Поверка счетчиков воды. подскажите!

Re: Повірка лічильників води

Но появится другая проблема. Очереди! Ведь раз в три года масса народа повалит на поверку. придется ждать по два месяца.
Счетчики требуют поверки раз в три года, но у каждого этот срок наступает в свое время, так что довод не принимается.
А ведь эти два месяца, клиенту придется платить по полной за воду)) Водоканалу еще и выгодно будет.
Не по полной, а по среднему расходу воды за несколько последних месяцев.
Не вводите людей в заблуждение:)
 

Darklioness

Member
Re: Повірка лічильників води

Річ іде не про те, яку суму грошей кому за що не жаль, а про те, що такий порядок повірки, який існує зараз, не можна назвати нічим, тільки лохотроном. Користуються нашим незнанням законів, на цьому непогано заробляють. А щодо втраченого часу.. Так я краще надам доступ фахівцям «Водоканалу» для демонтажу, та наступного монтажу після повірки, ніж займатимусь всією тією біганиною, пов’язаною з повіркою, яку нам зараз нав’язують.
До речі, повірка здійснюється в інтересах організації, яка надає послуги з водопостачання, аби пересвідчитись, що споживачі не обманюють підприємство. Отже, за логікою, платити за послугу має той, хто у ній зацікавлений.
Всі маніпуляції з лічильниками води повинні проводитися фахівцями «Водоканалу». З електро лічильниками ж немає подібних проблем? Так чому ж тільки водоканали створюють нам складнощі та напряму порушують закон, змушуючи нас виконувати їх роботу , пов’язану з повіркою лічильників?
Брудна вода завжди була осередком інфекції. Протизаконної. Підозрюю, що в каламутній воді міськводоканалу ловиться невідома нам золота рибка. Якщо ми їм це дозволятимемо, то й надалі вони крутитимуть законом, як циган сонцем.
 

Darklioness

Member
Re: Повірка лічильників води

Законодавча база щодо повірки водолічильників


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ, ПОСТАНОВА від 21 липня 2005 p. N 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

п.15. Засоби обліку води і теплової енергії, встановлені у квартирі (будинку садибного типу) та на вводі у багатоквартирний будинок, підлягають періодичній повірці. Періодична повірка засобів обліку води і теплової енергії проводиться у строк, що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує відповідні послуги у такому порядку:
з централізованого постачання холодної та гарячої води — згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередні три місяці;
У разі несправності засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моменту її виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання.


3. Про внесення змін до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»
Верховна Рада України, Закон від 15.06.2004 N 1765-IV, Системний номер: 1765-15

Стаття 28. Повірка засобів вимірювальної техніки

п.3. Порядок подання фізичними особами, що не є суб`єктами підприємницької діяльності,- власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати роботи, пов`язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
 

/7apHiLLIa:)

дарующий свет...
Re: Повірка лічильників води

мне кажется если уже есть желающие то собраться человек 10 и носить по очереди щетчики 1-2-3 потом на 4 гемора будет гораздо меньше
1му ходить геморно всех не перекречиш а так ввалилась толпа и под нос закон тут уже не поспориш а если что коллективную жалобу будет кому то на орешки перед выборами
 

_SpiRituS_

Кандидат )
Подошел срок поверки счетчиков на воду.
Вопрос: надо ли заморачиваться или можно не поверять? Будут ли проблемы если не пройти эту процедуру?
И вообще, кто сталкивался, расскажите, как это всё сделать с наименьшими затратами сил и времени?
 

Aiir

_
Модератор
Если не поверишь счётчик на воду , то с момента истечения действия предыдущего срока поверки расчёт стоимости воды будет производиться не по счётчику а по нормам - 300 литров на человека в сутки
 

AKULA GRANDIS

критикант
Попадешь на вышеописанный тариф + все равно будешь проходить.
А с челом, который придет счетчик забирать поговори нормально, дай 20 грн и возьми моб телефон, после этого с ним можно за норм сумму решить случайный обрыв пломбы перед следующей проверкой и пользуешься холявной водой
 
Зверху