Пляжный футбол

sanches

SportFun
Стартует чемпионат по пляжному футболу
Вход на все матчи Чемпионата Украины будет свободным


В Украине стартует новая футбольная лига. Летом в ходе соревнований на центральных пляжах пяти украинских городов – Одессы, Кременчуга, Севастополя, Ильичевска и Киева – будет определен лучший украинский клуб по пляжному футболу.

Во вновь созданной лиге наибольшее количество клубов – три – представляют Киев: «Майндшер», «Плесо», «Новая Эра». Еще два – Одессу: «Маррион», «Глория». По одной команде выставили остальные города-участники Гран-при – «Кремень» (Кременчуг), «Ильичевец-Старт» и «ПФС-Севастополь».

Сетка турнира выглядит так: 8 клубов сыграют между собой в четыре этапа. По олимпийской системе (четвертьфинал, полуфинал, финал) будет определен победитель каждого из этих Гран-при. Этапы чемпионата пройдут в Одессе: с 1 по 3 июня, Кременчуге: с 15 по 17 июня, Севастополе: с 6 по 8 июля, Ильичевске: с 20 по 22 июля. Победитель каждого этапа получит 12 очков, за второе место – 10 и так далее. За последнее – 8-ое – 1 очко. Результаты каждого Гран-при суммируются; по их итогам из борьбы выбывают две самые слабые команды. Шесть победителейпопадают в финал, который пройдет в Киеве с 8 по 12 августа. В финальной части соревнований команды создадут две группы, по три команды в каждой, и сыграют по системе «каждая с каждой». Две первых команды из каждой группы попадут в полуфинал, их победители - в финал.

Организация чемпионата обойдется в 2,5 млн. грн. Впервые команды-участники получат премиальные отчисления от реализации коммерческих прав. Общая сумма призового фонда чемпионата составляет 250 000 гривен.

«Пляжный футбол динамично развивается во всем мире. С 2005 г. этот вид спорта перешел под патронат ФИФА, – рассказывает президент Ассоциации пляжного футбола Украины Сергей Харченко. – Сборная Украины входит в десятку самых сильных сборных мира. Свой статус украинцы подтвердили недавно, когда в мае, выиграв Кубок Европы. В финале со счетом 3:0 были обыграны французы».

Украшением чемпионата является передвижной стадион для пляжного футбола, который вмещает 1,5 тыс. зрителей. Он будет возведен на пляжах трех из пяти городов, где будут проходить матчи Лиги: в Одессе, Кременчуге и Киеве. Вход на все 58 матчей чемпионата будет свободным.

В этом году впервые 15 наиболее интересных матчей чемпионата, по три матча из этапа, будут транслироваться на Первом Национальном телеканале Украины. Чемпионат станет этапом подготовки национальной сборной Украины к международным соревнованиям. Основной турнир сезона для состоится с 21 по 26 августа в Марселе. По итогам участия в этом турнире 5 лучших команд Европы получат право выступать в финале Чемпионата мира, который пройдет в ноябре на пляжах Копакабана в Рио-де-Жанейро.

Газета «Сегодня»
 

sanches

SportFun
Киевская "Новая эра" выиграла второй этап Чемпионата Украины среди команд высшей лиги по пляжному футболу в Кременчуге

В финале столичные футболисты легко одолели "Ильичевец" 4:1.

Третье место и 8 зачетных очков у киевского "Плесо", которое в дополнительное время переиграло "Кремень" 4:3. Победитель первого этапа одесский "Марион" отдал пятое место прошлогоднему чемпиону - столичному "Майншер" 3:5.

Следующее Гран-при по пляжному футболу состоится через две недели в Севастополе.

//ICTV
 

sanches

SportFun
Другий етап пройдено
У Кременчуці відбувся другий етап чемпіонату України з пляжного футболу


Його переможцем стала київська команда «Нова Ера», яка у фіналі здолала команду «Іллічівець-Старт» із рахунком 4:1.

