Історія держав

• Автор теми Зверюга.ua
  • Дата створення

МАХ

Active Member
Re: Герои УПА

Алексей Михайлович был правителем Царства Русского.
А яке Руське Царство має до Росії? Руське і російське це різні речі… не потрібно нас вводити в оману… бо ці дві держави мають між собою відношення таке ж як Гетьманщина до України….

hed1n.ru

стебанутый

Просто Вы с Субтельным не в курсе, что термин малоросс, ничего этнографического и национального в себе не несёт. Как сумчанин, киевлянин и т.п. Это все равно, что считать оскорблением именование Галиции Галицией и т.п. Слобожанщину слобожанщиной не стыдно величать? Просто историческое название определённого региона и его жителей.
А не размеров их ума, полового органа и другого, что приходит вам на ум.
Идиотизм…
P.S. кстати, название это придумали не россияне :) Но вам с Субтельным этого знать не нужно. Т.к. цель вашей жизни обосрать всё не националистическое, оправдать исторические мифы.

МАХ

Active Member

Зверніть увагу, про розмір я ні чого не говорив, чому ви його згадали не зрозуміло… можливо саме значення терміну малорос, що часто вживалось в СССРівських книжках, у вас асоціювалось як з образливої сторони, ніби українці це нижча за рангом нація… в принципі такий хід ваших думок можливий та навіть прогнозований… це ж у вас слово Україна, пішла від окраїни… Жовто-синій стяг Мазепа вкрав у Швеції, українська мова це штучна мова створена поляками…. І тому подібне… тому не дивно що і розмова про термін малорос навіяла вам на думку якийсь там розмір… Я знаю звідки він пішов… а хто його вперше придумав ні… просвітіть мене будь ласка!

Національність — національна ідентичність, належність особи до певної нації (або іншої етнічної групи (спільності)) яка визначається як відмінними особливостями етнічної групи (мова, звичаї і традиції, культура, фізіологічні риси (належність до певного типу) тощо), яких дотримується особа, так і особистим почуттям належності до етнічної спільності - почуттям національної ідентичності. У деяких країнах (державах тощо) національність фіксується у документах, що посвідчують особу і найчастіше національність новонародженої дитини визначається національністю батьків.
Поки що я нічого не «обсирал»… чи це ви про термін «малорос» та його трактування за Субтельним? Так звиняйте назвати українцем людину, лише через те що він тут мешкає, і можливо в роду у нього були українці, язик якось не повертається… українці - це національність, що має свої традиції, мову… звиняйте якщо людина не виконую певну частину визначення приналежності до українців, то й назвати можна її частково українцем… недоукраїнець, або неповноцінний українець… а якщо ж недоукраїнець вважає наприклад свою рідною мовою російську, то його просто називають малоросом… саме так як хотіла влада ще за часів совку, називати всіх українців, змусивши розмовляти російською, замінити традиції, та вшановувати їх героїв – зробити з українців самих натуральних малоросів… частково їм це вдалося… певна частина й справді перетворилася на справжніх малоросів… і про що ви говорите як саме «історіческі сложілось» що Україна стала малоросією?

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

в народе, это большевиками? :)
А звідки така вперта "неповага" до комуністів-більшовиків? Як стрічечки разом з ними "впіндюрювати" людям на вулицях - так тут ви друзі, а як про Ніколашку-кривавого згадати, "тюрму народів" чи "європейського жандарма", так вороги?
А може ще й прокоментуєте поведінку "гнома", який як був породженням тієї комуністичної системи, так ним і залишився (попри його лобизання з покійним патріархом РПЦ та "осенения себя благодатного животворящим крестом"). Він демонстративно на свій розсуд зберіг музичну тему гімну колишнього союзу, попри намагання громадскості повернути щось зі старого на кшталт "Слався" Глінки, ігнорує всі прохання РПЦ щодо засудження злочинів тоталітарної системи, та й засудження ПА ОБСЄ "сталінізму" разом з нацизмом сприйняв, як особисту образу (бо за його правління, бачте, потихеньку Сталіна стали знову ідеалізувати). Що Ви на це скажете, ась?

hed1n.ru

стебанутый
Кто ж это с ними впиндюривал ленточки? :)
У нас своя свадьба, у них своя. Не клевещите.
И причём ко мне Путин? Мы Путина обсуждали?
P.S. вы что-нибудь о расстрелянной демонстрации, кроме советских источников, читали?

