Выбор мобильного оператора

  • Автор теми oXy
  • Дата створення
Послугу збереження номера при зміні оператора (MNP) в Україні поки вводити не будуть. Про це заявив голова Національної комісії з державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Петро ЯЦУК.

Раніше планувалося, що впровадження послуги перенесення абонентських номерів у мережах мобільного зв'язку почнеться з 20 грудня 2013 року. Тепер оптимальною датою запуску послуги в НКРЗІ називають 1 липня 2014 року.

За словами Петра Яцука, зараз для запуску немає необхідних умов: не існує ні працюючої центральної бази даних (ЦБД), ні інструкції з її використання, ні програмного забезпечення, необхідного для обміну даними між операторами та адміністратором ЦБД, пише Комерсант-Україна.

На засіданні робочої групи з даного питання були встановлені наступні терміни: 5 грудня - адміністратор ЦБД представляє проект інструкції з використання бази даних для обговорення; 15 січня - кінець обговорення інструкції; 30 січня - затвердження інструкції з використання ЦБД; 15 лютого - підписання договору між операторами та адміністратором ЦБД; 30 квітня (або 30 травня) - запуск ЦБД перенесених номерів у тестовому режимі.

«Національна комісія йде назустріч усім учасникам процесу. Однак вдруге дата комерційного запуску послуги може бути перенесена тільки у випадку форс-мажорних обставин», - стверджує Петро Яцук.

Оператори у свою чергу вважають, що реальна дата запуску стане зрозуміла тільки після надання адміністратором ЦБД інструкції з використання бази даних номерів. Саме від цієї інструкції безпосередньо залежатиме швидкість розробки ПЗ, постачання та сертифікації вендорами обладнання.

За матеріалами Коммерсант-Україна
 

Geser

Member
Подскажите плз адекватный тариф, на который можно сменить текущий "Супер МТС + СМС, Два нуля", для минимального расхода средств.
Звонить нужно редко, на оператор МТС, смс - не используется, интернет - тоже.
 
МТС изменило оплату тем кто был на тарифе безлимит 115 гривен сегодня нужно платить уже 130 грн, будьте внимательные.
 
Зверху