Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

arnisumy

Well-Known Member
аллілуя, дійшло нарешті!

26.04.21 18:23
Маски і дистанція не рятують від COVID-19 в закритому приміщенні, - вчені

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту з'ясували, що ризик заразитися коронавірусною хворобою, за умови перебування в одному приміщенні з хворим, однаковий як на відстані у два метри, так і 20 метрів, навіть за наявності захисних масок.
Про це повідомляє з посиланням на
Задля проведення дослідження, науковці розробили метод розрахунку ризиків захворювання на COVID-19 у приміщеннях, що враховує низку чинників. Зокрема, кількість проведеного у приміщенні часу, циркуляцію повітря, використання масок та навіть дихальну активність людини.
"Ми стверджуємо, що правило дистанції у 2 метри насправді не надто корисне, особливо коли люди носять захисні маски, оскільки повітря, яким дихає людина, маючи захисну маску, має тенденцію підійматися вгору та опускатися в іншому місці у приміщенні, тому ви вдихаєте "середній фон" цього приміщення",- сказав один з організаторів дослідження, Мартін Базант.
Науковці стверджують, що ключовим чинником ймовірності заразитися COVID-19 є час, проведений в одному приміщенні з хворим.
Згідно з висновками дослідників, чим довше людина перебуває в одному приміщенні з хворою людиною, тим більше шансів на передачу хвороби.
 

d324co

Well-Known Member
Текущая статистика по вакцинации на 27.04.2021 в Украине
Население
41 527 тыс.​
Количество вакцинированных
558 714
1,35 %​
Полностью вакцинировано
9
0,00 %​
Всего вакцинаций
558 723
You must be registered for see images attach



хоть бы пофамильно назвали...
 

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

29.04.21 14:29
У найближчі два тижні Україна може вийти на перше місце за смертністю від COVID-19 серед країн Європи, - KSE

Україна в найближчі два тижні може вийти на перше місце за рівнем смертності від коронавірусної інфекції COVID-19 серед великих країн Європи.
Як інформує із посиланням на повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко в ході пресбрифінгу в Києві в четвер.
За його словами, нині країна - на другому місці за рівнем смертності від COVID-19 серед країн Європи з населенням понад 10 млн осіб (13,6 померлих за останні 14 днів на 100 тис. населення). У той же час Україна може вийти на перше місце в найближчі два тижні. При цьому рівень смертності повільно знижується", - сказав він.
Ганиченко додав, що захворюваність в країні продовжує йти на спад.
Читайте також:
"Спад захворюваності в Україні прискорюється, в той же час це не остаточний вихід з цієї хвилі захворюваності. Ми очікуємо, що захворюваність продовжить падати після великодніх свят, але меншими темпами. Результат впливу свят можна буде побачити тільки в кінці травня", - сказав він
У KSE прогнозують, що через тиждень в "червоній" зоні можуть залишитися три області - Хмельницька, Харківська та Сумська.
"Житомирська область стабілізується і на наступному тижні може вийти з "червоного" рівня епіднебезпеки. Запорізька, Київська і Полтавська області ще не вийшли через перевищений коефіцієнт виявлення. Очікується стабілізація цього показника через збільшення обсягів тестування, після чого ці три області протягом тижня зможуть вийти з "червоного" рівня. Також очікується вихід Миколаївської та Чернігівської областей. Харківська область за показниками може вийти з "червоної" зони буквально завтра (в п'ятницю. - Ред.), проте ситуація там залишається стабільно критичною: зайнято 78% ліжок з киснем і 92% реанімаційних ліжок в профільних медустановах. Ми очікуємо, що через тиждень у "червоній" зоні залишаться тільки Хмельницька, Харківська та Сумська області", - сказав Ганиченко.
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images attach


Як вважаєте, який буде сплеск захворюваності через пару тижнів, коли вони рознесуть заразу???
 

Glucker

Здесь был статус
Побачимо. На цвинтарях (((
3 тижні тому спецкомбінат (той, що на Лебединський 5) не встигав ховати...
Ну це вибір тих, кому відвідати церкву виявилося важливішим, ніж поберегтися від хвороби. Чи не так? От тільки із-за того, що завдяки цим віруючим статистика буде погіршуватися, Суми ще не скоро вийдуть із "червоної" зони. А якщо і вийдуть, то ненадовго.
 
Зверху