Конфлікт Порошенко з Коломойським і добровольчими батальйонами

Loner

Well-Known Member
Порошенко берет на себя ответственность за Днепропетровщину после отставки Коломойского - депутат


25.03.2015 | 10:32

Депутат от БПП Виталий Куприй считает, что президент Петр Порошенко берет на себя ответственность за Днепропетровщину и юго-восток после того, как удовлетворил прошение об отставке Игоря Коломойского с должности председателя Днепропетровской ОГА.
You must be registered for see images

Порошенко взял на себя ответственность за юго-восток Украины - депутат / Фото УНИАН
Об этом он сказал в комментарии УНИАН.

“Этим лично господин Петр Порошенко берет ответственность за ситуацию, которая складывается не только на Днепропетровщине, но и, скажем, в юго-восточной части Украины, начиная с зоны, которая пока, к сожалению, не подчиняется (украинской власти - УНИАН)”, - сказал депутат.
По мнению Куприя, “фактически началась деолигархизация”, которой общество долго ожидало. “Я считаю, что мужественным шагом будут следующие действия в отношении господина Ахметова, Пинчука и Петра Порошенко, который до сих пор владеет очень крупным состоянием в бизнесе”, - сказал Куприй и добавил, что постарается сгруппировать определенное количество народных депутатов, которые будут поднимать этот вопрос в Верховной Раде.
Он отметил, что отставка Коломойского состоялась “не своевольным решением, а затем судебными опротестованиями”, а была “по взаимному согласию”.
“Я думаю, что найден компромисс в этой ситуации. Ни в коем случае Днепропетровщина не будет идти путем “ДНР”, “ЛНР”, объявлять какие-то независимые республики”, - подчеркнул парламентарий.
Как сообщал УНИАН, сегодня, 25 марта, президент с должности председателя Днепропетровской ОГА
По информации пресс-службы президента, «Порошенко удовлетворил просьбу Игоря Коломойского об отставке с должности главы Днепропетровской областной государственной администрации. Соответствующий указ глава государства подписал во время встречи с ним».
Также пресс-служба сообщает, что «президент подчеркнул, что Днепропетровщина должна оставаться надежным защитным рубежом на востоке Украины: «мы должны обеспечить мир, стабильность и спокойствие. Днепропетровщина должна оставаться бастионом на востоке Украины, защищать мир и спокойствие граждан».
В.о. председателя Днепропетровской ОГА будет назначен Валентин Резниченко.
23 марта народные депутаты от "Блока Петра Порошенко" Андрей Денисенко, Виталий Куприй и Александр Дубинин заявили о выходе из фракции.


Подробности читайте на УНИАН:
 

Loner

Well-Known Member
Все що погано лежить, з точки зору закону, тепер у небезпеці. Перше майно Ахметова вартістю в десятки мільйонів присуджено повернути у власність України.

Господарський суд Запорізької області зобов’язав ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” повернути у власність держави 3555,5 гектарів сільськогосподарських угідь вартістю майже 80 млн грн.
Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області. Зазначається, що суд у повному обсязі задовольнив позов прокуратури Новоазовського району і зобов’язав підприємство повернути землю Павлопільській сільраді. У 1993 році “Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча”, який тоді був державним підприємством, отримав землю для постійного користування. Однак, у 1996 році держпідприємство було приватизоване й фактично втратило право на користування землею, але донині необхідних правовстановлювальних документів не оформило. Зазначимо, ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” входить у групу “Метінвест”, власником якого є мільярдер Рінат Ахметов.
Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
В Росії хочуть відібрати у Коломойського акції Evraz

