Как получить загран паспорт за законные деньги

Lyubov_ya

New Member
Подавала документы на прошлой неделе 6 февраля, все получилось. Тетка в 1 кабинете немного для приличия побухтела, но после того как я вспомнила про официальный сайт ДМС и про горячую линию на которой мне сказали что все необходимые заявления дадут готовые именно в кабинете ДМС а не того пресловутого кабинета №12, она приутихла, дала все нужные бумажки подписать. Со мной в очереди женщина стояла -заказать себе паспорт, она заплатила как все 600 грн., но за паспорт дочери в этот же день она проплатила уже 377 грн. В этой же очереди стояла девушка которой помагал заказать паспорт за 377 грн уважаемый VD2012, так тетки с паспортного как увидели его, так сказали что "мы все оформим как нужно, только уйдите пожалуйста". Спасибо большое авторам данной темы, для меня не вопрос потратить лишние 200 грн, для меня главное - не дать себя выставить овечкой с которой можно стричь бесконечно (это я пишу для тех уважаемых личностей которые начинают пальцами махать типа "я лучше заплачу". Вы, уважаемые платите 600 грн. и стоите как и все в длиннючей очереди, и паспорт получаете не раньше нас: так с чего понты колотить? с того что вас остригли?
 
Glu4it, tesik8, Lyubov_ya - нужна ваша помощь!
На след. неделе пойду оформлять загранку.
Куда идти, чего от них требовать, чтобы не гоняли по кабинетам/организациям? Все справки у них по месту делаются?
Вобщем нужна информация, чтобы уже к ним идти "подкованным"
 

Salve

Модератор
Модератор
Slowshadow, полистайте несколько страниц назад и поймете что к чему.
Вы уже не первый, кому лень.
 

Svarog

Member
Я, хоть и платил, но всё же придерживаюсь мнения что нужно делать так, как оно должно быть. Вот уже судебный прецедент появился.



И из комментариев:

Информация по теме: Судебное решение Шаблон жалобы Обсуждение проблемы
 

Afrojack

New Member
Привет всем!В какие дни и в какое время можно забрать паспорт на Кирова?Заранее спасибо.
 

Glu4it

Member
Прошло 33 дня. поехал забирать паспорт, простоял час в очереди, вышла девушка сказала "паспорта нет".
Зашел на написано "Ваші персональні дані отримані 13 лютого 2013 року для виготовлення паспорта." Документы подал 24 января. Получается, мои документы специально задержали на 20 дней?
 
Останнє редагування:

valery_ua

Well-Known Member
В Омбудсмана пояснюють, як оформити закордонний паспорт і не платити зайві гроші

В Омбудсмана пояснюють, що необхідно для оформлення закордонного паспорта, щоб не платити зайві гроші. Закордонний паспорт можна оформити без зайвих витрат? Низька поінформованість громадян про порядок оформлення документів та вартість послуг, пов’язаних із отриманням паспорта громадянина України для виїзду за кордон, призводить до колізій і непорозумінь, внаслідок чого трапляються непоодинокі випадки сплати громадянами зайвих необов’язкових платежів. Як повідомили УНІАН у прес-службі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, офіс Омбудсмана започатковує кампанію з підготовки інформаційно-просвітницьких матеріалів для ознайомлення з найбільш розповсюдженими прикладами порушень прав людини, у тому числі щодо надання адміністративних послуг. У прес-службі зауважили, що плата за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон складається винятково з трьох складових: державного мита у сумі 170 грн; платної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 87,15 грн; вартості бланка паспорта – 120 грн. На тему: “Якщо вам пропонують сплатити за будь-які додаткові послуги, ви маєте право відмовитися від них. У разі, якщо за вашої відмови вам все одно наполегливо рекомендують сплатити додаткові квитанції, ви маєте право звернутися із відповідною заявою до прокуратури”, - йдеться у повідомленні. Також прес-служба повідомляє, що у разі письмового звернення замовника щодо термінового надання послуги (оформлення паспорта) у строк до 10 днів розмір плати збільшується на 100% . В цьому випадку також за дострокову (до 10 днів) видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон або обміну цього паспорта ставки державного мита збільшуються на 100% Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон подається: заява-анкета встановленого зразка; паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (для дітей до 16 років), які повертаються після прийняття документів; копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати; квитанція про сплату платної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон; квитанція про сплату вартості бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Крім того, фотографування здійснюється безпосередньо на місці для отримання відцифрованого зображення обличчя громадянина. В Омбудсмана наголосили, що при оформленні паспорта не передбачається надання громадянами довідки про несудимість. “Довідка замовляється співробітниками Державної міграційної служби України в обов’язковому порядку безкоштовно та долучається до справи. Якщо вам наполегливо пропонують сплатити кошти за отримання довідки про несудимість, ви маєте право звернутися до прокуратури з відповідною заявою”, - йдеться у повідомленні.

Більше читайте тут:
 

VD2012

New Member
В Омбудсмана пояснюють, як оформити закордонний паспорт і не платити зайві гроші

Більше читайте тут:

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини покриває здирників з паспортних столів.
Вибіркова справедливість - ось що демонструє служба омбудсмена. Стверджуючи про необхідність сплати вартості бланка і послуг ДМС чиновники навіть не можуть послатись на нормативний документ, яким це передбачено, про те говорять що це обовязково.
 

Вкладення

VD2012

New Member
Сюжеты о выигранном в Днепропетровске суде относительно законности оформления загранпаспорта за 170 гривен.
 
Зверху