ГЛОБАЛЬНАЯ ПОЛИТИКА

Ultraviolet

Active Member
...Там же сплошные страсти христовы и коды давинчи.
Я же написал "атеизма всех мастей". Атеизм может быть идиалистическим. Создается некая виртуальная троица, двоица... И толпу вынуждают кланяться другим смертным людям (хотьони и пророки), мощам, крестам, святым местам.... В общем всему тому, что к Богу не имеет ни какого отношения. Все это разновидности атеизма всех мастей. Но видимая часть атеизма это материалистический атеизм, где говорится прямо, что нет и усё, а есть бафомет и т.д. и т.п.
 

vadimv

Well-Known Member
По творцям подібної єресі давно плаче суд Священної Інквізиції.
ИМХО любой фильм, в котором упоминаются Христос, Мария и их родственники, служит одной цели - держать сознание сфокусированным на христианских мотивах. Даже если это "ересь", где эти самые христианские мотивы якобы показаны в негативном цвете. Черный пиар - это все равно пиар.
Атеизм может быть идиалистическим. Создается некая виртуальная троица, двоица... И толпу вынуждают кланяться другим смертным людям (хотьони и пророки), мощам, крестам, святым местам.... В общем всему тому, что к Богу не имеет ни какого отношения. Все это разновидности атеизма всех мастей. Но видимая часть атеизма это материалистический атеизм, где говорится прямо, что нет и усё, а есть бафомет и т.д. и т.п.
Я понял, у вас свое, весьма далекое от общепринятого определение термина "атеизм". Так бы сразу и говорили. А то у вас с таким подходом мраксисты и буддисты становятся идиалистическими атеистами, сатанисты - материалистическими, а единственными неатеистами - правоверные иеговисты. А тех, кто вообще не верит ни в иегову-аллаха, ни в бафомета, как будто вообще не существует.
 
Останнє редагування:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: ГЛОБАЛЬНАЯ ПОЛИТИКА

ИМХО любой фильм, в котором упоминаются Христос, Мария и их родственники, служит одной цели - держать сознание сфокусированным на христианских мотивах. Даже если это "ересь", где эти самые христианские мотивы якобы показаны в негативном цвете. Черный пиар - это все равно пиар.
Питання Віри трошки відрізняються від питаня виборчих перегонів. Фільми, вся суть яких зводиться до спроб втлумачити людям небожествену природу Христа - служать істино для одної мети: підриву Віри. І ніякого блага вони нести не можуть.

Сьогодні релігії не актуалізовані. Вони відчужені і сприймаються обивателем, як щось відсторонене від реального потоку життя. Людина не усвідомлює, не осмислює себе у контексті релігії.
"Плюшевий" Христос, "пластиковий" Пророк Мухаммад, "бляшаний" Будда — Це персонажі, які нікому не загрожують і тому нікому по-справжньому не цікаві. Вони прикрашають серванти. Ікони сьогодні модно вішати на стінах. Саме тому, що від них не відчувають загрози. Ікона ні до чого не кличе. Вона не накладає на тебе жодного зобов'язання.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: ГЛОБАЛЬНАЯ ПОЛИТИКА

Гоніння християн у Євросоюзі

Влада Німеччини змушує німецьких християн залишати країну.

Родина Ромайке змушена були тікати з ФРН, рятуючись від переслідувань за релігійні погляди. Причиною конфлікту з владою стало бажання батьків навчати своїх дітей вдома. Християни-фундаменталісти Уве та Ханнелора Ромайке прийняли таке рішення тому, що учням німецьких шкіл нав’язують цінності, несумісні з християнством.

Все почалося ще в 2006 році, коли Ромайке-старші, мешканці міста Біссінґен (Bissingen) забрали своїх трьох старших дітей зі школи з чітким наміром – ніколи їх туди більше не пускати. Батько дітей, Уве Ромайке, за професією викладач музики, глибоко віруючий протестант, переконався, що школа у своєму вихованні дітей займає навіть не нейтрально-релігійну, а відверто антихристиянську позицію. Підручники містять непристойності, богохульства, а дітям з малого віку прищеплюється сексуальна розпуста та вседозволеність. Крім того, за словами батьків, у школі їхні діти піддавалися обструкції й навіть насильству з боку однолітків за свою релігійність.

