Вступ України у НАТО

Чи потрібно вступати Україні в НАТО?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    243

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Ответ: Вступление Украины в НАТО

Да, но в первую очередь думать об интересах страны 70 - ответ не однозначный. прежде надо доказать, что есть в этом интерес страны. Этот ответ можно понять как "ДА" и "НЕТ"
Если учесть, еще публику на форуме, то... :)
:) :) :).
Дійсно, дуже не однозначний. Навить, нема ніякогої різниці, там спочатку "Да" стоїть, чи "Нет". Може тоди відповісте, чому "Нет, нужно ориентироваться на Россию" до "Нет" зарахували?
Як на мене, а я опрос створював, то є 4 відповіді.
1. За НАТО. ( ...тому що проти Росії ).
3. За Україну. ( ... за НАТО, бо все свідчить про те що, якщо не сробимо дурниць, і не опинемося "мальчиком для биття" це буде Україні вигідно ).
4. За Росію. ( ...проти НАТО, тому що Росія так каже, я верніше Росії це невигідно ).
2. Проти НАТО.( ...принципово, бо "ми за мир" ).
Більш-менш у коректній формі я їх і висловив.
Тому, якщо Вас вже конкретні відповіді цікавлять, то рахуйте 1. 73 "за" і 4. 61 "проти".
 
M

Moderator

Guest
Ответ: Вступление Украины в НАТО

BERNZ
Где вы там большенство узрели? не понятно...


С какой стати уровень жизни в Украине будет выше после вступления в НАТО? НАТО это благотворительная организация, для повышения уровня жизни?
Раз вступаем в НАТО, то нужно придерживаться каких-то критериев уровня развития, Африке не разрешат же присоединятся, будет к чему стремится стране
 

valery_ua

Well-Known Member
Ответ: Вступление Украины в НАТО

Мнение надо у народа спрашивать при помощи референдума
А кто сказал, что у народа не будут спрашивать? Вы только волну гоните преждевременно, ведь никто ж и не говорит, что мы туда войдем, не спросив Вас! Зачем лишние разговоры? Или можно даже Вас спросить : кто сказал, что мы войдем в НАТО, не спросив народ?
 
Останнє редагування:

Terminus

where death is most alive
Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Вступление Украины в НАТО

Не знаю чому, але Ваша риторика дивним чином збігається з полум'яними промовами "губошльопа" Петі Симоненка. .... Тоді я нагадаю Вам, що за часів СССР ..., брали їх туди без згоди, плюс до того, часто це були вчорашні школярі після курсів в "учебках"...
...
Знаєте, настогидло вже. Ви не суддя Верховного суду України, не істина в останній інстанції, не лікар психіатр, наскільки я зрозумів - не маєте приладу, яким вимірюють "здравомисліє". Тому не треба всіх підганяти під свої стандарти та вішать ярлики "нєздавомисящіх".
...
Хочу нагадати, що НАТО не лише військові, а також інші, в тому числі ще й соціальні стандарти. І країни які в НАТО перебувають, такими темпами населення не втрачають. Не знаю як для Вас, а для мене це показник більше ніж переконливий.
...
Щодо "материальной заинтересованности" - я вже звик... То Ви чипляєтесь до чужих дідів, то наголошуєте про чужих "хозяїв", тепер шукаєте "продажних"... Тільки неображайтесь, коли інші будуть використовувати подібну риторику.
Смешно выглядят попытки подобных лжепатриотов навязать свои домыслы по поводу лучезарного будущего Украины в составе военного блока НАТО. И разбеседования об автоматическом повышении благосостояния украинского народа и социальных стандартов его жизни выглядят то ли откровенной насмешкой над Украиной, то ли скрытым умыслом по втягиванию нашего многострадального народа в очередное движение к кабале, теперь от НАТО. Если так, то уж лучше пусть такие попытки разберет ликар-психиатр, чем подобные личности втянут нас в авантюру гибели сынов Украины на полях битв за чужие "национальные интересы". Лучше уж нести интернациональный долг, чем погибать за героиновый интерес "дяди Сэма". Не задурюйте головы, не путайте гражданский Европейский Союз и военное проамериканское НАТО. Вообще, при современных разногласиях в НАТО, ясно, кого затолкали бы в горячий южный Афганистан воевать вместо отказавшихся немцев, будь Украина в НАТО. И положительные голоса "за НАТО" тогда окупались бы кровью украинцев. Но, хорошо, что еще не у всех в нашей стране такая риторика.
Риторика "задравших штаны бежать" в НАТО явно или неявно перекликивается с необдуманными речами доморощенных евроатлантистов, забывающих о законах и законности на Украине.

