Янукович В. Ф. і Партія Регіонів.

rfvgy

Ukrainian
Янукович заговорив про відповідальність за розстріли на Майдані
Усунутий від влади колишній президент частково визнав свою відповідальність за вбивства на Майдані, але знову запевнив, що не давав наказу стріляти. Янукович також досі сподівається на повернення в Україну.

You must be registered for see images

Віктор Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що бере на себе певну відповідальність за під час подій на Майдані, оскільки "не зробив достатньо", щоб запобігти кровопролиттю. "Я не заперечую своєї відповідальності", - сказав екс-президент в інтерв'ю BBC Newsnight, опублікованому в вівторок, 23 червня.

Однак Янукович знову наголосив, що не давав наказу стріляти по демонстрантах. "Я не давав жодних розпоряджень (використовувати вогнепальну зброю. - Ред.). Це не мої повноваження... Я був проти будь-якого застосування сили, не кажучи вже про застосування вогнепальної зброї, я був проти кровопролиття", - сказав усунутий від влади і . Він також зазначив, що сили безпеки "виконали свої обов'язки відповідно до існуючих законів". "Вони мали право використовувати зброю", - додав Янукович. При цьому відповідальність за розстріли на Майдані колишній глава держави поклав на "радикалів, які вирішили захопити владу".



"Страуси опинилися у "Межигір'ї" випадково"

Говорячи про події в Криму та подальшу війну на Донбасі, колишній чиновник назвав це "нічним кошмаром", який став реальністю. Він також назвав анексію півострова "трагедією", яка б не сталася, якби він був при владі. "Те, що відбулося там, було дуже поганим. І ми повинні сьогодні знайти вихід з цієї ситуації ... Зараз іде війна. Вони говорять про повернення Криму. Як? За допомогою війни? Ще одна війна потрібна?" - зауважив Янукович.

Крім того, Янукович учергове заперечив розтрату ним державних коштів і приховування своїх статків на рахунках закордонних банків. А належала не йому особисто, заявив Янукович. Мовляв, йому належав лише "придбаний за власні кошти будинок" площею в 630 квадратних метрів. Більше того, він назвав дані про мільйонні витрати на її побудову "політичною технологією". Щодо страусів у звіринці "Межигір'я", зазначив колишній глава держави, то "вони просто там жили", і Янукович "цих страусів підтримував".

"Так, була корупція, ніхто не заперечує цього. Але півтора роки минуло, можновладці мають всі засоби в своєму розпорядженні. Покажіть нам, де банківські рахунки Януковича? Вони не існують і ніколи не існували", - наголосив колишній політик.

You must be registered for see images


"Путін урятував мені життя, не порадившись"

Також Янукович заявив, що російський президент , коли спецназ у ніч на 23 лютого 2014 року доставив його до РФ. "Той факт, що Володимир Путін прийняв рішення за рекомендацією своїх власних спеціальних сил. Це було його рішення і його справа. Він не радився зі мною", - наголосив колишній президент.

"Я, звісно, вдячний йому, що він дав наказв, і моїй охороні сприяли вивезти мене і врятувати мені життя", - додав Янукович і наголосив, що його життя, вважає він, досі в небезпеці. Тим не менше, чиновник, який уже майже півтора роки перебуває в Росії, досі сподівається одного дня повернутися в Україну, зазначає BBC Newsnight.

You must be registered for see images




You must be registered for see medias
 

goool

Well-Known Member
В Киеве из окна выбросился бизнесмен Игорь Сотуленко
Инф. «ФАКТОВ»

26.11.2015

Размер текста: Абв


Бывший председатель наблюдательного совета «Укрэксимбанка» и владелец нескольких компаний Игорь Сотуленко покончил с собой утром 25 ноября в Киеве. Об этом сообщает .

По данным издания, Сотуленко выбросился из окна собственной квартиры в центре столицы около 7 утра. Погибший оставил предсмертную записку.

Отметим, в сентябре 2014 года Печерский суд Киева постановил взыскать с Игоря Сотуленко и его компаний ООО «Автоинтернешнл Метрополис» (АИМ), ПАО «Завод коммунального машиностроение» 375 млн грн долгов. Бизнесмен пытался в течение почти года перевести это дело в суд международной юрисдикции, чтобы это дело рассматривалось по законодательству Кипра. Однако, 1 июля 2015 года Верховный суд Украины отказал в удовлетворении искового заявления.

СМИ связывают Сотуленко с бизнес-группой экс-премьер-министра Николая Азарова.
You must be registered for see medias
 
Зверху