Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

valery_ua

Well-Known Member
І знову "покращення" від влади :

Власників «хрущовок» чекає «сюрприз» від Азарова

Житловий кодекс, який активно просуває влада, робить власників квартир у хрущовках фактично безправними, залишаючи їх сам на сам з потужними будівельними компаніями, зі зграєю безпринципних юристів і бритоголових охоронців.

Про це у статті для « Дзеркала тижня. Україна» пише Олександр Сергієнко („Інститут міста»).

„Проблема хрущовок зводиться до проблеми відселення або виселення. (Без врахування, звичайно, хабарів за доступ до земельних ділянок). Цю проблему намагалися вирішити за допомогою окремого закону, прийнятого ще в 2006 році. Тепер те, що регулювалося цілим законом, розробники ЖКП „впихнули“ в одну-єдину статтю 166. Звичайно, у неї не потрапили ані критерії відбору житла, що йде під реконструкцію, ані права тих, кого переселяють, ані гарантії від зловживань влади або забудовника (все описано скупо і...тупо)“, – пише автор статті.

„Фактично людей залишають сам на сам з потужними будівельними компаніями, зі зграєю безпринципних юристів і бритоголових охоронців. А влада може зробити ще простіше – довести будинок до такого стану, що люди будуть готові переїхати куди завгодно, лише б переїхати. Подібний „сценарій“ промайнув у ТВ-сюжеті про один з мікрорайонів Києва“, – наголошується в статті.

„Говорити тут про такі високі матерії, як недоторканність приватної власності, яка гарантована ст. 41 Конституції, просто немає сенсу – товариші не зрозуміють“, – вважає автор.

Кодекс – це єдиний законодавчий акт, який систематизує (узагальнює) одну галузь права і переглядає раніше діючі закони. Логічно було очікувати, що ЖКП збере їх під однією обкладинкою і замінить. Однак з перехідних положень ми дізнаємося, що, наприклад, закон „Про приватизацію“ продовжує діяти як базовий, а він в деяких принципових моментах (див. нижче) вступає у протиріччя з новим ЖКП. Закон про ОСББ також діє, але „з урахуванням вимог цього кодексу та Загальнодержавної програми розвитку і реформування житлово-комунального господарства на 2010-2014 роки“.

 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

Покращення. Медична реформа забирає життя на Дніпропетровщині

У селі Єлізаветівка Дніпропетровської області просто на вулиці, не дочекавшись швидкої, померла молода людина. Це сталося після так званої «оптимізації лікувальних закладів», яка проводиться в рамках медичної реформи. Сільську лікарню перевели на базу районної. Тепер одна машина «швидкої» обслуговує 22 села: щоб встигнути на всі виклики не вистачає ані часу, ані… бензину.

У тридцятирічного Олексія Ковальова траплялись епілептичні приступи. Про це знали всі сусіди. Коли побачили, що чоловік лежить посеред двору, одразу викликали «швидку». Була неділя і місцевий фельдшерський пункт не працював. Очевидець Михайло Іванович надавав першу допомогу. Упевнений: хлопця можна було врятувати, адже як мінімум півгодини в нього ще намацувався пульс.

Як розповідають очевидці, «швидку» викликали тричі. За кожним разом відповідали так: нема бензину і ніхто до вас не приїде.

Того ж дня «швидка» не приїхала і до 11-річного Дмитрика. У хлопчика була температура під сорок. По телефону диспетчер відповіла: немає бензину, щоб заправити «швидку».

У районній лікарні, на базі якої працює пункт швидкої допомоги, говорять: пальне є. Але одна машина не встигає на всі виклики. Раніше вона обслуговувала лише райцентр. Але коли на баланс районної лікарні передали всі навколишні амбулаторії — швидка стала приймати виклики з 22-х сіл.

Головний лікар Петриківськой райлікарні Сергій Орел стверджує, що швидка медична допомога була саме на виклиці. Радіус обслуговування — 36 км. Якщо машина зараз в одному кінці району- то до іншого 60–70 км.

Ще три місяці тому в Єлизаветівці була своя машина швидкої допомоги і на виклики вона приїжджала в лічені хвилини, запевняють у місцевому медпункті. Гроші на бензин виділяла сільрада, а тепер район.

