД не принимать мер против политических протестующих
Правоохранителей не должны принимать мер против участников политических акций протеста, если они не нарушают правопорядок, заявил президент Украины .
Таким образом глава государства отреагировал на .
"Выяснил ситуацию по поводу якобы задержания парня и девушки, которые устроили против меня протест в Ровне. Никакого задержания не было, но правоохранители могли действовать мягче. В полиции проведут служебную проверку. Призываю МВД не принимать меры против политических протестующих, если люди не нарушают правопорядок. Критики не боюсь", - отметил Зеленский в .
Напомним, ранее на сайте Администрации президента . Автор петиции – Максим Безрук, считает, что "голосование за Зеленского в большинстве своем было протестным", а действующий президент "не имеет поддержки 73% избирателей".

You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
"Мы просто разные". Гройсман решил идти на выборы без Порошенко

21:58,

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман заявил, что будет участвовать в парламентских выборах со , не объединяясь с бывшим украинским лидером Петром Порошенко.
Он отметил, что ему поступали предложения об объединении с партией Порошенко.
"Такие предложения были от президента (бывшего - Прим. Ред.), и много политиков говорили между собой о разных возможностях. Я принял решение: я буду идти самостоятельно. И это решение для меня является окончательным", - заявил Гройсман.
Украинский премьер считает, что они с Порошенко "просто разные".
Также он заявил, что хочет, чтобы украинцы жили в безопасности, с нормальным достатком и были уверены в завтрашнем и послезавтрашнем дне.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 27 травня 2019 року

07:03 - 27.05.2019

26 травня збройні формування Російської Федерації тричі порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Усі випадки порушень противником режиму тиші зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". Тут ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил:
біля села ГНУТОВЕ – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу міста КРАСНОГОРІВКА – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
в районі села ЧЕРМАЛИК – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 26 травня одного окупанта було поранено.
Від початку поточної доби ворог з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів один раз обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ".
Втрат серед українських військовослужбовців немає. На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 

Loner

Well-Known Member
Газ для населения перед выборами подешевеет сразу на 8%

14:32,


"Нафтогаз" .
Это произойдет в связи с подешевением газа на международном рынке, сообщил в Facebook глава компании Андрей Коболев.
"Согласно решению правительства, цена Нафтогаза для коммерческих потребителей формирует цену газа для населения, которая действует в следующем месяце. Следовательно, в июле Нафтогаз будет отпускать газ для нужд населения почти на 8% дешевле - 5803 грн за 1 тыс. куб.м. (без НДС, транспортировки и распределения)", - отметил Коболев.
 
Зверху