Однако, вспомним немного о недавнем прошлом:

Самое важное, что евроатлантисты полностью замалчивают Постановление Верховной Рады, которое и определяет отношения нашей страны с организацией НАТО. Постановление называется «Об отношениях Украины и Организации Северо-Атлантического Договора (НАТО)» («Щодо відносин України і Організації Північно-Атлантичного Договору (НАТО)»), за №612 от 23 апреля 1999 года. Постановление, кстати, действующее - его никто не отменял. Рассмотрим же его по порядку.

В Постановлении, которое определяет отношения Украины и НАТО, говорится буквально следующее:

«У рамках угод про співробітництво з НАТО на території України регулярно проводяться військові навчання за участю підрозділів збройних сил інших держав. Проте на порушення Конституції України рішення про їх допуск на територію України на схвалення Верховною Радою України не вносились».

Стоит напомнить, что и после принятия этого Постановления подобный подход к совместным учениям не прекратился. Так, в 2006 учения Украины и стран НАТО «Си Бриз» в Крыму вызвали массовые протесты граждан. Центром сопротивления противоправным действиям стала Феодосия.

«Нав'язувана певними силами однобічна орієнтація на повномасштабну інтеграцію України в НАТО, намагання втягти її до цього альянсу, що є військово-політичним блоком, негативно сприймається значною частиною населення країни, ускладнює відносини з членами Співдружності Незалежних Держав, передусім з нашими найближчими сусідами - Російською Федерацією і Білоруссю».

Недавние заявления российского МИДа - еще одно тому подтверждение.

«У багатьох громадян викликають глибоке занепокоєння порушення балансу сил у Європі у зв'язку з розширенням НАТО на Схід - до західних рубежів без'ядерної України і можливістю розміщення ядерної зброї на території нових членів НАТО, радикальний перегляд концепції альянсу та його практичні дії останнім часом, особливо у зв'язку з внутрішнім югославським конфліктом навколо Косово».

«У багатьох громадян» - это почти три четверти наших сограждан, согласно многим последним соцопросам. Что касается Косово, то сейчас уже открыто говорится, что возможная его независимость создаст прецедент первого НАТО-государства - территории для размещения баз блока и под его контролем. Цена вопроса - потеря суверенитета независимого государства, нечлена НАТО (Сербии) на значительной части своей территории. Ну а новые члены вполне готовы поучаствовать в программе ПРО, которая несет для Украины большие риски.

«Самочинне розширення переліку «загроз», на які керівництво НАТО має намір реагувати, вдаючись до силових дій, за межами території країн - членів альянсу та застосування збройної сили без згоди Ради Безпеки ООН, приниження ролі Організації Об'єднаних Націй і Організації з безпеки і співробітництва в Європі не тільки кардинально змінюють характер і місце НАТО в системі міжнародних відносин, які були декларовані при його створенні, а й суперечать основоположним нормам міжнародного права, передусім вимогам статті 7 Статуту ООН, яка закріплює виключні прерогативи Ради Безпеки ООН у справі підтримання миру і міжнародної безпеки, підривають домовленості щодо контролю за озброєнням і роззброєнням в Європі».

