Пенсія

mangust

патріот
Українська пенсійна система є найбільш обтяжливою для економіки в усьому світі.

На виплату пенсій витрачається 16-17% від ВВП країни. Це вдвічі більше, ніж у країнах ЄС, розповів "Німецькій хвилі" експерт Німецької групи радників при уряді України Роберт Кірхнер.

За його словами, жодна країна світу не дозволяє собі такого обтяження бюджету, особливо у розпал економічної кризи.

"Це надзвичайно високе фіскальне навантаження на бюджет, яке лише загострює й без того серйозні проблеми. Практично не залишається коштів на державні інвестиції, спрямовані на економічний розвиток. Це безперспективний підхід", - застерігає Кірхнер.

За підрахунками Світового банку, до середини нинішнього століття, якщо нічого не зміниться, в Україні на десятьох працюючих припадатиме 14 пенсіонерів.

Кірхнер закликає насамперед обмежити максимальний розмір пенсій і називає нинішню систему несправедливою: з одного боку, пенсії - нижчі за прожитковий мінімум, а з іншого - захмарні пенсії чиновників всіх рівнів, а також маси людей, які виходять на пенсію вже в 40-45 років. Всі ці пільги доведеться скасовувати, вважає експерт.
"Це має статися поступово. Згідно з найбільш прийнятними пропозиціями, пенсійний вік має збільшуватися на шість місяців протягом року. Тобто, виходу на пенсію для жінок у 60 років має бути досягнуто за десять років. Це головний захід, який середньостроково стабілізує пенсійну систему, його не можна більше відкладати", - наголошує Роберт Кірхнер.

Для порівняння: у Німеччині жінки нині виходять на пенсію, як і чоловіки, у 65 років, маючи при цьому середню очікувану тривалість життя у 20 років. Для чоловіків вона становить 17 років. З огляду на зростання тривалості життя, пенсійний вік у Німеччині поступово підвищують до 67 років.

Із чоловіками в Україні все складніше, каже Елла Лібанова. Адже після досягнення пенсійного віку вони живуть у середньому лише 14 років. Але у майбутньому пенсійний вік доведеться підвищувати і чоловікам, вважає демограф.
 

/7apHiLLIa:)

дарующий свет...
Re: Підняття пенсійного віку.

а на работу я сегодня не пойду

шось не очень хотца здохнуть на рабочем месте
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Підняття пенсійного віку.

"Рабочий день сокращает жизнь на 8 часов!"(с)
 

Вкладення

Останнє редагування:

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Re: Підняття пенсійного віку.

Не все пенсионерки в 60 лет могут резво скакать на работку,если это учитель-то к 60 крыша поедет,если швея-то окончательно ослепнет,если хирург-то от трясения рук добавиться фатальных случаев...Всётаки нельзя все категории грести под одну гребёнку.Льготы нужно снимать особенно тем резвым бойцам офицерского состава,которые в 40 и пенсию получают не минимальную, и ещё долго долго работают...
 

Dobrofey

Active Member
Re: Підняття пенсійного віку.

Льготы нужно снимать особенно тем резвым бойцам офицерского состава,которые в 40 и пенсию получают не минимальную, и ещё долго долго работают...
ну да, а кто ж тогда будет рейдерство крышевать? и кто будет за копейки разгонять демонстрации голодных и недовольных? милиционер, прокурор и судья - это защита и опора для любой власти, потому их никогда трогать и урезать льготы не будут, скорей уж остальным еще десяток лет к пенсионному возрасту накинут... ну и себя, любимых, чиновники не забывают, потому и имеем: "своим - всё, остальным - закон" :mrgreen:
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Підняття пенсійного віку.

Льготы нужно снимать особенно тем резвым бойцам офицерского состава,которые в 40 и пенсию получают не минимальную, и ещё долго долго работают...
А ви спочатку послужіть хоч пару років, а потім будете розповідати про "рєзвих бойцов". Це вам не памперси строчити і не яблукам на базарі торгувати.
 

iva

МИРОТВОРЕЦ
Re: Підняття пенсійного віку.

ооо будем дольше жить)))
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Підняття пенсійного віку.

Служили, знаем.
Все отставники нихера не делают и в 60 выглядят холёными и неперетружеными.
Якби служили - не говорили б такого.

В отличие от работяг, которые не всегда до 60 доживают и выглядят выжатыми сморчками.
О да! Секретарка все життя сидячи в чистому теплому офісі через надмірну складність у роботі може й не дожити до пенсії. І треба також знизити пенсійний вік "роботягам-маршрутчикам" і молоко видавати "за врєдность".

P.S. Коли Чорнобиль вибухнув: надто перевтомлена швея продовжувала собі спокійно штампувати шкарпетки, видатний "роботяга-сантехнік" не напружуючись чистив гальюн, а "холёные и неперетруженые" військові, пожежники і т.п. - йшли ліквідовувати наслідки, і багато хто звідти вже не повернувся, а ті хто повернувся - лишились каліками на все життя. І їх ні хто не питав хочуть вони туди йти чи ні. Це вам не "гражданка", де "хочу - буду, а не хочу - не буду". Їх підняли за наказом і відправили фактично на смерть.
І якщо завтра щось подібне травиться - то розгрібати доведеться не "роботягам" і не офіс-менеджерам, які спокійно спатимуть собі в теплі і комфорті.
І ви ще розповідатимете про "холёных и неперетруженых"?
 

yakshi

posthuman
Re: Підняття пенсійного віку.

І їх ні хто не питав хочуть вони туди йти чи ні
под погон-то они пошли именно в расчете на то, что отсидятся в части по-тихому, получат хату и в 40 на пенсию. они сами подписались под приказ.

а про пенсию, мне все равно, я доживать до того момента, когда смогу надеяться только на державу и буду обузой для себя и окружающих, просто не собираюсь.
 
Останнє редагування:

valery_ua

Well-Known Member
Re: Підняття пенсійного віку.

Служили, знаем.
Все отставники нихера не делают и в 60 выглядят холёными и неперетружеными.
В отличие от работяг, которые не всегда до 60 доживают и выглядят выжатыми сморчками.
Наиболее обтяжливими для нашей экономики являются чиновники, менты, а также "хозяйственники", кому нахаляву достались заводы и колхозы и у кого в лучшем случае хватает мозгов просто выжимать соки как с оборудования, так и с работяг. Деятели вроде Щербаня просто всё режут на металл, таких вобще надо при попытке к бегству ;).
А Вы, уважаемый, вообще служили или как? И откуда у Вас такие познания в этой сфере? Для того чтобы стать отставником, Вам еще нужно прослужить эти 20-25 лет! Хотел бы я на Вас холёного и неперетруженого посмотреть после 9-10 суточных нарядов в месяц! И личным составом в количестве, хотя бы 4-6 человек Вы, наверное командовали, за который Вас, кстати, не взирая на Ваши 9-10 суточных нарядов, дерут как пацана? А ждала ли Вас жена и дети по несколько дней домой, не потому что Вы были в загуле, а потому что просто Вы не могли туда попасть по причине нахождения на службе? А Вы знаете какой подоходний налог плотит человек НАХОДЯЩИЙСЯ НА ГОСУДАРСТВЕННОЙ СЛУЖБЕ? Если Вы услышите - не поверите. Уж поверьте, на пенсию, но не такую какую ему платит сейчас РОДИНА, он уж точно заработал. Знаю со своего опыта. А не быв в этой шкуре Вам легко рассуждать!
 
Зверху