Російсько-Українськи відносини.

rfvgy

Ukrainian
30.11.18 12:19
Заборона на в'їзд чоловікам-росіянам триватиме до 26 грудня в 10 областях України: є винятки

Відповідно до законодавства України, а також ухвалених законів "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", в десяти областях України вводиться заборона для чоловіків із громадянством РФ в'їжджати на територію країни, яка триватиме до 26 грудня. В інших областях діятиме посилений режим перевірок.


Про це в коментарі повідомив заступник голови ДПСУ Андрій Демченко.

Читайте на "Цензор.НЕТ":

Так, під посиленим режимом перевірок, який діє з 2014 року, мається на увазі ретельна перевірка інформації про попередні візити в Україну тієї чи іншої людини, про те, чи порушувала вона українське законодавство, включно з несанкціонованим відвідуванням Криму. Якщо у прикордонників виникнуть підстави вважати, що людина представляє небезпеку для України через ті чи інші причини або якщо вона не може виразно пояснити мету свого відвідування країни, їй відмовлять у в'їзді.

Крім того, як повідомив Демченко, існують і винятки. Під них підпадають дипломати і персонал, який їх обслуговує, люди які мають посвідки про постійне або тимчасове проживання на території України, а також ті, хто прибув з гуманітарною метою, наприклад, похорон, і мають необхідні підтверджувальні документи.

You must be registered for see images


Водночас жодних обмежень на в'їзд для українців немає, уточнив заступник голови ДПСУ.

 

d324co

Well-Known Member
ВОенный стан, кажете?
За последние сутки украинские пограничники пропустили на территорию Украины почти 1000 граждан Российской Федерации.

Об этом в эксклюзивном комментарии изданию сообщил советник председателя Государственной пограничной службы Олег Слободян.

"Эти сутки около 1000 граждан РФ пересекли границу на въезд и у них не возникало никаких проблем с этой процедурой", - сказал Олег Слободян.
Служащий также отметил, что пограничники пропускают тех граждан, которые едут с четко определенной целью, могут подтвердить целесообразность своего пребывания в Украине, и соответственно не имеют никаких проблем с законодательством Украины.

Среди тех, кого пропустили в Украину также мужчины от 16 до 60 лет.

"Конечно, в поле нашего зрения, когда мы говорим о категории иностранцев из стран в первую очередь миграционного риска, это полные сил мужчины (по возрасту от 16 до 60 лет - ред.) граждане РФ, но это не значит, что абсолютно всех мужчин с РФ мы не пропускают ", - подчеркнул Слободян
 

rfvgy

Ukrainian
Дружбі кінець: Україна припинила дію угоди про дружбу з РФ
Україна припиняє дію договору про дружбу з Росією через збройну агресію останньої. Експерти вважають цей крок логічним.





Акція протесту перед посольством РФ у Києві проти захоплення українських військових суден в Керченській протоці

Верховна Рада України в четвер, 6 грудня, схвалила . За відповідний президентський законопроект проголосували 277 народних депутатів. Згідно з проектом закону, дія договору про дружбу припиняється з 1 квітня 2019 року.

"Припинення дії Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією звільняє Україну від будь-якого зобов'язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов'язання або правове становище України, що виникли в результаті виконання договору до припинення його дії", - йдеться в законі.

Депутати Верховної Ради ухвалили рішення, враховуючи збройну агресію Росії проти України, яка є істотним порушенням договору про дружбу, пояснюється в документі. Також у пояснювальній записці до законопроекту зауважується, що припинення дії договору не матиме негативного впливу на ринкове середовище, права громадян та інші сфери суспільних відносин.

Завершення "дружби на папері"

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією було підписано 31 травня 1997 року. Він набув чинності 1 квітня 1999 року (з моменту обміну ратифікаційними грамотами) терміном на 10 років із подальшим автоматичним продовженням так само на десятирічний термін, якщо щонайменше за півроку до закінчення терміну дії угоди сторони не заявляли про свій вихід з неї.

