Правий сектор

x3mal

In Trance
Наконец то Хоть какая-то польза с них будет)
МВД Украины: «Правый сектор» бросят на борьбу с незаконной торговлей спиртным
Экстремистская организация «Правый сектор» в Киеве будет бороться с ларьками, где незаконно продают алкоголь, сообщил начальник столичного управления МВД Украины Александр Терещук.
«Мы договорились с «Правым сектором» вместе, в рамках правового поля, навести порядок (с незаконной продажей алкоголя. – RT)», – приводит слова Терещука РИА Новости. Он напомнил, что в столице Украины насчитывается 360 киосков, где незаконно продают алкогольные напитки.
Как по мне с законной продажей алкоголя тоже нужно бороться. Даешь сухой закон и трезвое общество!
 

Haup

козаченько
Еще полгода назад критично относился к "Правому сектору". Сейчас мое мнение кардинально изменилось - в условиях войны делают свое дело, еще как делают!!!. Но куда они пойдут со своими автоматами после войны? Военных нужно направить в правильное русло. А то как и в Грузии начнут сколачивать ОПГ. Хоть и не особо в это верю, но все-таки.
 

rfvgy

Ukrainian
ДМИТРО ЯРОШ: "ЗАРАЗ НАЙСТРАШНІШЕ - ЦЕ ВІДДАТИ НАКАЗ, ВІД ЯКОГО МОЖУТЬ ЗАГИНУТИ ХЛОПЦІ"
Від факту проголошення Незалежності в мене було певне внутрішнє піднесення, тільки я не міг зрозуміти, чи відбудуться системні зміни, бо побачив, що голосують комуністи, а для мене здобуття Незалежності — це однозначна і повна зміна системи координат. Коли повернувся додому, то побачив, що нічого не міняється: все, як сиділо на своїх місцях, так воно і сидить.
Зрозумів, що толку з того не буде, і почав сам писати усякі проекти, шукати шляхи, щоб витворити якусь певну нову систему, яка могла б бути доволі дієвою щодо захисту державницьких і національних інтересів українського народу і нації. Я народився в Дніпродзержинську і жив практично біля Дніпровського металургійного заводу, який пізніше став комбінатом. Перші дитячі враження - це яскраве-яскраве небо. Коли в пічках ішла плавка, все небо переливалось від відблисків. Потім колись мене життя закинуло на північ Росії, і там я побачив північне сяйво, яке було дуже схоже на небо з мого дитинства. Я був дитиною асфальта і балкона, тобто жив у робітничій хрущовці. Відповідно, коло людей навкруги було специфічне. Про школу в мене тільки позитивні спогади. Спочатку я навчався, як тоді називалося "ударно", на "4" і "5". А коли закінчив школу, то мав 5 трійок по усіх предметах, які я не любив: хімія, інформатика, алгебра, геометрія і англійська. А от з історією і літературою все було нормально.
You must be registered for see images


