Европейська демократiя вiд Сенi-кролика.

Dr.Lector

Забанен
В дусi найганебнiших комуняцько-тоталiтарних традицiй євродемократ Яценюк почав чистку свободомислячих людей фракції!

Яценюк призвал Гриценко сложить депутатские полномочия
14 января 2014, 13:42 | 20 хвилин
Фракция «Батькивщина» в Верховной Раде ожидает, что Анатолий Гриценко сложит депутатский мандат.
Яценюк призвал Гриценко сложить депутатские полномочия
«Была присяга, которая давалась на Библии, и мы ожидаем следующего шага, а именно сложения мандата депутата Верховной Рады», — заявил лидер фракции Арсений Яценюк, комментируя заявление Гриценко о выходе из ее рядов.
Яценюк также отметил, что «ослепленность личными амбциямы вредит командной борьбе».
Ранее Анатолий Гриценко заявил о выходе из фракции «Батькивщина» «в связи с невозможностью влиять на решения, принимаемые фракцией».
При этом он отметил, что остается в оппозиции к президенту Януковичу и его политике, а также обязался выполнять избирательную программу ВО «Батькивщина» и координировать свои действия с оппозиционными депутатами, «для которых принципы и ценности — не пустые слова».
Об этом Анатолий Гриценко сообщил в своем фейсбуке

Анатолій Гриценко
Голова в Політична партія "Громадянська позиція"
· 25 193 подписчика
Заява про вихід із фракції
"У зв'язку з неможливістю впливати на рішення, що приймаються фракцією ВО "Батьківщина", заявляю про вихід із фракції ВО "Батьківщина".
Заяву такого змісту зареєстрував сьогодні зранку після вчорашнього рішення фракції, яким мене позбавили права участі в її засіданнях.
Після виходу з фракції у статусі позафракційного депутата:
1) залишаюся в опозиції до Президента Януковича і його політики;
2) виконуватиму виборчу програму ВО "Батьківщина", з якою ми разом ішли на вибори і до розробки якої доклав власних зусиль;
3) координуватиму свої дії з опозиційними депутатами, для яких принципи і цінності - не пусті слова.
Рішення про вихід із фракції не було простим. Протягом року в рамках фракції я твердо й послідовно відстоював ті принципи і цінності (оголошені публічно і скріплені підписами Гриценка, Турчинова, Яценюка), на яких наша партія "Громадянська позиція" увійшла до складу Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Ви все це бачили. Так само бачите, чим воно завершилося. За цих умов, рішення про вихід із фракції вважаю логічним, відповідальним і чесним.
Дякую Вам за розуміння.

Dr.Lector

Забанен
Розпочалось.

На депутата, який залишив "Батьківщину", посипалася критика від колишніх соратників

Список "Батьківщини" може зазнати змін, – Гриценко
05 вересня, 10:05
Гриценко: На Банковій я не був уже років чотири – на відміну від Яценюка
18 червня, 12:54
Гриценко про вигнання із засідання: "Батьківщина" реалізувала давню мрію Яценюка
13 січня, 23:55
На народного депутата Анатолія Гриценка, що заявив про вихід із фракції "Батьківщина", посипалася критика від колишніх соратників. Арсеній Яценюк закликав його скласти мандат, а Олександр Бригинець назвав політика черговою "тушкою".

"У фракції "Батьківщина" нова тушка. Соромно, що у нас знов зрадник. Але нікуди не дінешся. Тиск влади неймовірний і не всі спроможні вистояти!" – написав він у мережі Twitter.

Нагадаємо, Гриценко пояснив вихід із фракції тим, що не може більше впливати на її рішення.

А причина того что не захотели проводить собрание фракции в его присутствии?
А ведь ему говорили еще до вступления в фракцию, что будет то что будет, или он надеялся на то что его там станут слушать? Хотя это был скорее шаг к тому чтобы остаться народным депутатом...
п.с. Яценюк, не раз сам кричал что сложит полномочия, но этого не сделал...народ уговорил остаться :lol:
говносмешивание уже началось: пишут что во время майдана он ездил отдыхать в карпаты, бла бла бла...

