Русины - непризнанный народ

Подкарпатская Русь имеет ли право на существование?

• Да, это исконное право русинов на самоопределение.

Голосів: 8 16.0%
  • Нет. Это нарушает конституционный строй.

Голосів: 26 52.0%
  • Не знаю, но похоже это деятельность иностранных спецслужб

Голосів: 10 20.0%
  • Мне все равно...

Голосів: 6 12.0%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    50
  • Опитування закрито .

mangust

патріот
Re: Русины - право на существование?

Не згоден.УПА боролось за суверенітет народу,кількісний склад якого налічував понад 30 мільйонів,і на території України.Про підкарпатських русинів ніхто,до останнього моменту,ніколи не чув.Да і кількисть данного етносу,згідно останнього перепису населення,не перевищує 10 тисяч осіб,що в межах навіть Закарпатської області,складає від сили 0,1%.Про який суверенітет йде мова?Це що титульна нація в данному регіоні?.
Дивує мовчання правоохоронних органів і державних установ.

Karnten

я - барашка

порушення коституції і крапка. черговий бзік якогось політика. аж смішно!!!

Faradey

Живой

Я себе також не вважаю «русским»… і напевне кожен українець такої ж думки… звичайно про малоросів мова не йде….
Я українець!
Все пытаюсь понять что вы несете под слово "малорос"... в разных постах вроде как угадываеться разное значение...
Из того что я догадался вы имеете в виду украинцев, которые склоняються к России? или как? В основном это слово использовалось московитам по отношению к нам.. и дело в том, что это слово оскорбительно так же как хохол, лях , жид и т.д...
И я понимаю, вы не хотите оскорблять украинскую нацию..
придуймайте пожалуйста новое слово.. реально режет глаз:)))

МАХ

Active Member

Все пытаюсь понять что вы несете под слово "малорос"... в разных постах вроде как угадываеться разное значение...
Из того что я догадался вы имеете в виду украинцев, которые склоняються к России? или как? В основном это слово использовалось московитам по отношению к нам.. и дело в том, что это слово оскорбительно так же как хохол, лях , жид и т.д...
И я понимаю, вы не хотите оскорблять украинскую нацию..
придуймайте пожалуйста новое слово.. реально режет глаз:)))
Малороси – це українці за походженням, які нехтуючи культурною та мовною спадщиною, намагаються всіляко наслідувати традиції російського народу, розмовляють російською, а також, зневажають українську інтелігенцію і всіляко підтримують наміри Кремля….

Що саме в слові малорос вас ображає??? Чи захисників «великої держави» не влаштовує приставка «мало»?.. все ж они великие….
Саме так я не хочу щоб український народ хтось ображав, зневажав, а тим більше ганьбив… тому я називаю малоросами всіх тих хто зневажає Україну… у мене не повертається язик назвати таких людей українцями, мені соромно за них, за те що вони також українці які ганьблять свою ж країну… тому саме малороси.. це найбільш гуманне і найменш образливіше слово яким їх називають….

mangust

патріот
Против лидеров подкарпатских русинов завели дело

Против главы Сойма подкарпатских русинов Димитрия Сидора и главы Народного совета русинов Закарпатья, депутата облсовета Евгения Жупана ("Наша Украина") возбуждено дело по подозрению в посягательстве на территориальную целостность и неприкосновенность Украины.

Соответствующее дело возбуждено прокуратурой Закарпатской области, сообщил руководитель пресс-службы УСБУ в Закарпатской области Александр Ришко "Украинским новостям".

Дело возбуждено по части 1 статьи 110 УК (посягательство на территориальную целостность и неприкосновенность Украины).

Vlad_S

Скептик
Кстати, в России c признанием всё в порядке, и никто не кричит о сепаратизме, хотя по логике вещей должно быть наоборот :)

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Русины - непризнанный народ

Невже?
Тоді Вам сюди - про сепаратизм сибірський, а також є посилання на сайти інших сепаратистських рухів (вже точно не скажу, але один - ингерманландський там точно є).
Плюс невідомо на скільки зараз заморожене питання сепаратизму чеченського та татарського, і чи заморожене взагалі.

hed1n.ru

стебанутый

Малороси – це українці за походженням, які нехтуючи культурною та мовною спадщиною, намагаються всіляко наслідувати традиції російського народу, розмовляють російською, а також, зневажають українську інтелігенцію і всіляко підтримують наміри Кремля….
Сами выдумали?
Ма́лая Русь, Ма́лая Росси́я, позднее Малоро́ссия, реже Малору́ссия — историческое название Галицко-Волынской земли в XIV—XV веках и территории Поднепровья в XV—XVI веках.[1] В России до начала XX века зачастую применялось как название Украины в целом.

Внизу посмотрите список литературы, где встречается термин Малороссия.
Кстати если задуматься над семантикой слова "Украина", то получится "Страна У" :)

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Русины - непризнанный народ

Невже?
Тоді Вам сюди - про сепаратизм сибірський, а також є посилання на сайти інших сепаратистських рухів (вже точно не скажу, але один - ингерманландський там точно є).
Плюс невідомо на скільки зараз заморожене питання сепаратизму чеченського та татарського, і чи заморожене взагалі.
Ой, неужели не ясно кто заинтересован в подобном?
Вот пытались мировые державы протащить закон о том, что если на определённой территории живёт мало людей, то она становится ничейной. Отсюда всё и растёт.
Тем более половина всех сайтов - мёртвые.

Зверху