Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

LevAris

Well-Known Member
Дискрімінацією буде відмова у наданні послуг чи доступу в залежності від наявності такого "паспорту".
Ну видимо если вас без такого паспорта не пустят в другую страну, это будет по вашему дискриминацией? Но вот в Европе так не считают.
 

LevAris

Well-Known Member
якобы через 3 месяца
Вроде есть такое. Но там по правилам вакцинирования вроде допускается период от одного до трех месяцев. Так что если это действительно так, это не должно стать проблемой. Узнавайте на ресурсах астрозенеки.

Но при приеме антикоагулянтов, например, не рекомендуют принимать алкоголь.
Посмотрел инструкцию на клопидогрел, ничего про алкоголь не нашел. Я сам люблю иногда под закуску пригубить, и лично у меня проблем не было. Но если начать искать в интернете, то там на любые препараты напишут, что не рекомендуется принимать с алкоголем. В общем такое, на усмотрение лично каждого.
 

Glucker

Здесь был статус
Вроде есть такое. Но там по правилам вакцинирования вроде допускается период от одного до трех месяцев. Так что если это действительно так, это не должно стать проблемой. Узнавайте на ресурсах астрозенеки.
Для меня как раз проблема, и весьма существенная. Грузия, например, пускает вакцинированных граждан без требования делать ПЦР-тесты (один до вылета в Грузию и еще один спустя 72 часа после пересечения границы). Растягивая интервал между вакцинами на 3 месяца, я без тестов смогу поехать в Грузию только ближе к осени.

Остается открытым вопрос о том, какой срок после вакцинирования будет иммунитет. Если врачи говорят о 3-5 месяцах, то перспектива 3 месяца вакцинироваться ради 3-месячного иммунитета как-то не очень хорошо выглядит...
Ну и плюс, маски для вакцинированных отменять пока не планируют.
 

LevAris

Well-Known Member
Так вакцинированый одной дозой считается вакцинированным. Там просто сроки меньше и процент эффективности меньше, для увеличения оных дают вторую дозу через время. Но тот, кто укололся одной дозой уже вакцинирован и шансов заболеть имеет существенно меньше.

Перспектива же вакцинирования не ради 3 месяцев иммунитета, а ради коллективного иммунитета, при котором ковид просто пропадет и дальше вакцинироваться или не нужно будет вовсе, или существенно реже.
 

d324co

Well-Known Member
Як у центрі Сум ловлять безмасочників (фото)
17:32 / 07 апреля 2021

“Ми повинні перекрити рух тим, хто ходить без масок, щоб люди знали: за відсутності маски вулицею не пройти,” – пригрозив Олександр Лисенко на апаратній нараді у понеділок, 5 квітня. Він дав розпорядження поліції “ловити” сумчан на відсутності масок й інформувати їх про важливість дотримання карантинних вимог.
Сьогодні, 7 квітня, 0 8.00 працівники Сумського районного управління поліції ГУНП у Сумській області вийшли на щоранкове шикування. Їм провели інструктаж, розповіли про обмеження у “червоній” зоні. Особливу увагу поліцейські звертають на те, чи носять містяни маски у центральній частині міста. Допомагають патрулювати місто органи місцевого самоврядування та громадські формування.

“Мобільні групи чергують вулицями міста ще з березня 2020 року. Цього тижня ми акцентуємо увагу на вулиці Харківську, Горького, Соборну, Воскресенську та площу біля ринку. Бригади патрулюватимуть з 08:00 по 17:00, потім заступає інша зміна – з 17:00 по 22:00,” – розповідає начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко.

За його словами, мета поліції – не накласти побільше штрафів, а поінформувати населення про важливість дотримання карантинних вимог. Проте, якщо сумчани відмовлятимуться надівати маски, на них чекає адміністративний протокол за у розмірі від 170 до 255 грн. Станом на сьогодні правоохоронці склали 52 таких протоколи.

Робимо висновки, що більшість сумчан дотримуються розпорядження, а інші – швидко виправляються, бо бачать на горизонті поліцію. Залишається незрозумілим, чому Олександр Лисенко закликав ходити у масках лише у центральній частині міста. Хіба вірус обирає, на яких вулицях йому розповсюджуватись, а на яких ні?