Dr.Lector

Забанен
Кролику не сподобалась правдива критика Гриценко.

Цей полiтичний покидьок, якому дали "порулить" чужою партiєю, розвалить не тiльки опозицiю, але й зрадить Майдан, заради своїх амбiцiй.

lion.ts

[deleted]
А ведь ему говорили еще до вступления в фракцию, что будет то что будет, или он надеялся на то что его там станут слушать? Хотя это был скорее шаг к тому чтобы остаться народным депутатом...
п.с. Яценюк, не раз сам кричал что сложит полномочия, но этого не сделал...народ уговорил остаться :lol:
говносмешивание уже началось: пишут что во время майдана он ездил отдыхать в карпаты, бла бла бла...
Гриценко никогда не был командным игроком. Я тебе еще 2 года назад писал, что не ошибись в выборе, когда за него пйдешь голосовать. Еще до того, как он в "Батьківщину" вошел. Откровенно говоря, то что мы имеем сейчас - мы имеем не в последнюю очередь благодаря тому таки Гриценку, призвавшему в 2010-м году голосовать против всех.

Анатолій Гриценко · 25 263 подписчика
28 декабря 2013 г. в 14:47 возле Киев · отредактировано ·

Рада Майдану і Майдан: моя позиція

Отримав сотні листів, дзвінків, смс, коментів-питань - щодо діяльності Ради Майдану і моєї в ній участі (неучасті), щодо дальшої долі Майдану. Відповідаю на питання, які Ви ставите найчастіше.

1. Чи ображений я тим, що мене не включили до Ради Майдану? Ні. Знаю, що не Майдан формував Раду, інакше вона була б іншою і я би в ній працював. Знаю, хто саме з "трійці" складав списки під килимом, поставивши інших перед фактом уже біля сцени Майдану. Знаю, чому моє прізвище було викреслено. Так само як і пропоновані мною прізвища Найєма, Богомолець, багатьох інших. Ображатися на тих, хто сильних людей поряд і правди боїться більше, ніж Януковича?

2. Чи увійшов би я до складу Ради Майдану, якби запропонували зараз? Дякую Вам за активну підтримку, але відповідь - ні. Тому що попри наявність у складі Ради багатьох чесних і шанованих мною людей, на жаль, ця Рада загалом - з самого початку недієздатна, вона мертвонароджена. Рада сформована за хибними совково-партійними принципами, далека від Майдану, не відображає його складу і прагнень людей, які на Майдані цілодобово, з самого початку. Окремим членам Ради, яким довіряю, я передав свої пропозиції, як можна було б виправити ситуацію в Раді в інтересах Майдану - з того нічого не вийшло. Замість необхідного скорочення чисельності Ради і включення до її складу (замість двох десятків депутатів і партійних штабістів) реальних активістів громадського сектору, моральних авторитетів, шанованих військових, лідерів молоді - Раду навпаки вирішили збільшувати чисельно, перетворюючи її з інструменту прийняття рішень на нескінченну говорильню. Брати участь у хибному партійно-керованому дійстві, знаючи, що розумні пропозиції там відторгаються?

3. Чому, попри таку позицію, вимагаю від Ради Майдану Плану дій? Тому що це найперше і найголовніше її завдання. І тому що я, моя родина, мої друзі, колеги, однопартійці - теж учасники Майдану і маємо повне право вимагати. Рада Майдану, нехай напівформально, на скору року, все ж отримала від людей мандат – і вона повинна працювати: не в інтересах самої себе, чи якоїсь партії, а в інтересах людей. Реєстрація у Мін'юсті нової громадської організації, підготовка Статуту, визначення стратегічних напрямів діяльності... То все важливо, але не зараз, на дальшу перспективу. Затримка часу працює проти Майдану, проти кожного з нас, це треба усвідомити! Раді зараз не президії та комісії треба створювати (вже сьому добу поспіль), а невідкладно розробити, прийняти й довести до людей на Майдані головне - План дій. Бо оновлена велика сцена, яскраві феєрверки, святкування Нового року чи оголошена Радою наперед, щоб усі-усі почули, поїздка колони машин в напрямку Межигір'я (до першого бар'єру міліції) – то все класні речі, але Майдан те не гріє. Люди чекають від обраної ними Ради зрозумілого й реалістичного Плану дій, принаймні на місяць. Інакше, якщо Рада й надалі триматиме паузу, то скоро вже не буде до кого той План доводити. Хіба це членам Ради не зрозуміло? Вам довірив Майдан – робіть свою справу чесно, відповідально і швидко! Хто не хоче чи не може – нехай іде з Ради, Майдан на його місце делегує інших. Які не бояться відповідальності. Які мають відповідні знання і досвід. Які не торгуються з владою за лаштунками. Які не залежать від олігархів. Які не зливають владі плани Майдану. Які на Майдані працюють, а не піаряться, таскаючи за собою прес-служби з камерами. Які розуміють, що Майдан - набагато важлівише чийогось президентства, прем'єрства чи спікерства...

