Конкурс україномовних творів. Приз - 1000 грн.!

Merime

New Member
18-ій річниці Незалежності України присвячується


Мистецька студія «Орфей»
Сумська обласна організація ВО «Свобода»


оголошують обласний конкурс
«От де, люди, наша слава, Слава України!»
на кращий художній твір, присвячений героїчним сторінкам історії України.

Умови конкурсу

До розгляду приймаються написані українською мовою рукописи прозових або поетичних творів, які відповідають тематиці конкурсу і які раніше не друкувалися.

Обсяг: до 15 друк. арк.


Рішення про результати конкурсу визначає авторитетне журі. Результати конкурсу оголошуються на церемонії нагородження та через ЗМІ.

За результатами конкурсу планується видання збірки творів переможців.

Переможці конкурсу отримають грошові премії.

1 премія – 1000 грн.
2 премія – 750 грн.
3 премія – 500 грн.


Твори приймаються до 30 вересня 2009 р. за адресою: 40000, м. Суми, а/с 99 або за електронною адресою: sumchanyn@ukr.net.
До збірки додається інформація про автора і фото.
 
Останнє редагування:

Merime

New Member
Відповідаю на питання щодо кількості поетичних творів. Ясно, що цикл віршів або їх тематична добірка буде мати певну перевагу над одним віршем. Але й одного вірша, якщо він претендуватиме на геніальність, буде достатньо. Проте, якщо ви не впевнені, що ви прижиттєвий геній, краще готуйте добірку віршів, але не більше 10-15.
 

Merime

New Member
Відповідь на чергове питання, чи треба писати саме про Незалежність?

Прямолінійні дифірамби незалежності навряд чи будуть мати велику художню вартість. Це просто конкурс приурочений до цієї дати, а писати можна про все, що стосується України. Вільна уява художника вітається. Моє особисте бачення (якби я брався писати), то менше політики, патетики і римованої публіцистики, а більше художньої образності, особистісного трактування фактів та явищ (тобто все має пройти через душу і досвід автора). Успіхів!
 

Merime

New Member
Повідомляю, що за великим проханням потенційних учасників конкурс подовжено на два тижні. Тому у вас ще є час до 15 жовтня, щоб надіслати свої твори і вибороти перше місце.
 

Merime

New Member
«ОТ ДЕ, ЛЮДИ, НАША СЛАВА, СЛАВА УКРАЇНИ!..»

Відома своїми культурологічними проектами Мистецька студія «Орфей» оголосила про завершальний етап обласного літературного конкурсу, присвяченого героїчним сторінкам історії України. Цьогорічний конкурс, названий Шевченковими словами «От де, люди, наша слава, слава України!» і присвячений 18-ій річниці Незалежності України, підтримала Сумська обласна організація ВО «Свобода», завдяки сприянню якої переможці отримають грошові винагороди.
У зв’язку з цим протягом вересня відбувся ряд зустрічей зі студентською та учнівською молоддю, під час яких обговорювались не лише умови конкурсу, а й особливості сучасного літературного процесу в Україні та віддзеркалення у ньому багатоаспектного минулого та сучасного життя українців.
Цей рік насичений пам’ятними датами, які мають обізватися в серці кожного українця. Це і 100-річчя Степана Бандери, і 350-та річниця перемоги козацького війська під Конотопом, і 190-річчя нашого земляка і великого патріота Пантелеймона Куліша, а також ряд інших визначних дат. Усі вони спонукають замислитись над тим, "хто ми, чиїх батьків діти?", і спробувати перенести свої роздуми на папір. Цьогорічний конкурс не має вікових обмежень, проте, як завжди молодь виявляє більшу активність. І це зрозуміло. Адже саме молодь зараз активно шукає ті орієнтири, які допоможуть їм у розбудові майбутнього.
З прес-релізу від 30.10.2009, підготовленого для ЗМІ.
 

Merime

New Member
У зв'язку з тим, що роботи на конкурс продовжували надходити і після завершення, вирішено його продовжити до кінця цього місяця. Після цього на початку листопада буде засідання журі, на якому буде вирішена доля головних призів. Також на середину листопада заплановані презентація результатів та поетичні читання лауреатів та переможців.
 
Зверху