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Кто ж это с ними впиндюривал ленточки? :)
У нас своя свадьба, у них своя. Не клевещите.
"Свадьба"? "Хорошее дело - браком не назовут" (російське прислів'я). В той час, як Ви хизувалися перед телекамерами сумського ТВ про акцію зі стрічками, аналогічні стрічки "впіндюривали" на майдані Незалежності біля готелю Суми товаріщі комуністи. Там стояв ветеран в орденах та якийсь молодий хлопець. Я не став підходити та питати звідки він і чи представляє якусь "апщину". Особисто для мене ясно одне - стрічки надійшли з одного місця, і вже точно - в рамках однієї програми (путінського флешмоба пов'яжи стрічку). Чи може щось не так, і ви їх ткали власноруч незалежно одне від одного?
И причём ко мне Путин? Мы Путина обсуждали?
Ви мені закинули що я надто заполітизований комуністичними істориками. Тоді я кажу Вам - якщо і звинувачувати когось, то позвинувачуйте спершу вашого улюбленця Путіна, який надто різко дає по зубам всім, хто має плани зазіхнути на комуністичне минуле, і головним чином на комуністичну історію (за фальсифікацію оної в Росії вже скоро саджатимуть до буцигарні). До чого тут Путін? Дивне питання, принаймні від Вас. Адже це Ваші друзі, однодумці, члени "апщини" (принаймні риторика у Вас з ними досить таки одноманітна - прославляти, все, що триколорне, та зневажати все, що синьо-жовте) в один голос кричать "Путін!!! Путін!!!" І в голосуваннях про українські вибори пишуть: "Путін, +1!, +1000!!!" тощо. Чи може я щось наплутав?

P.S. вы что-нибудь о расстрелянной демонстрации, кроме советских источников, читали?
Дуже зручна у Вас позиція. Скільки Вам надавали інформації про "Московію"? І текстову, і графічну. Вам все це не доказ, все не те... Давайте в цей раз вже не так. Ви надайте інформацію, що за Ніколая ІІ не було ходинської трагедії, не було розстрілу робітників на Лєнських золотих копальнях, не було розстрілу мирної ходи біля Зимового палацу 9 січня 1905 року, не було "столыпинских галстуков", не було втягуванння країни у дві війни - тобто не було всього того, за що його назвали "кривавим". А потім вже подискутуємо.
Доречі, Ви просили колись назви історичних творів, де саме вживалась назва Московія. Окрім наведених раніше (араба Павла Алепського та ізуїта-італійця) можу надати ще:
МОСКОВИЯ, название Русского государства в иностранных источниках 16-17 вв.

1. Московия История Отечества
Московия название Русского государства в иностранных источниках XVI-XVII вв…

2. Мейерберг Августин БСЭ
Итогом пребывания М. в России явилось богато иллюстрированное "Путешествие в Московию", содержащее ценные, хотя порой и тенденциозные, сведения о политической истории, государственном строе и быте России…

3. Мильтон Джон БСЭ
19 в. Английского поэта и мыслителя знали и высоко ценили в России 18-19 вв., и сам М. проявил интерес к России, посвятив ей "Краткую историю Московии" (1682, рус. пер. под названием "Московия Джона…

4. Рейтенфельс Яков БСЭ
Сказания светлейшему герцогу Тосканскому Козьме III о Московии, пер. с лат…

5. Пискатор Николас Иоаннис БСЭ
Среди изданий П.- карта Московии (1631) и "Лицевая библия" ("Theatrum biblicum", 1650, и др. изд.) с резцовыми гравюрами по рисункам нидерландских художников…

6. Шлихтинг Альберт БСЭ
Новости из Московии, сообщенные дворянином А. Шлихтингом о жизни и тирании государя Ивана", а затем "Краткое сказание о характере и жестоком правлении Московского тирана Васильевича".

7. Джовио Брокгауз и Ефрон
Джовио (Giovio), Паоло, иначе Павел Иовий, 1483-1552, итал. историк. епископ. гуманист, автор "Historiarum sui temporis" 1494 по 1549 и книги о Московии (1525: по рассказам русск. толмача Дм…

8. Далматов Брокгауз и Ефрон
Умер около 1525 в темнице.-О нем Герберштейн, "Записки о Московии".-2) Василий Пантелейм…

9. Мюнстер Брокгауз и Ефрон
"Cosmographia" с 1544 множ. изданий), заключает сведения о Московии…

10. Герберштейн Зигмунд фон История Отечества
Автор "Записок о Московии", своеобразной энциклопедии русской жизни и быта, включавшей уникальные исторические свидетельства…

11. Олеарий Адам История Отечества
XVII в. Сочинение Олеария "Описание путешествия в Московию…

12. Корб Иоанн Георг БСЭ
Свои впечатления К. изложил в "Дневнике путешествия в Московию"…

13. Даниил Принц БСЭ
Автор сочинения "Начало и возвышение Московии", содержащего ценные сведения о Ливонской войне, опричнине, положении крестьян и т. д. Зная польский, чешский и отчасти русский языки, Д. П. пользовался…

14.Масса Исаак История Отечества
Автор "Краткого известия о Московии в начале XVII в." (содержит сведения о восстании И.И. Болотникова и других событиях Смутного времени…

15. Горсей Джером БСЭ
Записки о Московии XVI в. сэра Джерома Горсея, пер. с англ., СПБ, 1909…

16. Гваньини Александр БСЭ
В сочинении "Описание всей страны, подчинённой царю Московии..." (изд. на лат. языке в 1581, на нем. языке в 1582, в 17 в. переведено на рус. язык) приводит данные о природе, государственном устройстве…

17. Эльзевиры БСЭ
Особенный успех имели издания в 1/12 и 1/24 долю листа, недорогие, хорошо оформленные (например, серия т. н. Республики - 35 названий, среди них "Россия, или Московия, а также Татария"…

18. Штаден
(Staden) Генрих фон (ок. 1542, Ален, - г. смерти неизв.), автор сочинения "Страна и правление московитов", ценнейшего источника по истории России эпохи опричнины. В 1564-76 жил в России, был опричником. Возвратившись в Западную Европу, Ш. участвовал во многих антирусских акциях, разрабатывая планы интервенции в Россию для германского императора Рудольфа II (1578) и шведского короля Юхана III (1581).

