Окупація Криму.

LevAris

Well-Known Member
Недели через 2-3 посмотрим реальную ситуацию по отдыхающим в Крыму, щас еще рановато. На сейчас по видео из Судака по сравнению с 2011 годом на пляжех где то только треть отдыхающих. Но там щас дожди и прохладно, потому рановато говорить.

К сожалению, в Одессе нет гор, потому лично меня Одесса в качестве места отдыха прельщает мало. Из иностранных курортов меня устраивают Олюдениз и горная Черногория, но цены там сейчас очень и очень. От 20 тысяч за 10 дней отдыха, да еще с собой нужно прихватить тысченку долларов. Пусть Крым скорее возвращают, меня уровень цен в Крыму вполне устраивал, как и места отдыха.
 

rfvgy

Ukrainian
Недели через 2-3 посмотрим реальную ситуацию по отдыхающим в Крыму, щас еще рановато. На сейчас по видео из Судака по сравнению с 2011 годом на пляжех где то только треть отдыхающих. Но там щас дожди и прохладно, потому рановато говорить.

К сожалению, в Одессе нет гор, потому лично меня Одесса в качестве места отдыха прельщает мало. Из иностранных курортов меня устраивают Олюдениз и горная Черногория, но цены там сейчас очень и очень. От 20 тысяч за 10 дней отдыха, да еще с собой нужно прихватить тысченку долларов. Пусть Крым скорее возвращают, меня уровень цен в Крыму вполне устраивал, как и места отдыха.
Зате є романтика :
Ви і море .... і більш НІКОГО ... :) красота
You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images
 

rfvgy

Ukrainian

Київський Патріархат душать в Криму

Напад на церкву Київського патріархату в Перевальному може стати початком активного "виселення" з півострова УПЦ КП
У неділю, 1 червня у кримському селі Перевальне так звані проросійські "козаки" вчинили напад на храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату. Невідомі потрощили внутрішнє облаштування храму, зайняли його, а від рук нападників постраждали настоятель храму протоієрей Іван Катькало, парафіяни, які виступили на його захист, вагітна жінка та дочка отця Івана, хвора на церебральний параліч.
Під час нападу "козаки" і поліцейські пояснювали свої дії тим, що "Київський Патріархат веде антиросійську діяльність і таким не місце у російському Криму".
Не дивно, що поліцейські, які прибули на місце події лише через три години, стали на сторону нападників. Окрім того, звернення керуючого єпархією архієпископа Климента проросійська влада окупованого півостора досі не відреагувала.