Середа, 25 березня 2015, 12:22

Прокуратура і Слідчий комітет Росії перевірять, чи являється український олігарх Ігор Коломойський акціонером гірничо-металургійної компанії Evraz.
Про це пишуть .
Запит з вимогою перевірити зв'язок Коломойського і Evraz генпрокурору Юрію Чайці та голові СКР Олександру Бастрикіну направили депутати Валерій Рашкин і Сергій Обухов, пише видання.
У разі якщо факт приналежності Коломойському частки в російській компанії підтвердиться, до вже заарештованих в Росії активів українського олігарха - офісної будівлі в Москві, оздоровчого комплексу "Таврія" у Криму - можуть додатися й акції Evraz.
Evraz - одна з найбільших у світі вертикально інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній з активами в Росії, в Україні, в Європі, США, Канаді та Південній Африці.
У 2013 році Evraz виробив 16,1 млн тонн сталі. Основний акціонер Evraz - кіпрська компанія Lanebrook (близько 67% акцій). Бенефіціарами Lanebrook є бізнесмен Роман Абрамович (31,3% Evraz), Олександр Абрамов (21,8%), президент Evraz Олександр Фролов (10,9%) та виконавчий директор Evraz Євген Швідлер (3,1%).
Депутати нагадують, що деякі активи українського олігарха заарештовані - зокрема, майно оздоровчого комплексу "Таврія" та майно ЗАТ "Еліт-холдинг", співзасновниками якого є Коломойський та афілійовані з ним особи.
"Згідно з даними офіційного сайту Evraz, зазначений олігарх не входить в число осіб, яке прямо або опосередковано володіють більше 3% акцій компанії, що тим не менше не означає, що Коломойський взагалі не є бенефіціаром", - йдеться у запиті.
За словами Рашкіна, акції Evraz, якщо вони є у Коломойського, повинні бути заарештовані і націоналізовані.
Видання наголошує, що Коломойський став акціонером Evraz в 2008 році, коли продав російській компанії свої металургійні активи - Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського (95,57%), гірничо-збагачувальний комбінат "Суха Балка" (99,25%), коксохімічні заводи "Дніпрококс" (98,65%), "Баглейкокс" (94,37%) і "Дніпродзержинський" (93,86%). Ці активи оцінювалися на той момент в 2,2 млрд доларів.
Сума угоди становила понад 1 млрд доларів. Крім цього, Коломойський також отримав 4 195 150 акцій Evraz, повідомляла компанія. Акціонерний капітал Evraz становив станом на 31 грудня 2008 122 504 803 акції.
Пізніше стало відомо, що додатково Коломойський продав акціонерам Evraz 50% Південного гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК, Кривий Ріг). Власником акцій ГЗК стала кіпрська компанія Lanebrook ltd. Через неї Роман Абрамович, Олександр Абрамов і Олександр Фролов контролюють гірничо-металургійну компанію Evraz plc.
 

rfvgy

Ukrainian
Медійник замість Коломойського: ТОП-факти про Резніченка

You must be registered for see images

Валентин Резніченко

Після звільнення Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА виконувати його обов'язки буде Валентин Резніченко. Ми спробували розібратися, ким є людина, яку призначив Президент.

Родом з Дніпропетровська
Валентин Михайлович Резніченко народився 22 квітня 1972 року в місті Дніпропетровську. Освіта: повна вища. У 1994 році закінчив Державну металургійну академію за спеціальністю "Автоматизація технологічних процесів та виробництв".

Робота в медіа
Майже все життя працював у медіасфері і до політики не мав ніякого стосунку. Працював у "Українському медіа холдингу". А з серпня минулого року .

Все ж найцікавіший період життя — з 1996 року, коли Резніченко працював у групі компаній ТОВ "Український медіа холдинг" (УМХ), який належав нинішньому . Незадовго до зміни влади Ложкін продав УМХ — одному з найбільш скандально відомих персонажів епохи Віктора Януковича. До речі, Резніченко залишався в УМХ і після його продажу.

You must be registered for see images

Борис Ложкін (Фото: korupciya.com)

В УМХ Валентин Резніченко очолював підрозділи різних рівнів і напрямків діяльності по пресі, радіо і ТБ, освоював нові радіочастоти і розвивав радіомережі по країні. А з 2003 по 2014 рік Резніченко займав пост віце-президента УМХ, після чого ненадовго пішов на керівництво Українським державним центром радіочастот.

Родич Ложкіна?
В Інтернеті ходять чутки, що Валентина Резніченка з главою АП Борисом Ложкіним пов'язують не лише партнерські відносини, а й родинні. За неофіційною інформацією, Резніченко та Ложкін — двоюрідні брати. Першим про це написав колишній головред українського "Комерсанта" Валерій Калниш.



