Російсько-естонський конфлікт. Ви на чиєму боці?

Merime

New Member
Сьомий день поспіль триває облога естонського посольства у Москві

Лише 20 працівників амбасади залишилися виконувати свої обов'язки. Їхні родини та решта дипломатів терміново виїхали до Таллінна. Росія вже оголосила про призупинення залізничних перевезень до Естонії нафти, нафтопродуктів та вугілля. А офіційний Кремль висловлює роздратування - адже на бік Естонії став Євросоюз.
Марина Кальюранд в образі Гітлера. Портрети посла Естонії в Росії з домальованими вусами фюрера розвішують на стінах будівель поблизу естонської амбасади. Мітингувальники блокують посольство вже цілий тиждень - відтоді як у Талліні вирішили перенести бронзовий монумент радянському воїну-визволителю з центру міста на військовий цвинтар. І перепоховати там само останки загиблих у другій світовій війні солдат, чий прах досі спочивав під пам'ятником.
Євросоюз вже висловив занепокоєння ситуацією, що склалася довкола перенесення пам'ятника і пікетів естонського посольства. ЄС закликав Росію виконувати свої обов'язки в рамках Віденської конвенції про дипломатичну діяльність. Лунали зауваження і в бік Талліна. Глава ПАРЄ Рене ван дер Лінден зауважив, що не слід було перетворювати останки воїнів на політичний інструмент. Проте відсутність принципової оцінки ситуації Євросоюзом викликала розчарування і нерозуміння російської сторони. Найближчим часом до Москви планують прибути кілька високопосадовців ЄС з офіційними претензіями стосовно пікетів амбасади, котрі набирають обертів і стали загрозливими для безпеки естонських дипломатів. Посол Естонії у Росії Марина Кальюранд наразі залишає посольство і йде у відпустку, яку змушена була відкласти на пізніше через напружену ситуацію у Москві. Мітингувальники вже називали її від'їзд втечею. Тим часом саму ситуацію під посольством пані Кальюранд називає ненормальною, і сумнівається у стихійному характері пікетів.

Марина Кальюранд, посол Естонії в Росії: "Я нікого не звинувачую, але це очевидно, що акція дуже добре організована та профінансована. Нею керують. Усі сім днів тут присутні діти і підлітки. У них є власна польова кухня, туалети, музика, електрика. Є автобуси, які привозять мітингувальників не лише з Москви, але й з інших регіонів."

Прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп повідомив, що його держава поки не вимагатиме від ЄС введення санкцій стосовно Росії. Натомість приховану блокаду провадить Білокам'яна. Вже почалися перебої з постачанням нафти, нафтопродуктів та вугілля з Росії до Естонії.

Нонна Стефанова, 5 канал
 

Merime

New Member
МИД протестует против нападения на посольство РФ в Швеции


Посол Швеции в Москве Юхан Муландер сегодня был приглашен в МИД России. Главе дипломатического представительства, как сообщает департамент информации и печати Министерства иностранных дел, была передана нота, в которой выражается протест в связи с нападением на посольство России в Стокгольме.
2 мая группа неизвестных лиц забросала камнями территорию российского диппредставительства. Камни попали на территорию служебной и жилой зоны посольства, в результате чего были серьезно повреждены несколько автомобилей работников дипмиссии.

МИД России потребовал от шведских властей принятия незамедлительных мер по расследованию обстоятельств данного инцидента, а также обеспечению безопасности сотрудников посольства России в Швеции и их собственности в соответствии с положениями Венской конвенции о дипломатических сношениях 1961г.

Вчерашний инцидент вызвал обеспокоенность и в Совете Федерации. Глава комитета по международным делам СФ Михаил Маргелов заявил: "Дипломаты потому и защищены иммунитетом, что они лишь передатчики политики руководства своей страны. И в цивилизованных странах, будь то Россия, Эстония или Швеция, где забросали камнями школу и детский сад российского посольства, это не может быть поводом для насилия", - подчеркнул он.
 

Merime

New Member
Россия призывает Эстонию отказаться от провокаций

Россия призвала эстонское руководство воздерживаться от провокационных шагов, которые могут привести к дальнейшему обострению ситуации. Такое заявление сделал министр иностранных дел Сергей Лавров в ходе состоявшегося накануне телефонного разговора с министром иностранных дел Эстонии Урмасом Паэтом, говорится в сообщении МИД РФ.
С российской стороны было указано, что "действия эстонских властей по демонтажу монумента Воину-освободителю и переносу находящегося возле него захоронения солдат, отдавших свои жизни в борьбе с фашизмом, привели к серьезным негативным последствиям для российско-эстонских отношений".

