ЖАРА!!! Советы относительно защиты здоровья от негативного влияния жары.

Marader

Member
Для особистого захисту від негативного впливу спеки та попередження ускладнень рекомендуємо застосовувати загальні запобіжні заходи, зокрема:​
1. Не перебувайте на сонці з непокритою головою, навіть нетривалий час. Обов’язково одягайте кепку, панаму, косинку. Обирайте одяг з легких та натуральних матеріалів, уникайте тісної одежі. По можливості залишайтесь у прохолодних або кондиційованих приміщеннях протягом того часу, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі.

2. Уникайте задушливого громадського транспорту, особливо з 12:00 до 16:00. Людям старшого віку радимо перенести свої справи на ранок або вечір.

3. Випивайте достатню кількість рідини – близько 2,5 – 3 літрів. Найкраще столової мінеральної води, колодязної, чаю зеленого несолодкого неміцного, трав’яних настоїв, узварів тощо. І не пийте солодкої газованої води – вона не вгамовує спрагу, а лише викликає її. Вживайте в їжу більш овочів та фруктів. Сердечникам, яким зазвичай радять вживати менше рідини, у спеку також треба пити більше.

4. Якщо Ви приймаєте ліки, відкоригуйте у лікаря схему лікування. Гіпертоніки, що вживають сечогінні препарати, ретельніше контролюйте тиск: через в’язкість крові змінюється концентрація ліків, а з ним і артеріальний тиск.

5. Спортсмени і любителі активного способу життя, перенесіть фізичне навантаження на ранок з 6:00 до 8:00 або на вечір після 20:00. Походіть босими по траві. На ступнях знаходяться активні зони, вплив на які покращує циркуляцію крові та стимулює загальний тонус організму.

6. Не вживайте алкоголь. Будьте обережні з алкоголем особливо біля води та на пляжі. Спека під сорок градусів плюс алкоголь, який розширює судини, і вода з температурою 20 – 25С, викликають рефлекторний спазм судин і може виникнути зупинка серця навіть на мілині. Тому перед купанням – ніякого алкоголю! Навіть неміцного. Не тому, що Ви не зможете контролювати себе, а тому, що організм може зреагувати спазмом.

7. Не виходьте засмагати на пляж в «годину пік» - з 10:00 до 16:00, можна отримати сонячний опік. Важливо і інше: сонце – серйозний онкогенний фактор, і в цей час його ромені найшкідливіші. Перед входом у воду необхідно охолонути в тіні. Не рекомендуємо пірнати у воду, перепад температур спричиняє спазм судин серця. В жару краще приймати теплий душ.

8. Особливу увагу звертаємо тих, хто приймає антибіотики: Вам зараз взагалі не можна бути на сонці, у Вас висока фоточутливість!

9. Не вживайте м’ясних продуктів перед сном. Вживайте заходів щодо попередження харчових отруєнь, адже влітку продукти псуються набагато швидше. Зараз пік отруєнь.

10. У спеку легко заробити ангіну. Мікроорганізми в спокійному стані у нас в носоглотці та гортані не шкідливі, проте достатньо випити квасу з холодильника – вони стають різко патогенними. Не пийте, розпалені, холодного!

11. Будьте передбачливими з кондиціонерами! Якщо Ви прийшли з вулиці зі спітнілою спиною і сіли під кондиціонер або вентилятор, можна заробити міозит, застуду, активувати хронічний герпес. На шибках вікон з внутрішньої сторони прикріпіть фольгу, вона добре відбиває тепло і світло та зменшує перегрів приміщення.

У спеку в людей, особливо гіпертоніків, часто трапляється непритомність. Якщо у Вас, після перебування на сонці або в задушливому приміщенні з’явилося почуття нерівноваги, запаморочення, нудота, миготіння перед очима, терміново перейдіть у тінь, вийдіть на свіже повітря.

Перша допомога при непритомності наступна:
1) укласти постраждалого якомога швидше на диван (підлогу) і підняти ноги, щоб посилити приплив крові до серця. Голова повинна знаходитися нижче рівня тулуба;
2) поліпшити надходження кисню в легені: розстебніть одяг, в приміщенні відкрийте вікно або кватирку, увімкніть вентилятор;
3) промасажуйте потерпілого по щоках, потріть вуха, дайте вдихнути парів нашатирного спирту;
4) переконайтеся в тому, що людина дихає. Якщо протягом хвилини-двох постраждалий не приходить до тями, зробіть непрямий масаж серця та викликайте швидку медичну допомогу.

Бажаємо всім як можна легше переносити спеку. Залишайтеся здоровими!:)
 
Останнє редагування:

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Обязательно в жару, в квартире ставлю везде воду.Не давно по телевизору рекомендовали на ночь заворачиваться во влажную простынь,проверила-реально помогает.
 

N@t@

New Member
Обязательно в жару, в квартире ставлю везде воду.Не давно по телевизору рекомендовали на ночь заворачиваться во влажную простынь,проверила-реально помогает.
):) надо проверить, это просто невыносимо, спать невозможно:)
 

AngelicEyes

VANDAL
Я тоже плохо спал в жару, купил вентилятор, дует всю ночь, хорошооооо))))
 

Alexandr

Abdul Obstul Huembey
Обязательно в жару, в квартире ставлю везде воду.Не давно по телевизору рекомендовали на ночь заворачиваться во влажную простынь,проверила-реально помогает.
А я сплю под одеялом правда не со влажным, тоже помогает и незнаю почему, девушка удивляется))) а после пропеллера глаза обветренные и на утро слезятся:shock:
 

Кукла

juste une poupée*
От вентилятора мгновенно закладывает нос, поэтому стараюсь не увлекаться..
Мокрая простынка действительно помогает:)
 

Супчик

Съёмщик
Ночью - кондиционер на всю катушку.
В коридоре +32, а в комнате +18. :)
 

vim

New Member
мать брызгает водой на тюль с распылителя для глажки, организовывает сквознячок и все чётко)
 

Salve

Модератор
Модератор
блин кошмар какой-то, уже 3-ю ночь просыпаюсь посреди ночи "освежиться".
Организм сам себя ненавидит.
 

cyberfox

THE LOONY !!!
а я вечером жёстко заливаюсь пивом и отключаюсь без рамы. до утра хватает. и пофиг вся жара.
 
Зверху