Саме це було вирішено зробити цього разу під час вересневого засідання РНБО. Спочатку, 17 вересня, президент підписав указ, що надавав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони. 24 вересня, менше ніж за тиждень до граничного терміну, . 3 грудня президент України Петро Порошенко запропонував Верховній Раді закріпити зміни, пов'язані із розірванням угоди, в національному законодавстві.

Як пояснив колишній заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, Погодження Ради у цьому випадку є просто виконанням процедури, передбаченої українським законодавством. "Рішення про припинення (дії міжнародних договорів, - Ред.) ухвалює орган, який дав фінальне добро, ратифікував документ. А це Верховна Рада", - зазначив дипломат.

Розірвання угоди - логічний крок

Розірвання так званого "великого" договору з Росією саме зараз є логічним кроком, переконані всі опитані DW експерти. Так, директор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Сергій Корсунський зазначив, що до цього вихід з угоди міг завадити Україні відстоювати свою позицію в міжнародних судах проти РФ.

Але те, що Київ формально не розриватиме угоду, а просто не подовжить її термін ще на наступні 10 років, дозволить уникнути такого ризику. "Це правильно одночасно і з точки зору справедливості, і з юридичної точки зору", - каже Корсунський. Про те, що достроковий вихід України з угоди був би "ризикованим кроком", говорить і експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко. А от якби Київ вирішив подовжити термін чинності ще на декаду, це б вже була "дурість" з боку української влади, переконаний експерт.

Які договори наступні до розірвання?

За словами українського міністра закордонних справ Павла Клімкіна, українська сторона вже припинила дію 48 договорів з Росією. Ще 40 можуть бути припинені найближчим часом. "Ми досконально переглядаємо нашу договірну базу", - зазначив міністр 29 листопада в ефірі ток-шоу "Право на владу" телеканалу "1+1".

Водночас, голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Ганна Гопко повідомила, що членам парламентського комітету досі не вдалося поспілкуватися з українським міністром закордонних справ, аби з'ясувати, дію яких саме 40 угод планують припинити на п'ятому році російської агресії. Вона зауважила, що очікує від МЗС проведення ревізії договірно-правової бази з Російською Федерацією.

Експерти теж губляться у здогадках щодо того, які саме договори збирається розривати українське керівництво. Але й вони наполягають на проведенні "інвентаризації" угод з Росією, яка б передбачала розрахунок наслідків їхнього можливого припинення. "Я не виключаю, що є договори, які нам не вигідно розривати, і вони ще дочекаються свого застосування", - зазначає Лубківський. Таку обережність підтримує і Капітоненко. За його словами, у ситуації із РФ Україна є слабшим партнером в асиметричних відносинах, тому в значній кількості випадків втрати Києва від розірвання договорів будуть більшими, ніж російські.

Водночас усі співрозмовники DW наполягають: після захоплення Росією українських військових моряків першим кандидатом "на виліт" має бути угода щодо спільного користування Азовським морем та Керченською протокою. "Зрозуміло, що кораблі НАТО від цього, як дехто розраховує, в Азовському морі не з'являться, але це було б адекватним кроком у відповідь на дії РФ", - зазначив Капітоненко.

 

rfvgy

Ukrainian
11.06.19 12:37 Зеркаль у Гаазі: Із 2014 року Росія вкрала в України понад 9 млрд кубометрів природного газу
Постійна палата третейського суду в Гаазі має право розглядати справу за позовом щодо порушення Росією Конвенції ООН з морського права в Чорному і Азовському морях та в Керченській протоці.
Про це у своєму виступі заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції, агент України Олена Зеркаль, передає із посиланням на .
"Учора Росія відчайдушно намагалася модифікувати предмет цієї справи, аби загнати його у межі заперечень Росії. Сьогодні ж ви побачите справжню суть справи, представленої на ваш розгляд. Відповідно, вам стане зрозуміло, чому жодне із заперечень Росії не становить перешкоди для вашої юрисдикції", - сказала Зеркаль, звертаючись до членів суду.
За її словами, Росія розкрадає українські ресурси у Чорному морі, не дає доступу до покладів нафти й газу.
"Починаючи з весни 2014 року, Росія викрала вже понад 9 мільярдів кубометрів природного газу. Вона намагалася позбавити ліцензій на вироблення електроенергії, що були належним чином видані органами влади України, і видала власні ліцензії російським компаніям. Росія навіть відібрала в нас цінні сучасні мобільні бурові установки, що їх вона пересуває просторами Чорного моря, на які ми маємо право, щоб добувати наш природний газ", - наголосила вона.