4. Чому не оприлюднюю (не оголошую зі сцени) власні пропозиції щодо Плану дій? Принаймні з двох причин. Перша - люди на Майдані мають почути не 5, 10, чи 50, а 1 (один) План дій, продуманий і узгоджений - План не для обговорення, а для виконання. Оголошений не мною самочинно чи кимось із Вас, і не чиїмось партійним штабом, а оголошений на сьогодні поки що єдиним органом Майдану - Радою Майдану. Друга причина - попередні мої пропозиції, що вносилися регулярно, протягом місяця, ще до утворення Ради, на словах cприймалися, але у більшості своїй - не реалізовувалися. Свідомо і навмисно не реалізовувалися, тепер знаю це напевно. Влада про деякі з них дізнавалася швидше, ніж я встигав вийти з приміщення Штабу спротиву. Окремі пропозиції реалізовувалися, але із запізненням на 20 днів і майже з точністю до навпаки, як це сталося з моєю ініціативою створити Раду Майдану та пропозиціями щодо її персонального складу. Коли побачив у Раді Майдану тих самих нечистоплотних персонажів, по суті зрадників, обговорювати з ними якісь плани дій? Хіба що їхні плани зливу Майдану, але я з іншого факультету.

5. Що небайдужим людям, активістам Майдану, за цих умов робити? Перше - дочекатися, коли Рада Майдану, можливо, під впливом більш правдивої й дієвої її частини, врешті оголосить якийсь План дій. Якщо він буде переконливим - ми з Вами, усі разом, маємо докласти зусиль для виконання цього Плану. Заради Майдану і успіху спільної справи. А якщо ні? Тоді ми все одно робитимемо те, що чесно й самовіддано робили дотепер, що вважаємо вірним і заради чого, власне, на Майдан вийшли. Робитимемо не на коротку, а на довготривалу перспективу.

Тож друге завдання - не гаючи часу, зараз усім активним людям, "однієї групи крові", треба гуртуватися докупи, підтримувати й захищати одне одного. Треба зберегти усі ті живі й ефективні острівці громадянської позиції та самоврядування, які позитивно проявили себе на Майдані як самодостатні й дієві структури. Треба посилити їх новими активними людьми, налагодити живу взаємну комунікацію - на завтра і на майбутнє.

6. Скажу зараз те, прикре й малоприємне, про що думають і говорять багато, в наметах і на кухнях - але проголосити зі сцени Майдану ніхто не осмілюється. Скажу прямо, бо це правда:

Майдан як шанс, Майдан як потужний імпульс, Майдан як активну й готову до дій людську енергію - уже злили. Але...

Майдан як генератор позитивних змін, Майдан як ядро зміцнення громадянського суспільства, Майдан як постійно діючий інструмент прямого впливу народу і на владу, і на опозицію, Майдан як рентген, що просвічує кожного, виявляє серед нас сильних, порядних і ефективних людей, майбутніх лідерів - такий Майдан не зіллє ніхто!

Звідки така впевненість?

За період Майдану мільйони людей по всій краіні піднялися із зневіри, розправили плечі, вдихнули на повні груди свіжого повітря, відчули лікоть одне одного, побачили гарячі очі навколо себе сотнями тисяч...