Чи вдасться уникнути втрати духовного зв'язку з півостровом?
"Напередодні, у суботу ввечері, до отця Івана Катькала додому приїздив священик Московського Патріархату і вимагав добровільно "звільнити" храм, заявивши: "це твої останні дні в Криму"", - зазначено у прес-центру Київського патріархату.
В УПЦ КП побоюються того, що подібні погроми та захоплення можуть статися в інших храмах, неугідних проросійській владі Криму.
"Ситуація критична, жорстка. Якщо з Криму буде вигнаний Київський патріархат, можна вважати, що Крим втрачає своє українське коріння. На сьогодні церкви КП є тим культурим і духовним осередком, який ще збирає, підтримує людей, опікується українцями, і церква є зв'язком між материковою Україною і Кримом", - заявив Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.
Він зазначив, що з моменту інциденту у Перевальному досі не може зв'язатися з представниками влади Криму, а також наголосив, що представники ОБСЄ та Ради з прав людини при ООН, як і українська влада, не реагують на проблему.
На момент окупації Криму на території півострова діяло 11 парафій Київського патріархату, однак на сьогодні, після того, як відібрали приміщення приходів у Перевальному та Севастополі, діє дев'ять.
"Людей в церквах поменшало, одні бояться ходити, інші виїхали. На службах збираються 10-15 людей, у Сімферополі збираються до 30, в селах 5-10", - повідомив архієпископ.
За його словами, раніше вже були інциденти з храмами КП у Криму. Так, у грудні 2013 року в Євпаторії підпалили церкву, а зараз влада міста подала запит до прокуратури щодо діяльності Київського Патріархату.
"Ті, хто чинять беззаконня, це не ті, хто приїхали з Росії, це кримські, які 20 років були при владі в Криму", - додав він.
Окрім того, 18 березня архієпископ повідомляв, що до храму в Перевальному разом з озброєними людьми з Севастополя приїхав священик Московського патріархату, який почав робити опис майна і "попередив, що як тільки українські військові залишать Перевальне, ця церква, на території військової частини, буде належати Московському патріархату".
У Перевальному було вчинено спеціальну провокацію?
Звісно, офіційно в УПЦ Московського патріархату також засудили погром у Криму.
"Позиція УПЦ однозначна - питання міжконфесійні та міжрелігійні не можуть вирішуватися за допомогою сили. Церква не підтримує будь-яких проявів насильства щодо представників інших конфесій і релігій", - заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу МП, прес-секретар Предстоятеля УПЦ МП Георгій Коваленко.
Окрім того, Митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Олександр (Драбинко), вікарій Київської митрополії УПЦ МП на своїй охарактиризував дії нападників як такі, що "потенційно здатні зруйнувати міжконфесійний мир в Україні". Він зазначив, що "усі, хто брав участь у цій ганебній акції, є злочинцями як з точки зору світського закону, так і з точки зору християнської етики та церковного права".
Однак Юрій Чорноморець, регілієзнавець та доктор філософських наук, переконений, що у Перевальному було вчинено спеціальну провокацію для того, щоб ще більше розігріти ворожнечу та посіяти розбрат між українцями та росіянами.
"РФ намагається розіграти релігійну карту в Україні, оскільки вже не має інших соціальних категорій, за якими можна поділити народ в Україні. Вони хочуть поділити на "істинно православних" і всіх інших. Для цього вони намагаються роздмухати релігійну ворожнечу всередині України", - повідомив він.
Експерт вважає, що після того, як провокації на території України та хамські заяви російських церковних діячів стосовно ситуації в Україні не спрацювали, Росія почала діяти на вже завойованій території Криму.
"Розрахунок такий - викликати негативну реакцію і спровокувати розбрат, щоб народ почав визвірятись на віруючих Московського патріархату. Ті почнуть захищатися, і з'явиться соціальна база для конфлікту", - припустив Чорноморець.
Він також наголосив, що храм у Перевальному неможливо буде відстояти, і це потрібно усвідомлювати КП. Справа в тому, що церква будувалась як військова, і територію частини, де вона знаходиться, зараз займає російська армія, зазначив фахівець.
Заввідділом історії релігії та практичного релігієзнавства Інститут філософії НАН України Людмила Филипович вважає, що дії кримської влади свідчать про їхню "християнську" свідомість.
"Якщо війна переноситься на релігійний грунт, коли людей переслідують за їхні віросповідання, це говорить про те, що ми з вами потрапляємо в ситуацію середньовіччя, коли людей переслідували за віру. Можна сказати, що свідомість росіян, тих "козачків", які прийшли "встановлювати свободу", є абсолютно середньовічною. Як можна називатися православним або християнином, якщо ти переслідуєш іншого християнина?" - зазначила вона.
Наступні - католики?
Логічно, що неугодними кримській владі можуть виявитись не лише представники Київського Патріархату. Під загрозою "виселення" можуть опинитись і католики.
Згідно з сайтом , на півострові діють вісім парафій Римо-католицької церкви. Вони розташовані у Сімферополі, Джанкої, Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії, Ялті й підпорядковуються Одесько-Сімферопольській дієцезії РКЦ.
Українська греко-католицька церква представлена ширше. Як зазначено на Одеського та Кримського екзархатів, парафії УГКЦ є у Севастополі, Сімферополі, Євпаторії, Ялті, Алушті та Керчі.
Окрім того, предствництва УГКЦ є у смт Паркове Ялтинського району, селах Гончарному Севастопольського, Софіївці Сімферопольського району та Маленькому Сімферопольського району.
На щастя, представники кримської влади поки не висловлювали претензій до даних конфесій, але експерти прогнозують можливі провокації щодо них з боку проросійських представників.

