Злочини комуністичного режиму

треба проводити міжнародний трибунал?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    242
З

Зверюга.ua

Guest
Re: чи протрібно осудити злочини комуністичного режиму?

Хто зна, хто зна. А одному довіритись? Це не загрозливіше? Чи, щоб потім було кого звинуватити особисто?
Ліпше мати рівновісну владу - частина парламенту, частина президенту. Ну, наприклад - Англія, ті ж США.
Річ у тім що у нас ще ні суспільство ні влада не готова до такого! Бо усі депутати йдуть д опарламенту не за для поліпшення життя у країні, а для особистого збагачення! І якщо їм дати усю владу, то вони розкрадуть країну до останньої копійчини, а одному це наврядчи вдасця! І потрібна противага, ось президент і є той противагою парламенту! А парламент президенту! допоки люди не отримають можливість чи відкликати депутатів чи розпускати парламент! Тобто усю владу як записано у Конституції!

PoiZoN

New Member

І якщо їм дати усю владу, то вони розкрадуть країну до останньої копійчини, а одному це наврядчи вдасця!
Интересно, почему бы ему не доверить разворовывание страны своим подчинённым или советникам?

З

Зверюга.ua

Guest

Интересно, почему бы ему не доверить разворовывание страны своим подчинённым или советникам?
Бо в них немає влади! Вони лише помічники і немають права вітдавати накази, а також немають недоторканності! Як у депутатів чи у президента! Тобто якщо наприклад хтось зробить щось не так то чи депутати можуть поади на нього до прокуратури заяву чи то сама прокуратура розпочне справу!
А от коли не буде імунітету ні у депутатів ні у президента, от тоді вони почнуть думати не тільки про власні заробітки,а і про те що якщось шось незаконне викинуть то їх можна буде з легкістю посадити за грати!
В жодній развиненій країні світу немаю у депутатів недоторканності! Тільку у тих країнах де тількі но розпочалась демократія та парламентаризм!

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Тю... ну от як з тобой говорити? Якщо щось не так піде у країні то відповідальна лише одна людина, а не 450 макак, тобто на другій темін цю людину жоден не вибере!
Абсолютно згоден з паном Зверюга.ua! В країні повинен бути один головний лідер. І якщо хтось посилається на досвід країн з розвинутою демократією де панує парламентаризм, то я хочу послатись на досвід таких світових "грандів", як США та Франція, які за характером є президентсько-парламентськими республіками.
Окрім того, є ще свої історичні традиції - завжди голова держави у нас обирався (на Січі кошовий отаман всіма козаками, гетьман - козацькою старшиною)... Навіть за часів Русі нелюбого князя могли "попросити" (кажуть, що така історія сталась з Юрієм Долгоруким, якого вигнали з Києва, після чого він подався на північні землі та заснував там Москву).
Як на мене, дуже цікаво з приводу політичного устрою держави висловились УНА-УНСО - їх проект називається "Третій гетьманат" (за бажанням можна пошукати і викласти).
Щодо головної теми повторюсь: "Якщо покарали націонал-соціалістів", то чому не було Нюренберга для партії, яка вчинила не менше злочинів?

Terminus

where death is most alive

Абсолютно згоден з паном Зверюга.ua! В країні повинен бути один головний лідер. І якщо хтось посилається на досвід країн з розвинутою демократією де панує парламентаризм, то я хочу послатись на досвід таких світових "грандів", як США та Франція, які за характером є президентсько-парламентськими республіками.
Окрім того, є ще свої історичні традиції - завжди голова держави у нас обирався (на Січі кошовий отаман всіма козаками, гетьман - козацькою старшиною)... Навіть за часів Русі нелюбого князя могли "попросити" (кажуть, що така історія сталась з Юрієм Долгоруким, якого вигнали з Києва, після чого він подався на північні землі та заснував там Москву).
Як на мене, дуже цікаво з приводу політичного устрою держави висловились УНА-УНСО - їх проект називається "Третій гетьманат" (за бажанням можна пошукати і викласти).
Щодо головної теми повторюсь: "Якщо покарали націонал-соціалістів", то чому не було Нюренберга для партії, яка вчинила не менше злочинів?
Тоді до Вас запитання:
"А якщо на наступних виборах Януковський стане президентом, а НУ, БЮТ, та інш. упа-вці займуть більшість у парламенті? Як ви тоді заспіваєтє? ;-)
...треба ж бути послідовним."

Щодо теми:- Да, за преступления - нужно. Но, думаю, скорее нужно судить не идеологию, а отдельных конкретных воплотителей, исказивших благое дело. Как говорится: "Благими намерениями услан путь в ад". Сейчас уже их всех осудило время.

rfvgy

Ukrainian

Сообщение от KOCTa
...Кто-то встречал поподробнее? Если нетрудно выложите или ссылочку дайте.

