Російська Федерація

rfvgy

Ukrainian
За что ? :giggle:

РФ запретила въезд Байдену, Моргану Фриману и ещё 961 американцу

4 часа(-ов) назад
You must be registered for see images



МИД России список граждан США, которым запрещён въезд в страну. В нём 963 фамилии. По мнению российского внешнеполитического ведомства, эти люди
В списке представители властей США, включая президента Джо Байдена и вице-президента Камалу Харрис, а также общественные деятели. В частности, в списке фигурирует известный актёр Морган Фриман. Как сказано в обосновании введения против него санкций, в сентябре 2017 он записал видеообращение "с обвинением России в заговоре против США и призывом к борьбе с нашей страной".

В санкционном списке несколько десятков сенаторов и более 400 членов Палаты представителей от обеих партий - речь идёт фактически о всех членах Конгресса, которые голосовали за санкции против России, а их в Конгрессе явное большинство. В списке также госсекретарь Энтони Блинкен (но не его заместительница Виктория Нуланд) и несколько членов администрации Байдена, в том числе министр обороны Ллойд Остин, а также директор ЦРУ Уильям Бернс. Въезд в Россию запрещён и директору признанной там экстремистской корпорации Meta Майклу Цукербергу.

В санкционный список включён президент Радио Свобода/Радио Свободная Европа Джейми Флай. Также в списке несколько журналистов, в том числе расследователь Bellingcat Арик Толер, политологи, бывший секретарь Белого Дома Джен Псаки и даже умерший в 2018 году сенатор Джон Маккейн. Въезд в Россию запрещён и сыну президента США Хантеру Байдену и бывшему госсекретарю Хиллари Клинтон. Несколько человек в списке обозначены просто как "граждане США", без дальнейших подробностей.

"Российские контрсанкции носят вынужденный характер и нацелены на то, чтобы заставить правящий американский режим, пытающийся навязать остальному миру неоколониальный «миропорядок, основанный на правилах», изменить свое поведение, признав новые геополитические реалии" - говорится в сообщении МИД.

 

k 54

Active Member
«Немає впевненості у тому, що буде завтра»: бюджет родини з Єкатеринбургу вже постраждав від санкцій
23.05.2022 // 64 Переглядів

Санкції проти РФ призвели до зниження доходів та збільшення витрат родини Смірнових з Єкатеринбурга. Тепер вони змушені економити на всьому, навіть на коті.

Аналізували родинний бюджет Смірнових в редакції видання .

Молоді єкатеринбужці Іван та Катерина одружилися півроку тому, але криза відібрала у сім’ї не лише плани на майбутнє, а й саму впевненість у ньому.

Як розповідають Смірнови, с початком війни чоловікові Івану урізали зарплату, тому дівчині довелося працювати на дві ставки. Родина має хатню тваринку – котика Степана, але все одно звести кінці з кінцями у них не виходить. Навіть радіють, що не встигли обзавестися дітьми — в нинішній ситуації додатковий тягар вони б не потягнули.

Загальний дохід сім’ї – 50 тисяч рублів (для переведення у гривні діліть приблизно на три). Після 24 лютого він залишився незмінним, але є нюанс: раніше цю суму заробляв сам Іван, а Катерина була домогосподаркою. У результаті тепер Смирнови вдвох отримують стільки, скільки колись отримував один Іван.

Хлопець працює на виробництві, пов’язаному з автотранспортом.

Думаю, всім відомо про санкції, запроваджені автомобільними компаніями. Їхній прибуток падає, тому що немає поставок, а утримувати таку кількість працівників і платити їм колишні гроші стає невигідно. Тому зарплати урізають, – пояснила Катерина.
 

k 54

Active Member
Сама вона працює в дитячому садочку асистентом дитини з обмеженими можливостями, та ще за сумісництвом – молодшою вихователькою.