You must be registered for see medias
You must be registered for see medias
 

Клара Цеткин

Well-Known Member
сегодня возле двери в подъезд повесили объявление про отдых в Крыму
Хренасе дешево! самая высокая стоимость была в пределах 800 грн.
может, конечно, там жилье в палатке с зелеными человечками))))
 

rfvgy

Ukrainian
Українського режисера Сенцова в Симферополі били, - адвокат
You must be registered for see images


фото:
Адвокат Дмитро Дінзе заявив, що затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова катували, щоб вибити з нього свідчення
Про це повідомляє , передає .
Адвокат подав скаргу до Слідчого комітету Росії, в якій вказав, що затриманий у Криму Сенцов в управлінні ФСБ у Сімферополі зазнав побиття і погроз.

Дінзе додав, що зараз Сенцов перебуває в слідчому ізоляторі в Москві. За словами адвоката, там до режисера ставляться добре.

ФСБ Росії звинувачує українського кінорежисера Олега Сенцова в організації теракту. Його затримали 11 травня у Сімферополі.

Українська сторона неодноразово вимагала від Росії звільнити режисера.
 

Life-ua

+ плюс - минус

Крымчане останутся без средств к существованию и осенью начнут кричать: "За Крым без Путина!", - Немцов

Крымские антипутинские протесты станут концом мифа Крымнаш.

Как сообщает Цензор.НЕТ, об этом российский оппозиционер Борис Немцов написал в своем блоге на "Эхо Москвы".

"Не работает Северо-Крымский канал. Уже уничтожены все посевы риса в Крыму, 160 тысяч человек остались без работы. Сельское хозяйство Крыма жило за счет воды из канала. Оно уничтожено. Курортный сезон срывается. В Крыму отдыхало 6 млн человек в год. 4 млн из них- украинцы и лишь 1 млн-россияне. Украинцы не поедут, россияне оказаться на отдыхе без воды и электричества тоже не рады. Да и ехать на пароме через Керченский пролив, ожидая 5 суток в очереди , не каждый захочет. Но главное не это. Вся экономика Крыма держалась на туристах. Это был заработок сотен тысяч крымчан. А сейчас его не будет. Люди останутся без средств к существованию. И осенью начнут кричать: За Крым без Путина!!!

Крымские антипутинские протесты станут концом мифа Крымнаш, горьким разочарованием и резким падением рейтинга "нацлидера". И цензура ему не поможет. Все, все узнают", - написал Немцов.

Он также отметил, что перспектива срыва поставок в Европу вряд ли радует Путина.

"Без переговоров с Киевом срыв поставок гарантирован. Потеря европейского рынка Газпромом выбивает экономическую основу существования путинизма. Так что придется договариваться. И для Путина эти переговоры важнее, чем для Порошенко", - считает российский политик.
 

goool

Well-Known Member
You must be registered for see medias
ФИФА

Президенту Российского футбольного союза

г-ну Николаю Толстых

Факс: +7 495 926 1305

Сан Паулу, 5 июня 2014 года

Генеральная ассамблея Российского футбольного союза 7 июня 2014 года

Уважаемый Президент,

Мы подтверждаем получение Вашего письма от 2 июня 2014 года, развитие событий по которому мы тщательно отслеживаем. В этой связи мы приняли во внимание, что в частности Ваше письмо проинформировало нас о намерении аффилировать Федерацию футбола Крыма, Федерацию футбола Севастополя и несколько клубов в Российский футбольный союз (РФС) и что Вы, очевидно, просите одобрения ФИФА в этой связи.