На высказанную эстонским министром озабоченность по поводу ситуации вокруг посольства Эстонии в Москве С.Лавров ответил, что российскими правоохранительными органами предпринимаются все возможные меры, чтобы действия демонстрантов, пикетирующих эстонское посольство в Москве, не выходили за рамки законности.

Напомним, разногласия между Россией и Эстонией появились еще несколько месяцев назад, когда вопрос о переносе памятника Воину-освободителю только обсуждался в эстонском парламенте. Отношения накалились после того, как в ночь на 27 апреля монумент все-таки был демонтирован. В Таллине начались массовые беспорядки, в ходе которых пострадали несколько десятков человек.
 

cem

gott mit uns
Відповідь: Російсько-естонський конфлікт. Ви на чиєму боці?

особисто я бачу це через дві сторони: з першої, я за дії Естонії так як чому повинні стояти пам"ятники народу котрий окуповував цю країну, але з іншого боку це історія і її не переробиш залишили б все так як є.
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: Відповідь: Російсько-естонський конфлікт. Ви на чиєму боці?

це все неподобство!!! Естонське керівництво вирішило перенсти поховання з троллейбусної зупинки на цвинтар....померлі мають лежати на цвинтарі,а не в центрі міста де по них ходять люди та їздять машини...
та ще біля цього монументу "русскоязичниє" постійно влаштовують мітинги машуть своїми прапорами і топчутся по могилах своїх власних солдат....з боку Естонії все природно на мою думку...
А от росія,як завжди влаштувала істерику на голому місті...та щей зчинила там погрому у центрі Талліна,грабували крамниці,били вікна...та щей цей Дмитрик загинув від ножевого поранення під час марадерству,мабуть жваві захісники пам'яток радянсько минулого награбовану здобич не змогли поділити
 

Merime

New Member
Про те, що конфлікт набуває обертів свідчать нові повідомлення:

В Естонії невідомі скинули пам'ятник голландським воякам

В Естонії невідомі скинули пам'ятник голландським воякам СС, що стояв на висотах Синімяє.
Про це повідомляє місцева преса. Голландці воювали в естонській дивізі СС у 1944 році, коли на цій території точилися запеклі бої з наступаючими військами Радянської Армії. Раніше на цих висотах уже скидали пам"ятники естонським та валлійським воякам дивізії СС.
 

Faradey

Живой
Це все неподопство!
Фашистська Естонія марить тінню своєї величі. Нагадує стареньку бабусю, яку ніхто не слухає, тому вона посуд лупить об стінку.
Маразм...
 

Satori

Well-Known Member
Надо просто было делать все нормально а не через задницу. Но медленносоображающие политики эстонские - думают только в пику России. Это уже в крови. И конечно не понимают как это вредит самой же стране.
В России постоянно переносят могилы солдатские и ничего. Просто надо было советоваться а не делать из себя моську.
Теперь вот поляки решили вы....пендриться.
Не думаю что это самое важное для них сейчас.
Вообщем налицо приход к власти политиков-дилетантов, не владеющих даже азами дипломатии.
 
Я в какой-то степени поддерживаю в этом конфликте Эстонию. Т.к. лично я бы не хотел что-бы мне рассказывали что и где должно стоять в моей квартире.
Но с другой стороны их самая большая ошибка в том, что стали они это делать в предверье 9 мая.
А тот факт что в самой москве произошло тоже самое (перенос мемориала с захоронением) где-то в Химках, остался почему-то в стороне!
вот это мне не понятно!
 

Merime

New Member
Фашистська Естонія марить тінню своєї величі.
Шановний Faradey, спробуйте довести, що політичний устрій Естонії саме фашистський, які складові фашизму Ви постійно (а не з одного випадку) бачите в їх діях?
ВІд себе скажу, що навішування ярликів справа невдячна, бо провокує зворотній процес. Ясно, що ця термінологія запозичена з офіційних каналів Росії. Але реального наповнення в ній немає. Бо під визначення ідеології фашизму можна підставити багатьох.
Напр. відомі складові фашизму: расизм, шовінізм, тоталітаризм, вождізм, експансіонізм, агресія чітко простежуються в діях Росії.
 
Зверху