Малюком я хотів бути військовим льотчиком-винищувачем і літати на "МіГах", ще хотів займатися контррозвідкою. Підлітком я читав усе, що було пов'язане з війнами. Дуже любив історичну літературу, радянську мемуаристику. Згодом було більше можливостей побачити, чим була радянська армія і що таке КГБ. Стало зрозуміло, що це - репресивний апарат, застій і занепад. Тому бажання щодо армії відходили на задній план. Після закінчення школи в мене виникла дилема: я міг одразу йти у інститут, але не пішов, бо хотілося самостійності. І в 16 років я пішов працювати на завод слюсарем-ремонтником по металургійному обладнанню. Мені з батьками дуже сильно пощастило, бо вони ніколи мені не заважали і завжди підтримували. До 96-го року я був російськомовною людиною. Сім'я у мене була аполітична і теж російськомовна. Але потім ми прийняли рішення перейти на українську.
Взагалі певна любов до України і мови у мене почалась з 4-го класу, завдяки вчительці, яка дуже цікаво розповідала різні оповідання про бандерівців, про український національно-визвольний рух. Це були дуже негативні оповідання, тому що радянські. Але в душі я відчув симпатії до їхніх героїв.
Цілий комплекс збігів і певних подій у житті витворили мене як людину, яка вирішила почати міняти життя на краще. Ось цим і займаюсь по сьогоднішній день. Дніпродзержинськ був доволі активний у плані неформальних, як тоді називалось, організацій, і згодом я долучився до національно-визвольної боротьби. Зустрів людей з Асоціації екологічної ініціативи восени 88-го, а потім ми створили Народний Рух України, точніше тоді це був Народний Фронт. І пішло-поїхало; якраз відбувались вибори на з'їзді народних депутатів СРСР. Цей рік між закінченням школи і потраплянням у Радянську армію у мене був дуже активний: різноманітні поїздки, зустрічі. Був навіть момент, коли я провів голодування в Дніпродзержинську. Це сталося на День прикордонника. Ця акція протесту була пов'язана з екологічними проблемами у нашому місті. З екологію там погано і зараз, але тоді було ще гірше, бо працювали всі заводи, і дихати практично не було чим. Я почав з того, що збирав підписи проти запуску коксової батареї на одному з коксохімів. ЇЇ запускали без очищувальних споруд. А це - купа шкідливих хімічних речовин у повітрі. Ми з хлопцями ходили по магазинах, по квартирах, скрізь, де тільки могли. Завдяки зібраним підписам,а їх було кілька тисяч, ми призупинили пуск цієї батареї. Але через вибори всі втягнулись у політику і наша робота стала марною. Коли ми дізналися, що цю батарею знову запускають, я оголосив попереджувальний однодобовий страйк, вийшов на центральну площу, плакат на собі повісив з закликами. Це вийшла доволі резонансна акція. Мені тоді було 17 років, але у групі підтримки було дуже багато людей, які приходили і ставили свої підписи. Я відвіз той плакат у Москву і врешті нам вдалося зупинити запуск тієї батареї. Ця поїздка мені тоді дуже запам'яталася, бо я познайомився з Левком Лук'яненком, Степаном Хмарою, Валерією Новодворською. Тобто зустрів багато знакових людей, які в моєму житті щось значили. Я мав можливість з ними поспілкуватися. Більше того, мені вдалося потрапити в "Українську Гельсінську спілку", на той час найрадикальнішу структуру, яка активно переслідувалась радянськими спецслужбами.
Взагалі в Москву я їздив частенько, бо мав там діда, а от коли вперше потрапив у Київ, побачив несанкціонований мітинг на Майдані, тоді він називався Жовтневої Революції. Вперше в житті побачив, як ОМОН розганяє цей мітинг, вперше дістав кийком по горбу і вперше побачив наш жовто-блакитний прапор у величезному натовпі посеред столиці. Ті події стали для мене певними віхами, які формували свідомість і напрям життя. Я тоді ще не ідентифікував себе як націоналіст, але неодноразово задавав собі питання, чому я почав брати участь у таких дисидентських течіях, мабуть тому, що у мене було загострене почуття справедливості. Наприклад, перший мій страйк у житті стався після 7-го класу. Тоді існували так звані "лагеря труда и отдыха" - школярів вивозили в колгоспи, і ми там сапали усяку редиску або огірки. Я у класі був лідером і мені вдалося зібрати коло людей, своїх однокласників, і стояти на тому, щоб ми не виконували ту роботу, за яку нам мали б платити в декілька разів більше, ніж ми отримували. За такий страйк тоді по шапці можна було отримати дуже просто, але нам пощастило. Мені взагалі в житті дуже часто щастить. Ми побачили, як крадуть м'ясо з їдальні працівники цього табору. І це стало формою певного шантажу з нашого боку. Тоді ми отримали паритет: вони нас не чіпають, а ми їх. А ще дорослі стали прислуховуватися до наших побажань, стосовно норм і розцінок.
У квітні 89-го я підняв перший український прапор, кажуть, що на сході країни, це взагалі трапилось вперше. Цей прапор шила моя бабуся і моя сестра.
Вони, можливо, смислового навантаження ще туди не вкладали, але певна симпатія і віра в те, що я правильно роблю в них була. В жовтні того ж 89-го я потрапив в армію, але вже як член Народного Руху України, як УГСівець. Армія для мене стала великою школою життя, це було певне загартування, і я вдячний Богу, що туди потрапив. У мене там стався величезний конфлікт з генерал-майором. Він, побачивши мою особову справу, викликав мене до себе. Я стояв перед ним - пацаньонок, 18 років, форма на мені настовбурчується, віє запах "духа", я тоді ще присягу навіть не прийняв. Стою і розумію, що мені не можна тут скакати, щось доводити, бо все одно нічого не доведу, а от гірше може бути. А генерал був дуже комуністичний, ще й начальник політвідділення, і все одно він мене спровокував півгодинною розмовою про трагедію в Тбілісі. Про те, як дивізія імені Дзержинського порубала саперними лопатками жінок. Це мало бути для мене прикладом дисципліни, самопожертви солдат, але тут я не стримався і почав гнати все, що думав про їхній Радянський Союз. І тоді мене запхали в найгірший дивізіон полка. Там я навчився виживати і боротися за свої права.
Я відслужив 2 роки і звістку про Незалежність зустрів перед самим дембелем. Тоді я теж спробував проявити свою громадянську позицію: понаписував листівки приблизно наступного змісту: "Не підпорядковуйтесь наказам комуністичних динозаврів, не воюйте проти свого народу". Мене навіть прийшли заарештовувати за розповсюдження цих листівок, але на мій бік стали всі, бо я мав авторитет у полку і серед офіцерів, і серед солдат. Вдалося домовитись з парторгом, що вони не агітують за ГКЧП, а ми не агітуємо за Єльцина. І в той день я зрозумів, що не марно живу на білому світі. Від факту проголошення Незалежності в мене було певне внутрішнє піднесення, тільки я не міг зрозуміти, чи відбудуться системні зміни, бо побачив, що голосують комуністи, а для мене здобуття Незалежності - це однозначна і повна зміна системи координат.
 

