Окупація Криму.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 07:24
Депутат фракції ЛДПР в російському парламенті Михайло Дегтярьов направив листа до спікера кримського парламенту Володимира Константинова, в якому запропонував передбачити для півострова другу назву - Таврида

На його думку, це сприятиме «відновленню послідовності між різними періодами історії Криму», повідомляє з посиланням на російську газету .

«Крим - це земля з унікальною історією, де багато народів пліч-о-пліч мирно живуть і працюють. І колись він називався і Таврійської губернією, і Тавридою, і Кримською областю, тому я вважаю, що потрібно скористатися унікальним шансом, який дає нам російська Конституція, - встановити подвійну назву. Це воєдино зв'яже всю історію Криму», - підкреслив Дегтярьов.

В свою чергу отаман Чорноморської козачої сотні Анатолій Маретто вважає пропозицію ЛДПР неприйнятною.

«Не треба нам подвійної назви. Просто перейменувати в Таврію або Тавриду. Крим - це кримсько-татарська назва, для нас вона - символ 300 років промислової работоргівлі, коли кримські татари робили набіги на російські землі, сотні тисяч забирали в полон», - пояснює отаман.

Під античним ім'ям Таврида Крим відомий з V ст. до н.е. Після його завоювання в XIII столітті татаро-монголами було засновано місто Кирим (зараз - Старий Крим), що стало столицею Кримського емірату і дало назву всьому півострову. У 1783 році він увійшов до складу Російської імперії. На його території була створена Таврійська область, пізніше - Таврійська губернія. Після поразки Білого руху в 1920 році на півострові була утворена Кримська АРСР, яка увійшла до складу РРФСР.
А тим часом в Україні:

20 БЕРЕЗНЯ 2014 09:05
19 березня в Дніпропетровську відбувся прем'єрний показ кримськотатарського фільму "Хайтарма", що розповідає про депортацію кримських татар. Після показу зал "в сльозах аплодував стоячи", а потім заспівав Гімн України
You must be registered for see medias
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 12:05
Весняний призов в армію в Криму скасований

Про це повідомив в.о. військового комісара Криму Сергій Варавва, передає з посиланням на .

"У зв'язку з переходом Криму на російське законодавство, а армії Криму - у підпорядкування російської армії, а також у зв'язку із загальною неврегульованістю ситуації влада вирішила скасувати призов в армію в Криму цієї весни", - повідомив Варавва.

За його словами, влада розраховує, що призовники відправляться в армію восени.

Варавва додав, що влада Криму починає переговори з міністерством оборони України про повернення додому солдат-строковиків з Криму, службовців на території України - таких у військкоматі нарахували 913.

"Ми намагаємося домовитися про свого роду обмін їх на строковиків із самої України, що проходять службу в частинах в Криму. Але поки що українські командири не хочуть піти на діалог", - сказав Варавва.

Нагадаємо, нещодавно самопроголошений прем’єр Криму Сергій Аксьонов повідомив, що кримчани призовного віку , а отже їх відправлятимуть на службу в всі регіони Росії, зокрема Чечню та Дагестан.
Ога.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 12:17
Російські окупанти захопили телерадіокомпанію Міноборони України (ТРК МОУ) "Бриз"

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у .

"В даний час в ТРК проводяться збори особового складу, в ході яких військовослужбовцям та цивільному персоналу запропонують визначитися - чи хочуть вони продовжити службу в медіа-центрі ЧФ РФ, який буде створений на базі ТРК", - написав він.

Паралельно розпочато інвентаризацію майна ТРК МОУ "Бриз".
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 13:30
Виїхати з Криму вже висловили бажання 25 тисяч осіб

Про це в ефірі телеканалу " " повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денисова.

"Вже 25 тисяч людей виявили бажання залишити Крим", - зазначила вона.

Міністр також повідомила, що зараз діє штаб під керівництвом віце-прем'єра України зы сприяння сім'ям, які переїжджають з Криму в інші області України.

За її словами, біженці розміщуються в санаторіях, куди тимчасово припинено заселення відпочиваючих.

"Багато (біженців - УП) заїхало у Вінницьку та Львівську області, а також у Київ . Як тільки людина прибуває, вона фіксується і стає на облік як отримувач тих чи інших соцвиплат. Усі виплати переводяться за місцем знаходження", - наголосила міністр.

Денисова також повідомила, що їм надається допомога із працевлаштування.

