Колишній гравець БК «Сумихімпром» Абдуллахі Кусо, незважаючи на те, що минулий сезон у Суперлізі став дебютним у його професійній кар’єрі, запам’ятався і баскетбольним фахівцям, і вболівальникам. Пропонуємо Вашій увазі інтерв'ю з нігерійським форвардом, яке ми взяли в режимі чата.
Абдуллахі, де ти зараз знаходишся?
Я в Х’юстоні, де через декілька днів розпочнуться збори національної збірної Нігерії.
Ти не шкодуєш про своє рішення розпочати професійну кар’єру в Сумах? Якось у своєму інтерв’ю нашому сайту ти казав, що головною метою для тебе було звернути на себе увагу у Європі. Вдалося?
Суми дійсно дали мені можливість заявити про себе, особливо, у Єврочелленджі. Зараз в мене багато пропозицій від клубів з усієї Європи. Єдине, про що шкодую, – це про те, що сумський клуб потрапив у дуже важке фінансове становище, що, на жаль, позначилося й на гравцях. Але все ж таки дуже вдячний клубу за надану можливість себе проявити.
Ти слідкував за Суперлігою після того, як залишив Україну?
Так, продовжував. Робив це по інтернету, підтримував зв'язок з декількома своїми колишніми одноклубниками. Одного разу навіть «спіймав» гру чемпіонату по супутниковому телебаченню у Сирії. Грали «Київ» та «Хімік», коли Дроздов забив два штрафних на останній секунді.
Можливо, хочеш щось сказати фанам сумської команди?
Хочу подякувати їм за те, що вони дуже добре ставилися до мене під час перебування в Україні.