rfvgy

Ukrainian
продовження...

Коли повернувся додому, то побачив, що нічого не міняється: все, як сиділо на своїх місцях, так воно і сидить. Зрозумів, що толку з того не буде і почав сам писати усякі проекти, шукати шляхи, щоб витворити якусь певну нову систему, яка могла б бути доволі дієвою щодо захисту державницьких і національних інтересів українського народу і нації. У 1994 році для мене такою організацією стала "Тризуб імені Степана Бандери". А Василь Іванишин як перший головний командир, наставник і вчитель зробив з мене націоналіста. Бо я себе ідентифікував як національний демократ. З того часу я професійно зайнявся громадською діяльністю, хоч нам і було дуже важко з сім'єю, і на базарі довелося постояти, і на північ літав півроку. Я дуже боявся йти на базар, але життя примусило. Коли одружився з Олею, своєю вірною дружиною, якось потрібно було заробляти гроші. І ми придумали свій бізнес: вона в'язала різні дитячі речі, а я ходив і продавав. Це були 90-ті,а тоді можна було або красти, або йти в рекет, або продавати. А на базарі виявилось навіть цікаво, бо там було доволі інтелектуальне коло. За рік ми непогано піднялися, мали вже дві точки. А ще постійні інфляції: купив долари по одній ціні, продав по іншій. Але я відчував, що то все - не моє. Було гидко займатися торгашеством, але був змушений, бо народилася ще й наша перша дитинка. Цей бізнес допомагав виживати, але коли трапився "Тризуб", ми потихеньку почали його закривати і практично одночасно займатися політикою. Це був постійний ризик, бо радянські силовики всі заточені на ворогів, а не на державників, які хочуть їм допомогти навести лад у країні. І всі вони, і менти, і сбушники думали, що Україна - це дуже тимчасове явище. Півроку, рік - і не буде тої України. Тому ніхто не збирався її розбудовувати, накрасти побільше - то була єдина їхня мета. Тому цей процес державотворення і призвів до Помаранчевої революції і до зимової. Дав би Бог, щоб до останньої, хоча дуже в цьому сумніваюся.
Коли я тільки починав у "Тризубі", то стати авторитетом для людей, які ледь не вдвічі старші за тебе, - це дуже важко, але мені вдалося. В мене було три буремних роки, я страшно вимотався.
You must be registered for see images