20 БЕРЕЗНЯ 2014 14:09
Держміграції зафіксувала переїзд 1,3 тисячі осіб з Криму в інші області України

Державна міграційна служба України зафіксувала переезд 1 288 осіб з Криму в інші області України. Про це на брифінгу розповів міністр Кабміну Остап Семерак.

"Державна міграційна служба України станом на 19 березня зафіксувала 1288 осіб, які переїхали на тимчасове, а може і постійне проживання в інші області", - сказав він.

Більшість людей переїхало у Львівську область (понад 900 осіб). В основному переїхали жінки. З 1288 переїхали - 422 дитини.

Семерак також повідомив про роботу "гарячої лінії" щодо ситуації в Криму.

Нагадаємо, що виїхати з Криму вже бажання 25 тисяч осіб. Про це в ефірі телеканалу "Дождь" повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денисова.
Мені здається ці люди точно не голосували за приєднання Криму до Московії.
За статистикою у проживало 1 966 801 (на 1.02.2014), по перепису 2001 року - 2033,7 тис.
25 тис, це приблизно 1,2%
You must be registered for see images
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 13:41
Флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний» покинув Одесу для виконання бойових завдань в українських територіальних водах

Про це повідомили в командуванні Військово-морських сил України, передає .

За даними військових, фрегат прибув у певний район Чорного моря, де виявив чотири військові кораблі Чорноморського флоту Росії і два вертольоти вогневої підтримки Мі-35. Росіяни намагалися перетнути морський кордон України.

Командир «Сагайдачного» капітан першого рангу Роман П'ятницький вступив в переговори з порушниками і зажадав від них покинути територіальні води нашої країни, однак супротивник не змінив курсу і продовжував рухатися в бік України.

У зв'язку з цим на українському фрегаті була оголошена бойова тривога, корабель зблизився з російськими одиницями. У підсумку росіяни відступили в нейтральні води. Озброєння «Сагайдачного» в ході інциденту не застосовувалося.

В даний час фрегат продовжує патрулювати морський кордон України.

20 БЕРЕЗНЯ 2014 15:24
Російські військові захопили два українських корвета у Стрілецький бухті у Криму

Про це повідомив офіцер ВМС України, пише .

Захопленими виявилися корвети "Луцьк" та "Хмельницький". Моряків, які на них перебували, вивели на сушу. Всього їх було близько 200.

Нагадаємо, сьогодні о 9 ранку за місцевим часом три одиниці ВМС Украини .

20 БЕРЕЗНЯ 2014 18:57
Близько двадцяти озброєних людей взяли на абордаж український корабель "Тернопіль" у Севастопольській бухті на 15 причалі

Про це повідомляє із посиланням на .

Станом на 18:49 мічман корабля "Тернополь" Олексій Кирилов сказав: "Мій корабель захоплений. На жаль, більше я нічого вам сказати не можу".

"При штурмі використовувалися світлошумові гранати, було чути постріли з автоматичної зброї", - написав на своїй сторінці у керівник медіа-центру Міноборони України Владислав Селезньов.

Нагадаємо, Селезньов раніше повідомив, що "об 18.37 з баркаса, який здійснював блокаду "Тернополя" та "Славутича" висадилася група озброєних людей чисельністю до 20 осіб на борт "Тернополя". Триває штурм".

Як повідомляло Еспресо.TV, вчора від Чорноморського флоту екіпажу "Тернополя" надійшов – здатися до вечора або будуть штурмувати.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 15:10
Влада Туреччини закликала розслідувати вбивство представника кримськотатарського народу і притягнути винних до відповідальності

У заяві МЗС йдеться, що Туреччина була вкрай засмучена звісткою про смерть раніше зниклого безвісти Решата Аметова і висловлює співчуття його рідним і близьким, а також всім кримським татарам.

"Наша країна очікує якнайшвидшого з'ясування обставин цього злочину, що викликав обурення у кримських татар і всього міжнародного співтовариства, і притягнення винних до відповідальності", - наголошується в заяві.

Турецьке МЗС вказує, що кримські татари, які повернулися на батьківщину після перенесених ними великих страждань, свої погляди і вимоги висловлюють мирними шляхами. "Ми вважаємо неприйнятним те, що наші кримсько-татарські брати, незважаючи на таку позицію, піддавалися погрозам в процесі референдуму і після його проведення, і позбавлені гарантій безпеки їх життя ".

