Зелебородько - віртуальний президент України

d324co

Well-Known Member
начать думать, анализировать заявления, действия.
Вот, для примера, показательное заявление:
Представитель команды победителя президентских выборов , который отвечает за экономическое и налоговое направление, Данил Гетманский заявил, что украинским физлицам-предпринимателям могут списать 7,4 млрд гривен задолженности по уплате единого социального взноса
Есть смысл анализировать ?
 

arnisumy

Well-Known Member
Вот, для примера, показательное заявление:

Есть смысл анализировать ?
Зеленський пропонує списати 7 млрд боргів ФОП за ЄСВ. В реальності у ФОП лише 2 млрд податкового боргу
13.05.2019 09:11
Історія:
В команді Зеленскього хочуть списати з ФОП борги, яких в реальності не існує.
Що сталося:
8 травня Данил Гетьманцев, представник команди Зеленського, який відповідає за економічний і податковий напрям, , що планує списати борг з ФОПів за ЄСВ, а саме загальний борг з 2016 року на суму 7,4 млрд гривень.
В реальності такої цифри не існує. На даний момент загальний податковий борг ФОП національному бюджету складає 2,05 млрд гривень, місцевим бюджетам 3,61 млрд грн. При чому з 2017 року борг національному бюджету виріс лише на 500 млн.
Чому це важливо:
Подібний виступ представників команди президента може говорити або про спекуляції, або про некомпетентність чи непроінформованість чиновників.
Представник команди Зеленського, який відповідає за економічний і податковий напрям, Данил Гетьманський розповів НВ Бізнес, що ФОПам можуть списати 7,4 млрд грн заборгованості за Єдиним соціальним внеском (ЄСВ), яка накопичилася станом на 1 січня 2019 року.
«Значна частина цих ФОПів — сплячі. Проблема введення „подушного податку“ на ФОП у 2016-муполягала в тому, що багатьом довелося закритися без будь-якого перехідного періоду, навіть тим, хто реально працював, але, наприклад, сезонно», — пояснив проблему Гетьманцев.
Ми проаналізували динаміку закриття ФОП після 2017 року й зростання податкового боргу ФОП перед державним бюджетом.
Загальна заборгованість перед державним бюджетом зросла з моменту дії закону зросла лише на 500 млн грн. Загальна заборгованість на даний момент становить 2,05 млрд гривень.
You must be registered for see images

При цьому кількість ФОП, дійсно, знизилася. Так з 2017 року 300 тисяч підприємців.
Якщо взяти тільки сегмент ФОП, у яких борг менше 20 тисяч грн (а це і є ті, хто не встиг закрити ФОП за ці два роки, і хто не платив весь цей час ЄСВ), то їх заборгованість збільшилася лише на 12 млн грн.
You must be registered for see images

Таким чином, представники команди Зеленеського пропонують списати 7 млрд грн, тоді як реальна заборгованість складає лише 2 млрд. Сплячі ж ФОП збільшили свої борги тільки на 12 млн грн.
 
Зверху