Але перше, що дозволяє втілювати в життя свої плани - це ідеологічні мотиви, тобто коли ти знаєш, в ім'я чого це робиться. І зараз оця війна показує, що ідейно мотивовані підрозділи воюють набагато краще при найгіршому забезпеченні.
А окрім того, я просто завжди був нарваний і проявляв себе де треба і не треба. Я - солдат, воїн, а солдат має виконувати чітко поставлені завдання і розпорядження свого керівництва. В зв' язку з тим, що під час створення "Правого сектора" в "Тризубі" я вже займав найвищу посаду, хлопці прийняли рішення, що час мені йти в публічну площину, а публічності я завжди боявся, точніше недолюблював, як мінімум. Саме тому, коли прийшлося взяти відповідальність за події 19 числа на Грушевського - це була мука для мене. Мені постійно доводиться брати якусь відповідальність на себе. Це лягає на плечі певним тягарем, і цього тягаря якоюсь мірою боїшся. Але я йду на це, бо я - людина команди і команда в мене - найкраща в світі. Найголовніше зараз, щоб молодь займалась такими справами. А я просто люблю робити свою роботу і намагаюсь робити її максимально добре.
Зараз найстрашніше - це віддати наказ, від якого можуть загинути хлопці. Коли тобі приносять "двохсотих" і "трьохсотих" - це важко. Одна справа, коли ти їдеш разом на виконання якогось завдання, а таких нагод все менше. Структура розбудовується все більше і більше, і хлопці просто мене не пускають. Мій здоровий глузд часто підказує, що на командному пункті я принесу набагато більше користі, ніж якщо піду в складі якоїсь розвідгрупи. А особисто за своє життя мені було страшно в дитинстві, коли я одного разу провалився під лід у 4 класі. Це було на середині Дніпра, мене витягли, але такого панічного страху я не відчував більше ніколи. На війні я тримаю себе під контролем, бо керую людьми і страхи не мають проявлятися назовні. Звичайно, маю великий страх потрапити в полон, тому гранату для себе ношу завжди, бо смерть, як на мене, - краще, ніж потрапляння в лапи ворога.
You must be registered for see images


Ще я боюся за свою сім'ю і уявляю, чим є для моєї дружини моя постійна відсутність і постійні ризики. Але при тому моя дружина Ольга зі мною майже 22 роки. Вона в мене - справжня і ніколи мене не підводила. Це - найнадійніший тил, який тільки може бути. А от каліцтва я не боюся, бо знаю, що навіть будучи калікою, я все одно піду воювати. Коли побачив, що в мене рука теліпається, подумав, що їй хана, бо я її навіть не відчував, але це мене не лякало. Я почав одразу думати, скільки знадобиться часу, щоб я лівою навчився стріляти. Взагалі коли поранили, перші відчуття в мене були, чи всі живі, бо нас разів 5 перекрутило. Слава Богу, всі вижили.
 

rfvgy

Ukrainian
продовження...

