Російсько-Українськи відносини.

Зверюга

Vulcher
Модератор
Re: МЕДВЕДЕВ ЖЁСТКО РАСКРИТИКОВАЛ АНТИРОССИЙСКУЮ ПОЛИТИКУ ЮЩЕНКО

13 серпня в Інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ» відбулася прес-конференція відомого вченого, одного з ідейних лідерів російської опозиції, професора Петра Хомякова. Зокрема, на конференції йшла мова про останнє звернення президента РФ до президента України:

«Виступ Медведєва з настільки жорсткими заявами на адресу Президента України Віктора Ющенка обумовлений тим, що зовнішня агресія для Кремля – останній шанс втриматися при владі.

Не тільки російська влада, але й сама Росія як така вкрай нестійкі, незважаючи на показову стабільність. Росія близька до розвалу, і тільки тотальна брехня, блеф на зовнішній арені та промивання мізків власному населенню дозволяють не бачити цього і якось утримувати ситуацію під контролем» - заявив Петро Хомяков.

Професор, будучи відомим у Росії вченим і письменником, змушений шукати політичного притулку в Україні. На батьківщині він піддався переслідуванню за політичними мотивами. Його обвинувачують у створенні якоїсь радикальної організації при тому, що немає навіть рішення про визнання самого факту існування подібної організації та її радикального характеру. Проти Хомякова порушено кримінальну справу за ст. 282 ч.1 КК РФ (організація екстремістської спільноти), співробітниками ФСБ проведені облави й обшуки на дачі та в домі професора.

Як заявив Петро Хомяков, справжні причини гонінь на нього – суто політичні. Аналітичні роботи та прогнози вченого вказують на нестабільність нинішнього кремлівського режиму. І не тільки соціально-політичну нестабільність, а масу інших його слабких місць. А це – смертельна небезпека для режиму. Те, що Росія – енергетична наддержава, яка може нарощувати видобуток нафти й газу, - чистий блеф, заявив професор. Видобуток падає. Родовища Ямалу, під освоєння яких взяті та уже витрачені величезні кредити, не освоюються через відсутність у Росії технологій, часу та засобів для освоєння цих родовищ. Хомяков писав про це, коли був ученим секретарем федеральної програми «Вплив глобальних змін природного середовища та клімату на економіку й стан здоров'я населення Росії». Програму закрили. А Хомякова звільнили з інституту, де він пропрацював 28 років.

Як фахівець із геоекологічних досліджень Петро Хомяков заявляє, що сочинська олімпіада несе безпосередню загрозу для її майбутніх учасників, оскільки на території олімпійських об'єктів розташовані 39 рудопроявів урану і навіть є один закритий урановий рудник. Крім того, олімпійські об'єкти будуються в балках селевих потоків. А коли про це говорять фахівці, то у відповідь чують: «Та хто їх буде добудовувати. Нам треба аванси освоїти, а потім хоч сель, хоч потоп, хоч цунамі».

За словами професора, російське керівництво смертельно боїться оприлюднення будь-якої інформації про розвиток кризи в Росії. Зокрема, у липні звільнили відповідального чиновника Ощадбанку, який на науковому семінарі зробив прогноз про зростання курсу долара восени до 40 рублів. У той же час, аналіз планів фінансового відомства РФ дозволяє стверджувати, що ціна в 40 рублів за долар планується під кінець року самим фінансовим керівництвом Росії. А в 2010 році російська валюта взагалі може впасти до 50 рублів за долар. І соціальні наслідки будуть катастрофічними.

Як заявив Хомяков, уже зараз соціальна стабільність у Росії є блефом. В цьому можна переконатися на простому прикладі. Більшість громадян України помилково вважають, що в Росії прості люди живуть краще, ніж в Україні. Насправді ж у більшості регіонів Росії люди одержують за українськими мірками по 700 гривень на місяць. І це при рівні цін вищому, ніж в Україні.

Без тотальної неправди й обману Росія б зазнала краху вже зараз. Адже її життєзабезпечення більш ніж наполовину залежить від зовнішніх поставок. А вони тривають значною мірою завдяки цьому великому блефу про стабільність і гарні перспективи Росії щодо виходу з кризи. Насправді вже до серпня 2010 року Росія може опинитися на межі існування.

Саме за об'єктивну оцінку ситуації зараз і переслідують громадян Росії за горезвісною 282 статтею, за якою можна притягти буквально кожного, хто пише й говорить привселюдно. Так, нещодавно в Пермі завели справу на російського автора, який закликав до надання свободи республікам Північного Кавказу. Під репресії потрапляють і ті, хто закликає до відділення кавказьких республік, і ті, хто виступає за жорстку політику на Кавказі. У березні цього року в Росії заведено одночасно понад 500 кримінальних справ на генералів, які мають авторитет в армії за все тією ж політичною 282 статтею. Під репресії потрапляли люди геть різних поглядів. Їх поєднувало лише те, що вони мали й висловлювали власну думку щодо проблем російської армії.

