У вас тепло?

Aiir

_
Модератор
Тим більше, аж цілий комаровський каже, що це «напользу». :D:D:D
Ніколи ще холодні батареї не були так «напользу» мудрому наріту, як при ЗЕльцмані офшорному.
мерзнуть полезно , ага... :clap::fubar:
 

d324co

Well-Known Member
“Сумитеплоенерго” хоче підняти тариф на опалення та гарячу воду на 9%
21:02 / 19 октября 2021

Проєкт документу, який мають розглянути на виконкомі, на сайті міськради 12 жовтня, пише s .
Востаннє тариф для підприємства змінювала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у січні 2021 року. За ним, вартість однієї гігакалогії складала майже 1700 грн. Тепер вона може здорожчати на понад 150 грн.
Тарифи на послуги “Сумитеплоенерго” (з ПДВ)
Опалення
  • Минулий – 1695,05 грн за Гкал
  • Пропонований – 1856,46 грн за Гкал
Гаряча вода
  • Минулий – 89, 39 грн/м3
  • Пропонований –97,29 грн/м3
З 18 жовтня споживачам “Сумитеплоенерго” почали вмикати опалення. Скільки люди сплачуватимуть за тепло цієї зими, та на яку компенсацію з бюджету розраховує підприємство з цінами, які прописані у Меморандумі, укладеному між урядовцями, представниками громад і постачальниками газу, – речниця підприємства Вікторія Харченко пообіцяла Суспільному відповісти 20 жовтня.
Також свої розрахунки тарифу до міськради має надати Котельня північного промвузла. Ціна їхньої послуги, орієнтовно, має зрости на 1000 грн за Гкал. 18 жовтня міський голова Олександр Лисенко щодо тарифів на цей опалювальний сезон сказав, що міськрада стоїть на тому, щоб впровадити компенсацію по тарифу.
“Йдуть чіткі перемовини з Кабміном, з профільним міністерством щодо механізму. Ми чекаємо рішення Верховної Ради щодо змін до бюджету. Відповідно ми також маємо розрахунки зробити і з’ясувати, яка це цифра буде компенсації”, – сказав Лисенко.
За словами науковця інституту теплофізики Національної академії наук України Артура Запорожця, наразі в країні нестача паливних ресурсів. Тому, в умовах ринку, споживачі все одно оплатять подорожчання енергоресурсу.
“На поточний час маємо високу ціну енергоносіїв на ринках, і будемо вимушені платити цю ціну. У нас сховища заповнені близько на 80%. Ну, ми нікуди не дінемося, умовно 20% ще потрібно для того, щоб покрити мінімум, який необхідний для проходження опалювального сезону. Вартість за гігакалорію, звичайно, буде зростати. 10% підвищення тарифу на опалення – це помірна сума, яку прямо покладуть на споживача теплової енергії, але я хочу сказати, що ми все одно заплатимо більше через підвищення цін на продукти, на якісь вироби, на транспортні та інші послуги. Ми живемо у ринковій економіці, і звісно, це такий механізм, від якого ми нікуди не дінемось. Тому, так чи інакше, споживачі в тій, чи іншій мірі, але будуть платити ринкову ціну”, – сказав Запорожець.
 
Зверху