Як повідомлялося, слухання триватимуть до вечора. Транслюватимуть наживо лише перші 30 хвилин. У понеділок свою позицію озвучила РФ. Згідно з графіком завтра у слуханнях оголошено перерву. Другий раунд розпочинається 13 червня, виступатиме Росія. Наступного дня, 14 червня, слово матиме українська сторона.
Постійна палата третейського суду в Гаазі з 10 по 14 червня проводить слухання щодо попередніх заперечень РФ у справі за позовом України щодо порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року стосовно спору між Україною та Російською Федерацією щодо прав прибережної держави в Чорному й Азовському морях та у Керченській протоці.
Постійна палата третейського суду (ППТС) розміщена в тій самій будівлі, що й Міжнародний суд ООН, у якому 7 червня закінчилися слухання за позовом України проти Росії.
14 вересня 2016 року Україна ініціювала окреме провадження проти РФ щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права і просить суд у Гаазі підтвердити права України в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці.
У травні 2017 року відбулося перше процедурне засідання Трибуналу за конвенцією з морського права ООН, в рамках якого створено арбітраж для розгляду спору України проти РФ. Меморандум, тобто пакет доказів того, що Росія порушує суверенні права України в Чорному та Азовському морі та в Керченській протоці, було подано до Постійної палати третейського суду в Гаазі 19 лютого 2018 року. Росія подала до Міжнародного трибуналу свої заперечення щодо юрисдикції цієї інституції розглядати позов України проти РФ.


 

d324co

Well-Known Member


Сьогодні о 07:37
Российский президент Владимир Путин заявил, что отношения с Украиной будут неизбежно восстановлены. Об этом он сказал в интервью российском телеканалу "Мир" .
"Думаю, оно сможет действовать энергично и в направлении восстановления отношений между Украиной и Россией, и в решении проблем внутри страны", - сказал Путин, говоря о новом руководстве Украины.
Он сказал, что надеется, что новая власть в Украине "не будет прикрываться русофобскими идеями" в попытках уклониться от решения внутренних проблем в экономике и социальной сфере.
"Неизбежно, что мы восстановим наши отношения" - заявил президент России в интервью

Сьогодні о 06:23
You must be registered for see images

"Неизбежно" восстановление отношений между "частями одного народа", между Украиной и Россией. Так считает президент страны-оккупанта РФ Владимир Путин, который надеется, что новое руководство в Киеве будет "действовать энергично" в этом направлении
"Неизбежно, что мы восстановим наши отношения. Не может так быть между частями одного и того же народа, или, по-другому, между двумя братскими народами", - сказал Путин в интервью телеканалу "Мир".
Российский лидер предположил, что у "политических элит прошлого" из Украины "нажитые за счет украинского народа капиталы хранятся где-то за рубежом". "От этого у них и такая любовь к Западу, я думаю", - вывел он.
Путин добавил, что команда президента Владимира Зеленского не станет прикрываться "русофобскими измышлениями и идеями", решая "внутренние проблемы".
Недавний опрос в РФ показал, что 27% россиян хотят, чтобы вся Луганская и Донецкая области были оккупированы Россией (или, как это звучит в вопросе, "стали частью РФ").
 

d324co

Well-Known Member
Теперь не друг? Добкин пытался въехать в Россию, но его прогнали
05 июля 2019
, который баллотируется в Раду по спискам " ", не впустили на территорию России.

Об этом стало известно на странице Добкина в Facebook, где политик подтвердил информацию пользователя Станислава Натанзона.
You must be registered for see images attach
 

goool

Well-Known Member
Если бы пошел в За Життя ,а не Оппоблок,-то пустили.
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images


Сколько радости фотографам )))
 
  • Like
Реакції: sher
Зверху