Усі ці люди, справжні Громадяни з твердою громадянською позицією, які проявили себе набагато активнішими й відповідальнішими, ніж ті, хто взявся Майданом керувати; Громадяни, які повірили в себе й отримали тепло солідарної підтримки одне одного - звідси моя впевненість.

7. Що робити з Майданом зараз? Я би його переформатував, одразу після Нового року, і дав людям відпочити. Зменшити Майдан територіально й чисельно, до кадрованого стану (військові розуміють). Залишити на Майдані Незалежності компактний за розмірами й чисельністю, з меншою кількістю утеплених наметів і ротацією людей, добре укріплений фізично - як Майдан-форпост. Як стратегічно важливий потужний центр (ядро) - спілкування, інформування, мобілізації людей, підготовки та розгортання певних дій тоді, коли такі рішення буде прийнято.

Підсумовуючи: давайте, кожен з нас, на своєму місці та в межах наявних можливостей, працювати на об'єднання зусиль. Зміцнюючи навколо нас усе живе і правильне - відсікаючи неживе і хибне. Бо попереду дуже напружені й тривожні часи, Янукович уже не сам, за ним Кремль - вистоїмо лише разом!
Анатолій Гриценко
Вчера возле Киев

Повернувся з нічного Майдану. Майдан живе! Людей, правда, помітно меншає. Біля сцени 40-70, загалом до 100 осіб уночі. Решта відпочивають у наметах і будівлях. Половина наметів за межами барикад, що на Хрещатику - пустують вже кілька тижнів поспіль, я їх давно пропонував згорнути, але Рада Майдану ніяк не прийме рішення. Помітно, що люди стомилися, хоча налаштовані досить рішуче. З учорашнього Віче найбільше запам'ятали оголошений Яценюком ультиматум Януковичу і анонсований похід на Банкову 22 січня. Люди готові допомогти Арсенію Петровичу пробитися до кабінету Президента, аби змусити його виконувати "закон про амністію". Я не став їх розхолоджувати, але сам не впевнений, що Яценюк поведе колону на Банкову, як пообіцяв, через 10 днів. Хоча б тому, що 22 січня - свято, День Соборності, тож кабінет Януковича напевно буде пустим...

#євромайдан
Я... я... я... Не много ли этих "я"? - Может "я" предложит вовсе все свернуть и "сопеть, терпеть", раз людей уже не по пол миллиона на Майдане??
Я... я... я... Может не стОит разсырать команду изнутри хотя бы в такие времена, как сейчас? - Может свои амбиции поумерить нужно ради общего блага (для Штайна уточню - хотя бы блага партии) ?? Так нет же, сплошное "Я" кругом, герой, блин.
Логично, что заседание в его присутствии после таких вот постов не захотели проводить. Читаю фейсбуки многих оппозиционных депутатов, так ни одного пока не заметил с такими выпадами. Причем даже из других фракций.

Что касается Гриценка, ему было б неплохо свои королевские амбиции положить хотя бы так, как положил их тот же Яценюк, имевший в 2012-м реально 3-й рейтинг в стране. Только тот же Яценюк (как любят его называть "Кролик") за последние годы превратился таки в государственного деятеля, а Гриценко так и продолжает быть мелким политиганом, рейтинг которого и близко не соответствует его амбициям.

Для справки:

Подсознательно мы различаем понятия "политик" (politician) и "государственный деятель" (statesman). "Государственный деятель" говорит: "Вы думаете, что хотите этого. Объективно возможным для вас является вот это, таким образом, реально вам нужно вот что». <…> Не обязательно, и даже маловероятно, что такая политика государственного деятеля получит поддержку сразу. Не обязательно для государственного деятеля и ждать, пока он получит полное согласие. Многое люди не понимают, пока не узнают на собственном опыте. Поэтому великий государственный деятель часто должен действовать раньше, чем управляемые дозреют до понимания необходимости изменений. Когда он делает это, он противопоставляет свое ви́дение будущего, которое люди в конце концов сочтут благом, тому, что они желают прямо сейчас. В этой способности действовать, руководствуясь скрытой реальностью ситуации, вопреки очевидным внешним проявлениям, и заключается искусство государственного деятеля" (с) Уолтер Липпман, "A Preface to Morals", 1929
"Отличие государственного деятеля от политика в том, что политик ориентируется на следующие выборы, а государственный деятель — на следующее поколение." (с) Уинстон Черчилль
ИМХО, наибольший вред вновь наносят не провластные Царевы, Кидаловы, Олийныки и прочие, а вот такие вот "протывсихи". Ничему история не научила отдельных уникумов из них.

