Глава первая «По теме»
Слова, слова...А в действительности? Закон как дышло + мифический "довідник міліціянта" коим руководствуется милиция. Так что, могут отвести в отделение даже при наличии паспорта, если добровольно не выложишь вещи, вымут при свидетелях еще и как. Будешь сопротивляться и громко заявлять о правах, еще лучше – дашь законный повод тебя прикрыть. Формулировки и основания "Нарушал порядок", "Не подчинился сотруднику УМВД" и т.д. встречаются чуть ли не в половине протоколов задержаний нарушителей общественного порядка. Поверьте, найти за что отвести в отделение и подержать там три часа … как два пальца… А ты потом доказывай, кто прав и ищи свидетелей, которые подтвердят, что милиция говорит не правду. А затем, снова-таки по-закону, скажут "Просим прощения, ошибочка вышла. Не согласны - жалуйтесь" и ничего не докажешь. Есть хоть один пример, когда после заявления о нарушении прав в подобных ситуациях в отношении сотрудника МВД были применены санкции? Сомневаюсь. Если они и есть, то только в том случае, если обидели человека с большими связями. И нигде не афишируется это. Зато историй, о которых рассказал я, прудом пруди. Что же касается печени.. )) Хочешь, проведем эксперимент. Сходим на обследование, и посмотрим, чья печень здоровее) 50 грамм в день под мясные закуски еще никого не убили.
Глава вторая «ЛС»
З.ы. Шановний пан Stein, я у жодному випадку не збираюся з вами сперечатися, тому що, думки бувають різні і висловлювати їх можна до безкінечності. В результаті, тема стане звичайнісеньким флудом, який не несе під собою смислового навантаження. Тим ні менш, в своїх виводах і аргументах, я керувався особистим досвідом, придбаним за останні 7 років. Вивчав масу подібних історій і навіть брав участь в судових розглядах та і випробовував на собі особисто роботу міліції))) Закони міняються, змінюються, приходить нове керівництво міліції, але ситуація залишається без змін. І все зводиться до одного, якщо у людини немає зв'язків або грошей, його, навіть якщо він святий, все одно можна зробити винуватим. І навпаки. Будь-кого за ким тягнеться низка злочинів, за які вас або мене закрили б на термін від 5 до 7 років, можна обілити і виправдати, покаравши, так, для вигляду, за дрібні правопорушення. І керуватись при цьому – законом!!! В результаті 120 годин громадських робіт і все. А останнім часом все частіше стикаюся з тим (різні історії та ситуації з різними людьми), що вже навіть гроші і зв'язки не допомагають. Ну, хіба що великі гроші. Якщо треба когось посадити – він сяде. І навіть якщо його виправдають і відпустять через два-три роки ніхто відповідати за те, що невинна людина потрапила за грати не буде. Тому що більш ніж половина судових справ отримує зовсім інше рішення у апеляційному суді. Хто з суддів першої інстанції був покараний за некомпетентність? Одиниці з сотен. І то, це тільки припущення. Необхідна приналежність до влади, що діє на той час, коли сталася ситуація.. Тоді можна відчувати себе більш менш захищеним. Так що, бажаю вам ніколи не стикатися з міліцією. Миру вам, та здорової печінки))