Уже после этого случилась интервенция НАТО в Афганистан и отдельных стран-членов НАТО в Ирак («законность» которой провели через ООН уже задним числом).

«Верховна Рада України вважає вкрай небезпечними для справи міжнародного миру і безпеки людства наміри керівництва НАТО розширити сферу можливих силових дій альянсу за межі території країн - його членів та здійснення будь-яких силових акцій НАТО без мандата Ради Безпеки ООН, засуджує насильницькі дії блоку проти суверенної Союзної Республіки Югославії, як невиправдані й антигуманні».

Чем дальше, тем чаще члены НАТО ведут боевые действия все дальше от своей территории. Бомбежки Югославии были только началом.

«Зважаючи на зазначене вище, Верховна Рада України постановляє:
Комітетам Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, всім державним органам при здійсненні заходів у рамках співробітництва з міжнародними, в тому числі європейськими і євроатлантичними, структурами послідовно і твердо обстоювати державні інтереси України, інтереси її народу, керуючись вимогами Конституції України та виходячи з проголошеного у Декларації про державний суверенітет України і закріпленого у затверджених Верховною Радою України Основних напрямках зовнішньої політики України позаблокового статусу України, що не виключає співробітництва з існуючими і створюваними системами універсальної і регіональної безпеки, які діють відповідно до вимог Статуту ООН, але не допускає входження у воєнно-політичні блоки».


Здесь четко говорится про внеблоковый статус Украины и про необходимость учета интересов народа. Поразительно, но в рамках начавшейся дискуссии по НАТО доморощенные евроатлантисты, такие как экс-министр иностранных дел руховец Борис Тарасюк, стали заявлять, что и в военные блоки наша страна может вступить, и что у народа интересоваться не стоит - к чему какие-то там реферндумы?!

«З огляду на агресивний характер нової доктрини і практичних дій Організації Північно-Атлантичного Договору вважати за необхідне розглянути питання про характер усього комплексу взаємовідносин України з НАТО».

Высший законодательный орган Украины прямо указывает на агрессивный характер блока НАТО, который наша страна должна учитывать.

«Доручити Міністерству фінансів України, Міністерству економіки України, Міністерству транспорту України та Державній податковій адміністрації України терміново визначити суму збитків, завданих Україні як користувачу Дунайської транспортної артерії за час дії ембарго та внаслідок дій НАТО проти Союзної Республіки Югославії».

До сих пор от НАТО никакой компенсации нашей стране не поступило. Вообще же в этом Постановлении еще много чего говорится касательно выстраивания отношений Украины с НАТО. А общий дух документа четко выражен в таком определении, которое дает НАТО высший законодательный орган нашей страны:

«Організація Північно-Атлантичного Договору є агресивним військовим блоком, керівництво якого привласнило право чинити суд і розправу над будь-якою суверенною державою, не рахуючись ні зі Статутом Організації Об'єднаних Націй, ні з нормами міжнародного права і людської моралі».

Весьма емко и честно. А с учетом того, что согласно Конституции (статья 85) именно к полномочиям Верховной Рады относится определение основ внешней политики, то Президент со своими евроатлантистами явно погорячились. Если уж они и хотели отправить в «агрессивный военный блок» НАТО какое-нибудь послание, то это должен бы быть протест против неправомерных действий Альянса, которые продолжаются и поныне - и в Косово, и в Афганистане, и не только...
Вот и задумайтесь.
 