Професор вважає, що в сформованій ситуації російському керівництву не залишається нічого іншого, окрім порочної практики досягнення якоїсь єдності за рахунок вигадування зовнішніх загроз. Саме в цьому полягає причина безпрецедентних демаршів російського керівництва на адресу спочатку Грузії, а тепер і України. Ці погрози зовсім необґрунтовані. Не Грузія або Україна становлять небезпеку для Росії, а навпаки. Вона сама становить небезпеку для своїх сусідів. Особливо для тих, хто прагне до реальної демократії:

«Я не хочу жити у нинішній Росії, країні, яка відновлює гірші риси тоталітаризму, і заважає демократичному розвиткові сусідів. Звертаючись за політичним притулком до Президента України, я рятую власне життя, якому загрожує свавілля російського беззаконня».

Петро Хомяков не бажає бути просто політичним біженцем. Як ученому й політичному аналітикові йому відомі багато прихованих від зовнішнього спостерігача фактів, які показують, наскільки глибоко прогнив нинішній російський режим, наскільки він нестійкий і недовговічний. І професор готовий ділитися цими знаннями з усіма, кому загрожує здихаюча російська держава. Кому вона заважає йти шляхом демократії та прогресу:

«Сподіваюсь, я буду корисним тим, хто будує на пострадянському просторі демократичні цивілізовані соціальні, економічні та політичні відносини між людьми та між державами».
 

Prav_da

underground
Re: Відповідь Президента України В.Ющенка російському колезі Дмітрію Мєдвєдєву

Смешно звучит послание Медведева... А вот Ющ какой ни есть ответил красиво!!
А я и не говорил,что послание Медведева звучит не смешно.
 

Sorel

Member
Відповідь: Re: Відповідь Президента України В.Ющенка російському колезі Дмітрію Мєдвє

Почитаем этот ответ через год! Как всё это будет смешно звучать.
Почитаємо в 2017 році, коли будемо виводити ЧФ, і Лушкова під ручку в палату № 6.
 

МАХ

Active Member
Re: Відповідь Президента України В.Ющенка російському колезі Дмітрію Мєдвєдєву

В 2017 году надеюсь в России не будут шовинисты при власти, та и в Украине власть поменяется, причем кардинально… а эти письма забудутся.. о них даже в исторических справочниках нечего не напишут… ибо все это закончиться только разговорами…Хотя сразу видно разные уровни культуры дипломатии… Ющенко молодца, спокойно отреагировал, ответил по всем пунктам, и как умный человек предложил провести переговоры, а не вести информационную войну по всяким блогам… Ответ четкий, в рабочей обстановки не то что карлик ( на заднем фоне то перила? Он что настолько низок? В принципе он так же низок как и его обращение).. до такого опускаться, что в суматохе снимать аматорское видео у себя на балконе после какой-то тусовки, просто не подобает главнокомандующим…
 

mi][a

Человеку нужен человек
Re: Відповідь Президента України В.Ющенка російському колезі Дмітрію Мєдвєдєву

эти взаимные письма похожи на "дешевый" спектакль для простого народа, актеры - марионетки в руках банкиров и олигархов
 
Останнє редагування:

DRUG

All Hope Is Gone...
Re: МЕДВЕДЕВ ЖЁСТКО РАСКРИТИКОВАЛ АНТИРОССИЙСКУЮ ПОЛИТИКУ ЮЩЕНКО

Несмотря на то, что Ющенко не вызывает у меня каких-либо положительных эмоций, по-моему, ответ его более чем достойный.

эти взаимные письма похожи на дешевый спектакль для простого народа....
Я бы даже сказал бесплатный!
 

Speциалист

Basketball Addict :)
Re: Відповідь Президента України В.Ющенка російському колезі Дмітрію Мєдвєдєву

эти взаимные письма похожи на дешевый спектакль для простого народа, актеры - марионетки в руках банкиров и олигархов
Вот-вот. И Россия, и Украина ищут виноватых в своих бедах где-то на стороне и правительства этих стран никогда не признают,что вина за все беды их народа лежит именно на САМОМ правительстве.
 

МАХ

Active Member
Re: МЕДВЕДЕВ ЖЁСТКО РАСКРИТИКОВАЛ АНТИРОССИЙСКУЮ ПОЛИТИКУ ЮЩЕНКО

на самом народе.... пока основные массы будут сидеть и ждать лучших времен, все будет по старому... нужны радикально новые действия...
 

mangust

патріот
Відповідь: МЕДВЕДЕВ ЖЁСТКО РАСКРИТИКОВАЛ АНТИРОССИЙСКУЮ ПОЛИТИКУ ЮЩЕНКО

Президент РФ Дмитро МЕДВЕДЄВ підписав указ про призначення Михайла ЗУРАБОВА Надзвичайним і Повноважним Послом РФ в Україні.

Про це РІА «Новости» повідомили в прес-службі Кремля.

Так що лист президента Ющенка виявився вагомішим за тріскотню Медведа.
 
Зверху