Історія держав

• Автор теми Зверюга.ua
  • Дата створення

mangust

патріот
Відповідь: Історія держав

11% росіян назвали Мазепу героєм

Майже кожен третій росіянин не знає, хто такий Іван Мазепа (30%), зазначається в опитуванні Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Практично порівну тих, хто вважає його зрадником (26%) і неоднозначною історичною фігурою зі своїми честнотами і вадами (24%).

11 відсотків опитаних назвали гетьмана героєм українського народу.

Не знають, хто такий Іван Мазепа, в Поволжі (38%), Сибіру (39%) і на Далекому Сході (40%). Такі респонденти також частіше зустрічаються серед малоосвічених (43%) і 18-24-річних росіян (39%).

Вважати його героєм властиво, головним чином, уральцям (24%).

Негативну оцінку частіше дають жителі Північно-Західного округу (34%), росіяни старші 45 років (30-31%) і респонденти з вищою освітою (33%).

Вважати його суперечливою історичною постаттю найбільш схильні жителі Центрального округу і сибіряки (29% і 28%), а також 35-59-річні (28-26%) і росіяни з вищою освітою (32%).

hed1n.ru

стебанутый
Re: Герои УПА

Кстати, ты живёшь в городе, который никто не оккупировал, это была российская земля. Герасим Кондратьев челобитную слал Царю, чтобы тот позволил ему тут поселиться. Где тут оккупация? :)
Забавно слышать от вас термины, истинное значение которых вы не знаете.
а якщо ви втратили дух своїх предків, і стали підстілкою для Кремля, то хоча б не паплюжили і не охаювали тих хто проливав кров за Незалежність України! Тьху... малороси.... майте совість...
Ваши предки воевали в УПА или РККА?
P.S. малоросс - термин безразмерный :)
You must be registered for see images
Слава Україні! Героям слава!

Останнє редагування:

МАХ

Active Member

Кстати, ты живёшь в городе, который никто не оккупировал, это была российская земля. Герасим Кондратьев челобитную слал Царю, чтобы тот позволил ему тут поселиться. Где тут оккупация?
Як завжди несете ахінею… Я не хочу навіть сперечатися, з людиною яка стверджує приналежність тому чи іншому народові, лише через якийсь клаптик паперу… не смішіть людей, вивчіть хоча б історію рідного краю… а саме про Українську колонізація Слобідської України протягом 17 ст. — 18 ст. та заснування м. Сум переселенцями з містечка Ставища, Білоцерківського полку, на чолі з Герасимом Кондратьєвим… і згадайте що за події передували тому… розподіл України та окупація Московією та Польщею… а взагалі, не бачу сенсу вам щось доводити, бо на 99% впевнений що ви й самі все це знаєте…
Ваши предки воевали в УПА или РККА?
Прадід був «запевалой», йшов першим, першим і загинув під Дніпропетровськом, там і похований в братській могилі воїнів ЧА… двоє старших братів дідуся загинули в Фінській війні… їх змушували йти на війну, яка жодним чином не стосувалася українців… так само як і батька змусили Їхати до Афганістану… але це мало стосується УПА… бо здебільшого, проти УПА діяли інші силові структури, бо в рядах ЧА було багато українців, що відмовлялися воювати проти Української Повстанської Армії…
P.S. малоросс - термин безразмерный
Безрозмірний як і «брєдок» котрий ви постійно тут лишаєте… А термін малорос зі здобуттям незалежності змінив своє значення… для радянської влади, для Кремля малоросами були українці… отже хто так і надалі підтримує все що лізе до нас з півночі, той підтримує і свій малоруський статус… а українець-це нація, котра має свою історію, мову і традиції…. Особисто у мене не повернеться язик назвати українцями тих хто не дотримується української мови, українських традицій, зневажте українську історію … так лише малорос, не більше…

hed1n.ru

стебанутый

Какой Украины? Её тогда в помине не было. Слобожанщина была всегда частью России. Как можно оккупировать Дикое поле?! Как можно оккупировать ничейную территорию?
«Бьют челом … бедные и разорённые от ляхов и татар городка Ставища черкасы атаман Герасимка Кондратьев и рядовые казаки, всех 100 человек… пришли мы из-за Днепра… с женишками и детишками и пришед стали на Псле реке подле речки Сум…»
После челобитной Царь и позволил им тут строить деревянную крепость.
«Брєдок» пишите Вы, после прочтения своих "детских энциклопедий".
бо здебільшого, проти УПА діяли інші силові структури, бо в рядах ЧА було багато українців, що відмовлялися воювати проти Української Повстанської Армії…
Откуда такая информация?
А термін малорос зі здобуттям незалежності змінив своє значення… для радянської влади, для Кремля малоросами були українці… отже хто так і надалі підтримує все що лізе до нас з півночі, той підтримує і свій малоруський статус… а українець-це нація, котра має свою історію, мову і традиції…. Особисто у мене не повернеться язик назвати українцями тих хто не дотримується української мови, українських традицій, зневажте українську історію … так лише малорос, не більше…
Ужас...откуда ж Вы такое вытянули?
Кстати, а что Вы за мантру повторяете после каждого сообщения?