Воювати я пішов, бо розумію, що треба витворювати нову систему, яка буде здатна захищати цю державу. За Україну треба боротися. Без особистого прикладу побудувати щось справжнє неможливо.
Тим більше, що в мене був досвід керування доволі великою парамілітарною структурою, я знав, що авторитет треба постійно підтримувати діями. Відповідно, я зайнявся тим, що разом зі своєю командою пропонував певні ідеї, якісь виходи із ситуацій. Ми відразу ж узяли декілька баз для підготовки, бо усвідомлював, що Кримом воно не завершиться. І почали проганяти особовий склад, формувати загони. Озброєння спершу у нас ніякого не було, тільки те, що під час революції вдалося дістати, щось купили, хтось мав власне. Я розумів прекрасно, що повести людей на війну має право тільки людина, яка сама пройшла певні етапи в конкретній бойовій роботі. Через мою безпосередню участь у ряді бойових операцій, хлопці просто побачили, що я не ховаюсь від куль, не сиджу в тилу і не кричу правильні слова "давайте за мною". Таким чином я досяг ще більшого рівня авторитету, який дозволив мені врешті вийти на формування "Добровольчого українського корпусу". Він є єдиною всеукраїнською структурою, яка на моє глибоке переконання стала суспільним явищем, продовженням традицій реального козацтва, не отого шароварного, що бігає вічно п'яне із гарматками, а справді бойового. Це певне продовження Запорізької Січі. А ще моя безпосередня участь у таких операціях підняла і мою особисту самооцінку. Бо коли навколо тебе літають гранати, іде стрільба з усіх видів стрілецької зброї, коли відчуваєш себе на межі життя і смерті, відбувається переоцінка цінностей.
Коли корпус сформувався, звичайно, моя участь в бойових операціях стала набагато меншою - хлопці просто не пускають. Але те, що я маю перебувати постійно на передку, на своєму командному пункті, який так само зазнає ударів артилерії, для мене це так само однозначно, бо я зібрав людей, організував їх, повів на війну і після цього я не зможу просто сидіти в ВР і казати який я класний. Не можна жити постійно тим, що вже зробив, а треба постійно робити нове і думати про перспективу - це правильна і життєва, і націоналістична позиція. Бо націоналізм - це не просто почуття любові до Батьківщини, це ще й постійна дія на підтвердження цієї любові. Я казав навіть своїм виборцям, що я не маю грошей, щоб побудувати дороги, я не маю грошей, щоб провести газ, але я можу придушити якихось чиновників і видушити щось з них для вирішення якихось певних питань. А ще можу організувати людей на боротьбу за їх права. Щоб вони не були стадом, яким можуть помикати кому заманеться. Вони мають стати громадянами, а громадяни - це ті, хто об'єднані якимись ідеями і інтересами. І тоді вони стають силою, з якою починають рахуватися. Саме тому на фронті я був і буду, поки йде війна. А коли одужаю, то буду їздити в Раду і пробивати ті закони, які вважаю найважливішими: захист добровольців, який ми зареєстрували в перший день роботи, закон про зброю, національну безпеку та багато інших. Мені треба встигати працювати і депутатом, а коли я побачу, що я вичерпався, і що користі ВР багато не принесу, тоді можна і мандат скласти, хай іде інша людина і працює.
You must be registered for see images