Останнє редагування:

lion.ts

[deleted]
Вот и думай, кто из них виноват, Сеня, который якобы "думает только о своих рейтингах", но теряет их, эти рейтинги, с каждым вышедшим Гриценко, или это чудо самовлюбленное... Еще раз отмечу, что первый из таких постов на его ФБ датируется еще 28-м декабря.

З.ы. - А Доктор Лектор - очередной регионалный вольнонаемный;) Подчерк вполне красноречив

Dr.Lector

Забанен
Вот и думай, кто из них виноват, Сеня, который якобы "думает только о своих рейтингах", но теряет их, эти рейтинги, с каждым вышедшим Гриценко, или это чудо самовлюбленное... Еще раз отмечу, что первый из таких постов на его ФБ датируется еще 28-м декабря.

З.ы. - А Доктор Лектор - очередной регионалный вольнонаемный;) Подчерк вполне красноречив
На вiдмiну вiд Вас, шановний, я не вiшаю позначки на незнайомих людей. Нехай "регионалный вольнонаемный" залишиться на Вашiй совiстi, якщо така чеснота Вам ще притаманна.

Вельми цiкаво. що прихильники кролика так толерантно вiдгукуються стосовно риговських царьових, при цьому знавiснiло зводячи поклепи на Гриценка.

PS. Доречi, що заважає Вам, друже, спiлкуватись українською?

он же сам говорил что несмотря ни на что и дальше будет делать свое дело/работу, перед тем как вступал в ряды "батькивщины", так получается вступить вступил делать/может и делал, но выходить по чем зря...

Dr.Lector

Забанен
он же сам говорил что несмотря ни на что и дальше будет делать свое дело/работу, перед тем как вступал в ряды "батькивщины", так получается вступить вступил делать/может и делал, но выходить по чем зря...
Вам слово "остракізм" нi про що не говорить? Сеня вже й Кличко прибрав з кандидатiв в президенти. Та й це не остання його пiдлiсть. Зачекайте, ви станете свiдками, як цей самозакоханий пройдисвiт зiльє Майдан.

Гриценко нагадав Яценюку про обіцянку скласти мандат через тушок
Вівторок, 14 січня 2014, 17:43

Позафракційний депутат Анатолій Гриценко не йтиме з Верховної Ради і не виконуватиме вимогу Арсенія Яценюка про складання мандату.
Про це він розповів в інтерв'ю "Громадському радіо".
Відповідаючи на запитання про причини виходу із фракції "Батьківщина", Гриценко розповів, що у понеділок з подачі Арсенія Яценюка фракція заборонила йому брати участь у своїх засіданнях.
"Це означає, що у фракції хтось буде приймати рішення…я в тому участі не беру, але повинен нести відповідальність", - пояснив свою позиція Гриценко.
Через це він написав заяву про вихід із фракції.
Проте Гриценко обіцяє залишитись депутатом, опозиційним до режиму Януковича і продовжити виконувати програму опозиції, з якою вона йшла на вибори.
Коментуючи вимогу Яценюка скласти мандат, Гриценко нагадав про публічну обіцянку Яценюка скласти мандат, якщо у "Батьківщині" будуть тушки.
"Коли він завів під прапором "Батьківщини" десяток тушок, і вони з першого дня почали виходити, я тоді вимагав від нього скласти мандат. Бо це офіційне зобов'язання керівника фракції", - нагадав Гриценко.

Він вважає, що питання його належності до фракції "це якесь п'ятдесяте питання" і депутати у парламенті зуміють домовитись.
Як відомо, Анатолій Гриценко написав заяву про вихід із фракції "Батьківщина", на що Яценюк висловив вимогу до нього скласти мандат.
Українська правда

Останнє редагування:
Зверху