CHGrey

Rzzevskiy
Ответ: Вступление Украины в НАТО

А кто сказал, что у народа не будут спрашивать? Вы только волну гоните преждевременно, ведь никто ж и не говорит, что мы туда войдем, не спросив Вас! Зачем лишние разговоры? Или можно даже Вас спросить : кто сказал, что мы войдем в НАТО, не спросив народ?
В Польше тоже так было.Обещали обещали а в НАТО вступили без референдума потому что народ был против. Так что правильно ПР и КП
кипишуют.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Ответ: Вступление Украины в НАТО

С какой стати уровень жизни в Украине будет выше после вступления в НАТО? НАТО это благотворительная организация, для повышения уровня жизни?
Колись писав про це ось , факт, як на мене, дуже цікавий:
"Щоби стати членом НАТО, треба відповідати ряду стандіртів (політичних, соціальних, економічних...). Виявляється, що Польща не була готова.... через низьку якість питної води. Тому їй було виділено близько мільярда євро, на вдосконалення і реконструкцію систем водопостачання.".
 

Terminus

where death is most alive
Ответ: Вступление Украины в НАТО

я говорю что за о вступлении большинство!Даже если нужно учесть интересы страны, но хорошо что меньшество тех!кто вообще категорически против вступления! и это радует
и эту же цифру и покажет референдум! вот посмотрите.
Радостные, а Вы готовы к тому, что через 3 года пойдете в составе сил НАТО в горячую точку воевать по-настоящему? Т.е. стоять на посту, на развилке дорог, где-нибудь в Иране-Сербии-Афганистане, а из проезжающей мимо машины в Вас будет стрелять исламский снайпер, как его учили - на 2 пальца ниже каски? Не по-нарошку. Или Вы будете передвигаться на БТР в составе колонны, охраняющей важный груз, а рядом с правым колесом именно Вашей машины произойдет взрыв управляемого фугаса? Прибывшая польская бригада будет вытаскивать из горящего БТР дымящиеся остатки тех, кто раньше был в составе отделения охраны. А самое удивительное будет то, что важным грузом будет, например, опий сырец из афганского мака, принадлежащий американскому наркокортелю.
Утрирую, конечно. Но при определенном допущении реальная перспектива. А главное - за что будут эти смерти украинских солдат? За Родину? Или думаете - отсидимся на свалившихся с неба "по високим стандартам" базах НАТО в Недригайлове на маминых перижках?
За что воевать будете, те кто "за"?
 

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: Вступление Украины в НАТО

Terminus, вас особисто змусять фоювати чи може мене з якоїсь радості? Якщо і будуть воювати, то контрактники, які за це будуть отримувати пристойні гроші. Чим солдат гірше шахтаря. Здається, що там, що там є ризик не повернутись живим кожен день.
Часи ,коли звичайних солдатів термінової служби відправляли в гарячі точки давно минули, для України з часів розпаду СРСР. А для Росії, хто зна...
 

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: Ответ: Вступление Украины в НАТО

Ну да 236 проголосовавших человек это показатель.
Ви ось проти опитування в темі, а про опитування з повідомлення нічого не сказали. А 2000 чоловік на всі регіони України-це менше сотні на кожну область. Так, це дуже малий обсяг вибірки.
Звичайно більша частина населення проти, але не треба забувати, що така ж більшість навіть не знає, як НАТО розшифровується. І найстрашніше, не хоче знати.
 

CHGrey

Rzzevskiy
Ответ: Відповідь: Ответ: Вступление Украины в НАТО

Ви ось проти опитування в темі, а про опитування з повідомлення нічого не сказали. А 2000 чоловік на всі регіони України-це менше сотні на кожну область. Так, це дуже малий обсяг вибірки.
Звичайно більша частина населення проти, але не треба забувати, що така ж більшість навіть не знає, як НАТО розшифровується. І найстрашніше, не хоче знати.
То что творят НАТО все видят и слышат по телевизору и радио каждый день и в обьяснениях не нуждаются.

Во вторых при серьезных проблеммах ,когда контрактников либо не хватит либо они не захотят идти в пекло то будут гнать всех как при СССР.Поговори с кем нибудь кто служил в авгане и расспроси как оно
умирать не за свою родину . Если бы Вы послушали что там творилось
я думаю у Вас бы мнение поменялось.
 
Зверху