You must be registered for see links
You must be registered for see links
ВИКОНАВШИ ПОСТАВЛЕНІ ЗАВДАННЯ У СЛОВ’ЯНСЬКУ, ЗВЕДЕНИЙ ЗАГІН ОБЛАСНОГО УМВС ПОВЕРНУВСЯ НА СУМЩИНУ
Міліціонери зведеного загону обласного УМВС, які несли службу на блокпостах Слов’янська, повернулись до дому. Зустрічали правоохоронців начальник обласного управління міліції та голова обласної ради.
200 сумських міліціонерів, які повертаються до рідних домівок, понад три тижні ризикували власним життям у Слов’янську, охороняючи блок-пости на в’їзді до міста та телевежу. Кажуть, під обстрілами було вкрай важко, але підтримувало одне – за багато кілометрів вдома на них чекають.
«Спочатку ми думали, що це буде якась весела пригода, - каже Олег Шейко, боєць зведеного загону – та після перших обстрілів стало зрозумілим : жартів тут не буде. Довелось триматися, допомагати один одному. Більшість місцевих жителів нас підтримували, бо всім набридла ця незрозуміла війна. А зараз ми їдемо додому. І це радість. Дома мене очкують дружина та донечка. Дружина й досі не знає, де я був. Коли розмовляв з нею по телефону розповідав, що несу спокійну службу в Харкові»
Привітати захисників із поверненням на батьківщину прийшли керівники УМВС та області.
«Від імені всього депутатського корпусу мушу сказати, що ваша мужність заслуговує визнання на вищому рівні, - звертається до присутніх голова Сумської обласної Ради Микола Клочко, - Ви захищали Харківську, Луганську та Донецьку області від сепаратистських проявів та тероризму. І це найбільша ваша заслуга. Україна 23 роки не мала подібного прецеденту, і будемо сподіватися, що завдяки таким людям як ви, ніколи більше не матиме. Ми обов’язково з цією ситуацією впораємось!»
На щастя, загиблих у загоні немає. Є лише один поранений – сьогодні він перебуває у лікарні. «За проявлену вами витримку і мужність я дав доручення підготувати наказ про заохочення , - зазначив у своїй промові до особового складу начальник УМВС області полковник міліції Анатолій Річкаль, - ви пройшли справжнє бойове хрещення, яке вас дуже загартувало. Я не виключаю можливості, що це не останній наш виїзд до «гарячих точок» країни. Така наша служба – людей захищати»
Стомлені і щасливі бійці загону роз’їхались по домівках, де на них вже зачекались рідні, щоб вже наступного дня, одягнувши міліцейську форму, вийти захищати громадський порядок на вулиці рідних міст.
СЗГ УМВС Сумська область