Роботи в нас дуже багато - державу цілу збудувати треба, війну виграти, Крим відвоювати. Бажано Росію розвалити як імперію. Тому тут себе можна знайти в дуже багатьох іпостасях. У нас, націоналістів, вибір завжди є.
Перша точка декалогу українського націоналіста звучить так: здобудеш українську державу або загинеш в боротьбі за неї.
Ця війна мене ще більше загартувала, я почав більш стратегічно мислити, отримав дуже багато знань і військового досвіду. Але з другого боку я став більш цинічним, більш черствим. Бо коли ти бачиш, як гинуть люди і ти їм закриваєш очі, звичайно, що всередині щось кам' яніє. Єдине, що завжди допомагає, це віра в Бога, яка є певним рушієм. Я вважаю себе віруючим, хоч і дуже поганим християнином, бо до церкви давно не ходив. Для практикуючого християнина дуже важливо - це постійна сповідь і причастя. Останній рік у мене з тим дуже великі проблеми, бо війна є війна і не дозволяє щиро каятись у всьому, що робиш. Я вірю в те, що на все Божа воля, а Божі дива мене все життя супроводжують. Перед штурмом 19 січня на Грушевського я пішов на Аскольдову могилу посповідався - і в нас все вийшло. Я думаю, що ми як мінімум змінили хід революції, а можливо і хід історії України.
Нація - це мертві, живі і ненароджені українці в Україні і поза Україною сущі, як казав Шевченко. А народ, тобто те покоління, що живе зараз, - це лише одна з ланок нації. Бо нацією для нас були і князь Святослав зі своєю дружиною, і запорізькі козаки, і так далі. Покоління, яке є зараз, воно дуже неоднозначне. Можливо, навіть, той військовий конфлікт, який відбувається у нас на сході, в якійсь мірі обумовлений деградацією цього покоління, або його частини. Це дуже сильно проявлялося на Майдані, коли совок попер проти українства. Є не раби, а є раби - це деградована частина існуючого народу, для якої матеріальні блага вирішують все. Нещодавно нам попався в полон один деенерівець, він був чи то водієм "Града", чи щось подібне. Роботи не було, а йому деенерівці дали дві з половиною тисячі грн зарплати, і він пішов за них воювати. Тобто гроші для нього - все. А Новоросія йому нахрєн не потрібна. Я йому кажу: "Дурак, ти б прийшов в українську армію, по контракту більше б грошей отримав". Він: "Да? А давайте, я підпишу". Це просто жах, це настільки примітивізм і відсутність будь-чого святого, що воно призводить до такої деградації. Але на цьому тлі ми бачимо мільйони людей, які за свою свободу готові жертвувати усім, в тому числі і життям. Мені здається, що дуже погано, коли люди мислять тоталітарно - оці всі погані, а оці всі хороші. Наприклад, Юра Бірюков нещодавно наїхав на когось несправедливо, як на мене, але на нього одразу гавкають, що він тепер поганець і так далі, а він стільки зробив і зараз зелений ходить від роботи. Цього чомусь ніхто не враховує. Не можна оцінювати людей, тим більше які постійно працюють на межі виснаження, через якісь пару написаних слів у фейсбуці, бо це руйнує єдність всього фронту і тилу. Треба тверезо оцінювати кожен вчинок людини. Спробувати спочатку побувати на її місці, а потім вже критикувати. Має бути об'єктивізм. Бо, коли втікали солдати з позицій цілими автобусами і їх зустрічали, як героїв, а вони відкривали фланги і тили іншим частинам, які на смерть тримали свої позиції і потім потрапляли в котли, - це друга сторона медалі. Це люди, яких потрібно було б віддати під військовий трибунал, а їх звеличують як героїв.
 

rfvgy

Ukrainian
продовження...

