Маршрутки снова подорожают?

Fil 74

Well-Known Member
Всё по старой схеме, как с дорожным покрытием. Зачем делать капитально, если каждый год можно получать хороший профит))
 

Fil 74

Well-Known Member
Сумы закупили новые автобусы средней вместимости (ФОТО)
You must be registered for see images


Сегодня сумчанам продемонстрировали 4 новых автобуса фирмы «Богдан» средней вместимости (до 61), которые выедут на маршруты уже до конца этой недели. Один автобус обошелся городскому бюджету в 1 млн 35 тыс. грн. Транспортное средство оснащено 17 сидячими местами.

В новых автобусах одна площадка без ступенек для людей с ограниченными возможностями. Соответственно пассажир должен будет для оплаты проезда подняться по ступеньке через передние двери, пройти по салону, а потом спуститься вниз тоже по ступенькам на накопительную площадку.

И.о. директора КП «Электроавтотранс» сообщил, что эти 4 автобуса не смогут полностью «разгрузить» даже коммунальные направления, поэтому в этом году транспортные единицы будут докупаться.

«Мы планируем проводить собрания для того, чтобы решить какие именно автобусы стоит закупать, - говорит и.о. директора, - средней или все-таки большой вместимости».

Новые автобусы добавят на Барановку, Веретеновку и Анновку. До конца недели КП уладит вопросы с полицией и «Богданы» выедут на дороги города.

You must be registered for see images
You must be registered for see images


You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images


Анастасия Горпинченко

 

Alexsandr

Well-Known Member
Нда. 17 мест это не много. По сути закупили маршрутки "переростки" получается. Увеличили сзади место для стоячих и вуаля, кучка народу поместилась.
 

Glucker

Здесь был статус
Есть еще один весьма любопытный момент. Эти 4 автобуса зеленого цвета, тогда как пенсионеры привыкли к тому, что бесплатные для них автобусы КП "Электроавтотранс" темно-красного цвета. Либо льготники поначалу будут игнорировать эти автобусы, либо будут требовать в 55 автобусе (они там тоже зеленого цвета) бесплатного проезда.
 

d324co

Well-Known Member
Большие автобусы
Большие автобусы
ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ
В городе катастрофически не хватает муниципальных автобусов большой вместимости, которые могли бы обслуживать районы с проблемами вывоза людей в часы пик. Мэр пообещал городу тендер на большие низкопольные автобусы, потом сказал, что автобусы будут средние, но и этот тендер отменили. Городу необходимы автобусы большой вместимости.
Автор: Шелемін Станіслав Володимирович
Дата початку збору підписів: 27 лютого 2016 р.
Відповідь дана: 16 березня 2016 р.

ВІДПОВІДЬ НА ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ

За результатами розгляду електронної петиції № 6 щодо придбання комунальних автобусів великої місткості повідомляємо наступне.
Так, з метою об’єктивного розгляду питання придбання автобусів великої місткості за кошти міського бюджету комунальним підприємством СМР «Електроавтотранс», з’ясування громадської думки та прийняття виваженого рішення 10.03.16 було проведено тематичний круглий стіл за Вашою участю, як автора електронної петиції, а також представників відділу логістики та зв’язку Сумської міської ради, департаменту фінансів, економіки та бюджетних відносин Сумської міської ради, відповідного комунального підприємства, депутатів Сумської міської ради і громадськості.
За результатами засідання було вирішено, що остаточне обговорення питання доцільності придбання автобусів середньої та великої місткості провести після надання ХНАДУ технологічної оцінки доцільності заміни рухомого складу на автобуси великої місткості на автобусних маршрутах загального користування, що обслуговуються КП СМР «Електроавтотранс», в рамках договору на виконання науково-технічної роботи № 77-11-16 від 11 січня 2016 року (орієнтовно кінець березня – початок квітня 2016 року). Саме на основі відповідних матеріалів можна буде достеменно визначитись із необхідною кількістю та місткістю автотранспорту, необхідного для придбання КП СМР «Електроавтотранс».
Враховуючи викладене вище, керуючись рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.01.2016 № 26 «Про роботу з електронними петиціями у виконавчих органах Сумської міської ради» та зважаючи на те, що в електронній петиції акцентується увага саме на необхідності обслуговування пасажирів автобусами великої місткості (з низьким рівнем підлоги) в години «пік», відділом логістики та зв’язку Сумської міської ради підготовлено проект рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 грудня 2015 року № 150-МР «Про міську цільову (комплексну) Програму розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми на 2016-2018 роки».
Наразі проектом передбачено придбання у 2016 році за кошти міського бюджету 2 автобусів великої місткості (з низьким рівнем підлоги) на загальну суму 8000,00 тис. грн. Відповідний проект рішення Сумської міської ради оприлюднений на офіційному веб-сайті Сумської міської ради «Муніципальний інформаційний портал» 15 березня 2016 року.
 

d324co

Well-Known Member
09:2723.03.2016 В Сумах хотят поднять стоимость проезда в троллейбусах и автобусах

На сайте СМР появился проект решения исполкома о пересмотре стоимости проезда в коммунальном транспорте и введении обоснованного для предприятия тарифа. Согласно нему поездка в троллейбусе будет стоить 1.65 грн, а в муниципальном автобусе (маршруты 57-А, 59, 59-А) — 3.45 грн.

Проект решения, возможно, будет рассмотрен на ближайшем заседании исполкома, но переживать сумчанам еще рано, так как разницу в стоимости могут компенсировать из городского бюджета.
 
Зверху