Кто вас греет и как ?

Кто вас греет и как ?

  • Тепло от Сумытеплоэнерго - в квартире тепло ( более 20 С) !

    Голосів: 9 36.0%
  • Тепло от Сумытеплоэнерго - в квартире холодно ( менее 18 С ) !

    Голосів: 1 4.0%
  • Тепло от Северного промузла - в квартире тепло ( более 20 С) !

    Голосів: 5 20.0%
  • Тепло от Северного промузла - в квартире холодно ( менее 18 С ) !

    Голосів: 3 12.0%
  • Мне всё равно - я моржую и сплю на снегу !

    Голосів: 7 28.0%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    25

d324co

Well-Known Member


А що йому, меру? В нього опалення є...
 

d324co

Well-Known Member
09:54, 24 жовтня
Третина Сум досі без опалення та гарячої води
You must be registered for see images

Катастрофічні борги Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання (АТ «Сумське НВО») призвели до провалу опалювального сезону
.
Незважаючи на те, що опалювальний сезон почався 18 жовтня і в термін 6-ти днів всі споживачі повинні були отримати тепло, згідно графіку, директор Котельні Північного промвузла Ірина Рибальченко, під час апаратної наради, заявила, що котельня готова, але товариство досі не заключило договір з «Сумигаз», тому опалення і немає.
Основна причина відома усім, адже, протягом уже кількох років АТ «Сумське НВО» не виконує зобов’язань, які прописані у договорі на газопостачання і його розподіл, транспортування теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення.
Також, одна із причин — величезна заборгованість АТ «Сумське НВО» перед АТ «НАК «Нафтогаз України», АТ «Сумигаз», КП «Міськводоканал» СМР та ТОВ «Сумитеплоенерго».
У Сумській міській раді заявили, що АТ «Сумське НВО» протягом міжопалювального періоду 2021 року, навіть, не повідомило, що не може виконати свої обов’язки і таким чином, почати опалювальний сезон 2021-2022. Виконавчий комітет неодноразово звертався до товариства, та відповіді були або неоднозначні, або їх не було взагалі. Тому, у вересні 2021 року виконавчий комітет звернувся з листами до Управління Служби безпеки України в Сумській області, Головного управління Національної поліції в Сумській області, Окружної прокуратури міста Суми з проханням вжити заходів відносно керівництва АТ «Сумське НВО», в частині можливого зриву опалювального сезону.
{ На сьогоднішній день отримано лист Головного управління Національної поліції в Сумській області, яким повідомляється, що слідчим СВ Сумського РУП ГУНП в Сумській області надіслано запит керівнику АТ «Сумське НВО» щодо стану підготовки котельні до опалювального періоду, на який відповідь не отримано. }
Бездіяльність керівництва АТ «Сумське НВО» в даному напрямку створює затримки та несвоєчасне входження Котельні Північного промвузла в опалювальний період.
Хочемо нагадати керівництву АТ «Сумське НВО», що мешканці Курського мікрорайону та вулиць Бандери, Пушкіна, Іллінської, Роменської, частини історичного центру міста досі з холодними батареями і чекають коли ж і у них буде тепло!
 

d324co

Well-Known Member
Шантаж снова удался. Вновь за них заплатят ... вскоре снова окажется, что и эти деньги "куда то пропали"...

У Сумах депутати погодились фінансово допомогти Котельні північного промвузла
Ігор Стрельцов
·28 жовтня, 18:40
·
You must be registered for see images
Суспільне Суми
У Сумах депкорпус згоду на видачу позики приватній компанії з грошей комунального "Шляхрембуду", аби котельня розрахувалась з боргами за газ. Мова йде про погашення частини боргу Котельні північного промвузла перед "Сумигазом". Інакше газ котельня не отримає. На 28 жовтня через це третина міста без опалення.
За словами голови бюджетної комісії Вадима Акпєрова, з бюджету на це кошти надати не можуть. Допомогу можуть спрямувати комунальні підприємства, які мають прибуток, сказав він.
"Сьогодні в нас єдине, мабуть, підприємство, яке працює з прибутком, – "Шляхрембуд". Ми сьогодні проголосували — в бюджеті додаткові гроші наперед за зимовий період "Шляхрембуду". "Шляхрембуд" бере на себе зобов’язання надати поворотну допомогу зараз КПВВ для того, щоб вони змогли хоча б першу частину грошей дати "Сумигазу" і запустити", — каже Акпєров.
Про яку суму позички йдеться, та в які строки Котельня має повернути її бюджету, міський голова Олександр Лисенко поки не говорить.
"Це переговорна процедура між двома суб’єктами господарювання. Я хотів би наразі її не оголошувати, тому що домовленостей щодо уже чітко визначеної суми і цифри вони зараз мають тільки в пропозиціях", — сказав він.
Також 27 жовтня депутати вирішили спрямувати близько 60 млн грн на компенсацію в тарифах на опалення: 33 млн грн – для бюджетної сфери і 24 млн – для населення.
Що відомо
  • Відповідно до Меморандуму, який уклали урядовці, представники міських рад і постачальники 30 вересня, ціна газу для бюджетників не має перевищувати 16 грн 80 коп. за кубометр (з ПДВ), а для населення – 7 грн 96 коп. (з ПДВ).
  • "Сумитеплоенерго" і "Котельня північного промвузла" розрахували нові тарифи на опалення в цьому сезоні. У першого вони більші за діючі на 9% — для населення та на 60% — для бюджетної сфери. Директорка котельні північного промвузла Ірина Рибальченко раніше у коментарі Суспільному говорила про ймовірне зростання ціни їхньої послуги: на майже 69% — для населення та 169% — для бюджетних установ.
  • Станом на 18 жовтня у "Сумигазі" , що котельня заборгувала їм 34 млн грн за розподіл газу.
  • У 2020 році для того, щоб подати споживачам Котельні північного промвузла гарячу воду та опалення, договір між “Сумитеплоенерго” та “Сумським науково-виробничим об'єднанням”. Поручителем виконання якого виступило комунальне підприємство “Міськсвітло”.
  • Восени 2018 року депутати Сумської міської ради погодили рішення придбати у власність Клуб “Юного техніка”, який належав Сумському НВО. Зробили це, аби підприємство могло розрахуватися за накопичені борги по газу для початку опалювального сезону котельнею. Тоді йшлося про суму близько 15 млн грн.
 

