Історія - святиня, а не засіб для провокацій!

Bogdan_ua

New Member
Заява національно-патріотичних сил Сумщини
з приводу антиукраїнських намірів деструктивних сил


На електронних носіях пройшла інформація про те, що 9 липня цього року “современные казаки Верного и Вольного казачества” проведуть акцію проти “Конотопского мифа” з тим, щоб розвінчати як “изменника” великого гетьмана України Івана Виговського (1657–1659), який у 1659 році здобув одну з найбільших перемог в історії України над іноземними загарбниками.

352 роки тому під Конотопом українські козаки нанесли нищівну поразку московським ордам, які пхалися в Україну. З того часу про цю події вийшли друком тисячі книг. Фахівці з України й інших країн гідно оцінили подвиг козаків, який засвідчив факт потягу нашого народу до волі.

Конотопська битва має слугувати вихованню молоді в дусі патріотизму, так само, як цьому мають сприяти перемоги князя Святослава над печенігами й візантійцями, короля Данила – над монголо-татарами, гетьманів Вишневецького й Сагайдачного – над татарами й турками. Історію не ідеологізують і не переписують з позицій сьогодення. Війни українців (чи росіян) з поляками, французами, німцями, японцями й іншими не означають, що ми ставимо під сумнів відносини з цими народами сьогодні.

Але якщо правлячі кола певної держави продовжують виношувати агресивно-реваншистські плани щодо України, про яку “дружбу” може йти мова? До такої “дружби” здатні закликати тільки яничари, які за черствий шматок хліба продають чужинцям свою совість, свою землю, свою матір.

Такий намір виношують і представники “Верного и Вольного казачества”, яке згідно даних Головного управління юстиції в Сумській області, ніде не зареєстроване і не легалізоване. Фактичні ці діяння є продовженням практики “верных казаков”, які свого часу душею й тілом служили цариці-путані Катерині ІІ та її коханцю-манкурту Григорію Потьомкіну, які з мовчазної (й не тільки) підтримки влади намагаються перeкреслити те святе, що є в нашій історії, перекреслити з погляду російських шовіністів. Наукою тут і не пахне! Нехай шовіністи з’ясовують, як московські князі продавали свій люд татарам, як московські царі здавали Москву полякам і французам, як власівці разом з гітлерівцями катували народи Європи! Ось де є зрада!

Ім’я гетьмана Івана Виговського стоїть в одному ряду з іменами таких великих синів України, як Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Іван Мазепа й багато інших. І ніякі провокації укрaїнобів не здатні затьмарити славні діяння наших предків, похитнути наш потяг до свободи.

Згідно Конституції й Законів України, органи влади несуть пряму відповідальність за інформаційну безпеку України, за виховання її громадян у дусі патріотизму, за об’єктивне висвітлення нашої історії.

Тому ми засуджуємо антисуспільні дії деструктивних антиукраїнських сил, спрямовані подібно львівській провокації на дестабілізацію ситуації в області і вимагаємо від влади не допустити проведення нелегальним утворенням зазначеного шабашу. Вимагаємо також покласти край паплюженню спадщини нашого народу, забезпечити умови для об’єктивного висвітлення (в тому числі через засоби масової інформації) нашої історії за участі провідних науковців та проведення інших заходів державницького характеру. Це є прямий обов’язок представників влади, і саме його вони повинні реалізовувати.

Голова Сумської обласної громадської організації
“Сумський слобідський козацький полк” О.Д. Реута

Голова Сумського обласного
товариства “Просвіта”
імені Тараса Шевченка О.Г. Шевченко

Голова Сумської міської організації
Всеукраїнське об’єднання “Свобода” І.П. Мозговий

4.07.2011.
 

hello moto

народный контроль
органи влади несуть пряму відповідальність за інформаційну безпеку України
за об’єктивне висвітлення нашої історії.
Так Ковпак ещё наш герой? Или уже что сменилось? Мы ещё край партизанской славы?
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Історія - святиня, а не засіб для провокацій!

Я вже наводив дані. Ковпак ніяк не вписується в міжнародні Конвенції ведення війни, що діяли на той час. І згідно до них є військовим злочинцем.
 

Роман

http://legaloffice.com.ua
Re: Відповідь: Історія - святиня, а не засіб для провокацій!

Я вже наводив дані. Ковпак ніяк не вписується в міжнародні Конвенції ведення війни, що діяли на той час. І згідно до них є військовим злочинцем.
І маєте відповідний вирок? )))
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Історія - святиня, а не засіб для провокацій!

Коли Янукович засудить Тимошенко - ви віритимете тому "вироку"? ;)
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Історія - святиня, а не засіб для провокацій!

Я можу називати кого завгодно як завгодно. У нас же "вільна країна"? Якщо ви вважаєте інакше - ну то подайте на мене в суд. ;)
 
Зверху