До того ж, згідно з , маску слід надягати лише там, де неможливо дотримуватися дистанції щонайменше у 1,5 метра. Такі ж вимоги містить і постанова Кабінету Міністрів. Можемо зробити висновки, що слова мера – рекомендаційні. Ми ні в якому разі не закликаємо вас викинути ваші засоби захисту, вони дійсно необхідні при масовому скупченні. А от чи носити їх тоді, коли навколо ні душі, – вирішувати вам.
 

d324co

Well-Known Member
У понад третини людей, які перехворіли на COVID-19, з часом з'являються проблеми з психічним здоров'ям ㅡ дослідження

07 квітня, 2021 23:43

Група дослідників з Оксфордського університету виявила, що у майже 34% людей, які перехворіли на коронавірусну хворобу COVID-19, протягом шести місяців виявили погіршення ментального здоров'я.
Результати дослідження у науковому виданні The Lancet.
Зокрема вчені проаналізували дані 236 379 пацієнтів (переважно з США), у яких діагностували COVID-19. Як виявилось, у 33,62% людей протягом шести місяців виявили неврологічні стани або психічні захворювання. Причому у 12,84% людей такі діагнози ставили вперше.
Результати дослідження також показують, що погіршення ментального здоров'я пов'язане із важкістю перебігу хвороби у пацієнтів.
Найбільш поширеними діагнозами після COVID-19 були тривожні розлади (зустрічаються у 17% пацієнтів), розлади настрою (14%), розлади, пов'язані з вживанням психоактивних речовин (7%) та безсоння (5%). Окрім того, у 0,6% пацієнтів був крововилив у мозок та 0,7% ㅡ деменцію.
Дослідники також помітили, що люди, що перехворіли на COVID-19, мали на 44% більший ризик розвитку неврологічних та психічних захворювань у порівнянні з людьми, які хворіли на грип, та на 16% більше шансів у порівнянні з людьми з іншими інфекціями дихальних шляхів.
 

Glucker

Здесь был статус
Так вакцинированый одной дозой считается вакцинированным. Там просто сроки меньше и процент эффективности меньше, для увеличения оных дают вторую дозу через время. Но тот, кто укололся одной дозой уже вакцинирован и шансов заболеть имеет существенно меньше.

Перспектива же вакцинирования не ради 3 месяцев иммунитета, а ради коллективного иммунитета, при котором ковид просто пропадет и дальше вакцинироваться или не нужно будет вовсе, или существенно реже.
Увы, в большинстве случаев вакцинированным считают того, кто прошел полный цикл вакцинации. Т.е. вакцинированный двумя дозами.
 

d324co

Well-Known Member


·
АНТИТІЛА НЕ НАЗАВЖДИ-І ВИ НЕ БЕЗСМЕРТНІ
Одного прекрасного ранку ти прокинешся і тебе трохи заболить горло, ну трішечки, ти подумаєш -певно через холодну колу, окей- йдемо далі, слабкість-то від погоди, то дощ, то сонце-все логічно, тихеньке покашлювання теж від пилюки та старої ковдри з пір'ям, нюх і смак інколи пропадає якщо застуда...І ти ходитимеш магазинами та вулицями міста , підеш в гості до знайомих, поведеш в дитсадок дитину , випадково по запису відвідаєш спортзал, бо треба схуднути, там кілька разів кашлянеш і вчепишся за тренажер, потім приймеш запрошення на вечірку з закритими ролокасетами, будеш писати пости в фейсбуці який ж лоХдаун цей локдаун,що у тебе бізнеси і дуже ділові зустрічі, івенти та фігнівенти. Потім на "Людоньках порадьте" будеш питати, що пити якщо болить горло і якось так то мине, повільно, але мине, можливо.....і потім випадково здавши аналіз на антитіла ти втішишся, що вони в тебе є, і при кожній нагоді і кожному масовому збіговиську, ти розкажеш як героїчно здолав корону...
І ти ніколи не дізнаєшся, що продавець магазину, який ти відвідував носячи маску на бороді і покахикуючи - вже тиждень у реанімації, і цей провець сам виховує маленьку дитину, що на ліки для лікування гроші збирають цілим мікрорайоном, що тренер спортзалу захворів та приніс коронавірус додому, і від ковіду у нього померла мама, а тато в важкому стані у реанімації, що з 20 знайомих із забави з зачиненими ролокасетами не захворіло лише троє, інші або у лікарні, або хворіють вдома, що у лікарнях від втоми непритомніє медперсонал, хоч ця втома тобі точно не цікава і на щастя не відома...
Ти навіть не прочитаєш, як хтось писатиме у твоїй френд-стрічці ,що чиясь дитина ніколи не побачить маму, хтось довіку буде жити на препаратах навіть одужавши, чиїсь онуки так і не зможуть гідно попрощатися з дідусем та бабусею, але ж в тебе не так, для чого вникати в усі ці історії із соцмереж...
Тебе ж це зовсім зовсім не стосується, в тебе ж антитіла...Проте і вони мають властивість бути не вічними. Просто пам'ятай про це щоразу, коли знову почнеш кахикати, носити маску на бороді, думати що безсмертний і до тебе це не має жодного стосунку. Не забувай! Бо ти, так саме ти, теж винен у тому, що відбувається навколо! Відчуй цю відповідальність і трохи схаменись
 
Зверху