Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

d324co

Well-Known Member
А во-вторых, СМИ пугают всех абсолютными цифрами по Индии. Но если посмотреть относитлеьно населения Индии, а оно там 1,4млрд человек, то 3700 погибших от ковида за сутки, 382тыс новых случаев за сутки и 20млн переболевших - цифра меньшая относительно кол-ва населения чем, например, у нас когда за сутки могло умереть 450 человек, новых случаев 20000 и подтвержденных случаев на 42млн населения.
Задолбали Вы этим "относительно"... 1,4млрд человек там есть, уменьшилось ненамного. Но посмотрите на графики! Если пересчитать на душу населения (поделить на константу) - форма графика не изменится !!! а наблюдается стремительный рост!

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach
 

d324co

Well-Known Member
Правда, я не знаю как с медициной и тестированием в Индии. Учитывая, в целом, достаточно низкий уровень жизни там, не исключаю что статистика может быть очень заниженной.
C медициной в Индии куда лучше, чем в Украине. Вакцину они могут делать (пусть и дженерик, но признаваемый в мире) а Украина - нет, ни технически, ни организационно.
 

arnisumy

Well-Known Member
05.05.21 16:59
Житель Кременчука за 250 грн продавав в інтернеті довідки про відсутність COVID-19, - Нацполіція

У Полтавській області поліція виявила чоловіка, який займався підробкою і продажем довідок про відсутність COVID-19.
Про це інформує із посиланням на Департамент комунікації
У підробці медичних документів і їх реалізації через інтернет-месенджер підозрюють 21-річного жителя Кременчука. Поліцейські встановили, що чоловік пропонував через різні інтернет-канали послуги з тестування на COVID-19 без здачі аналізу. Довідка про відсутність коронавірусного захворювання коштувала близько 250 гривень.
Зловмисник розмістив оголошення про можливість замовлення довідок про негативний результат тесту на COVID-19 у більш ніж 150 інтернет-ресурсах. Наразі поліцейські встановлюють кількість осіб, які скористалися послугами фігуранта.
Слідчі проводять розслідування за ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
 
  • Like
Реакції: Aiir

arnisumy

Well-Known Member
05.05.21 20:55
Псевдофельдшер "вакцинував" двох пенсіонерів снодійним, пограбував і намагався підпалити їхній будинок, - поліція Сумщини. ФОТОрепортаж
На Сумщині поліцейські оперативно затримали чоловіка, якій скоїв розбійний напад на подружжя пенсіонерів. Прийшовши в будинок пенсіонерів, зловмисник під приводом вакцинації від COVID-19 ввів їм снодійне і почав шукати гроші.
Подія трапилася в селі Озаричі Конотопського району, інформує із посиланням на поліції Сумської області.
Із заявою про злочин звернулася 79-річна жінка. Вона розповіла правоохоронцям, що вдень в її будинок прийшов невідомий чоловік, який назвався фельдшером і запропонував потерпілій і її 85-річному чоловікові вакцинуватися від COVID-19, оскільки вони перебувають у зоні ризику. На цю пропозицію господарі будинку погодилися. "Фельдшер" зробив літнім людям ін'єкції снодійним для тварин, почекав, поки вони заснуть, і почав ритися в їхніх речах, щоб знайти гроші та інші цінні речі.
Першою прокинулася жінка. Зловмисник, побачивши це, почав її бити і вимагати гроші. Не отримавши бажаного, злодій прихопив з собою мобільний телефон і банківську картку.
Втікаючи, зловмисник підпалив веранду, щоб таким чином приховати свій злочин і позбутися свідків.
Розшукати "фельдшера" вдалося за годину. "Ним виявився раніше судимий 54-річний житель Конотопщини. Як було встановлено, чоловік готувався до злочину заздалегідь. При ньому знайдено записи з даними потерпілих, пляшечки зі снодійним і шприци", - розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Конотопського районного відділу поліції.
Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 "Розбій" Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.









 

arnisumy

Well-Known Member
05.05.21 21:25
Протестуючі ресторатори перекрили рух транспорту на головному перехресті Сум