Соч.: Aufzeichnungen über den Moskauer Staat, 2 Aufl., Hamb., 1964; в рус. пер. - О Москве Ивана Грозного. Записки немца-опричника, пер. и вступит. ст. И. И. Полосина, [Л,- М.], 1925.

hed1n.ru

стебанутый
То, что за границей так называли Московское княжество не доказывает того, что там жил народ московитов, в этнографическом и национальном смысле. Сейчас за границей Украину йукрейном зовут, и что есть такой йукрейнский народ? Нет.
Почитайте пожалуйста , члена Кирилло-Мефодиевского Братства. Слышали о таком? :) Вот как раз на эти напасти со стороны поляков ответил Костомаров. Почитайте.
P.S. Москва - Moskovia лат., москвич - moskovit лат. Народ самоназывал себя латинским словом? ) Псковичи, новгородцы тоже московитами назывались? :)
Почитайте наши летописи, там есть московиты?
По поводу карт. вот взгляните, есть и Московия, есть и Руссия. Russia vulgo Moskovia (И. Массы, впервые опубликованная в 1636 году). Фредерик де Вит - Карта Московии, называемой Руссия. 1670-е. По оригиналу Исаака Массы. Герард Меркатор - Руссия и сопредельные. 1594 г. То есть публиковались карты как и с названием Московия, так и с названием Руссия.

МАХ

Active Member
Чесно кажучи мені до Росії немає ні якого діла… Московія, чи Руссия… мині байдуже.. чому ви так щось жваво доводити не зрозуміло… тай байдуже мені до США, коли ви їх звете піндосами чи америкосами… мені лише важлива Україна…. І мене дивує чому я маю її захищати від нападків от таки от її громадян… ганьба просто… вже ці малороси у мене поперек горла… дістали…

ruslua

Member
Чесно кажучи мені до Росії немає ні якого діла… Московія, чи Руссия… мині байдуже.. чому ви так щось жваво доводити не зрозуміло… тай байдуже мені до США, коли ви їх звете піндосами чи америкосами… мені лише важлива Україна…. І мене дивує чому я маю її захищати від нападків от таки от її громадян… ганьба просто… вже ці малороси у мене поперек горла… дістали…
І не кажіть. Так ладно ще на території країни, між собою…. А то багато громадян люблять поливати брудом свою країну за межами України. Розповідаючи з піною біля рота в якій дебільній країні вони живуть. Тим самим, створюючи не найкращий імідж Україні в очах простих людей.

МАХ

Active Member
Та за межами то ще якось… імідж… а в самій Україні…. « між собою»… і на таких розмовах виховується нове покоління… коли чуєш від людини за 40 ще хай… а коли ці ж слова чуєш від 22 літнього… 19літнього… 12 літньої дитини, стає сумно… що далі нас чикає? Адже саме з цього починається країна та її добробут… з моральних цінностей….
Час від часу зустрічаю знайомих, старших за себе набагато. Спілкуюсь, хоч я і прямолінійний, говорю все одразу і в обличчя, щоб не було непорозумінь, ні хто на мене за це не ображається, принаймні до цього часу…
От у розмові зі знайомим 60х років народження, щось завели розмову про траву, яку він помітив і її можна кидати до чаю,і він хотів її нарвати…. але вона росла на смітті… я ж і сказав мов « зі смітника пити».. на що у відповідь почув… «Україна це суцільний смітник»… звичайно як українцю з націоналістичними засадами, це було неприємно чути… тому й відповів… «самі ж її й загадили!»… звичайно ж у відповідь були виправдання, але я сам пам’ятаю як ще 10 років тому туди звозили всі з прилеглих улиць сміття і він в тому числі… от і маємо те що маємо… Ви ж не набагато далі відійшли… поливаєте лайном, зверху гадите на всю Україну, а потім хочете жити в шоколаді… же й дивуєтесь чого ж це ми такі трудяги, а живемо по вуха в лайні… менше гадьте!

Так от….то звичайне сміття, що його там прибирати за пару годин вигребти можна… а тим що ви смітите і поливаєте століттями вигрібатимуть не вигребуть… Ми не відповідаємо за вчинки наших предків, але ми відповідаємо за те що зробимо для наступних поколінь… тому прошу вас якщо щось путьове не виходить, то хоча б не робіть гірше… не гадьте.. бо після вас комусь прийдеться все це прибирати….

Зверху