"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

За даними ЮНЕСКО, в Україні нараховується 15 мов, які можуть зникнути. Серед них – караїмська, кримськотатарська, урумська, русинська.
І що з того? Аби не використовувати український народний вислів ставлення до даної проблеми, скажу "мовою міжнародного спілкування":

Stein

Well-Known Member

З днем української мови. Русифікація гряде...

Національний телеканал України (НТКУ) оголосив про зменшення відсотка мовлення українською мовою. Відтепер частка Мови на НТКУ буде становити 75 замість колишніх 95 відсотків. Виниклий мовної «вакуум» заповнять програми російською, а також на мовах нацменшин, які проживають на території України: польською, угорською та івритом.

Це вже не перший випадок зменшення частки Мови в електронних ЗМІ України. Відразу після зміни влади в країні низка радіостанцій негайно ж скоротили число пісень на національній мові. Хоча чинний закон і наполягав на тому, що частка «рідних» виконавців повинна бути не менше 50%.

А нещодавно до зміни норм у законі дійшли і депутати Ради. З тиждень тому Верховна Рада прийняла в першому читанні поправки до закону про телебачення і радіомовлення, які скасовують обов'язкові 50% українських авторів і виконавців на радіостанціях. Як розповіла журналістам депутат від «Партії регіонів» Олена Бондаренко, мета Ющенка - стимулювати «українські таланти», як і слід було очікувати, не була досягнута:

- П'ять років дії закону показали, що норма не спрацювала - навпаки, ми стимулювали сірість, - сказала вона. - Разом з тим ми поставили на межу виживання радіостанції, які за відсутності вибору ставили одне і те ж, до того ж часто неякісне. Тепер у радіостанцій з'явиться більше вибору.

Stein

Well-Known Member

«Долой язык! Давай мову»: в Киеве националисты провели акцию против заведений с русскими вывесками (ВИДЕО)

В Киеве неизвестные молодые люди, называющие себя «Боевой Просвитой», провели акцию против заведений с вывесками на русском языке, изрисовав витрины и фасады зданий надписями с требованием перевести названия на «мову».
Видеоролик и пресс-релиз об акции, приуроченной к Дню родного языка, поступили сегодня на редакционную почту «Нового Региона».

Атаке националистов подверглось кафе «Николай», магазин «Меха Екатерины», ресторан «Онегин», кафе «Харчевня», ресторан «Спагетти». В последнем заведении, судя по видео, также была разбита витрина.

«Мы надеемся, что акция задаст правила хорошего тона по ненасильственной украинизации во всех сферах жизни и быта. И будет с энтузиазмом подхвачена патриотами в других регионах, что имеют проблемы с родным украинским языком», – говорится в сообщении авторов ролика.

Stein

Well-Known Member

Магазинам, які дискримінували українських дівчат, розбили вітрини

Отак справжні українці захищають українську мову. А ви все ще ходите на мітинги?

Роман

http://legaloffice.com.ua
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

онотоле умничаэ

А.Вассерман по теме:

"Во-первых, поскольку ЕС – основной конкурент США, то в порядке конкурентной борьбы американцы пытаются дестабилизировать экономику ЕС в целом, и энергоснабжении в частности, и именно этим вызваны газовые войны с Россией", — заметил Анатолий Вассерман.

"Во-вторых, на Украине идет массированная пропаганда одноязычия, мотивированная тем, что при реальной конкуренции с русским языком украинский язык рано или поздно исчезнет. Я считаю этот тезис в какой-то мере обоснованным", — сообщает он.

По его мнению, любой диалект имеет значительно более ограниченную область применения, чем соответствующий ему нормативный литературный язык просто потому, что диалект ограничен и по региону, и по тематике. Тогда как литературный язык естественно охватывает больше регионов и все сферы деятельности.

С другой стороны, отметил Васерман, это же дает основание полагать, что украинский диалект не вымрет, "как не вымирает, скажем, диалект архангелогородский или уральский в России, кокни или лоулендерский в Великобритании".

"То, что несмотря на полуторовековые усилия лингвистов, украинский язык – не самостоятельный язык, а диалект, доказать довольно легко, - продолжает политконсультант. - Лексику постарались изменить достаточно радикально, благо, это не сложно сделать. Просто взяли все бытовавшие на юге Руси диалекты и находили в них слова, отличающиеся от литературной нормы. Если находили хотя бы одно слово, отличающееся по смыслу от русского, объявляли его исконным украинским".

ссылка:

-=UN=-

Инспектор GUI

"Украинской мовы" как таковой не существует!
Есть лишь региональные диалекты русского искажённого наречия.
Звичайно, також не існує російської, білоруської, польскої, чеської/словацької, хорватської, болгарської, македонської. Це не окремі мови, це лише діалекти спотвореної слав'янської мови. :lol: До речі, англійської також не існує, ви не знали? Ну так я вам розповім. Англійська - це лише діалект спотвореної німецької мови. В підручниках так і пишуть, що англійська належить до германських мов, отак! :lol:
Заметьте, что жители различных областей Украины не понимают друг друга совершенно! Разумеется, кроме русскоговорящего населения.
По собі судите? :lol:. От що я і помітив, так це те, що знання української мови допомагає розуміти деякі інші слов'янські мови, які я наводив вище. А якщо ваших інтелектуальних здібностей вистачає лише на розуміння російської, то це, вибачте, лише ваші особисті проблеми. Я проблем з розумінням українців і української мови з різних місць України не зустрічав. Мабуть тому, що українська мова для мене рідна.
Считаю, что большинство населения нашей страны проголосовало бы за признание русского языка государственным однозначно!!!
Неправильно щось ви нарахували :lol:

Язык, как и церковь, были, есть и остаются инструментами политического и экономического давления
тю, а я думал что церковь нас спасает, а на языке разговаривают, а оказывается что это ИНСТРУМЕНТЫ...
я это к тому, что гораздо "интсрументальнее" когда нам показывают куда "надо смотреть" и "о чем волноватся".

Grosso

wonderwall

"Украинской мовы" как таковой не существует!
Есть лишь региональные диалекты русского искажённого наречия.
Заметьте, что жители различных областей Украины не понимают друг друга совершенно! Разумеется, кроме русскоговорящего населения.

Считаю, что большинство населения нашей страны проголосовало бы за признание русского языка государственным однозначно!!!
Пекло :D
До слова, мешканці різних графств Англії іноді не розуміють один одного.
Втім, всім же відомо, що англійську мову створили штучно. :mrgreen:
Але я чомусь галичанина розумію, він розуміє мою українську.
А ці твердження про нібито підтримку "второго государственного"...
"Чим більш грандіознішою є брехня, тим легше у неї повірити" (с) Геббельс

yuriu_shark

New Member

Моя концепція у мовному питанні складається з 3 пунктів. Перший: державна мова - українська. Другий: російська не є іноземною, і нею повинні володіти чиновники всіх рівнів, оскільки серед їхніх відвідувачів половина виявиться російськомовних. Вони зобов’язані всіх вислухати і допомогти вирішити їхні проблеми. Не знаєш російської - іди до чорта, ти не чиновник. Це моя думка. Я ж розмовляю кількома мовами, і це не заважає мені бути українцем. І третє: не треба заганяти себе в шароварщину, а слід розширювати мовні кордони. І розвиваючи українську, обов’язково запровадити через 2 роки здачу одного іспиту для школярів іноземною. Підкреслюю: російська іноземною не вважається. Через 5 років - і так закріпити назавжди - будь-які 2 іспити за власним вибором учень складає іноземною.
Ратушняк Сергій Миколайович

Повністю згоден!

Зверху