Ця перемога була прогнозованою, адже команда «Нова Ера» є дворазовим чемпіоном України, чотири її представники грають у складі національної збірної. Проте фінальний поєдинок був дуже напруженим. Після першого тайму на табло горіли нулі. Лише в середині другого тайму гравець «Нової Ери» Олександр Корнійчук зміг відкрити рахунок. До завершення тайму він же його й подвоїв. Єдиний гол команда «Іллічівець-Старт» забила на останній хвилині третього тайму, програючи вже з рахунком 3:0. Але відразу після розіграшу м’яча київські пляжні футболісти знову відновили гандикап у три м’ячі: відзначився Сергій Боженко, якого в підсумку визнали найкращим гравцем кременчуцького етапу.

У запеклому протистоянні за третє місце господарі змагань – «Кремінь» – поступилися київській команді «Плесо» в додатковий час із рахунком 3:2. У зустрічі за п’яте місце київський «Майндшер» здолав переможців одеського Гран-прі – команду «Марріон» (Одеса) – з рахунком 5:3. Слідом за «Марріоном» у турнірній таблиці розташувалася ще одна одеська команда, «Глорія», яка перемогла севастопольський «ПФС» – 4:2.

За підсумками двох етапів чемпіонату турнірну таблицю очолює «Плесо» – 18 очок (згідно з регламентом змагань, очки нараховують за місця, які команда посіла на кожному з етапів). Друге-третє місця ділять «Нова Ера» й «Іллічівець-Старт», які набрали по 16 пунктів. П’ятнадцять – у «Марріона», десять – в активі одеської «Глорії», вісім – у «Кременя». А роль аутсайдера поки що відведено «ПФС», який підійшов до домашнього етапу першості з мінімальним здобутком – із двома очками. Наступне Гран-прі відбудеться в Севастополі 6-8 липня.

Львівська Газета
 

sanches

SportFun
У п’ятницю стартує третій Гран-прі чемпіонату країни з пляжного футболу

У п’ятницю, 6 липня, на севастопольському пляжі «Сонячний», стартує третій Гран-прі чемпіонату країни з пляжного футболу серед клубів вищої ліги. Вісім провідних вітчизняних колективів протягом чотирьох етапів мають виявити топ-шістку, яка 8-12 серпня розіграє нагороди першості на піску київського Гідропарку.


Лідирує «Плесо»

Учасникам турніру нараховуються бали, відповідно до зайнятих місць: переможець здобуває 12 очок, фіналіст – 10, володар третього місця – 8, четвертого – 6, п’ятого – 4, шостого – 3, сьомого – 2, останнього – 1 пункт. Після двох етапів першості турнірне становище таке: «Плесо» (Київ) – 18 очок, «Нова Ера» (Київ), «Старт-Іллічівець» (Іллічівськ) – по 16, «Марріон» (Одеса) – 15, «Глорія» (Одеса) – 10, «Кремінь» (Кременчук) – 8, «Майндшер» (Київ) – 7, ПФС (Севастополь) – 2.


За олімпійською системою

Севастополь приймає передостанній відбірний етап першості. Завершиться кваліфікаційна боротьба в Іллічівську 20-22 липня. Змагання в рамках Гран-прі проходять за олімпійською системою: чвертьфінали, півфінали, фінал і стикові поєдинки. Шістьох учасників фінального раунду поділять на дві групи. Перші два колективи з кожної «пульки» виходять до півфіналів. Клуби, що за підсумками чотирьох Гран-прі посядуть два останні місця, відстоюватимуть право на місце в еліті з двома представниками першої ліги.


Три телетрансляції

Отже, 6 липня у Севастополі пройдуть чвертьфінальні поєдинки третього етапу. О 14.45, після традиційних дитячих змагань, з’ясовуватимуть стосунки «Плесо» та «Марріон», о 16.00 – ПФС і «Кремінь» (цей матч транслюватиметься у прямому ефірі на УТ-1), о 17-й – «Нова Ера» й «Іллічівець-Старт», о 18.00 – «Глорія» та «Майндшер». У півфіналах, 16 червня, зустрінуться переможці першої та другої, третьої та четвертої пар. Ігровий день розпочнеться о 12.00, а гру, яка пройде о 13-й, також покажуть по телебаченню. Фінал – у неділю о 13.00. Перший національний не омине вирішальний поєдинок увагою.