Родина вирішила навчати п’ятьох своїх чад вдома. Саме тут почалися проблеми з владою. Щойно Ромайке забрали дітей зі школи, до них додому прибула поліція. Поліціянти були налаштовані рішуче, вимагали негайно відкрити двері та погрожували застосувати силу. Довелося поступитися, і поліція відвезла дітей до школи. Батьки подали до суду, і звісно ж, програли. Після цього відбувся ще ряд подій, що переконав подружжя християн у необхідності покинути Німеччину.

В 2007 році Конституційний суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції про позбавлення(!) Ромайке батьківських прав за те, що ті відмовлялися пускати дітей до школи, де їм серед іншого викладали сексуальне виховання.

Випадок із Ромайке вже не перший. Широкий резонанс одержала історія християн-фундаменталістів Андре та Фрауке Р. (Andre, Frauke R.) з Гамбургу, які з 2001-го протягом багатьох років боролися з владою за право навчати своїх п'ятьох дітей вдома. Батьки посилалися на Святе Писання й намагалися вберегти своїх чад від розбещуючого впливу школи. За порушення закону про обов'язкове відвідування занять (в т.ч. із «сексуального виховання») на батьків багаторазово накладалися штрафи, які вони, безумовно, не сплачували. Скінчилася історія тим, що в 2006 році Андре потрапив до в'язниці. Коли він вийшов на волю, родина сіла в машину-караван і назавжди виїхала з Німеччини до Австрії, де в ряді випадків домашня освіта поки що дозволяється.

Інша історія трапилася з кількома родинами в релігійній громаді християн Падеборна. У 2003-му році одне подружжя заборонило своїм дітям відвідувати школу через уроки сексуального виховання. На цих уроках дітей "сексуально стимулюють", у той час, як віра батьків вважає вступ у статеві зв'язки до шлюбу великим гріхом, і безумовно, що родина хотіла виховати своїх чад згідно християнських заповідей.

Поступово до "відмовників" приєдналися ще шість родин: 15 учнів перестали відвідувати уроки в школі. Батьки хотіли навчати їх вдома, але влада заборонила це: спочатку надходили штрафи розмірами в понад 500 євро. А в 2007-му, коли одна родина продовжила опиратися, Конституційний суд остаточно позбавив батька й матір батьківських прав, і призначив дітям опікунів. Так само, матір з дітьми змушена була тікати до сусідньої Австрії.

Варто також згадати історію релігійної громади з Баварії: 32 дитини перестали ходити до школи. Причина аналогічна: уроки сексуального виховання, а також викладання в школі еволюційної теорії Дарвіна, яку члени громади вважають богохульством. Далі була сповнена драматичних сцен поліцейська операція з насильницького відправлення дітей до школи, в результаті якої один із батьків потрапив до в'язниці. Проте цього разу, завдяки активному спротиву батьків, сторонам вдалося досягти "змушеного" (за словами представників влади), компромісу. Громаді дозволили створити власну школу для навчання дітей.

Це далеко не всі випадки. Протести німецьких християн та гоніння на них у ФРН відбуваються дедалі частіше. Наразі утворилися багато дрібних лобістських груп та громадських ініціатив, зокрема Netzwerk Bildungsfreiheit (Мережа вільної освіти), та ряд інших, які відстоюють право батьків на навчання своїх дітей. Проте, ніщо не вказує на те, що влада відступиться. Більш того, у ході боротьби з "відмовниками" суди прийняли ряд рішень, які ще більше обмежують права батьків.

В 2006 році Конституційний суд прийняв ухвалу про те, що батьки не мають права втримувати дітей від відвідування шкіл із релігійних міркувань. В 2007-му, як уже згадувалося раніше, в зв'язку зі справою християнської громади з Падеборну, Конституційний суд прийняв рішення, що в разі злісного опору подружжя можуть позбавлятися батьківських прав. А трохи згодом було прийняте ще більш жорстке, і цього разу відверто антихристиянське рішення – батьки не тільки не мають права втримувати дітей від відвідування школи, але й не можуть забороняти їм бути присутніми на уроках сексуального виховання. Іншими словами, сексуальне виховання в Німеччині теж стало обов'язковим для всіх…
 

DimoniЩЕ

Антижурналист
Истоки современной деградации лежат в возникновении на земле первой монотоистической религии:

Те, кто внимательно следит за развитием нашего философского дискурса, наверняка поняли, что здесь снова речь идет о креационизме и монотеизме, о модели, которая настолько радикально разводит Бога и человека, Бога и мир, что любой контакт, любой опыт соприкосновения одного с другим просто отрицается. Между ними существует абсолютная несходимость, и соответственно, ни о том, ни о другом нельзя сказать, что это есть. Бог является небытием по отношению к существованию, а существование является небытием по отношению к Богу.

