x3malnazik(k2) и всё же я с тобой не соглашусь.
Микростар никогда не был однозначным выбором оверклокера. Да компания делает добротные и красивые платы, а иногда получаются и истинно оверклокерские, но всё же по совокупности они уступают GigaByte и ASUS.
IMHO - на сегодняшний день выбором оверклокера-энтузиаста который ценит свои деньги и не хочет переплачивать за воздух являются платы от GigaByte либо ASUS на P965 среднего сегмента - такие как ASUS P5B-E, ASUS P5B-E Plus, GIGABYTE GA-965P-DS3.
Есть ещё платы на nForce 650i, которые обладают отличной функциональностью даже превосходящей платы на P965 (например наличие 2 нативных IDE каналов и и возможность создания SLI), но в реализации ASUS плата P5N-E Sli получилась очень протериворечиво - в одной стороны хорошие возможности разгона, а с другой очень плохая система охлаждения требующаяя обязательной доработки + плохая разводка звука на заднюю панель. Плата от GIGABYTE на nForce 650i напротив сделана настолько красиво и добротно, что компания не постеснялась завысить на неё цену на 10-20$ относительно аналогов.
Цены на нормальные платы на P35 в среднем дороже плат на P965 на 100-200 грн
Стосовно вибору між ASUS та GigaByte можна почитати тут:
You must be registered for see links
"И после всего этого вы ещё будете спорить, какие платы лучше, Asus или Gigabyte? Это всё равно, как сравнивать Logitech и Genius."
На власному досвіді переконався в істиності даного вислову. Собі GigaByte не візьму навіть під дулом пістолета. Як відео так і мазєр.
GigaByte - це для тих, хто купив комп і забув. А якщо намагаєшся щось в ньому колупатись - одразу відчуваєш різницю. В прнципі основні притензії пожуть здатись дрібними, але власне мене вони просто "напрягають". Найголовніший мінус всіх GigaByte'ів - їхні системи охолодження. Вони просто жахливо перегріваються. По відео GigaByte пасивним охолодженням дуже часто ідуть в гарантію по перегріву, ASUS іще не потрапляв жодного разу з такими проблемами. У мене 7900 MSI через те, що якийсь китаєць не зняв плівку між чіпом та радіатором грівся до 115 градусів і нормально все працювало (після зняття плівки температура впала до 65-70 градусів), а GigaByte починає глючити вже на 80-85 градусах... По мазєрам та ж сама ситуація. От буквально зараз лежить GigaByte GA-N680SLI-DQ6 яка не зважаючи на "кілограмову" і надзвичайно красиву систему охолодження вже після пів години роботи розігрівається так, що й руку не втримаєш і якщо її вимкнути, то доки вона не охолоне то вже не завантажиться... І так дуже часто... Плюс у перших ревізій GigaByte GA-965P-S3 були проблеми з САТА контролерами, GigaByte GA-965P-S3, -DS3 не працювали з вінчестерами Seagate 7200.10 серії. Також дуже често занадто сильно фонить вбудований звук. Іще сам спостерігав таку дивну річ: при порівняльному тестуванні GigaByte GA-965P-S3 та ASUS Р5В виявилося що на GigaByte процесори Pentium (конкретно тестувались 630 та 820) і Celeron (конкретно - 347) працювали майже вдвічі (!) повільніше ніж на ASUS. При установці Core2Duo результати вирівнюються. Іще одна, хоч і не дуже суттєва, але неприємна особисто для мене річ - в переважній більшості плат GigaByte драйвери на чіпсетівський САТА та РЕЙД контролер - відсутні і доводиться їх качати з інету...
Стосовно чіпсетів особисто я зараз брав би nForce 650і: дешевше і функціональніше. Плюс немає властивого Інтелам та АТІ гєморою з САТА - драйвери для повноцінної роботи ставляться вже в Віндовс і не треба носитись з дискетами. І іще одне: якщо ви всеж вирішите брати чіпсет від Інтела - краще брати з мостом ICHxR, навіть якщо сама функція РЕЙДу в материнці відсутня. Просто є у них така особливість: ржим ACHI САТА контролера на "не R" мостах не працює, лише IDE, принаймні я не знаю людину яка б змогла його настроїти...
P.S. Як ви самі розумієте все написане вище - лише моє IMXO вироблене на власному досвіді.