Герои УПА

Ви вважаєте войнів УПА героями?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    366

Udaff4eg

Well-Known Member
Ответ: Герои УПА

неужели небудет ответа на етот пост...очень бы хотелось увидить аргументы другой стороны
 

zergius

New Member
Відповідь: Герои УПА

Статья о УПА, больше о Шухевиче до УПА.
 

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: Герои УПА

Статья о УПА, больше о Шухевиче до УПА.
Українці програли не збройну боротьбу, а інформаційну війну. Вона набагато більше принесла негативних наслідків нам, ніж Голодомор і 2 світова.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Ответ: Герои УПА

Обратили, конечно. Возможно стоит тему более внимательно смотреть :)
Знову Ви за своє? Сказали "А", скажіть і "Б", а саме:
Кінцевим результатом усього стає проведений після тривалої підготовки під орудою Романа Шухевича улітку 1943 року ІІІ Великий Збір ОУН. Без Бандери, Стецька, Ребета й ряду інших лідерів, які ув'язнені в нацистських концтаборах. Збір ухвалює нову програму ОУН.

"Знищення національного поневолення та експлуатації нації, система вільних народів у власних самостійних державах - це єдиний лад, який дасть справедливу розв'язку національного і соціального питання в цілому світі. ОУН бореться проти імперіялістів і імперій, бо в них один пануючий народ поневолює культурно і політично та визискує економічно інші народи... Тому ми проти російського комуно-большевизму і проти німецького націонал-соціалізму. ОУН проти того, щоб один народ, здійснював імперіялістпчні цілі, "визволяв", "брав під охорону", "під опіку" інші народи, бо за цими лукавими словами криється огидний зміст - поневолення, насильство, грабунок. Тому ОУН бореться проти російсько-большевицьких і німецьких загарбників, поки не очистить України від усіх "опікунів" і "визволителів", поки не здобуде Української Самостійної Соборної Держави (УССД), в якій селянин, робітник і інтелігент могтиме вільно, заможньо і культурно жити та розвиватися".

Ну, як, є різниця із тим, що було на початку 1941 року?

А ще у програмі конкретно сказано, за що бореться ОУН.

Зокрема, за "індивідуальне та колективне користування землею, в залежності від волі селян", "за вільну працю, вільний вибір професії, вільний вибір місця праці", "за свободу профспілок", "за вільний доступ до всіх наукових і культурних надбань людства", "за свободу друку, слова, думки, переконань, віри й світогляду.

Проти офіційного накидання суспільності світоглядних доктрин і догм", "за повне право національних меншостей плекати свою власну по формі й по змісту національну культуру", "за рівність всіх громадян України, незалежно від їх національности, в державних та громадських правах та обов'язках, за рівне право на працю, заробіток і відпочинок"...

З програми, листівок та преси ОУН-Б у цей час зникає гасло "Україна для українців", зникають слова про "українську расу".
Правда некоторые собеседники утверждают, что не УПА страдало фашизмом а ОУН. УПА же с после 3 чрезвычайного сьезда стала "демократичной". Лично я в этом далеко не уверен
Ваше право вірити чи ні, але факт мав місце, це ніяка не "качка"...

Взято (вибачте, друже zergius за порушення за посилання на Ваш пост без попередньої узгоди).
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Герои УПА

Василю Куку виповнилося б 95 років

11 січня минула 95 річниця від дня народження Головного командира УПА генерал-хорунжого Василя Кука.

Всього чотири місяці сл.п. Василь Кук не дожив до свого ювілею. За заповітом Командира його поховано на батьківщині у с. Красному Буського району Львівщини.

11 січня Львівська обласна рада, Львівська ОДА, Український інститут національної пам’яті (представництво у Львівській області), Центр досліджень визвольного руху, Центр національного відродження ім. С. Бандери, Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять», Центр правових і політичних досліджень «Сім», студенти Львівського національного університету ім. І.Франка, родина, львів’яни та жителі Красного вшанували пам'ять Головного командира УПА Василя Кука врочистим покладанням квітів до його могили, повідомляє "Майдан".

11 січня в Києві з нагороди 95 річниці з дня народження Василя Кука сайт Майдан та видавництво «Смолоскип» організують презентацію книги Василя Кука "УПА в запитаннях та відповідях Головного Командира".


*** Василь Кук – «Леміш», «Коваль» був одним із провідних членів Організації Українських Націоналістів, генеральним секретарем Українського Головної Визвольної Ради — підпільного парламенту України. У історію ввійшов як Головний командир легендарної Української Повстанської Армії у 1950-1954 рр., до того очолював генеральну воєнну округу УПА-Південь, на рахунку якої найбільша в історії УПА битва під Гурбами у квітні 1944 р.

