Відповідь: Друга світова та ВВВ
Майте совість, накинулися на мене, наче це я скинув бомби на Хіросиму та Нагасакі. Скажу чесно, я не в захваті від цієї події, хоча від мого ставлення до неї навряд чи що залежить. Але вже як на те пішло, то продовжую наголошувати, що офіційно (коли можна так сказати) бомбардування Хіросими та Нагасакі стало відповіддю (чи правильніше сказати помстою) за розгромлений флот в Перл-Харборі.
Тепер по-черзі:
1) До пана
Стейна... Слова Сталіна мені можна не цитувати. Цей покидьок надто багато наказав в свій час, а ще більше наробив... Поклоніння в мене перед цією особою немає, сподіваюся, що до нього вживуть той же захід, що і в свій час до Лжедмітрія - тіло спалять, зарядять в гармату та вистрелять. На інше він не заслуговує.
Щодо тероризму...
Прочитав визначення, що Ви виклали. Дуже цікаво. Точно не скажу, але, можливо, то визначення не для класичної війни а для мирного часу? Бо крім Шанхайської конвенції є ще й закони та звичаї війни. Наскільки я знаю, то коли одна країна за допомогою власних ВПС проводить бомбардування, то вже не тероризм, а бойові дії, на які вже розповсюджуються інші міжнародні угоди та правила. Коли вже ближче до теми, то абсолютно під це визначення підходять дії солдат вермахту (і вбивства мирних жителів, і тілесні ушкодження їм таки, і руйнування матеріальних об'єктів...). Проте Ви тут розказуєте про їх героїку, про те, що вони не є злочинцями і не засуджені військовим трибуналом.
А ще, крім того, не мені Вам розказувати, що світ є несправедливим, і що історію пишуть переможці або ті, хто на даний момент має більшу силу. Вони ж судять переможених і чіпляють на них ярлики. Знищений Грозний і загибель 60 тисяч його мешканців офіційною Росією називається контртерористичною зачисткою. Підірвана автівка десь в Інгушетії біля равідділку міліції - теракт. Аналогічно, смертник, що підірвав вибуховий пристрій в Ізраїлі, при цьому поранивши декілька чоловік - тероризм, а ракета, що була запущена в густонаселений район Палестини, яка окрім немічного шейха на інвалідному візочку забрала ще близько 160 людських життів - то вдала контртерористична операція.
2)
Анді. В принципі, відносно тероризму, я все сказав пану Стейну. Персонально до Вас... Скажіть, а бомби, що сипалися із літаків РККА на Хельсінкі не несли смерть, не сіяли паніку, не були спрямовані на досягнення якоїсь то політичної мети? То пілоти СССР також були терористами? І не треба мені говорити про кількість загиблого населення. Вірніше не так... Наведіть мені посилання, де йдеться про те, що, скажімо, якщо загинуло під час бомбардування до
n мирних жителів, то це нормально, це вписується в рамки війни, а коли загинуло більше - то вже тероризм, а коли загинуло
m, то це вже злочин...
Коли найдете таку інформацію, то із задоволенням перегляну, та, можливо погоджуся... А поки що вважаю, що бомбардування мирних міст однаково жахливі, чи вони потягли за собою загибель сотень, чи сотень тисяч...
3) Фарадей.
Основываясь на детальном исследовании всех фактов, и после интервью с выжившими японскими официальными лицами, по мнению настоящего Исследования определенно до 31 декабря 1945 года, а скорее всего и до 1 ноября 1945 года, Япония капитулировала бы, даже если бы атомные бомбы не были сброшены и СССР не вступил бы в войну, и даже если бы вторжение на Японские острова не планировалось и не подготавливалось
Прочитав. Цікаво, на які дослідження спирався автор цих рядків, і як, ще до капітуляції Японії могли балакати з офіційними особами тієї таки Японії, щоби робити висновки про її скору капітуляцію. В усякому разі це були лише припущення.
Будь-як, американці не хотіли чекати пару місяців, поки Японія не видихнеться у цій війні остаточно. Ось такі вони падлюки, не бажали, щоби війна тривала ще і щоби гинули їх солдати, тому знехтували життям японців. Куди ж їм до нашого гуманізму, коли не шкода саме рідних солдатиків, яких можна було запросто направити в бій з однією рушницею Мосіна на трьох...
Щодо Демагогії... Можна говорити довго, приводячи свої аргументи.
Коли вже на те пішло, то визначення, що я наводив не з Вікіпедії...
Бажаєте Вікі? "И есть у меня" (с):
You must be registered for see links
Пардон, але я не роздаю обіцянки, не маю популістських лозунгів, не переслідую корисливу ціль - здобуття влади та її утримання.
З інших джерел:
ДЕМАГОГИЯ (греческое demagogia, от demos - народ и ago - веду), обозначение в Древней Греции позиции руководителей политических группировок, ведших за собой народ (демагог - буквально: вождь народа),
- Клеон, Перикл и др. Постепенно термин приобрел и иронический смысл (например, у Аристофана).
В современном значении демагогия: основанное на намеренном извращении фактов воздействие на чувства, инстинкты,
сознание людей, разжигание страстей для достижения каких-либо, обычно политических, целей; высокопарные рассуждения, прикрывающие какие-либо корыстные цели.
Може скажете, які я корисливі цілі переслідував? Невже "бабульок хотів зрубати" на Вас "по-льогкому"? :lol:
Ну, і наостанок, в словнику Даля читаємо дещо застаріле визначення:
ДЕМАГОГ м. греч. крайний демократ, добивающийся власти во имя народа; тайный возмутитель; поборник безначалия, желающий ниспровергнуть порядок управления. Демагогия ж. господство власти народа, черни в управлении; народовластие. Демагогский, демагоичный или демагогический, к убеждениям
и стремлению сему относящийся.
На мою думку, знову не про мене...