МАХ

Active Member

Какой Украины? Её тогда в помине не было. Слобожанщина была всегда частью России. Как можно оккупировать Дикое поле?! Как можно оккупировать ничейную территорию?
После челобитной Царь и позволил им тут строить деревянную крепость.
«Брєдок» пишите Вы, после прочтения своих "детских энциклопедий".
частиною якої Росії??? її тоді і в помині не було! Московія?... І що дав дозвіл? Що далі? Всім українським козакам зробили переливання крові і вони автоматично стали москалями? Чи що? Слобожанщина в часи заснування Сум вже давно не була Диким полем… перед тим Московський уряд років зі сто будував міста-фортеці, для захищення своєї території від татар… Ви напевне не чули про першу Білгородську лінію захисту? Що складалася з нових міст, зроблених для запобігання проникнення татарських військ в центральні райони Московії… а в 1651 за Білоцерківським договором - розподіл територій України між Московією та Польщею, скорочення реєстру до 20 тис…. в якому році Суми засновано і яким саме полком я маю надію ви також знаєте… Чому саме н Слобідській Україні? Бо там були пом’якшені умови для селянства, так як Московія мала свій зиск з цього, а саме живий щит від татарви… до того ж Дике поле заселяли вже до того давно, переважно тікаючи чи то від Московського чи то від Литовсько-польського свавілля українські селяни - землероби, і там осідали, утворюючи перші невеликі поселення…
Краще вже дитячі енциклопедії, аніж праці якихось схиблених лжеісториків…
Откуда такая информация?
З дитячої енциклопедії))) кожна дитина це знає, а ви робите здивоване обличчя.. соромно не знати!

Ужас...откуда ж Вы такое вытянули?
Звичайно ж не з історії СССР… а ще й малороси ніколи не визнають цього терміну… їм це неприємно, їм хотілось би себе величати руськими.. дзуськи.. не потрібно соромити наших спільних предків! До речі до чого Російський триколірний прапор та двоголовий орел до руських? За часів Русі цього всього не було.. але були монети з викарбуваним тризубом, а прапори завжди були голубого кольору здебільшого з жовтим зображенням… це факти від яких навіть малоруська натура не відвертиться…
Кстати, а что Вы за мантру повторяете после каждого сообщения?
От знавці істинної історії… саме цікаве що коли в минулому році на 9 травня, президент України всіх вітав з біг-бордів, цим лозунгом… ні одна малоруська душа навіть і не звернула уваги… бо російські ЗМІ цей момент провтикали… А я вам скажу, що цим лозунгом завжди вітали воїнів УПА! Смішно… якщо з гори не дати вам сигналу, ви навіть і не ворухнетесь…

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

При нынешней власти много кого "шанують". Хотя во времена "героизма" их считали предателями. И поддерживало очень незначительная часть населения.
Белое стало черным.
P.S. это не только про УПА.
Та я зрозумів, що не тільки про УПА. Я сам обурений з такого - "хероями" (як казав один форумчанин) раптом стали Денікін, Колчак, Врангель, всі інша білогвардійщина, всі Романови і (о чудо!!!) - апогеєм цього безглуздя стала канонізація Ніколашкі Романова, якого в народі прозвали "кривавим". Чого ще чекати від "матушкі Росії", яких нових героїв нам піднесуть?:lol:

hed1n.ru

стебанутый

Та я зрозумів, що не тільки про УПА. Я сам обурений з такого - "хероями" (як казав один форумчанин) раптом стали Денікін, Колчак, Врангель, всі інша білогвардійщина, всі Романови і (о чудо!!!) - апогеєм цього безглуздя стала канонізація Ніколашкі Романова, якого в народі прозвали "кривавим". Чого ще чекати від "матушкі Росії", яких нових героїв нам піднесуть?:lol:
в народе, это большевиками? :)

mangust

патріот
Відповідь: Re: Герои УПА

Алексей Михайлович был правителем Царства Русского.
А чому не Царства Божого?

hed1n.ru,читаючи ваші останні коментарі,ловлю себе на думці,що ви схожі на маленьку дитину,якій все не так,і для якої треба створити машину часу,щоб вона в те,що їй доводять повірила.

Останнє редагування:

МАХ

Active Member

А яка різниця хто автор?... Субтельний… і що це щось міняє? Малорос він і в Африці малорос…
а ну ж просвети нас немощных, какие движения ты совершаешь?
Розмова йшла не про якісь мої рухи… а саме про те що ваша свідомість обмежена лише проросійськими ЗМІ… які м’яко кажучи просто проґавили… а всі малороси навіть і не звернули уваги на це, бо не було сигналу… як би десь в інеті була б з цього приводу стаття а бо ж в новинах щось сказали, уявляю скільки б лайна б ви і вам подібні тут пролили і на Ющенка і на УПА…

А каким боком Бандера к нашему государству? С чего Вы взяли, что это государство его? Благодаря нему Украина обрела независимость (читать союз развалился)?
До вашої я чесно кажучи не знаю… а до моєї держави – України саме прямим бором відноситься… так само як Шевченко, Іван-Франко, Леся Українка, Ліна Костенко… Шестидесятники, Грушевський, таке ж саме відношення як козацькі загони, що вели визвольну війну проти Московії(конотопська битва, битва під Полтавою…), Коліївщина з гайдамаками.. Бій під Крутами....таке ж саме відношення і УПА має до України… це останнє військове формування що проводило визвольну боротьбу проти окупанта на території України, воювало за Вільну Незалежну Україну та за свободу українського народу… І безперечно Бандера зробив великий вклад в подальшу боротьбу за Незалежність.. якби всіх кого я перелічив вище не було б Україна ніколи не здобула б Незалежність…

Зверху