Василь Кук відомий також як підпільний публіцист та історик, серед найвідоміших його праць: «Пашні Буряки», 1938 р., (підручник із конспірації ОУН), «Колгоспне рабство», 1952 р. (аналітичний огляд функціонування колгоспної системи в Україні), цикл нарисів про життя та творчість Артема Веделя – відомого українського композитора, 1970-80-ті рр., біографічні нариси про Степана Бандеру, Романа Шухевича, 1990-ті рр., фундаментальний збірник документів «Українське державотворення. Акт 30-го червня 1941 року», 2001 р.
Взято звідси:
 

Provokator

New Member
Ответ: Герои УПА

Згоден з тією думкою, що якщо в нашого народу і є герої, то це аж ніяк не сьогоднішні авантюристи - політикани, а Бендера, Шухевич та їх прихильники. Більш давні часи (козацтво, навіть 1917 рік) брати до уваги не слід, оскільки вони втратили звязок із сучасністю і залишись тільки на сторінках шкільних підручників та на заумних бесідах "просвященной" інтелегенції. Це факт, але проблема в тім, що ж трапилось з їхніми духовними нащадками, куди ж ділись наші "славетні" націоналісти у 1991 р., чому держава була по суті віддана на пограбування переодягненим у капіталістичні одежі мафіозономенклатурщикам на чолі із Кравчуком, а пізніше Кучмою. Мабуть грали у демократію - догралися!!! Незалежність невідомо звідки звалилася до ніг і все, як тоді мріялось, буде добре. Ні, історія підтвердила думку, що тільки свобода виборена у кровавій боротьбі приносить справжні блага народу і його майбутнім поколінням - так було, так завжди і буде. Не хотілося вживати частку "би", але із поразкою УПА, було обєктивно втрачено шанс на це. Зовсім непрощально було втрачено цей шанс нашими націоналістами на початку 90-х. Замість нещадної боротьби із мафіозономенклатурщиною, почалися балачки про демократію. І досі балакаєте....
 

Kapann

New Member
Ответ: Герои УПА

Мне кажется, что ситуация сильно Вами усложняется, герои или бандиты о чем вы? Украинского государства уже лет двадцать как не было, да и до этого можно сказать, почти не было. Так, что на героев партизан по всем раскладам они не тянут. И особо без разницы, в какую сторону они стреляли они банальные сепаратисты, отстаивающие свои интересы. Таки движения были замечены во время второй мировой войны почти по всей Европе, особенно много подобного было во Франции. И везде они замечательно, по возможности, болтались на рее.... Ну когда есть глобальный враг некогда с такими цацкаться. Как по мне, то уже нет тех государств интересы, которых отстаивались в той войне, и вешать ярлыки за то, что человек был якобы не та той стороне в данном случае уже смысла нет. Война была, с оружие они держали, дать им статус участников войны конечно надо, но возводить их в ранг героев я бы повременил.
 

mangust

патріот
Відповідь: Ответ: Герои УПА

да только боровшись с СССР они впускали ещё более большо чудище.
Из двух зол выбирай меньшее. ЭТО БАНДИТЫ!!!
УПА боролось не з Радянськім Союзом,а з тоталітаризмом,з системою.На той час дуже мало людей розуміли їхні прагнення до самостійності,мало людей піднялося на боротьбу,але вони були певні,що прийде час і їх дії та вчинки нащадки оцінять.Нажаль ще багато залишилось контужених радянською пропагандою.З часом правда переможе і герої отримають повагу суспільства.Слава Україні!
 

mi][a

Человеку нужен человек
Ответ: Відповідь: Ответ: Герои УПА

УПА боролось не з Радянськім Союзом,а з тоталітаризмом,з системою.На той час дуже мало людей розуміли їхні прагнення до самостійності,мало людей піднялося на боротьбу,але вони були певні,що прийде час і їх дії та вчинки нащадки оцінять.Нажаль ще багато залишилось контужених радянською пропагандою.З часом правда переможе і герої отримають повагу суспільства.Слава Україні!
звичайні люди - так, боролися з системою та тоталітаризмом...
але не потрібно забувати, що керівництво прагнуло створити нову тоталітарну державу(докази цього були представлені в цій темі раніше)
 

mangust

патріот
Відповідь: Герои УПА

В архівах ізраїльського меморіального комплексу "Яд Вашем" немає досьє на Романа Шухевича.
Про це після того,як представникі уряду відвідали Меморіал в Ізраїлі,повідомив радник голови СБУ,співробітник Українського інституту національної пам'яті та кандидат історичних наук Володимир В'ятрович.Підставою для поїздки стали звинувачення,які прозвучали від голови ради Меморіалу Йосипа Лапіда."Є ціле досьє,з якого випливає,що Шухевич був причетним до масових убивств",-заявив він тоді.
Державний комітет архівів України звернувся з проханням надати копії документів,і за понад два місяці відповіді не було отримано.Відтак на прикінці лютого до Ізраїлю вирушила урядова група,яку очолив Ігор Юхновській.
"Отже,жодного архіву на Шухевича в "Яд Вашем" немає,отримані від цієї установи копії документів є фрагментами матеріалів,сфабрікованих КДБ,і в жодному випадку не можуть бути підставою для звинувачень Романа Шухевича.Інформаційна компанія,спрямована на його дискредитацію,немає історичної основи і базується винятково на радянськіх пропагандистськіх матеріалах та сфабрикованих радянською спецслужбою свідченнях",-наголосив пан В'ятровіч.
 
Зверху