- Раніше Вами була висловлена думка, що тих українців, які розмовляють російською мовою, треба саджати в тюрми. Ви насправді це сказали і так вважаєте?
- Це мені приписали. Мою думку спотворили. Я виступала на одному з львівських телеканалів, де сказала, що той француз, який припускає у французькій мові, наприклад, англізми, платить штраф або ж має півроку тюрми. Я просто наводила приклад дії влади Франціі щодо мовного питання в їх країні.
- Тобто ви вважаєте, що російськомовних українців не треба саджати в тюрми, але штраф накладати потрібно?
- Я вважаю, якщо українці роблять помилку, розмовляючи російською, то її треба карати. А штраф – це форма покарання. А непокараний злочин генерує. Потому що наша влада – це орда. Прокуратура – підвідділ президента, суди – аналогічно. У нас є президент Партії Регіонів зі своєю клікою. І якщо ми цю ситуацію ми не змінимо, то можете сміливо приписувати собі статус рабів. А ми не хочемо бути рабами! Я вважаю, що ці вибори змінили склад парламенту нехай і не кількісно, але якісно. Прийшла та команда, яка буде намагатися розгойдати цей човен. «Свобода» буде подавати законопроекти, які будуть працювати на побудову національної держави, а не квазідержави чи радянського ретро від Януковича і Азарова.