Республіка Білорусь

d324co

Well-Known Member
Пропавший лидер белорусских эмигрантов на Украине найден мертвым

You must be registered for see images

Виталий Шишов
Фото: Белорусский дом в Украине
В во вторник, 3 августа, был найден мертвым Виталий Шишов — глава «Белорусского Дома на Украине» (БДУ), занимающегося поддержкой эмигрировавших из страны соотечественников. Об этом сообщает со ссылкой на пресс-службу полиции.
Тело обнаружили в одном из парков недалеко от дома, где жил Шишов. Полицейские изъяли телефон и личные вещи погибшего.
Возбуждено уголовное дело по статье «Умышленное убийство». Планируется проверить все версии, в том числе версию об убийстве, замаскированном под суицид.
Шишов накануне. В конце июля представитель организации BYPOL, объединяющей бывших белорусских силовиков, , что КГБ республики проводит масштабную операцию «Трест» по захвату находящихся за рубежом наиболее влиятельных сторонников оппозиции, в том числе среди экспертов и лидеров протестного движения.
 

arnisumy

Well-Known Member
03.08.21 23:56
Білоруська легкоатлетка Максимова відмовилася повертатися до Мінська з Німеччини

Білоруська спортсменка Яна Максимова, яка виступає в багатоборстві, відмовилася повертатися в Білорусь і вирішила залишитися в Німеччині, де зараз перебуває разом із сім'єю.
Про це повідомляє з посиланням на опозиційне російське видання " ".
"Довго думаючи і розмірковуючи, ми вирішили не повертатися в Білорусь. На превеликий жаль, зараз там можна втратити не тільки свободу, а й позбутися життя ... Тут (у Німеччині. - Ред.) є можливість дихати на повні груди і бути одними з тих, хто бореться за свободу своїх людей, друзів, рідних і близьких. Ми обов'язково переможемо", - написала Максимова в соцмережах.
Разом з Максимовою в Німеччині перебуває її чоловік, Андрій Кравченко, який став срібним призером Олімпіади 2008 року в десятиборстві.
У червні Яна Максимова виграла Кубок Білорусі з багатоборства, але не виконала олімпійський кваліфікаційний норматив, тому не брала участі в Олімпіаді в Токіо.
У 2013 році Яна Максимова стала срібним призером чемпіонату Європи в приміщенні в п'ятиборстві.
"Дуже сподіваюся, що моя спортивна кар'єра продовжиться і в мене буде можливість тренуватися і виступати, готуватися до наступних Олімпійських ігор", - зазначила спортсменка.
 

arnisumy

Well-Known Member
04.08.21 07:44
Спортсмен из Беларуси Яковлев выехал в Украину: ранее он отбыл 15-дневный арест за участие в мирных акциях

Тренер гандбольной команды "Віцязь" Константин Яковлев, активист Независимой ассоциации спортсменов, покинул Беларусь и уехал в Украину.
Об єтом сообщает "Наша Нива" в , передает .
Спортсмен решил покинуть Беларусь и выехать в Украину после задержания и ареста.
Издание отмечает, что в июне Яковлев отбыл 15-дневный арест.
Его задержали 16 июня, когда он возвращался в Минск с Барановичей вместе с другими спортсменами, где встретился с журналистом Дмитрием Руто после ареста на 15 дней.
Яковлев участвовал в мирных акциях и комментировал события, произошедшие в Беларуси после президентских выборов в августе 2020 года.

 

d324co

Well-Known Member
Керівник відділу розслідувань Bellingcat Христо Грозєв розповів, що , з’являються як експерти на телебаченні, в кримінальних угрупованнях, а потім — серед емігрантів з Білорусі в Києві.
В ефірі телеканалу Україна 24 ввечері 6 серпня Грозєв розповів, що розслідувачі Bellingcat «йшли слідами» людей, яких знають з інших проєктів, пов’язаних з ФСБ, — вони проникали до лав білоруської опозиції. За його словами, коли в Bellingcat почали перевірку, стало відомо про смерть Шишова:

«Деякі з них [пов'язаних з ФСБ людей] перебувають в Києві. Оскільки цих людей ми бачили в інших ролях… Одні й ті самі люди, які з’являлись у кримінальних групах, потім з’являлись як експерти на телебаченні, з’являлись у Білорусі як члени одних з найбільш активних опозиційних груп, потім з’являються в Києві серед емігрантів з Білорусі… Ми перевіряємо зараз зв’язок [зі смертю Шишова], можливо, цих людей, пов’язаних з ФСБ».

Грозєв заявив, що в Bellingcat впевнені в тому, що ці люди перебували в Білорусі під час протестів, а зараз вони в Києві. Раніше розслідувач вже казав, що до білоруських опозиційних структур в Україні проникли співробітники ФСБ РФ.
 
Зверху