Юрій Корзаченко, ФФУ
 

sanches

SportFun
Під акомпанемент дощу

Севастопольський пляж «Сонячний» у п’ятницю мало відповідав своїй назві, проте навіть за дощової погоди учасникам третього Гран-прі чемпіонату України з пляжного футболу було спекотно – вісім наших елітних клубів з’ясовували стосунки у чвертьфіналах чергового етапу першості.


«Плесо» – «Марріон» – 6:2

Зустріч перетворилася на бенефіс нападника киян Олега Мозгового, котрий відзначився хет-триком. Кандидат до збірної, він не поїхав у складі національної команди на нещодавній відбірний турнір до Греції через те, що не зміг вчасно отримати візу. Але своєю грою за клуб футболіст дає зрозуміти наставникам «синьо-жовтих», що не був би там зайвим. У «Марріона» такого лідера не знайшлося. Інтрига протрималася до 19-ї хвилини, коли одесит Колійчук зрівняв рахунок – 1:1. Але два голи Мозгового, забиті протягом останньої хвилини другого тайму, фактично зняли питання про першого півфіналіста. Директоренко ж своїм «дуплетом» на початку заключної 12-хвилинки просто поставив «Марріон» на коліна, покаравши суперників за те, що кинулися відіграватися, забувши про тили. Вакуленко збільшив відрив, а Степанов провів лише гол престижу.


ПФС – «Кремінь» – 2:3

Севастопольці розпочали, як і належить господарям Гран-прі: уже на третій хвилині вони вели в рахунку – 2:0 (обидва рази влучно бив Цугак). Однак намагання втримати легко здобуту перевагу зіграло з ПФС злий жарт. Гості, заволодівши ініціативою, змогли відіграти один м’яч іще до перерви (Салножан), відновили рівновагу в кінці другої третини гри (Розка) й провели переможний гол на початку заключної (Диндіков). Схоже, надії ПФС видряпатися з підвалин таблиці остаточно змиті дощем. Це був той випадок, коли рідні «стіни» не допомогли. «Кремінь» пробився до півфіналу, де зустрінеться з «Плесом».


«Нова Ера» – «Старт-Іллічівець» – 2:1

Незважаючи на те, що було забито лише три м’ячі, повторення фіналу попереднього Гран-прі не могло не сподобатись глядачам. «Під дощем пісок ущільнився, дозволивши гравцям діяти на високих швидкостях, – прокоментував зустріч арбітр національної категорії Володимир Бєляєв. – У грі нервів кращими виявилися столичні футболісти...» Киянам довелося відіграватись після удару Щербакова на 7-й хвилині. Однак ще до перерви Віталій Арановський забив у відповідь. А вирішальний гол – на рахунку капітана «Нової Ери», гравця збірної Олега Головіна (27-а хвилина).


«Глорія» – «Майндшер» – 5:3

На жаль, поразку чинного чемпіона країни – клубу «Майндшер» – уже навіть сенсацією не назвеш: команда розпочинає з невдачі третій етап поспіль, розчаровуючи своїх прихильників. У перемоги ж «Глорії» – два головні «винуватці»: Захаренко засмутив киян двічі, а Дерюга – тричі! Першому з них належав заспів – уже до 3-ї хвилини «Глорія» вела – 2:0. Другий на 32-й хвилині добив пораненого чемпіона, коли той, здавалося, перехопив ініціативу, скоротив відставання з 1:4 до 3:4 (голи у «Майндшера» – Зубенко, Павленко й Осаковський) і готувався до фінального штурму...

Юрій Корзаченко, ФФУ
 

sanches

SportFun
Гран-прі чемпіонату України з пляжного футболу. У фіналі – "Кремінь" та "Нова Ера"


Фінальну пару третього Гран-прі чемпіонату України з пляжного футболу склали «Нова Ера» й «Кремінь». Кияни, котрі вдруге поспіль виступатимуть у вирішальному поєдинку етапу, здолали одеську «Глорію» – 5:2. А кременчужани, виявивши характер, перемогли суперників з іншого столичного клубу – «Плесо» (3:2).


