Великие украинцы

Хто на Вашу думку повинен очолити список великих українців


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    141
Відповідь: Великие украинцы

Хто складав список??? Українців там ну %30...
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Великие украинцы

на сайті віддав свій голос за Василя Стуса. Треба було б ще телефоном проголосувати за Івана Богуна, але не встиг просто.
 

justfun`

goodboy
Ответ: Великие украинцы

Выбирать очень тяжело, т.к. довольно много украинцев можна назвать Великими. Считаю, что нада было опредилить отдельные номинации, было б легче выбирать.
Я отдою голос ЗА:
Тарас Шевченко
Григорий Сковорода
Ярослав Мудрый
 

united

lifelong United supporter
Ответ: Великие украинцы

Тарас Шевченко
Іван Франко
Михайло Драгоманов
Василь Стус
В'ячеслав Чорновіл
 

@del'

Multum in parvo
Ответ: Великие украинцы

Григорий Сковорода
Тарас Шевченко
Леся Украинка
Николай Амосов
Василий Стус
Борис Патон
 

Riquelme

New Member
Ответ: Великие украинцы

Вячеслав Чорновил
Андрей Шевченко
Богдан Хмельницкий
Николай Амосов
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Великие украинцы

Сьогодня роспочато фінал. Сам випадково натрапив на передачу, добре майже з самого початку.
Ось з офіційного сайту проекту:
Ми голосували за них всією країною. Настав час дізнатися результат! 11 квітня о 21:30 на «Інтері» стартує фінальний сезон програми «Великі Українці». Під час шоу ми почуємо імена сотні великих і дізнаємося, хто ввійшов у десятку! Тепер з десяти кандидатів, що набрали найбільшу кількість голосів, має бути обраний один – Великий Українець №1.



За підрахунками компанії GFK, усього на почесне звання Великого Українця претендувало 14 тисяч осіб, за яких було віддано понад 800 тис. голосів – майже у 27 разів більше, ніж за аналогічний період на батьківщині проекту – у Великобританії.

Ефірний затишок

Фінальному етапу передував період відносного затишку – майже на три місяці «Великі Українці» зникли з наших телеекранів. Однак спокій панував тільки в ефірі – за кадром робота над проектом кипіла. Відразу після того, як експерти закінчили підраховувати голоси, «Інтер» розпочав виробництво документальних фільмів та сюжетів про тих, хто посів перші 100 позицій. Цікаво, що 10 документалок про топ-десятку та 91 сюжет про інших із сотні журналісти каналу відзняли всього за три місяці, тоді як у багатьох країнах, де проводився проект, для цієї колосальної роботи знадобилося втричі більше часу. «Інтер» зумів уникнути такої розтягнутості в часі завдяки підключенню до справи відразу декількох команд, до яких увійшли найсильніші фахівці каналу.

11 квітня – новий виток

Під час ефіру програми «Великі Українці» 11 квітня глядачі побачать 91 сюжет (101-а позиція в списку, як відомо, присвячена Невідомому солдату) і, таким чином, дізнаються про «розстановку сил» з 101 по 11 місце. Тоді ж за алфавітом будуть названі імена з першої десятки, а ведучі Савік Шустер і Ганна Гомонай оголосять про старт другого етапу голосування – тепер уже за Великого Українця №1 серед першої десятки.
Фініш близько!

Щоб допомогти телеглядачам визначитися з вибором, відразу після 11 квітня «Інтер» покаже серію документальних фільмів, кожен з яких присвячений окремій особистості з першої десятки. Їх представлять т.зв. «адвокати» – українські знаменитості, чиє завдання – довести, що саме їхній «підзахисний» гідний звання Великого Українця №1, і переконати проголосувати саме за нього. Під час голосування місця в десятці можуть розподілитися дуже несподівано!

Інтригу буде збережено до самого кінця: голоси підраховуватимуться у прямому ефірі другого, фінального шоу, а ім'я переможця стане відоме за кілька хвилин до закінчення програми.

Космос помітили!