Працівники громадського харчування вимагають, щоб місцева влада дозволила роботу літніх майданчиків. Ті відповідають, що не можуть цього зробити, оскільки в області діє "червона" зона карантину.
Про це повідомляє з посиланням .
Спочатку учасники акції протесту близько години стояли з гаслами на Театральній площі, а коли до них не вийшов ніхто з представників місцевої влади - перемістилися на перехрестя і перекрили дорогу.
Протестувальники блокували рух на найбільш завантаженій транспортній ділянці міста, чим створили чималі незручності для водіїв і городян.
Суми перебувають у "червоній" зоні з 23 березня, в місті закрито не тільки бари і ресторани, а й їхні літні майданчики.
"Ми не працюємо вже два місяці, два місяці ми без роботи і чекаємо закінчення локдауну. Ми просимо відкрити літні тераси, тому що інші міста відкриваються. Ми також готові працювати і просимо надати нам роботу", - каже адміністратор ресторану Катерина Атаманенко.
Минулого тижня місцева влада обіцяла дозволити роботу літніх майданчиків. Але тепер кажуть, що не можуть цього зробити.
"Або ми вийдемо з "червоної" зони, або буде змінено Постанову КМУ. Ми не можемо йти всупереч законодавству або рішенням центральної влади. У жодній області України обласна комісія ТЕБ ТНП не дозволяла працювати окремо майданчикам, літнім майданчикам. Окремі дозволи приймала міська комісії ТЕБ ТНП або міські органи влади, виконкоми, міські ради, ну, це вже їхня відповідальність", - пояснив заступник голови Сумської ОДА Тарас Савченко.
 

Glucker

Здесь был статус
Задолбали Вы этим "относительно"... 1,4млрд человек там есть, уменьшилось ненамного. Но посмотрите на графики! Если пересчитать на душу населения (поделить на константу) - форма графика не изменится !!! а наблюдается стремительный рост!

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach
Я не спорю о том что там идет стремительный рост, но если учесть что в Индии 1,4млрд населения, то это в 33 раза больше чем в 42млн населения в Украине. 400к ежедневных новых случаев заражения в Индии соответствует 12 тыс новых случаев в Украине относительно кол-ва населения. Далеко не самая страшная цифра на данный момент. Да, я не отбрасываю то что позже статистика может ухудшиться. Я говорю о том как на данный момент.

П.С.: что касается Турции, то у них в последнее время статистика резко улучшилась. Интересно, или реально карантин дал о себе знать, или перед началом туристического сезона решили срочно эта статистику подкорректировать. В прошлом году турки, чтобы никого не пугать, включали в статистику только случаи госпитализации или средне-тяжелые. Бессимптомников или тех кто болел в легкой форме они не публиковали, считая что ну не есть плохо человеку, зачем его включать в статистику. После окончания туристического сезона они в статистику стали включать всех, в результате чего кол-во новых случаев резко увеличилось в несколько раз.
 

d324co

Well-Known Member
Всесвітня організація охорони здоров’я в щотижневій доповіді зазначає, що на Індію припадає майже половина випадків коронавірусу, про які повідомлялося у всьому світі минулого тижня, і чверть смертей.
Багато людей загинуло в машинах швидкої допомоги та автостоянках, чекаючи спального місця або кисню, тоді як морги та крематорії намагаються боротися з, здавалося б, нестримним потоком тіл.
Головний науковий радник уряду К. Віджай Рагаван попередив, що навіть після зниження рівня зараження країна повинна бути готова до третьої хвилі.
Уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді широко критикували за те, що він не діяв раніше, щоб придушити другу хвилю, після того, як за останні тижні релігійні фестивалі та політичні мітинги залучили десятки тисяч людей і стали подіями "суперпоширення".
You must be registered for see images
 

d324co

Well-Known Member
Протестующие рестораторы перекрыли движение транспорта на главном перекрестке Сум
Работники общепита требуют, чтобы местные власти разрешили работу летних площадок. Те отвечают, что не могут этого сделать, так как в области действует "красная" зона карантина.
Об этом сообщает со ссылкой .
Сначала участники акции протеста около часа они стояли с лозунгами на Театральной площади, а когда к ним не вышел никто из представителей местной власти - переместились на перекресток и перекрыли дорогу.
Протестующие блокировали движение на наиболее загруженном транспортном участке города, чем создали немалые неудобства для водителей и горожан.
Сумы находятся в "красной" зоне с 23 марта, в городе закрыты не только бары и рестораны, но и их летние площадки.
Борьба с за коронавирус организацией массовых скоплений нарита
 

d324co

Well-Known Member
Уже через неделю в Украине не останется “красных” регионов – эксперты
15:11 / 06 мая 2021

Через неделю в Украине не останется “красных” регионов, все области будут в “желтой” или “оранжевой” зоне адаптивного карантина. При этом Украина продолжает оставаться одной из наиболее критических по коронавирусным показателям страной Европы.
Об этом сообщил руководитель Центра экономики здравоохранения Киевской школы экономики (KSE) Юрий Ганиченко в ходе пресс-брифинга в Киеве в четверг, 6 мая.
Согласно его прогнозу, в ближайшее время комиссия по ТЭБ и ЧС выведет из “красной” зоны карантина две области: Запорожскую и Полтавскую. Таким образом “красной” останется только Сумская область.
“Мы ожидаем, что через неделю в Украине не будет “красных” регионов”, – заявил Ганиченко.
 
Зверху