Якби СРСР не розпався?

Что бы было,если бы СССР не распался?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

Это "официальный" курс. А реальный? 1:4? Это вам уже не Сталинский СССР...
За 1 рубль- 4 долари? Чи може 1 долар за 4 рублі?!
Був офіційний курс: 1 долар приблизно 60 копійок. Таке співвідношення валют було офіційним, по ньому здійснювався обмін грошей для тих нечисленних туристів (акторів, спортсменів, науковців) що виїздили до капіталістичних країн. Неофіційний обмінний курс також існував, але він був протизаконний. Кажуть, що в свій час метр КВН-у Масляков старший був застуканий з доларами, тому й мав з цього приводу тюремний термін.
Щодо неофіційного курсу, то я його не знаю точно, але давайте спробуємо згадати разом. :)
Не пам'ятаю в якому саме, але в одному з міліцейських бойовиків чи то "Петрівка 38", чи то "Огарьова 6" був один цікавий епізод. Один з героїв фільму, міліціонер, зіштовхнувся з колишнім спортсменом-альпіністом, який не дуже шанував міліцію. Виявилось, що ця нелюбов має причину. В свій час цьому альпіністу в темному закапелку валютники запропонувати купити долари (чи то за 3, чи то за 6 рублі/бакс). Той їх затримав, але наряд міліції, що підскочив все викривив, і цього спортсмена зробили винним. Але мова не про сюжет фільму, а про курс долара до рубля. Хто може, пригадайте про яку саме ціну в рублях за 1 долар йшлося тоді.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Якби СРСР не розпався?

Все, сам знайшов відповідь на своє питання в Інеті. :)
Фільм "Огарьова, 6". рівно з 44 хвилини епізод про який я казав. З офіційного совкового фільму дізнаємось, що неофіційний курс був десь в районі 1 долар за 6 рублів.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

Вообще-то, у служивших в европе советских офицеров был приработок не меньше зарплаты. Массово растаскивали и продавали пайки, ГСМ и прочее имущество, и уже через пару лет службы покупали себе "вражеские" BMW. Даже немецкие дилеры перед продажей устраивали тест-драйвы новеньких "баварцев" прямо на взлётно-посадочных полосах советских военных аэродромов.
Про офіцерів казати не буду, а знайомий був з одним "строковиком", що служив в Чехословаччині свого часу. Він розказував, що крали все, що могли вкрасти, бо нестерпно було заходити в їх магазини, чи, скажімо, кондитерські із своїми копійками в кишені. Цілком припускаю, що у офіцерів було більше можливостей, щоби поповнити свій бюджет. :)

Останнє редагування:

RaMoNVicious

3d artist
Вообще-то, у служивших в европе советских офицеров был приработок не меньше зарплаты. Массово растаскивали и продавали пайки, ГСМ и прочее имущество, и уже через пару лет службы покупали себе "вражеские" BMW.
О_о ...видимо не все...

Andy

Well-Known Member
Супчик,
Вообще-то, у служивших в европе советских офицеров был приработок не меньше зарплаты. Массово растаскивали и продавали пайки, ГСМ и прочее имущество, и уже через пару лет службы покупали себе "вражеские" BMW.
Из-за таких вот Союз и распался! и народ еще удивляется, почему я не люблю некоторых офицеров?

Даже немецкие дилеры перед продажей устраивали тест-драйвы новеньких "баварцев" прямо на взлётно-посадочных полосах советских военных аэродромов.
И ктож их туда пускал?

Andy

Well-Known Member
Re: Відповідь: Якби СРСР не розпався?

Все, сам знайшов відповідь на своє питання в Інеті. :)
Фільм "Огарьова, 6". рівно з 44 хвилини епізод про який я казав. З офіційного совкового фільму дізнаємось, що неофіційний курс був десь в районі 1 долар за 6 рублів.
Даже не 4 а 6. А вы говорите десять тысяч долларов :)

vadimv

Well-Known Member
Из-за таких вот Союз и распался!
Серьезно? А не из-за дедушки Ленина, который закупал Роллс-Ройсы за золото во время голода, не?
Не из-за товарища Сталина, который в Потсдаме жил в 15-комнатном особняке в одно рыло?
Не из-за товарища Хрущова, который катался по миру со всеми родственниками и привозил вагоны шмоток?
Не из-за дорогого Леонида Ильича, который имел 324 автомобиля в личном пользовании и 7 лет торчал на опиатах?
и народ еще удивляется, почему я не люблю некоторых офицеров?
Народ удивляется, почему ты любишь государство, которое платило свом офицерами нищенскую зарплату.
И ктож их туда пускал?
Это традиция такая у коммунисов - проводить совместные парады с фашистами. Сурпрайз?

Останнє редагування:

Andy

Well-Known Member
vadimv,
Народ удивляется, почему ты любишь государство, которое платило свом офицерами нищенскую зарплату.
Нищенскую? Да туда было не пробится!

Это традиция такая у коммунисов - проводить совместные парады с фашистами. Сурпрайз?
Бред! :)

vadimv

Well-Known Member
Останнє редагування:
Зверху