Ще на першому етапі українське шоу прогриміло далеко за межами нашої країни. На батьківщині проекту, у Британії видання Premier News (BBC Worldwide, volume 9, issue 1) присвятило «Великим Українцям» матеріал, у якому відзначаються високі показники першої програми та включення з Міжнародної космічної станції, яке назвали «унікальною знахідкою українців».

Великі непорозуміння

У Чехії до вибору «найвеличнішого» підійшли з гумором. За підсумками народного голосування, у першому турі переміг Яро Цимрман – вигаданий гумористичний персонаж. Створений 1966 року двома художниками як карикатура на весь чеський народ, він перетворився на справжнього національного героя. Якби Цимрману дозволили «балотуватися» до кінця, він переміг би з величезним відривом – настільки великою є його популярність. Але оскільки формат програми передбачає участь у ньому лише реальних історичних персон, організаторам довелося виключити Яру Цимрмана з рейтингів. У свою чергу, гумористи, що створили цей образ, посіли почесні місця в сотні.

У Румунії, де правила програми були не настільки жорсткими, як у Чехії, герой національних анекдотів Була таки залишився в списку й посів почесне 59 місце.

У Фінляндії 11-у сходинку посів чотириразовий олімпійський чемпіон Матті Нюконен, котрий «прославився» за останні 10 років виключно п'яними бійками, стриптизом і спробами співати – все це активно тиражували фінські таблоїди. №12 – у буквальному значенні великий фін: його зріст – 248 см. А на 13-й позиції – лідер альтернативної молодіжної групи HIM Вілле Вало.

В Україні у «хвості» списку фігурують особистості локального масштабу, чиї імена навряд чи що-небудь скажуть широкій громадськості – місцеві авторитети, маловідомі філософи, улюблені викладачі й просто друзі або сусіди. Є серед претендентів і зовсім несподівані фігури – наприклад, по декілька десятків голосів одержали... Микола Басков та Адольф Гітлер.

Що цікавого виявить українська сотня Великих, ми дізнаємося вже незабаром. Дивіться в прямому ефірі ток-шоу «Великі Українці» 11 квітня, о 21:30, на «Інтері».
Перша десятка ( за алфавітом )
You must be registered for see images
:
Шевченко, Ярослав Мудрий
1. Амосов Микола (1913 - 2002)
2. Бандера Степан Андрійович (1909 - 1959)
3. Леся Українка (1871 - 1913)
4. Лобановський Валерій Васильович (1939 - 2002)
5. Сковорода Григорій Савич (1722 - 1794)
6. Франко Іван (1856 - 1916)
7. Хмельницький Богдан Зіновій (1595 - 1657)
8. Чорновіл В’ячеслав Максимович (1937 - 1999)
9. Шевченко Тарас Григорович (1814 - 1861)
10. Ярослав Мудрий (бл. 983 - 1054)
Голосування протриває, здається до вередини травня. Кожну середу і вівторок о 22:30 по Интеру будуть показувати фільм про одного з кандидатів. Голозувати можна подзвонивши по відповідному номеру, або відправивши СМС. Ціх цифр поки що не скажу, бо точно не запам'ятав, а на сайті не знайшов, його ще не оновили.
 

Вкладення

Serg_T

Забанен
Ответ: Великие украинцы

Давайте опитування по них проведемо)
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Великие украинцы

Ну і щоб не нудьгувати, поки там опитування триває, роблю відповідне опитування у цій темі.
Одне лише велике прохання, не треба у цій темі порушувати оговорення національних питань. Я маю на увазі якось торкатися питань пов'язаних з Бандерою. Є окрема тема, там це вже сто разів обговорювалось. А тут тема присвячена іншому, тому горячи оффтопи будемо видаляти.
ЗІ: перевага опитування на форумі у тому, що проголосувати за "свого" декілька разів дуже складно, тому дуже вірогідно, що з офіційним опитуванням може і зовсім не співпасти. :)
 

Serg_T

Забанен
Ответ: Великие украинцы

і тут "лінія перевантажена" не спрацьовує ;)
 
Зверху