«Нова Ера» – «Глорія» – 5:2

Переможцеві попереднього, кременчуцького, етапу протистояла амбіційна «Глорія». На м’яч киянина Корнійчука (5-а хвилина) відповів за дві хвилини Папіжук, реалізувавши пенальті. Втім, справжньої боротьби не вийшло – до 29-ї хвилини рахунок був уже 4:1 на користь «Нової Ери» (відзначилися Головін, Хорун і Рак). Обмін голами Дерюги (з пенальті) та Іллічова цікавий хіба що для статистиків – 5:2.


«Плесо» – «Кремінь» – 2:3 ( у дод. час.)

Це був саме той матч, що в ньому порядок б’є клас. «Плесо», здається, навіть недооцінило суперника, котрий намагався діяти від оборони. Відкрив рахунок гравець «Кременя» Нікітін (6-а хвилина). Втім, уже за хвилину відзначився лідер атак «Плеса» Мозговой, а на 14-й хвилині Вакуленко вивів киян уперед – 2:1. Вирішальною стала третя 12-хвилинка зустрічі: на 33-й і 35-й хвилинах своє вагоме слово сказав Диндіков – 2:3.


Розклад на неділю

У неділю, 7 липня, «Нова Ера» й «Кремінь» сперечатимуться за перше місце севастопольського Гран-прі. За третє місце поборються «Плесо» й «Глорія». За п’яте оденський «Марріон» та київський «Майндшер», за сьоме – господарі з ПФС та іллічівський «Старт».

Юрій Корзаченко, ФФУ
 

sanches

SportFun
В Іллічівську визначаться фіналісти
20 липня стартує четвертий Гран-прі чемпіонату країни з пляжного футболу серед клубів вищої ліги


Це останній відбірний етап першості, за його підсумками визначиться шістка колективів, яка 8-12 серпня розіграє нагороди турніру на піску київського Гідропарку.

Лідирує столичний тандем
Учасникам турніру нараховуються бали, відповідно до місць, зайнятих на кожному Гран-прі: переможець здобуває 12 очок, фіналіст – 10, володар третього місця – 8, четвертого – 6, п’ятого – 4, шостого – 3, сьомого – 2, останнього – 1 пункт. Після трьох етапів першості турнірне становище таке: лідирують лідирують столичні «Нова Ера» й «Плесо» – по 26 очок, у кременчуцького «Кремня» – 20, «Марріон» (Одеса) й іллічівський «Старт» набрали по 18, шістнадцять має одеська «Глорія». Чинний чемпіон країни – київський «Майндшер» - поки йде лише сьомим (11 пунктів). І, нарешті, замикає таблицю севастопольський ПФС, що вже втратив шанси на участь у фіналі.

За олімпійською системою
Змагання в рамках Гран-прі проходять за олімпійською системою: чвертьфінали, півфінали, фінал і стикові поєдинки. Шістьох учасників фінального раунду поділять на дві групи. Перші два колективи з кожної «пульки» виходять до півфіналів. Клуби, що за підсумками чотирьох Гран-прі посядуть два останні місця, відстоюватимуть право на місце в еліті з двома найкращими представниками першої ліги.

Три телетрансляції
Отже, 20 липня в Іллічівську пройдуть чвертьфінальні поєдинки четвертого етапу. О 14.45, після традиційних дитячих змагань, з’ясовуватимуть стосунки «Нова Ера» й «Кремінь», о 16.00 – «Плесо» й місцевий «Старт» (цей матч транслюватиметься у прямому ефірі на УТ-1), о 17-й – «Майндшер» і «Марріон», о 18.00 – ПФС і «Глорія». У півфіналах, 21 липня, зустрінуться переможці першої й третьої, другої та четвертої пар. Ігровий день розпочнеться о 12.00, а гру, яка пройде о 13-й, також покажуть по телебаченню. Фінал – у неділю о 13.00. Перший національний не омине вирішальний поєдинок своєю увагою.