Як і обіцяв ,нижче посилання на книжки:Б.Яковлев, А.Бурцов.
Концентрационные лагери СССР (отрывки),та Щоденник Олександра Довженко.
Булоб часу побільше ,пошукав би цитати ...а так ...читайте кому цікаво...
[ED2K]ed2k://|file|%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D1%8F%20%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0%20(%D0%BE%D1%82%D1%80%D1%8B%D0%B2%D0%BA%D0%B8).zip|90138|3C74B147CCD7F52A26801D5E1DB9303F|h=LJZPMXBGVZAOMVDMDCCGXK5NFSWBKZA5|/[/ED2K]
[ED2K]ed2k://|file|dovjenko5-dnevnik.rar|107469|1AF2D65C6BF05DE017DD2A46AEFCA40C|h=OAOYV3DQUE2DX6H3XWAKRP4AGILDPF7A|/[/ED2K]

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Тоді до Вас запитання:
"А якщо на наступних виборах Януковський стане президентом, а НУ, БЮТ, та інш. упа-вці займуть більшість у парламенті? Як ви тоді заспіваєтє? ;-)
...треба ж бути послідовним."
А чого це Ви мені закидуєте в непослідовності? Коли я був непослідовний?
Приклад, будь ласка! Я завжди виступав за сильну президентську владу в Україні в усіх постах і в своїй темі (можете переконатись - на сторінці 3 в цьому розділі).

Да, за преступления - нужно. Но, думаю, скорее нужно судить не идеологию, а отдельных конкретных воплотителей, исказивших благое дело. Как говорится: "Благими намерениями услан путь в ад". Сейчас уже их всех осудило время
Кого Ви конкретно пропонуєте засудити з "воплотителей" і як можна їх відокремити від їх ідеології? Наскільки я зрозумів, це те ж саме, що засудити Гітлера, Гімлера, Геринга але не чіпати націонал-соціалізм? І що значить:
уже их всех осудило время
Чомусь в Нюренберзі союзники не стали чекати, що нацистів засудить час, а їх просто повішали та ув"язнили... А тих хто в свій час сховався від правосуддя навіть в наші часи (а це вже 80-90 літні діди, на яких без жалю не можна дивитись) коли знаходять, притягають до відповідальности.

Merime

New Member

Сейчас уже их всех осудило время.
Включіть трансляцію засідання нинішньої ВР, там Ви побачите "засуджених", які відчувають свою безкарність, навіть якусь "обраність" і певні, що ще довго будуть керувати нами.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Шустер посадив її на дупу, скажавши, що згадуючи мільйони жертв фашизму, треба загадти мільйони жертв ГУЛАГу. Товаріщ конотопська відьма заткнулась...
До цього ведучий назвав доводи Марченка просто смішними. Особисто мені Марченко і Вітренчиха нагадують кіплінговських Табакі і Шерхана - зі сторони справді виглядає досить кумедно. Шкода лише, що ці придурки свій стрибок в політику здійснили як депутати від Сумщини.

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: чи протрібно осудити злочини комуністичного режиму?

Читаю останню книжку Юрія Андруховича "Таємниці". Сподобався один уривок:
- Чи можна припускати, що ваша армія робила людей лояльнішими?
У ті часи – так. Якщо вже батько з його таємною ненавистю до режиму так захоплено описував свою військову службу... Можливо, вся справа лише в голоді? Можливо, саме в армії він уперше за багато років отримав вдосталь їжі?. Зрештою, не він один. Перш ніж мене забрали, я чимало всякого на цю тему наслухався від старших. Усе зводилось загалом до того, що це прекрасно, бо армія – чудова школа життя. І там про тебе дбають. Зате від інших, дещо молодших попередників, доводилось чути, що не стільки дбають, скільки їбуть. Різниця між дбають і їбуть – це загалом колосальна різниця. Мені здається, десь мусила існувати лінія поділу, можливо, часова. Можу припускати, що це трапилось якось протягом 70-х, може, трохи раніше: позитивне апріорі ставлення до солдата змінилось на негативне, школа перетворилась на тюрму, а вишкіл на знущання. При цьому знущання зробилось самоціллю, знущання заради знущання. І ще одне: колосальна деградація офіцерства. Уявляєш, мій батько не хотів мені вірити, коли я згодом розповідав йому, що наші офіцери відкрито забирали собі сигарети і навіть печиво з солдатських посилок. Згідно зі статутом вони повинні були перевірити вміст кожної посилки, яку солдат отримував з дому – а раптом там самогонка, анаша чи ціаністий калій. Це було зрозуміло, окей, Але коли вони демонстративно забирали собі при цьому сигарети чи солодощі або якісь цілком дозволені речі, як, наприклад, ремінець для годинника чи авторучку, то це видавало з головою всю Систему. Те, що вона пускається берега. У відповідь на ці історії батько стверджував, що таких офіцерів не буває, і супився. Йому залишалось прийняти другий варіант – що його єдиний син затято оббріхує його ж таки улюблену армію. Це була драма. Нічим добрим ці наші розмови не кінчались

Зверху