Бюджет у 50 тисяч рублів сім’я витрачає так:

  • 5 тисяч – комуналка;
  • 2 тисячі – мобільний зв’язок та інтернет;
  • 4 тисячі – котячий корм та наповнювач;
  • 4 тисячі – проїзд на роботу;
  • 5 тисяч – цигарки;
  • 5 тисяч – харчування на роботу;
  • 3 тисячі – побутова хімія;
  • 2 тисячі – ліки;
  • 10 тисяч – відкладаються на навчання (необхідна для роботи в дитсадку);
  • 4 тисячі – очні краплі, та розчин для них;
  • 1 тисяча – манікюр (інакше нігті Катерини через постійний контакт з хімією починають ламатися);
  • і остання тисяча йде на дрібниці на кшталт піни для гоління та шампуню.
Таким чином, на їжу в бюджеті залишається 4 тисячі рублів.

Родині також доводиться допомагати бабусі та дідусю, а ті в свою чергу раз по раз підкидають молодятам якусь городину.

— Раніше ми заходили в продуктовий магазин, і за раз витрачали тисяч 12, і цього вистачало на місяць. За винятком, звичайно, хліба, молока та інших продуктів, що швидко псуються. Тепер ціни на все злетіли.

Через нестачу коштів довелося змінювати звички, кажуть і. Вже відмовилися від літньої відпустки, економлять на одязі та навіть на ветеринарі для домашнього улюбленця Степана. А от на снодійне витрати заросли, бо, як зізнається Катерина, через останні події швидко заснути вже не завжди виходить.

— Зараз наш відпочинок полягає у тому, щоб у вихідні прогулятися парком. Не більше, – констатує Катерина. — Ніхто з нас не може ходити влітку у зимових джинсах. Це питання з кожним днем постає все гостріше. Плюс настав час планових щеплень для кота. Раніше на це пішло близько п’яти тисяч. Зараз навіть ці гроші взяти і виділити досить важко, адже цінник піднявся.

Кошти, що Смірнови планували витратити на родинне свято, тепер підуть на курси підвищення кваліфікації для Катерини.

Переїхати або знайти підробіток чи почати самим робити заготовки Смірнови не можуть. Пояснюють, що є певні зобов’язання перед старими родичами, яких не можна облишити. Робочий день Івана ненормований – чоловік, буває, повертається додому вночі, а сама дівчина вже і так працює на дві ставки. Жаліються, що через такий графік доводиться харчуватися напівфабрикатами: готувати повноцінні обіди господині просто не вистачає часу.

Єдине що тішить родину – це те, що весілля, як вони планували на травень, встигли відгуляти в грудні. Сьогодні така подія вже коштує у 1,5 разів дорожче.

— У мене зникла впевненість наступного дня. Якщо раніше я точно знала, що я завжди маю суму про запас, то тепер її немає. Немає впевненості у тому, що буде завтра. Гаразд, я працюю в держструктурі і впевнена, що мене не скоротять. Але хто гарантує, що цього не зроблять із чоловіком? І це стало б втратою половини сімейного бюджету. Це ще сильніше позначилося б на нашому житті, — резюмує Катерина.

Раніше ще одна родина з Єкатеринбургу на інфляцію – там після всіх обов’язкових витрат на харчі лишається взагалі 600 рублів.
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see medias

Фінляндія не каже "ми до кінця не вірили..." Фінляндія готується.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Рогозин снова заговорил о строительстве российско-китайской лунной станции
сегодня 15:54

Глава «Роскосмоса» Дмитрий Рогозин заявил о том, что Россия и Китай планируют построить лунную станцию. По словам главы ведомства страны-агрессора, договор о строительстве базы на Южном полюсе спутника Земли находится «на высокой степени готовности», сообщает «НВ».
О планах строительства лунной базы Россия и Китай заявили еще в прошлом году. Теперь же стало известно, что работа в этом направлении все-таки ведется, стороны уже создали проект договора. В июле российская сторона должна поехать в Пекин для ее подписания.
Планируется, что договор будет многосторонним, то есть, станцией смогут пользоваться и другие страны. Россия и Китай намерены завершить строительство станции уже к 2026 году, она будет состоять из двух орбитальных и восьми лунных модулей.
Рогозин заявил, что к 2035 году будет отправлено минимум две миссии: для сбора лунного грунта и для доставки грузов.
Более того, Россия и Китай намерены построить собственный аналог телескопа «Джеймс Уэбб».
 
Зверху