"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

21h

Вернулся
Santolege, Похвальность будет, когда с тебя вычтут помощь по безработице )

21h

Вернулся
да он и русского толком не знает, зато вон человек с ружжом уже писает в тапки от счастья, скоро сбудется его заветная мечта и мы тогда заживем!!!
Дык, обещали ведь, что "заживем" когда обрыгианальный языг примем.. Зажыыыыыыыыыли :)

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

В Одесі поруч стоять Пушкін і жена єго пушка ( британська корабельна гармата ХІХ ст. ) Днями трапилося там бути. Я ніколи не пропускаю нагоди поспоглядати яку небудь гармату. А в цей час мій приятель пристав до екскурсії біля Пушкіна, екскурсоводка розповідала провінційним лохам про те, що її дочку в школі примусили вивчати Пушкіна в українському перекладі і що вона пообіцяла дочці відрізати язика якщо почує від неї бодай строфу українською. А чи примушуєте ви дочку читати Шекспіра в оригіналі? - питає приятель. Ні, в російському перекладі - відповідає та. Далі була нецензурщина яку не цікаво переповідати.
Колись в класичних гімназіях, розповідав Куріньській, робили такий ланцюжок: грецький вірш гімназист перекладав французькою, другий гімназист перекладав французький переклад латиною, третій перекладав те що вийшло німецькою, четвертий німецький переклад перекладав грецькою і тоді порівнювали грецький оригінал з грецьким перекладом. Гарна вправа. Порівняння перекладів з оригіналами - благотворне. Що міг би підтвердити й Пушкін, який французькою володів краще ніж російською.
Іноді я навіть захоплююсь нашими рускоязическими братами. Їхньою здатністю до спротиву.
Нещодавно розговорився з гримершею на ТБ. Жінка років п'ятидесяти. 30 років мешкає в Україні. Зізналася мені, що не може дивитися україномовні новини, не розуміє мови. От такі жінки і є сіллю московської землі.

hed1n.ru

стебанутый
На каком языке общаются работающие украинцы. Результаты исследования

You must be registered for see images

Gen0cide

Member
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Регионал предложил сделать суржик государственным языком Украины

Решить языковую проблему в Украине можно путем введения смеси украинского и русского языков в качестве государственного, заявил нардеп от Партии регионов Олег Царев.

«Было бы правильно для того, чтобы уйти от языковой проблемы в Украине, выбрать язык, на котором говорит большинство населения и сделать его государственным. В Украине - это суржик. И два диалекта (русский и украинский) от суржика утвердить тоже на государственном уровне», - предложил депутат.

P.S. Маразм крепчал...

Dobrofey

Active Member
Кстати, желающим узнать последствия внедрения "суржика" на государственном уровне предлагаю зайти вот на этот сайт:
Еще немного, и творчество таких "Азировых" введут в школьную программу )))

Зверху