Артем Романовський, фельдшер Єлизаветівського фельдшерсько-акушерського пункту, розповідає, що сільрада давала 250 літрів пального на місяць, зараз Петриківка видала 70 літрів — на півтора місяця.

У сільраді готові, як і раніше, давати гроші на бензин для «швидкої» — але зробити цього не можуть за законом. Їх можуть покарати — за розтрату бюджетних коштів.

Максим Голосний, голова сільради Єлизаветівки підтверджує, що у них є кошти і бажання фінансувати нашу лікарню, але за 89 статтею нового бюджетного кодексу в сільраді немає такої можливості! Натомість в районі є можливість, але немає ані фінансів, ані бажання.

Обставини загибелі людини в Єлизаветівці тепер з'ясовує міліція. В райлікарні теж почалося службове розслідування. А мешканці села пишуть відкритого листа уряду. І просять повернути їм право на швидку медичну допомогу.

Дніпроград
 

M.aY

Member
Покращення

Уже летом в Украине снова повысят тарифы

Второй этап повышения тарифов на водоснабжение и водоотвод до экономически обоснованных затрат водопроводно-канализационных предприятий будет летом 2011 года.

Об этом заявил первый заместитель министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Юрий Хиврич.

"Сейчас цены подняли примерно до 15%. У нас будет второй этап. Он будет летом, я думаю, что летом мы выйдем с вами на стопроцентное возмещение", - сообщил он.
 

M.aY

Member
Покращення має бути не тільки в економічній але і в правоохоронній сфері!

Міліція вибиває свідчення з "тризубівця" електрошокером

0-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького, у запорізькому СІЗО катують. Про це повідомила представниця організації "Жіноча січ" Тетяна Тарасенко з посиланням на адвоката Тарана Ленюк Мар’яну Дмитрівну, пише у своєму блозі Олена Білозерська.

За її словами, хлопця тяжко били, непритомного закидали в камеру, застосовували електрошок. Зараз у нього струс мозку, він періодично втрачає свідомість, і велика гуля на спині в області хребта.

Мордують його, за словами Тетяни, лише за те, що він син голови "Тризубу" - думають, що володіє якоюсь інформацією. Офіційно Пилипу Тарану інкримінують лише участь у спилянні голови Сталіна.

Також Тетяна Тарасенко повідомила, що була прокурорська перевірка, до Пилипа прийшов прокурор, запропонував підписати папірці, що ніхто його не бив і він не має скарг на умови утримання. Хлопець відповів, що не підпише. Тоді до нього в камеру зайшли троє і знову побили до втрати свідомості, але він нічого не підписав.

Рідні і друзі Пилипа Тарана мають намір писати скарги і домагатися призначення парламентської комісії для контролю за цією справою.

Раніше повідомлялося, що до іншого затриманого активіста ВО „Тризуб” Василя Лабайчука також застосовувалися тортури. Перед цим запорізькі правоохоронці морили його голодом.
 

blackboy

New Member
Відповідь: Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

Почему молчит елехторат? Не комментируют покращення, на мой вопрос не ответили.. агов ребята??
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

Покращення чекають... :)
 

Z3RG

Забанен
Почнуться нові вибори, і вони _знову_ проголосують за них ))
 

M.aY

Member
Покращення!

В Україні більшає безробітних

В Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних у січні 2011 року збільшилася на 7,5%, або на 40,7 тис. осіб, - до 585,6 тис.

Про це УНІАН повідомили в Державному комітеті статистики України.

Зокрема, в січні 2011 року кількість безробітних збільшилася на 11,2%, або на 68,9 тис. осіб, порівняно з січнем 2010 року.

За даними Держкомстату, рівень зареєстрованого безробіття загалом по Україні на 1 лютого 2011 року становив 2,1% від загальної кількості населення працездатного віку, що на 0,1 п.п. більше, ніж на 1 січня.

Кількість безробітних, які на 1 лютого ц.р. отримували допомогу з безробіття, становила 447,9 тис. осіб, що на 8,9%, або на 36,6 тис. осіб, більше, порівняно з даними на 1 січня.

 
Зверху