В этом контексте мы хотели бы подчеркнуть, что согласно ст. 84 Устава ФИФА ассоциации, лиги или клубы, аффилированные к Члену ФИФА, могут присоединиться к другому Члену ФИФА или принимать участие в соревнованиях на территории этого Члена в исключительных обстоятельствах. Более того, в каждом таком случае, разрешение должно предоставляться обеими соответствующими Ассоциациями Членами ФИФА, соответствующей Конфедерацией и ФИФА. В случае, который Вы представили нашему вниманию, выглядит, что РФС намеревается аффилировать ассоциации и клубы, которые уже аффилированы к Федерации футбола Украины, а в таком случае видимо должна применяться ст. 84 Устава ФИФА.

В виду вышеуказанного и принимая во внимание, что правовая и фактическая ситуация, относящаяся к Вашему запросу не ясна, мы уважительно сообщаем Вам, что мы не можем рассмотреть вопрос об одобрении на данном этапе. Более того, мы настоятельно рекомендуем, чтобы Генеральная ассамблея РФС не аффилировала соответствующие ассоциации и клубы до того, как будет разъяснена правовая и фактическая ситуация и будут получены соответствующие разрешения согласно ст. 84 Устава ФИФА, при наличии необходимых условий для этого.

Кроме того, мы советуем Вам проинформировать УЕФА об этой ситуации, так как очевидно, что этот вопрос касается перехода ассоциаций и клубов из одной из ее ассоциации в другую.

И наконец, мы любезно обращаем Ваше внимание на тот факт, что данная информация является общей по своей сути и следовательно не препятствует тому, что может возникнуть ситуация, в которой любой компетентный орган может принять решение по этому или подобному вопросу в будущем.

Благодарим за Ваше внимание к вышеуказанному.

Искренне Ваш,

Жером Вальке,
генеральный секретарь ФИФА
 

ZhannaDobrinich

Well-Known Member
Крымчане останутся без средств к существованию и осенью начнут кричать: "За Крым без Путина!", - Немцов
Крымские антипутинские протесты станут концом мифа Крымнаш.

Как сообщает Цензор.НЕТ, об этом российский оппозиционер Борис Немцов написал в своем блоге на "Эхо Москвы".

"Не работает Северо-Крымский канал. Уже уничтожены все посевы риса в Крыму, 160 тысяч человек остались без работы. Сельское хозяйство Крыма жило за счет воды из канала. Оно уничтожено. Курортный сезон срывается. В Крыму отдыхало 6 млн человек в год. 4 млн из них- украинцы и лишь 1 млн-россияне. Украинцы не поедут, россияне оказаться на отдыхе без воды и электричества тоже не рады. Да и ехать на пароме через Керченский пролив, ожидая 5 суток в очереди , не каждый захочет. Но главное не это. Вся экономика Крыма держалась на туристах. Это был заработок сотен тысяч крымчан. А сейчас его не будет. Люди останутся без средств к существованию. И осенью начнут кричать: За Крым без Путина!!!

Крымские антипутинские протесты станут концом мифа Крымнаш, горьким разочарованием и резким падением рейтинга "нацлидера". И цензура ему не поможет. Все, все узнают", - написал Немцов.

Он также отметил, что перспектива срыва поставок в Европу вряд ли радует Путина.

"Без переговоров с Киевом срыв поставок гарантирован. Потеря европейского рынка Газпромом выбивает экономическую основу существования путинизма. Так что придется договариваться. И для Путина эти переговоры важнее, чем для Порошенко", - считает российский политик.
Все так, но вот только Россия это не Украина. Не так просто выйти из состава России, тем более учитывая те средства, которые Путин потратил на всю эту акцию по присвоению Крыма.
 

LevAris

Well-Known Member
Тут вопрос не в средствах, а в потере лица, на что, понятно, Путин не пойдет. До определенного момента можно было все это остановить, сейчас уже это так просто не вернуть. Либо надо ждать, когда Путин уйдет, либо, когда Россия развалится. Можно еще попробовать некий компромис "ни нам, ни вам", это если Крым вообще не будет никому подчиняться, а гривна и рубль будут там ходить наравне. Либо же Севастополь будет подчиняться России, а Крым Украине. Но, думаю, это все утопические идеи.
 
Зверху