d324co

Well-Known Member

Это уже не цирк, это похуже... Дело то идёт к весьма серьезному повышению тарифа на тепло. А, чтоб не было бунта - нужно хорошенько проморозить, чтоб удвоенный тариф показался меньшим злом (((
 

d324co

Well-Known Member
к концу недели... может быть... и хз по какому тарифу ((

КСПУ договорилась с «Сумыгазом», но еще нет тарифа
ООО «Котельная Северного промузла» все еще не отапливает своих потребителей.


Об этом сегодня, 1 ноября, во время аппаратного совещания в мэрии сообщила директор КСПУ Ирина Рыбальченко.
- На прошлой неделе мы планово и поэтапно проводили мероприятия по подключению природного газа к ООО «КСПУ» и подключения потребителей, - начала она. – Несколько недель продолжались переговоры с «Сумыгазом», и мы достигли результата, получив в пятницу EIC-код. Это первый этап, чтобы сегодня все документы в полном объеме были доставлены в НАК «Нафтогазтрейдинг». Будет заключен договор на поставку газа в ближайшее время. Это второй этап. А третий – это непосредственное подключение наших потребителей. Поэтому делаем все возможное, чтобы наши потребители были с теплом. Но еще один момент – это утверждение тарифов, потому что ООО «КСПУ» будет предоставлять услуги только после принятия тарифов.
- Договор присоединения Вы получили? – поинтересовался мэр СУМ Александр Лысенко.
- Да, в пятницу.
- График реструктуризации долгов согласовано?
- Согласован наблюдательным советом «Сумыгаза». Отвезен им, сегодня мы получим с их подписями.
- Еще нужно получить лимиты НАК «Нафтогаз». Думаю, это вы сделаете сегодня-завтра. В среду на исполкоме мы принимаем тариф, компенсацию, и будем разверчивать отопление. Думаю, до конца недели, до субботы мы должны все это завершить.
 

d324co

Well-Known Member
Сумська міська рада хоче прийняти Котельню Північного промвузла у комунальну власність
10:45 / 05 ноября 2021

Сьогодні, 5 листопада, відбулася сесія Сумської міськради.
– «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 1 листопада 2021 року № 2234-МР «Про погодження Товариству з обмеженою відповідальністю «Котельня північного промислового вузла» реструктуризації заборгованості за послуги з розподілу та транспортування газу з Акціонерним товариством «Сумигаз»;
– «Про затвердження Договору поруки № 148/07-21 від 03.11.2021 року» (якщо КППВ не розплатиться із «Сумигазом» за боргами, міськбюджет має заплатити 39 млн грн «Сумигазу»);
– «Про звернення до АТ «Сумське НВО – Інжиніринг» щодо передачі до комунальної власності Сумської міської територіальної громади єдиного майнового комплексу з виробництва теплової енергії Котельні Північного промузлу за адресою: м. Суми, вул. Ковпака, 6».
Усі питання було проголосовано. Щодо останнього, це просто декларація про наміри, оскільки ні ТОВ «КППВ», ні АТ «Сумське НВО-Інжиніринг» ні про що навіть не знають. Деякі депутати висловлювалися за, але невідомо, в якому стані котельня, яку місто таким чином хоче взяти на себе.
Щодо тепла у Ковпаківському теплорайоні, мер Сум Олександр Лисенко сказав, що після цих рішень він сподівається, що тепло почнуть включати вже сьогодні, а повністю буде розгорнуто протягом 2-3 днів.
"Фінт вухами" знов відбувся... Гроші, які платили мешканці - "кудись щезли", котельню, разом з боргами, роками не ремонтованим обладнанням та іржавими трубами - місту (((
 

d324co

Well-Known Member
Все переграли:
На позачерговому засіданні виконавчого комітету у Сумах затвердили тарифи для постачальників тепла: Котельні північного промвузла та ТОВ "Сумитеплоенерго". Передає кореспондентка Суспільного, яка була на засіданні.