Все одно наш народ для мене - найкращий, як найкращий для мене і "Правий сектор", і моя команда. І так має бути у кожної нормальної людини, у всьому світі, незалежно від національної приналежності. Своє - воно найближче, і немає більшої любові, ніж віддати свою душу за своїх друзів, за своїх найближчих. Так зараз і на фронті. Хлопці віддають свої життя за конкретних людей. Війна для мене - це не тільки великі речі, такі як здобуття держави, окрім того - це ще й захист конкретно своєї сім'ї, своїх дітей, свого майбутнього.
Людина має бути просто порядною, жити з якоюсь певною любов'ю, виховувати правильно своїх дітей і не робити з них паскуд. А ще треба любити свою Батьківщину, бо це так само, як любити маму. Бог, Україна, Свобода, Орагнізація - все має бути на своїх місцях.
Бо, як правило, жінки закохуються в наших хлопців як в бійців, які себе проявляють в боротьбі, а потім, коли виходять заміж, деякі з них намагаються зробити так, щоб сім'я для чоловіка стала важливішою за ту справу, якою він займався. Ламаються критерії, а це впливає і на взаємостосунки і на виховання дітей, і сім'я може навіть зруйнуватися.
Я завжди говорив, що треба спиратись на справжніх, на тих, що вміють щось робити. В наших хлопців по декілька вищих освіт, купа людей зі знанням іноземних мов. У нас - купа гідної молоді. І я не розумію, чому влада не може піти по системі грузинських реформ. А від цього і пробуксовка в звільненні наших східних територій, пробуксовка в тилу. Бо не ставлять на тих людей, які здатні жертовно взяти і пахати. Складається враження, що теперішня влада нас боїться більше, ніж зовнішнього ворога. Зараз державі було б більше потрібно надати нам статус окремого виду Збройних сил України самостійного добровольчого руху, ніж нам щось від них. Дати більше свободи і легкої стрілецької зброї. По добровольчому руху зараз дуже сильний спад, немає резерву. А ми не встигаємо поповнювати особовий склад у нашій учебці в "Десні", бо черги стоять. Це говорить, мабуть, про адекватність прийняття рішень, про те, що ми бережемо людей, що ми їх не підставляємо і не зраджуємо. В нашого керівництва не було політичної волі, щоб придушити той перший заколот у Слов'янську, ту першу банду з двох десятків людей. І тепер гинуть тисячі.
В такі революційно-військові часи демократія не може відігравати якусь позитивну роль. Як правило, якщо держава бавиться в демократію під час війни, вона програє, а цього допускати не можна.
В моєму житті було багато зрадників, але я всіх їх простив і в людях не розчарувався. І вважаю себе дуже щасливою людиною, бо в мене є все: справжні друзі, які пройшли через все життя, а зараз їх стає реально більше, багато з них перевірені і миром, і війною, а ще репресіями і тюрмами, улюблена справа, чудова сім'я, діти, онук. Оце все можна назвати щастям. Найкращий відпочинок для мене - це коли я у колі родини, коли онук по мені повзає. Мені хочеться зробити свою справу і дожити до пенсії. Я б сидів собі вдома перед каміном, мангал поставив би, шашлики смажив. Зараз живу в хаті, яку побудував мій дід. Мене часто туди возили малим, потім там жили батьки, а тепер я добудував там спальню, кабінет, коридор, гараж, ще в планах знести старий потрісканий сарай. Дуже люблю проводити там час. До Дніпра - 15 хвилин, а це моя річка, яку я дуже люблю. Не менше люблю Оріль. Вона тиха, чиста і не цвіте. Ми туди їздимо постійно відпочивати з наметами, купаємось, бісимось з дітворою. Мені подобається бути на природі, бо постійне спілкування з людьми втомлює. Ти ж все одно для людей намагаєшся бути кращим, а вдома можна розслабитись і бути самим собою. Вдома не треба нікому нічого доводити.

Текст і фото: Віка Ясинська, Цензор.НЕТ

 