ФФУ
 

sanches

SportFun
Быть не хуже бразильцев
ФИФА уже приглашает украинцев читать лекции о пляжном футболе


Сегодня в Ильичевске стартует последний отборочный этап чемпионата Украины по пляжному футболу среди команд высшей лиги. С нынешнего сезона клубы отечественной топ-восьмерки пробиваются к финальному турниру через четыре Гран-при, в рамках которых состязания проходят по олимпийской системе. Интригой пронизана каждая встреча, что способствует повышению зрелищности игры и популяризации вида, с недавнего времени находящего под патронатом ФИФА.

Кстати, Международная федерация футбола заинтересовалась тем, как культивируется эта разновидность игры в мяч в Украине - президент Ассоциации пляжного футбола Украины (АПФУ) Сергей ХАРЧЕНКО читал на эту тему лекцию на недавнем семинаре ФИФА. По его словам, главная задача - сделать этот вид одной из неотъемлемых составляющих массовой подготовки кадров для большого футбола.

- В той же Бразилии практически все мальчишки проходят через пляжный «конвейер», - говорит глава АПФУ. - Во-первых, это общая закалка организма, во-вторых - укрепление ног и соответственно снижение в будущем риска травм. С нынешнего сезона у нас в каждом городе, проводящем Гран-при, перед матчами клубов высшей лиги играют местные команды, составленные из мальчишек и девчонок. Этот централизованный турнир - предвестник будущей детской лиги...

— Ребятам есть у кого учиться: сборная Украины постепенно подбирается к передовым позициям в европейском пляжном футболе.
— Пусть мои слова на данный момент покажутся фантастикой, но мы ставим задачу реально побороться с бразильцами за право считаться сильнейшими на планете. Результат обязательно придет, если мы запустим упомянутый выше «конвейер», сделаем сильным и конкурентоспособным национальное первенство, построим стадионы и базы для пляжного футбола. Еще одна стратегическая цель - привлечь внимание отечественных профессиональных клубов. Первый шаг в этом направлении помог сделать композитор Игорь Крутой, благословив в рамках традиционного музыкального фестиваля в Юрмале проведение международного турнира. В конце июля за Кубок «Новой волны» поспорят киевское «Динамо», донецкий «Шахтер», московские ЦСКА и «Локомотив», а также две прибалтийские команды.

— Вернемся к сборной Украины, которой в августе предстоит участие в отборочных состязаниях к чемпионату мира. Какие задачи стоят перед ней?
- Пробиться в Рио-де-Жанейро, где в первой декаде ноября соберутся лучшие команды планеты! Сделать это можно двумя путями - либо попав в полуфинал Евролиги, либо через турнир «Последний шанс». Год назад мы отважились на «мясорубку», которая, увы, перемолола команду – на решающие встречи сил не хватило. На сей раз, с одобрения руководства Федерации футбола Украины, оказывающей всяческое содействие инициативам АПФУ, выбран второй вариант. В Марселе 21-26 августа подопечным Виталия Шишова нужно будет выиграть пять матчей. Надеюсь, ребятам это по плечу. Майский успех в розыгрыше Кубка Европы позволяет рассчитывать, что наша сборная снова будет представлена в компании сильнейших.


Юрий КОРЗАЧЕНКО, газета «Киевские Ведомости»
 

sanches

SportFun
«Нова Ера» розпочинає й виграє
На центральному пляжі Іллічівська завершився четвертий Гран-прі чемпіонату України з пляжного футболу серед команд вищої ліги


Переможцем заключного відбірного етапу стала київська «Нова Ера», що в фінальному двобої в додатковий час подолала земляків із «Плеса» – 4:3.

Два дербі в один день
Матч між лідерами змагань, які рівно подолали всю турнірну дистанцію, продемонструвавши найбільш збалансований футбол серед усіх учасників, мав визначити, кому з них фінішувати на першому місці, кому – на другому. Втім, чи варто дивитися в таблицю, коли мова йде про дербі! Он у зустрічі за третє місце – між одеськими «Марріоном» і «Глорією» – пристрасті не вщухали навіть після фінальної сирени, яка зафіксувала перемогу перших – 2:1...