Гроші Резніченка
Як виявилося, за минулий рік політик заробив солідну суму, а в його автопарку — 5 дорогих автівок. Про таке можна дізнатися з декларації про доходи Резніченка за 2014 рік.

You must be registered for see images


You must be registered for see images

Документ з сайту Запорізької ОДА

Згідно з документом, минулого року він заробив 5 мільйонів 749 тисяч гривень. З них 3,49 мільйони гривень зазначені як дохід від дивідендів та відсотків.

Крім цього, у володіннях політика також є п'ять автомобілів: Land Rover Range Rover, Lexus LX470, Land Rover Evoque, Toyota Land Cruiser Prada, Hyundai Coupe.

Крім усього, перерахованого вище, Резніченко також є власником квартир площею 61,9 та 191,5 квадратних метрів.

ЗМІ про офшори
Наприкінці червня 2013 "Форбс" опублікував матеріал . В "офшорний" список потрапило більше 40 українських бізнесменів, серед яких був і один з менеджерів UMH group Валентин Резніченко. "У березні 2007 року президент медіагрупи "Український медіа холдинг" (UMH group) Борис Ложкін став співзасновником віргінского офшору Integrity International Holding Limited. Разом з Ложкіним співвласниками компанії значилися колишні і нинішні менеджери UMH group: Олексій Логвиненко, Анатолій Бурбеза, Григорій Шверк, Валентин Резніченко, Вадим Горяїнов", — йдеться в матеріалі.

Нагороди екс-медійника
Резніченко став володарем чотирьох вагомих відзнак:

Знак відзнаки Держкомфінмоніторингу України — нагрудний знак "За високі досягнення у розвитку системи попередження і протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом" II-го і I-го ступенів.

Лауреат спеціальної премії "Золоте перо" — найвища нагорода в сфері журналістики "За внесок в розвиток українського радіомовлення" (2011).

Лауреат спеціальної премії "Radio Music Awards" — "За внесок у розвиток українського радіо бізнесу".

Орден "1025-річчя Хрещення Київської Русі".

You must be registered for see images

Фото: Телекритика

Як повідомляє , у вересні 2013-го року предстоятель Української православної церкви (московського патріархату) нагородив орденом 1025-річчя Хрещення Русі ряд медіаменеджерів за підтримку проведення урочистостей та святкування Дня Хрещення Русі. Серед нагороджених — і новоспечений в.о. голови Дніпропетровської ОДА, а також Ганна Безлюдна (керівник компанії Inter Media Group), Борис Ложкін (нині Глава Адміністрації Президента України), Ігор Гужва (власник холдингу "Мультимедіа Інвест Груп").

Голова Запорізької ОДА
З 24 лютого 2015 року обіймає посаду .

You must be registered for see images


З цієї посади Резніченко не був звільнений. На Запорізької ОДА він досі значиться головою.

Порошенко про Резніченка
21 лютого Президент особисто представив нового голову ОДА активу Запорізької області.

Можу сказати, що цю людину я знаю 15 років. Сильний, вольовий, ефективний керівник, який розбирається в проблемах економіки,
— сказав тоді Порошенко.

Президент підкреслив, що, призначаючи Резніченка на пост голови ОДА Запорізької області, він керувався рівновіддаленістю кандидата від груп впливу (Донецьк) та (Дніпропетровськ).

Активність в Інтернеті
Валентин Резниченко з 2012-го року зареєстрований у соціальній мережі , проте свою сторінку політик публічно й активно не веде.

 

d324co

Well-Known Member
Порошенко берет на себя ответственность за Днепропетровщину после отставки Коломойского
Первый звоночек.
Недолго пришлось ждать...
"Взорвали железнодорожные пути между станциями Демурино - Просяная ( Днепропетровская область, граница Покровский - Межевской район), завис на рельсах вагон, следовал состав с углем в направлении Днепропетровска", - сообщил источник Цензор НЕТ .
Источник:
Ждем покращання, ((
 
Зверху