Loner

Well-Known Member



Опубліковано: 29 квітня 2015
You must be registered for see images


“Ми самоорганізувалися, знаємо, чого хочемо – і тому почали займатися політичною діяльністю. Будемо змінювати ситуацію політичними методами – таким чином, щоб ідеали Майдану були реалізовані.Кожне суспільство ділиться на тих, хто веде, і кого ведуть. Ті, хто веде, – завжди в меншості. У цій активній меншості ми зайняли свою нішу.
Націоналізм для нас – у першу чергу, національна ідея як така, ідея державності української нації на українській землі. Чим відрізняється націоналізм від патріотизму? Це не просто емоції, а конкретні дії на благо свого народу. Націоналісти жертвували собою на Майдані, жертвують зараз у зоні АТО.
Людство розвивається за синусоїдою: спочатку національну ідею змінила ідея толерантності та глобалізму. Але зараз багато європейських країн на найвищому рівні визнають ідею мультикультуралізму помилковою.
Практично немає такої країни в Європі, у якій зараз не обговорювалися б національні шляхи розвитку. Знову починають набирати вагу й силу організації традиціоналістичного напрямку.
Я багато разів казав – ми не виступаємо за тоталітарну державу. Україна не та країна, де може прижитися диктатура. Ми – за нормальну державу, у якій можуть бути реалізовані кращі економічні моделі.
Мені подобається приклад Сінгапуру, подобаються приклади європейських країн, ідея лібералізації економічного життя.
Зараз у світі назрівають великі протиріччя. У нас є шанс стати сильною країною. Якщо ми скористаємося цим шансом, то станемо країною, яка буде об’єднувати навколо себе. Станемо суб’єктною країною.
Нас, як партію, перш за все, цікавить максимальна децентралізація, побудова національного народовладдя – коли люди самі можуть вирішувати та вибирати, наприклад, керівника міліції або суду. І мати інструменти контролю за ними, за розподілом коштів, прийняттям рішень у соціальній, культурній та інших сферах.
Зараз багато адекватних людей ідуть за списками інших партій. Можна сформувати міцний кулак, який у Раді буде боротися за інтереси народу.
На хлопців з “Правого сектора” скаржаться, що вони зараз займаються, так би мовити, народною люстрацією. Я не засуджую. Мало “люструють”. З іншого боку, – це відповідна реакція на відсутність конкретних дій у цьому напрямку з боку влади. Люди беруть кермо влади у свої руки й роблять те, що вважають за потрібне. Слава Богу, що їх (владу – ред.) поки не стріляють.
Якщо кров почне литися в тилу, Москва обов’язково використовує це проти нас. ФСБшники вже активно працюють над тим, щоб у Києві створилася критична маса незадоволених людей. Але моїх людей під Радою (під час сутичок 14 жовтня – ред.) не було, бо зараз це може розірвати країну, влада просто посиплеться.
Якщо говорити про те, що ми будемо робити в Раді, то в нас є пакет законопроектів про відкликання народних депутатів, зняття депутатської недоторканності. І, звичайно, основний пріоритет – війна й формування сильної Армії.
Перше, що нам треба зараз робити – це нормально забезпечити армію й добровольчі батальйони всім необхідним, щоб воювати в зимовий період. А тільки після цього говорити про Стіну та інші фортифікаційні спорудження на українсько-російському кордоні. Зараз у хлопців немає елементарних речей – зимового одягу, генераторів.
Наша Революція гідності була ще й антиолігархічною. Олігархи для нас тимчасові попутники. Якщо в Коломойського зараз позиція державника, то ми його підтримуємо. А почнуть займатися рейдерством, то нам доведеться з ними воювати. Нас називали приватною армією Коломойського – але Коломойський точно знає, що ми не його приватна армія.
Ми існуємо за рахунок пожертвувань, підтримки дрібного бізнесу. Наприклад, виборчу компанію в моєму окрузі фінансують місцеві фермери.
Донецький аеропорт ми називаємо м’ясорубкою. Ми там російських військових і так званих ополченців перемололи сотні, тисячі. До весни можна було планувати перемогу, якщо, звичайно, керівництво держави буде мати політичну волю.
Рішення про те, щоб дати Донецькому регіону особливий статус, ми не підтримуємо. Будь-який договір із Росією не вартий паперу, на якій він підписаний.
Для себе ми вирішили, що якщо політики заморозять конфлікт і віддадуть Росії частину нашої території, і навіть та сторона не буде переходить у наступ, “Правий сектор” починає активну партизанську війну на окупованих територіях. Ми все одне змусимо їх здатися. І, крім того, там ще – побачите! – підніметься повстання.
При всій трагедії війна завжди піднімала суспільство на новий рівень.
На війні я почуваюся краще. Якщо буде війна, то я буду не в Раді, а на передовій”.

Джерело:
 

rfvgy

Ukrainian
У Києві почався з'їзд "Правого сектору"
21.07.2015 | 18:30


У Києві відкрився всеукраїнський з'їзд організації "Правий сектор".
You must be registered for see images

У Києві почався з'їзд "Правого сектора" / hromadske.tv

Про це повідомляє прес-служба політсили у соцмережі. Урочисте відкриття з'їзду відбулося з національним прапором та прапорами політсили під гімн України. Під час з'їзду учасники розглянуть політичні питання і звіт проробленої роботи, а також послухають лідера політсили Дмитра Яроша.

Крім цього, активісти "Правого сектору" аноснували після з'їзду народне віче під назвою "Геть владу зрадників!", яке має пройти на Майдані Незалежності.

Детальніше читайте на УНІАН:
 
Зверху