Великие украинцы

Хто на Вашу думку повинен очолити список великих українців


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    141

hed1n.ru

стебанутый
С 8 октября начал работать сайт , на котором можно следить за ходом проекта "Великие Украинцы" (телеканал "Интер"), голосовать.
А здесь мы проведём свой форумский проект, где предлагаю написать каждому своего великого украинца и объяснить почему. Остальное оффтоп.
 

hed1n.ru

стебанутый
Ответ: Великие украинцы

Мой выбор - Сидор КОВПАК.
Наш Дед многое сделал для победы над фашистами. Дважды Герой Советского Союза и не зря. Легендарный партизанский командир и к тому же наш земляк.
 

Grosso

wonderwall
Відповідь: Великие украинцы

Тільки- но хотів створити цю тему.
З найбільш великим українцем визначитися доволі важко, тому наведу перелік з 10-ти прізвищ, лише перерахувавши їх.

Василь Стус
Тарас Шевченко
Валерій Лобановський
Роман Шухевич
Михайло Грушевський
Іван Котляревський
Богдан Хмельницький
В`ячеслав Чорновіл
Левко Лук`яненко
Микола Гоголь

На жаль, сайт працює надто повільно...

Але все ж таки хотілося б виділити Шевченка, чії геніальні вірші розпалили національну свідомість українців, підняли її на якісно новий рівень.
 

Terminus

where death is most alive
Ответ: Великие украинцы

Иван Никитович Кожедуб
( 08.06.1920 года [с. Ображиевка Шосткинского р-на Сумской обл.]- 08.08.1991 года [Москва] Россия

К концу войны гвардии майор ВВС СССР Кожедуб совершил 330 боевых вылетов, в 120 воздушных боях сбил 62 самолета противника (сюда не входят 2 американских P-51, сбитых им весной 1945 года, которые первыми напали на него). Последний свой бой, в котом сбил 2 FW-190, провЕл в небе Берлина. За всю войну ни разу не был сбит. Он по праву считается лучшим асом авиации союзников
 

Life-ua

+ плюс - минус
Ответ: Великие украинцы

Передача понравилась :)

Мой выбор : Левко Лукьяненко ! (только человек который сидел в камере смертников за любовь к Украине и не предавший её достоин почести уже и звания великого)
 

Santolege

Забанен
Ответ: Великие украинцы

Богдан Хмельницкий ибо за союз с Россией.
 

Stolyar

stay hungry. stay foolish
Ответ: Великие украинцы

Я вважаю, що великим українцем є та людина, яка по-перше любить свій народ, бажає і робить все від неї залежне для того, щоб її народ жив краще. Яка своїм прикладом показує іншим як треба жити. При цьому не важливо, чи говорить вона українськю мовою, чи народилася і жила вона в Україні. Головне - те, що вона зробила для України.
Таких людей дуже багато в історії нашої держави.
Для мене ж особисто, найвеличнішим українцем є Тарас Григорович Шевченко, мрією якого була свобода його народу, за яку він боровся як міг.
 

[s]AINT-Tsypa

twitter.com/abuzaind
Відповідь: Великие украинцы

Тарас Шевченко и Леся Украинка. Этих двух людей считают великими украинцами и далеко за пределами Украины. Не зря всё же ставят памятники по всему миру.

За нынешних политиков и "патриотов" голос не отдам, потому что великими могут быть только украинцы, которых не забыли через 100+ лет после их смерти. А Левка Лукьяненко, Романа Шухевича, Степана Бандеру и т.п., может, и через 50 лет уже никто помнить не будет, окромя отдельно взятых группировок.
 

Merime

New Member
Ответ: Великие украинцы

Важливим тут є не стільки результат (сама сотня), а активізація інтересу людей до національної ідеї, яка персоніфікується в тому чи іншому українцеві. Тому у кожного може бути власний варіант (тільки бажано, щоб виходили з інтересів власної держави, а не "тому що за дружбу з Росією").
Для мене є безперечним лідерство Тараса Шевченка, портрети якого українці ставили поруч з іконами на покуті, а його "Кобзар" шанували разом із Біблією. Такої пошани не було у жодного національного лідера у світі. Також вважаю, що несправедливо забули Івана Франка, чия спадщина налічує близько ста томів.
 
Ответ: Великие украинцы

Нестор Іванович Махно - один із найяскравіших лідерів українського народу. Виходець із найбіднішого селянства. Анархіст-революціонер, політичній діяч, полководець, неперевершений тактик ведення партизанської війни. Боровся проти будь яких проявів влади, насильства та експлуатації над селянством та робітниками. Боровся за волю та самобутність українського народу.

P.S.: Вважаю, що не зовсім вдалим було змішувати воєдино і політичних діячів і діячів культури і науки. Назвати можна дуже і дуже багатьох. Тому, складно зосередитися на єдиній постаті.

Доречи, у списках немає Михайла Драгоманова?!!
 
Останнє редагування:
Зверху