Дві різні половини
Столична суперечка поділилася чітко на дві половини. До 20-ї хвилини опоненти діяли дуже обережно, воротарі – Лисенко з «Нової Ери» та Ясиновський з «Плеса» – вступали у гру лічені рази (і діяли дуже впевнено). Але після того, як Юрій Головін реалізував штрафний, гра пішла на зустрічних курсах. За хвилину міг подвоїти рахунок Корнійчук, але влучив у поперечину. Небезпечним ударом відповів Хардіков – м’яч просвистів вище воріт. Так, за мінімальної переваги «Нової Ери», суперники й пішли на перерву, що виявилася не останньою.

На зустрічних курсах
На першій же хвилині третього тайму Головін відзначився ще раз. Однак невдовзі Мандрика в контратаці з другої спроби пробив Лисенка. Знову не встигла секундна стрілка оминути повне коло, як відрив було поновлено: на «п’ятачку» спритнішим за інших виявився Арановський – 3:1. На 33-й хвилині плесівець Ясинський загострив інтригу, забивши зі штрафного. І, нарешті, той-таки Мандрика, протаранивши оборону суперника по центру, зрівняв рахунок за хвилину до сирени.

Крапку поставив Борсук
Вирішальним став момент в овертаймі, коли Борсук забив з-під Директоренка. Цей трудовий гол і став переможним. На останній хвилині гри Мандрика вратив шанс зрівняти рахунок – його удар упритул Лисенко парирував, завершивши ефектним сейвом переможний для своєї команди турнір. Організатори опинилися перед важким вибором, присуджуючи титул найкращого голкіпера. У підсумку приз отримав воротар «Марріона» Баблуані.

Усі – по місцях
А найкращим гравцем Гран-прі став лідер ПФС Сугак. Севастопольці вперше фінішували не останніми, в поєдинку за 5-е місце перемігши «Кремінь» в серіі пенальті. Доля сьомої сходинки також вирішувалася у післяматчевій лотереї: «Старт-Іллічівець» переграв екс-чемпіона – «Майндшер». Таблиця відбірного турніру набула такого остаточного вигляду: «Нова Ера» – 38 очок, «Плесо» – 36, «Марріон» – 26, «Кремінь» – 23, «Глорія» – 22, «Старт-Іллічівець» – 20, «Майндшер» – 12, ПФС – 5.

До зустрічі в Гідропарку
Отже, з 6 по 12 серпня в київському Гідропарку пройде фінальний турнір чемпіонату країни. До першої групи увійшли «Нова Ера», «Кремінь» і «Старт», до другої – «Плесо», «Марріон» і «Глорія». По дві кращі команди за підсумками одноколового турниру виходять до півфіналу. «Майндшеру» й ПФС треба буде відстоювати своє право виступати в еліті в матчах проти двох найкращих колективів першої ліги.

ФФУ
 

sanches

SportFun
«Динамо» – «Шахтар»: пляжний варіант

В Юрмалі, в рамках музичного фестивалю Нова хвиля, пройшов перший турнір із пляжного футболу, в фіналі якого київське Динамо переграло донецький Шахтар із рахунком 5:4
У складах обох клубів вистачало гравців національної збірної України, що готується до відбірних змагань світової першості (пройдуть у французькому Марселі 21-26 серпня). Із проханням прокоментувати участь наших повпредів у Кубку «Нової хвилі» кореспондент сайту ФФУ звернувся до головного тренера «синьо-жовтих» Віталія Шишова, котрий у поєдинках на Бурштиновому березі керував діями київських динамівців.

Посприяв Крутой
«Ідею президента Асоціації пляжного футболу України Сергія Харченка залучити до змагань відомі вітчизняні бренди – «Динамо» й «Шахтар» – допоміг втілити співголова «Нової хвилі» композитор Ігор Крутой. У динамівській формі до Юрмали полетіли гравці «Нової Ери», а команду «Шахтаря» склали представники футзалу й футболісти київського «Плеса». Для мене, як для наставника збірної, важливо було ще раз протестувати форму й готовність тих виконавців, що їм виступати в серпні в Марселі».

