Маршрутки снова подорожают?

Fil 74

Well-Known Member
...когда к худшему готов намного проще
Расскажите нам, как вы готовите семейный бюджет к худшему?В маршрутке платите десятку со словами- сдачи не надо, я уже готова?
Какая-то фатальная логика...
Гробик на худшее уже заказали?
 

d324co

Well-Known Member
У Сумах впровадять автоматизовану систему оплати проїзду в пасажирському транспорті
17:02 / 30 января 2020

У Сумах у 2019 році розробили Програму автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті на території Сумської міської ОТГ на 2020–2022 роки.
За словами начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, відповідна Програма розроблялася фахівцями відділу на основі вивчення досвіду інших міст країни. Очікується, що впровадження АСООП (автоматизованої системи обліку оплати проїзду) забезпечить багато економічних переваг. Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дозволить оцінити реальних обіг коштів. Окрім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду.
«Ми керувалися досвідом роботи Чернігова та Тернополя в цьому питанні. Спілкувалися з фахівцями, які працюють у сфері розроблення програмного забезпечення обладнання, яке потрібне для роботи такої системи. Зважаючи на це, нами була розроблена відповідна Програма, у якій визначаються основні вимоги до функціонування АСООП», – сказав Сергій Яковенко.
Автоматизована система обліку оплати проїзду передбачає застосування обладнання пристроїв програмного забезпечення та системної роботи, яке можливо при формуванні даних щодо здійснення кількості поїздок кожним пасажиром, і окремої категорії пільгових пасажирів.
Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг повідомив, – електронні картки для пільгової категорії населення будуть персоніфіковані, оскільки за законодавством пільгою користується певна особа. Програмою в міському бюджеті заплановано кошти на виготовлення персоніфікованих карток для пільгової категорії громадян, які видаватимуться безкоштовно. Пункти видачі електронних квитків для пільговиків планують розмістити в ЦНАПі та департаменті соціального захисту населення.
Сама ж Програма впроваджуватиметься в чотири етапи. Під час реалізації першого етапу програми (протягом 2020-2021 рр.) міською владою буде виконано ряд заходів організаційно-нормативної підтримки, спрямованих на залучення інвестора, створення передумов для впровадження автоматизованої системи, а також забезпечення організаційної підтримки та популяризації проекту.
«Відповідно до вимог Програми, фінансування буде покладено на інвестора, який буде брати на себе витрати за обладнання системами всіх транспортних засобів. Потім інвестор працюватиме за відсоток від транзакції по всіх цих розрахунках», – зауважив посадовець.
За попередніми підрахунками, на впровадження АСООП в міському пасажирському транспорті потрібно 25 млн гривень. Кошти інвестора на обладнання АСООП в міському комунальному транспорті орієнтовно сягнуть 17,5 млн грн. разових витрат. Потому, щорічно, близько 4 млн. грн. необхідно буде сплачувати інвестору, щоб підтримувати автоматизовану систему в комунальних тролейбусах та автобусах.
Сергій Яковенко повідомив, – при розрахунку вартості впровадження АСООП брали до уваги наявну кількість тролейбусів та автобусів з урахуванням резерву. Сума розрахована на 100 одиниць комунального і 300 одиниць приватного транспорту.
Впровадження АСООП згідно пункту Програми розпочнеться з комунального транспорту, у тролейбусах та автобусах КП «Електроавтотранс».
Стосовно приватного транспорту, вимоги згідно яких перевізники будуть зобов’язані встановити на свій транспорт АСООП вже включили до умов проведення майбутнього конкурсу.
 