Мы имеем дело с авраамической линией (иудаизмом), которая вторглась в общий контекст традиционных сакральных доктрин, основанных на культивации "опыта разрыва", которым подтверждалась вся традиционная (манифестационистская) метафизика - человек там жертвовал здешним, "дольним" ради "горнего", и "горнее" через эту жертву проявляло себя.

В креационистской картине мира, где "опыт разрыва" был фактически отметен (за ненадобностью), возникло новое, отстраненное, "спокойное" отношение к Божеству. Божество было здесь настолько далеким, что взаимоотношения с ним сводились к соблюдению определенных правил поведения. Опыт разрыва был исключен, невозможен. И поэтому вся структура религиозного бытия человека в авраамическом креационистском комплексе приобретала характер неинициатического ("безразрывного") существования. Сфера Dasein, сфера существования бралась как самодостаточная и самодовлеющая именно потому, что никакой опытной альтернативы имманентному миру не было. Невозможность опытного восприятия Единственного, невозможность убедиться на практике в его априорно постулируемой "единственности", приводило к подспудному убеждению в "единственности" мира, что, напротив, опытом прекрасно подтверждалось. Таким образом, представление о "втором мире", о "втором творении", которые и является центром и осью опыта инициации, упразднялось. У "этого" мира не было более эмпирической альтернативы, так как единственная теологическая альтернатива была заведомо неэмпирична.

На место инициации встали благочестие, мораль, этика. И отправляясь от этого видения, уже не составляет особого труда вычесть из этой картины "единственное" Божество и прийти к тому атеистическому, механицистскому взгляду на мир, который является спецификой языка современности.
 

Ultraviolet

Active Member
Вышла очень не плохая по уровню исследования книга: " ". В ней исследуется проблема появления библии на Руси.
 

DimoniЩЕ

Антижурналист
Добавлю к своему предыдущиму посту от себя:
Проще говоря первоя монотеистическая религия с ее примитивными представлениями о сотворении богом мира за 7 дней и сотворении человека из земли и т.д., постепенно через несколько шагов, привели человечество к отрицанию бога и атеизму.

Мы поймем почему эта примитивная религия возникла у этого народа, если вспомним о его происхождении. Если все народы ведут свой род от Богов, Полубогов, Богов-Царей, то евреи ведут свой род от Авраама который был простым пастухом-торгашем, представителем третьего сословия и поэтому не удивительно, что эта противоестественная религия возникла именно у них.
 
Останнє редагування:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: ГЛОБАЛЬНАЯ ПОЛИТИКА

Всі в світі знов переконались, що ми лохи

Гірш за все те, що Україна погодилась відмовитись від запасів збагаченого урану безкоштовно. Про це кореспонденту From-UA заявив лідер партії БРАТСТВО Дмитро Корчинський, коментуючи відмову нашої країни від власних запасів високозбагаченого урану, яких було достатньо для створення кількох ядерних зарядів.

«Гірш за все те, що Україна погодилась відмовитись від запасів збагаченого урану безкоштовно, судячи з усього, або через маленьку обіцянку яких-небудь преференцій в далекому майбутньому. Ми вже один раз відмовлялися від ядерної зброї цілком безкоштовно, і нічого хорошого з цього не вийшло. І тут не вийде нічого хорошого. Крім всього іншого, весь світ знову переконався в тому, що ми лохи. Янукович, ймовірно, хотів показати, що він насправді хороший, але всі і так знають, що він хороший, себто ще раз доводити це – нема жодної необхідності. А більше нічого. Всі ці дії на користь бідних», - наголосив Корчинський.
 
Зверху