На засіданні представників КППВ не було. Тому замість них доповідав директор департаменту інфраструктури Олександр Журба. З його слів, представлені тарифи є економічно обґрунтованими. За їх ухвалення проголосували 15 членів виконкому з 15 присутніх. Так само проголосували й за тарифи для "Сумитеплоенерго".

Як раніше повідомляло Суспільне, без Котельня не могла розпочати роботу. Оскільки тарифи затвердили, 6 листопада КППВ починає працювати. За словами міського голови Олександра Лисенка, о 17.00 перші будинки-споживачі котельні будуть з теплом.
Але ж якою ціною ???
Які тарифи затвердили
Котельня північного промвузла
Для населення, яке користується послугами Котельні північного промвузла затвердили тариф у 2 646 грн 07 копійок. за гігакалорію. Так ціна у платіжках буде на 61% вищою за новим тарифом, у порівнянні з .

Для бюджетних установ тариф майже у півтора раза більший – 4 210 грн 26 коп.

Для інших споживачів (усі недержавні установи: підприємства, склади, магазини, ТРЦ тощо) ще більший – 7 689 грн 34 коп.

Така інформація вказана у рішенні виконавчого комітету. Тарифи на гарячу воду для котельні навіть не визначали, бо для неї ця послуга збиткова. Й надалі споживачам котельні гарячу воду постачатиме "Сумитеплоенерго".

ТОВ "Сумитеплоенерго"
Населенню, домівки яких опалює "Сумитеплоенерго" затвердили тариф – 1 897 грн 85 копійок. за гігакалорію. Минулого опалювального сезону – 1695,05 грн за Гкал. Так, у порівнянні з торішніми тарифами, вартість у платіжках буде більшою на майже 12%.

Бюджетні установи платитимуть – 2 630 грн 57 коп. Для недержавних організацій та юридичних осіб тариф – 2 303 грн 26 коп., а для релігійних установ1 898 грн 66 коп.

Ціни на гарячу воду для населення установили у 99 грн 16 коп. за кубічний метр, що на 11% більше, ніж торік. Бюджетні установи платитимуть – 132 грн 13 коп., а інші споживачі117 грн 41 коп.
Нехерове таке "покращення... Навесні, як і раніш, ці гроші кудись щезнуть, борг виявиться ні@піческим, восені знов чухатимуть рєпу...
Що відомо
  • 25 жовтня початку опалювального сезону на території обслуговування "КППВ" називали 1 листопада.
  • За рішенням міської комісії ТЕБ та НС, цьогорічний у Сумах стартував 18 жовтня.
І тут наї@али. Включить, може, сьогодні, 6.11.21, а платити доведеться з 1.11.21
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
У Сумах – загроза зриву теплопостачання третини міста
10:01 / 14 ноября 2021

Після запуску Котельні північного промвузла 6 листопада виникла величезна проблема – пориви на теплових мережах. На сьогодні спеціалістами котельні зафіксовано 11 таких поривів. Про цю проблему повідомлена і міська влада і ТОВ “Сумитеплоенерго”.
Теплові мережі є власністю територіальної громади м. Суми, інтереси якої представляє міська влада. Частина теплових мереж передана нею в оренду ТОВ «Сумитеплоенерго», а частина залишилась без обслуговуючої організації.
У зв’язку з цим виникла ситуація, коли котельня має можливість всім споживачам надати послугу з дотриманням необхідних параметрів, але через жахливий стан теплових мереж виникла загроза зриву теплопостачання третини міста Суми. Теплові мережі міста виявилися не готовими для транспортування теплоносія до житлових будинків.
Через дану ситуацію котельня несе колосальні втрати, проте намагається витримувати параметри, необхідні для забезпечення подачі тепла в будинки жителів нашого міста. Так, за період 07-11 листопада 2021 року котельня зазнала більше 2 млн гривень понаднормових втрат, що ввійдуть до суми збитків підприємства. За місяць у такому режимі в землю буде вилито близько 12 млн гривень!
Кожну годину через пориви теплових мереж Котельня вливає додатково в теплову мережу 100-140 кубів теплоносія – це в 4-5 разів перевищує погоджену норму. Як наслідок – це колосальні витрати природнього газу, води і хімічних реагентів. Для розуміння: в один вагон-цистерну вміщується близько 60 кубів води. Таким чином, теплова мережа за одну добу втрачає близько 50 вагонів-цистерн теплоносія.
Найгіршим та найнебезпечнішим в даній ситуації може бути те, що при зниженні температури повітря Котельня північного промвузла може не втримати баланс тиску, як наслідок є загроза аварійної зупинки котельні та втрати всієї системи теплопостачання в частині міста, яку обслуговує ТОВ КППВ.
Не зважаючи на щоденні звернення Котельні до міської влади, відповіді так і не отримано. Тому на сьогоднішній день частина житлових будинків без опалення
"Не вмер Данила, так болячка задавила...

Якщо все робити через дупу - саме так і вийде...
 
Зверху