"Зачароване кохання"

Смотрите ли вы сериал?Нравится ли?

  • Смотрю,нравится

    Голосів: 16 59.3%
  • Смотрю,но не нравится

    Голосів: 0 0.0%
  • Не смотрю

    Голосів: 11 40.7%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    27

!*Serena*

Не такая как все!
Обережно, "Зачароване кохання": вир почуттів і справжні чари!







"Інтер" представляє унікальний проект, створений компанією "ПРО-ТБ" спеціально на замовлення телеканалу, - мелодраматичний серіал з елементами містики "Зачароване кохання". Всеохоплююча пристрасть, заплутані стосунки, які не підлягають раціональному поясненню, - розібратися у цьому непросто, особливо якщо тут присутні справжні чари.

Судячи з жанру "Зачароване кохання" - це "три в одному": мелодрама, детектив і містика. Нічого подібного на вітчизняному пелеринку ще не було!

Про сюжет

Дія відбувається у глухому селі: до найближчого міста сорок кілометрів, автобусом сюди не дістатися. До села, дізнавшись про хворобу матері, приїздить головна героїня - Женька. Колись їй заздрили - "змогла вирватися до великого міста", але зараз ці заздрощі змінилися глузуванням: заміж дівчина не вийшла, але завагітніти встигла. Після повернення Женьки у селі починають відбуватися дивні речі.

По-перше, про хворобу матері дівчина дізнається з телеграми, яку насправді ніхто не надсилав.По-друге, дорогою додому їй віддають загадковий пакунок, заборонивши розгортати його, але коли Женька випадково торкається того, що знаходиться всередині, це "щось" несподівано спалахує і згорає в її руках. До того ж, напередодні її повернення зникають три міських туриста-геолога, які не зрозуміло навіщо приїхали до цього забутого села.

Незабаром починають відбуватися ще більш дивні речі: хворіють люди, корови дають чорне молоко, вмирають кури. Серед жителів поширюються чутки: чи часом не відьма Женька? Адже колись тут мешкали справжні ворожки, і бабуся дівчини - похмура і відлюдкувата знахарка - теж багато знає про чари. І її слова, які звучать рефреном, про те, що "зло повернулося", здається, починають збуватися...

Головне - почуття

Відірватися від екрану неможливо! У кожній серії з однієї таємниці виникає інша, загадки помножуються, відповіді на них відсилаються у минуле, настільки неймовірне, що воно більше схоже на красиву легенду, ніж на реальні події. У цій картині перетинаються дві часові площини: сучасне (незрозумілі події, які відбуваються з головними героями зараз) і минуле (передісторія, яка розкриває зв'язки між усіма діючими особами "Зачарованого кохання").

Лінія Женьки - центральна, але далеко не єдина. У "Зачарованому коханні" багато героїв, і кожен з них має складні любовні стосунки. Хтось зраджує, хтось безнадійно закоханий, хтось розлюбив і боїться зізнатися у цьому. І у більшості випадків вони вирішують свої проблеми за допомогою приворотного і відворотного зілля, магічний замовлянь. Томку іноді вони навіть не можуть розрізнити, де справжні почуття, а де - зачаровані...



Колись мешканці села їй заздрили, а тепер вважають відьмою...

Творці

Над створенням цього масштабного складного проекту працювали два режисери - Володимир Янощук і Володимир Балкашинов. Головні ролі виконують як молоді, так і вже відомі актори: Наталя Терехова (Женька), Інна Капінос (Ніна, мати Женьки), Любов Тихомирова (Лізка), Іван Лапін (Вітька), Анатолій Котеньов (Ігнат), Світлана Письмиченко (Іра), Дмитро Ратомський (Вовка), Тетяна Колганова (Маша), Ольга Когут (Віра), Ганна Уколова (Надія), Іван Колесніков (Кіт), Олексій Шевченков (Федір), Валерій Прохоров (Пушкін), Юрій Кузьменков (Пастух), Сергій Лупильцев (Ведмедь).

Володимир Янощук, режисер: "Коли ми працювали над цим проектом, у нас була мета зазирнути всередину людини. Зради, кохання, магія, привороти, відвороти - у якийсь момент герої починають сумніватися: чи насправді все це відбувається, або приворотне зілля подіяло? Ось, наприклад, хлопець починає задивлятися на дівчину. Вона вважає, що приворожила його, підливаючи до компоту свої краплі, а насправді хлопець просто закохався. Це одна з ліній. І таких ліній у серіалі дуже багато - усе село закохане! Тому в нас немає одного або двох головних героїв, адже у кожній родині щось відбувається. Історія дуже заплутана, багато несподіваних моментів - з таким сценарієм я ще не працював".

Володимир Балкашинов, режисер: "Такий великий проект я знімав уперше - до цього працював максимум над 8-серійним. До того ж, це мій перший досвід у темі містики: до цього знімав бойовики, комедії, а ось містику - ніколи. Навіть складно проводити якісь паралелі, тому що у "Зачарованому коханні" ми знайшли цікаву стилістику жанрового існування, де головними залишаються людина, кохання, стосунки у родині. Це не просто містична історія - магія присутня, але скоріше як антураж, ніж як суть. Людина все одно залишається у центрі цієї історії".

Актори другого плану

З "бабусь" у серіалі, тільки дві - професійні акторки, інші - масовка з села. Але, відпрацювавши деякий час на зйомках, вони почали вимагати від сценариста написати їм нові сцени - наприклад, їм здалося, що вони дуже жорстоко повели себе з головною героїнею і пропонували дописати до сценарію епізод із вибаченнями.



У "кіноселі" навіть тварини вважають себе акторами

У фільмі задіяний справжній дресирований ворон, який, як це зазвичай буває у містичних стрічках, супроводжує сили зла. Також для "кіносела" спеціально закупали тварин - кіз і кур, які настільки звикли до зйомок, що перестали слухати команди режисера. Знімальна група жартує з цього приводу: "Режисер командує: кури у кадр, а туди заходить коза. Що тут поробиш? Вона теж вважає себе акторкою!"

Натура

Для здійснення цього проекту під Києвом було збудоване маленьке село і знімальний павільйон. Усі дома тут - справжні. Їх обирали разом з куренями, верандами і добудовами у невеликому містечку Щорса та близьких селищ, які мешканці покинули. Три бригади розібрали дерев'яні котеджі на дошки, а потім знову зібрали вже під Києвом. Так побудували традиційне слов'янське село з двома вулицями (Леніна і Гагаріна). Реквізит фільму - дерев'яні скрині, взуття, ікони, рамки для фото, ліжка - також було куплено у власників будинків.

Ретроспективу фільму - "громадянську війну" було знято у графському маєтку кінця 19 століття під Хмельницьким, в унікальному будикнку з садом, який прекрасно зберігся й по сьогодні. Одна частина цієї пам'ятки архітектури стала школою, інша виконала роль власне "графського маєтку", де відбувається передісторія фільму про партизанів, чаклунство і скарб, з яким пов'язана частина дії, а винний льох тимчасово став в'язницею для відьми.
 

Вкладення

Зверху