Дипломати заявляють, що надходить інформація і про інші випадки підбурювання, що Туреччина "стурбована повідомленнями, що з'явилися з посиланням на державні джерела про те, що кримські татари будуть виселені з місць їх нинішнього проживання". "Ми сподіваємося на те, що будуть попереджені провокації, які можуть ще більше погіршити ситуацію в Криму і будемо продовжувати стежити за тим, щоб наші кримсько- татарські брати жили в світі, безпеки та процвітання", - підкреслює МЗС, повідомлення якого цитується на сайті телерадіокомпанії TRT .

Раніше правозахисна організація Human Rights Watch зажадала пояснень у зв'язку з вбивством 39-річного татарина Решата Аметова в Криму.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 15:27
У справі про вбивство двох людей 18 березня в Сімферополі ніхто не затриманий

Про це повідомили прес-секретар прокуратури Криму Наталія Бояркіна, передає .

«Не підтверджується інформація про затримання стрілка. Вона недостовірна, ніхто не затриманий поки, на жаль», - заявила Бояркіна.

Нагадаємо, 18 березня в Сімферополі відбувся штурм фотограмметричного центру Управління центрального військово-топографічного та навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України в Сімферополі. У штурмі брав участь російський спецназ. Під час штурму один військовослужбовець України загинув, двоє були важко поранені. Решта офіцерів Центру заарештовані.

Також, за даними російських ЗМІ, був застрелений один з представників так званої «самооборони Криму» - ветеран чеченської війни, житель Волгоградської області.

Також, російські ЗМІ повідомляли, що у цій справі затриманий однієї з західних областей України.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 17:49
Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що найближчим часом поверне собі спірну територію на кордоні з Вірменією - Нагірний Карабах

Про це він заявив сьогоднi на святі з нагоди свята Новруз, передає " ".

"Я абсолютно впевнений, що зростаюча міць Азербайджану, наш потенціал і продумана, зважена зовнішня політика дозволить нам відновити свою територіальну цілісність", - заявив Алієв.

За його словами, Азербайджан не планує йти наперекір міжнародному праву, але підкреслив, що міжнародні закони можуть розходитися з поняттям справедливості.

"Нагорний Карабах є невід'ємною частиною Азербайджану, споконвічно нашою землею. Всі топоніми в Нагірному Карабасі відображають культуру, історію азербайджанського народу", - заявив він.

Алiєв зазначив, що розраховує на "справедливе" вирішення цієї проблеми. "Ми, азербайджанці, повернемося в Нагірний Карабах, інші окуповані землі і на всі свої історичні землі, я в цьому впевнений", - додав вiн.

Нагадаємо, боротьба між Азербайджаном і Вірменією за Нагірний Карабах почалася в 1991 році, коли в Нагірно-Карабахської автономної області, що входила до Азербайджанської РСР, був проведений референдум про статус НКР.

У результаті війни більша частина Нагорного Карабаху відійшла до невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, яку підтримує Вірменія.
Почалось. Чекаємо "бажань" Японії і Китаю.
Далі буде шалена мілітаризація світу і гонка озброєнь.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 19:22
Сьогодні, 20 березня, зник ще один кримський татарин — Нурі Сулейманов

Про це повідомляє з посиланням на .

«Сьогодні зник ще один кримський татарин — Сулейманов Нурі Фемієвич 1977 року народження.

Він сьогодні повинен був з Сімферопольського залізничного вокзалу о 16:30 на поїзді Сімферополь — Одеса виїхати до м. Одеси.

Останній раз він спілкувався з матір'ю по мобільному телефону в 14:30, після чого зв'язок з ним пропав», — говорить керівник прес-центру Меджлісу кримськотатарського народу Лейла Муслімова.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 19:47
До того ж у Крим не приходитимуть інвестори, бо за законом про окуповану територію — вони потім не зможуть працювати ніде в світі

Про це в ефірі повідомив народний депутат України Віктор Бондар.

Ось наведені ним розрахунки. По-перше, $1,1 млрд Україна виплачувала в Криму у вигляді соціальних виплат. Але Путін дав доручення вирівняти з російським рівнем. Отже, $2,4 млрд потрібно лише тільки на пенсії. Монетизовані послуги — це ще $0,5 млрд. Плюс вартість тарифів на воду, газ — Україна робила дотації по них. А Росією тарифи будуть збільшені в 7-8 разів на газ та воду.

Загалом $7 млрд на рік буде коштувати Крим Росії.

До того ж інвестори не приходитимуть туди, бо за законом про окуповану територію – вони потім не зможуть працювати ніде в світі, — наголосив депутат.

Як Еспресо.TV, Верховна Рада України 20 березня прийняла за основу законопроект № 4473-1 «Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України».
 
Зверху