Кто владеет информацией по поводу Ровенской АЭС?

Andys

New Member
Где посмотреть можно о нынешнем состоянии этой АЭС? Там 2 реактора вроде должны в этом году остановить.
п.с. адреса бомбоубежишь тоже подскажите, а то мало ли чего :(
 

Kramar

Іван Богун
Ось вам фрагмент з доповіді академіка Воєводіна в Інституті прикладної фізики НАН України. На малюнку зображені всі наші діючі реактори а також зазначені кінцеві терміни їх експлуатаціїї. Сподіваюсь, що про сховища то був жарт.
You must be registered for see images attach
 

Kramar

Іван Богун
Судячи з доповіді Воєводіна, два блоки ВВЕР-440 на Ровенській АЕС будуть зупинені відповідно в 2010 та 2011 роках.
 

Feuer

root@ded-desktop:~#
Модератор
а электрика будет неизбежно дорожать в геометрической прогрессии ибо никто новых реакторов делать не будет равно как и ремонтировать старые
 

Супчик

Съёмщик
А зачем делать новые реакторы?
Повышается потребность в электричестве? - Так ведь вся металургия и химия стоит. Да и ядерное топливо будет только дорожать.
Если и строить новые реакторы - то только термоядерные. Но не в это время и не в этой стране.
 

Kramar

Іван Богун
2 Feuer: а ти, я дивлюсь, такий обізнаний в експлуатації реакторів! Іноді краще жувати, ніж говорити.
Вищезгаданий Воєводін (і не тільки він) як раз займається питанням продовження ресурсу роботи корпусів наших реакторів.
Що стосується нових реакторів, то вони будуть збудовані.
Але, нажаль, в конкурсі проектів нових реакторів (за останніми даними) перемогли знову ті ж таки ВВЕРи. Ректорів наступних поколінь Україна поки що не будує, хоча цими питаннями теж займаються дуже серйозні науково-дослідні інститути.
В Уккраїні вже кілька років працює програма "Ядерні матеріали та радіаційні технології", в рамках якої розробляються нові матеріали для корпусів реакторів, оболонок ТВЕЛів, трубопроводів АЕС та ін. Головна установа в цій програмі - ННЦ ХФТІ.
 

Kramar

Іван Богун
2 Супчик:до термоядерної енергетики ще світ не дожив, не те що Україна. Хоча дослідження ведуться. Погугліть за ключовим словом "ITER" - це дослідницький реактор на півдні Франції. Це міжнародний проект вартістю в мільярди доларів. Для нього зараз лише будмайданчик готовлять. Після того, як він запрацює (сподіваюся, що таки запрацює!), він проробить 20-25 років. В ході його роботи будуть детально досліджені матеріали першої стінки, дівертора та ін. Після цього буде зведено перший демонстраційния ТЯ реактор "DEMO". І вже після років 20 роботи "DEMO" почнуть розробляти комерційні ТЯ реактори. Так що в найближчій перспективі можете забути про ТЯ енергетику. Дай нам Боже дожити до комерційного успіху цієї технології. Зараз немає реальної альтернативи ядерній енергетиці.

З.І.: в Харкові в Інституті фізики плазми ННЦ ХФТІ є дослідницькі ТЯ реактори.
 

Life-ua

+ плюс - минус
А зачем делать новые реакторы?
Повышается потребность в электричестве? - Так ведь вся металургия и химия стоит. Да и ядерное топливо будет только дорожать.
Если и строить новые реакторы - то только термоядерные. Но не в это время и не в этой стране.
Если избыток товара на рынке - больше от потребностей , то на него цена падает . Если товар в дефиците - то и его цена растёт (законы рынка)

Я согласен с Feuer - что если не будут строить новые реакторы или модернизирова старые , цена будет неизбежно расти ... (если так будет идти скоро иностранную электрику в тридорога будем покупать)
 
Зверху