d324co

Well-Known Member
Чи з’являться в міському транспорті Сум електронні квитки?
14:06, 12 лютого
Sumy0542
Про це говорили під час засідання виконавчого комітету в мерії.
Зокрема, розглядали питання «Про міську цільову програму автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки».
«Програма представляє собою комплекс заходів з розробки та поетапного провадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Таким чином сумчани зможуть користуватися безконтактними квитками. Також впровадження цієї програми забезпечить аналіз сфери міського транспорту, тобто будуть фіксуватися дані про поїздки в громадському транспорті, як окремо кожного пасажира, так і пільгових категорій. Орієнтовна вартість безконтактної персоніфікованої картки – 27 гривень. Обладнання буде встановлено за кошти інвестора, за бюджет міста виготовлятимуть лише електронні картки для пасажирів пільгових категорій», – розповів Сергій Яковенко, начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг.
Реалізація програми планується в чотири етапи:
- під час реалізації першого етапу програми (протягом 2020-2021 рр.) міською владою буде виконано ряд заходів організаційно-нормативної підтримки, спрямованих на залучення оператора АСООП (інвестора), створення передумов для впровадження автоматизованої системи, а також забезпечення організаційної підтримки та популяризації проекту;
- на другому етапі (2021 р.) планується виготовлення електронних квитків;
- протягом третього етапу (2021-2022 рр.) передбачається впровадження АСООП в міському комунальному транспорті;
- на четвертому етапі (2022 р.) – у міському приватному транспорті. Терміни поетапного впровадження АСООП в міському та комунальному та приватному транспорті можуть бути відкориговані за домовленістю з інвестором.
Загальний обсяг фінансування – 40 871,30 тисяч гривень ( 1 865,60 тисяч гривень – кошти Сумської міської ОТГ, 39 005,7 тисяч гривень – кошти інших джерел: інвестора, населення).
Поки що програму зняли з розгляду на доопрацювання.
Поки що програму зняли з розгляду на доопрацювання.
)))))
 

d324co

Well-Known Member
23 лютого, близько 8 години 20 хвилин ранку, на проспекті Михайла Лушпи, екіпаж патрульних зупинив маршрутний транспортний засіб Рута, водій якого порушував ПДР.

За кермом був 37-річний водій, а в салоні їхали близько 10 пасажирів. Чоловік категорично відмовився пред’явити для перевірки документи. Водночас він поводився досить агресивно. Під час спілкування охоронці порядку помітили в нього ознаки наркотичного сп’яніння, тож і запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння в медичному закладі.

Водія доставили до лікарні, де він пройшов медичний огляд на стан наркотичного сп’яніння (здав аналіз), а також вартові порядку склали на нього адмінматеріал за ст. 126 (керування особою, яка не надала для перевірки документи) КУпАП. Згодом до управління надійшов лікарський висновок, який засвідчив у керманича стан наркотичного сп’яніння.

2 березня, на вулиці Прокоф’єва, інспектори зупинили маршрутне авто Рута під керуванням цього ж керманича. Цього разу пасажирів у салоні не було. Водій не надав для перевірки документи, і також мав явні ознаки наркотичного сп’яніння. У медичному закладі громадянин відмовився від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння.

Патрульні поліцейські склали на нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані наркотичного сп’яніння) КУпАП (за вчинення правопорушення 23.02.2020), а також ч. 1 ст. 130 (Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння особою, що керувала з явними ознаками сп’яніння) та за ч.1 ст. 126 (керування особою, яка не надала для перевірки документи) КУпАП (за вчинення правопорушення 02.03.2020). Від керування його відсторонили.
 

d324co

Well-Known Member
У Сумах зупинять весь комунальний транспорт і відмінять пільги у маршрутках
21:14 / 21 марта 2020

Про це йдеться в проекті рішення виконкому, який сьогодні опублікували на сайті мерії.
У Сумах буде зупинено роботу міського автомобільного та електричного пасажирського транспорту КП «Електроавтотранс» з 00 год. 01 хв. 24 березня до закінчення карантину на регулярних маршрутах. Комунальний транспорт направлять до виконання спецрейсів із доставки працівників лікарень, великих бюджетоутворюючих підприємств і підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.
Для обмеження перебування в місцях скупчення людей похилого віку (найбільш схильних до зараження COVID-19) скасують перевезення пасажирів пільгових категорій у приватному пасажирському транспорті з 00 год. 01 хв. 24 березня.
 

d324co

Well-Known Member
Із середи сумські маршрутки їздитимуть за іншою схемою
21:02 / 21 марта 2020
Стали відомі радіальні маршрути, за якими будуть їздити сумські маршрутки із середи.
Завтра, 22 березня, відбудеться засідання виконкому Сумської міськради, на яке виноситься проект рішення «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських радіальних автобусних маршрутах у м. Суми».
Планується внести з 25 березня зміни в схему руху транспорту пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах у Сумах, замінивши діагональні маршрути на радіальні.
Тобто тепер, щоб пенсіонеру дістатись з Троїцької до ЦГБ треба заплатити 5+5 грн туди та (якщо виживе) 5+5 грн ще раз...
 
  • Haha
Реакції: Aiir
Зверху