Екстрим на Бурштиновому березі
Умови, в яких точилися пляжні баталії в Юрмалі, виявилися досить незвичними. Після шторму море «з’їло» частину майданчика, тому поле було вужчим. До того ж глибина піску на окремих ділянках значно різнилася. «У порівнянні з тими майданчиками, що на них проводяться ігри чемпіонату України, – це був такий собі екстрим, – посміхається тренер. – Втім, сподіваюся, це тільки зайве загартувало хлопців, які в незвичних умовах продемонстрували досить змістовний футбол».

Ветерани «загрузли» в піску
У чвертьфіналі «Шахтар» переграв латвійський «Металургс» (6:3), а «Динамо» не залишило шансів «Юрмалі» (3:1). Наступного дня, у півфіналі, гірники перемогли місцевий «Реколас» (4:1), а кияни вибили з боротьби за трофей московський ЦСКА. «Армійці укомплектувалися колишніми зірками зелених полів, – розповідає Віталій Шишов. – Ширинбеков, Хомуха, Гришин та їхні партнери дали справжній бій моїм хлопцям, однак наприкінці зустрічі «підсіли»: все ж пісок – не їхня стихія».

Його приклад – наука іншим
Фінальне протистояння завершилося на користь «Динамо», яке в сезон свого 80-річчя відкрило лік і пляжним здобуткам. По два голи провели Головін і Корнійчук, один м’яч – в активі Хоруна. У «Шахтаря» відзначились брати Каріни, Мансуров і Мозговой. Останній, на думку наставника збірної, здатен значно підсилити колектив у міжнародних матчах. «Олег – дуже яскравий форвард, – каже Шишов. – Те, що він виробляє з м’ячем на піску, на кожен зможе продемонструвати на траві. Імпонує й його професіональне ставлення до справи».

Розширений склад збірної
Напередодні відльоту до Юрмали Віталій Шишов визначився з розширеним списком кандидатів до збірної. Туди увійшли воротарі Владислав Лисенко («Нова Ера»), Володимир Гладченко («Майндшер»), Віталій Сидоренко («Плесо») й Андрій Баблуані («Марріон»); захисники Сергій Боженко та Максим Назаренко («Нова Ера»), Дмитро Кочин («Майндшер»), Олександр Пилипенко («Строгіно», Росія), Віктор Бакуменко («Плесо»), Валерій Губенко («Марріон»), Роман Пачев («Старт-Іллічівець»); нападники – Андрій Євдокимов, Юрій Головін, Віталій Хорун і Віталій Арановський («Нова Ера»), Євген Варениця («Строгіно», Росія), Олег Мозговой та Сергій Бондарчук («Плесо»), Євген Розка («Кремінь»), Віталій Дерюга («Глорія»).

Воротарське питання
Остаточний список стане відомий після завершення фінального турніру національної першості, що пройде 8-12 серпня в київському Гідропарку. На жаль, під великим запитанням кандидатура голкіпера Лисенка, котрий відмінно виступає в нинішньому сезоні. У Владислава – професіональний контракт з футзальним «Інтеркасом», а наприкінці літа клуб якраз завершує підготовку до нової першості. Однак Віталій Шишов не полишає надії на те, що з керівництвом «Інтеркаса» вдасться домовитися.

Перемога в ювілейний рік
Наостанок поцікавився враженнями тренера збірної про перебування під маркою київського «Динамо», адже свого часу Шишов виступав у дублі команди Валерія Лобановського. «То був зоряний час колективу – 1985-86 роки, – згадує фахівець. – Пробитися навіть до резервного складу було важко, в ньому грали Михайличенко, Євтушенко, Хлус, відновлювалися після травм зірки калібру Безсонова... Приємно через стільки років принести перемогу клубові, що виховав мене. Та й для моїх підопічних, багато з яких із дитинства вболівають за «Динамо», перемога в біло-синій формі, безперечно, стане віхою в кар’єрі...»

ФФУ
 
Зверху