Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

d324co

Well-Known Member
хронист из Сиены, писал, что страх заразиться смертельной болезнью подавлял все другие чувства. «Отец избегал детей, жена — мужа, брат — брата, ибо чума, казалось, передается дыханием и даже взглядом больного
Чума, как предполагали в XIV столетии, зародилась в Китае, а затем через Центральную Азию распространилась в Индии, Персии, Месопотамии, Сирии и Малой Азии...
 
Останнє редагування:

Zavhoz

Active Member
Нихера нормальный инстинкт самосохранения......купи с"ка маску одноразовую в любой аптеке и едь спокойно без эксцесов,но нет ,зачем ......ведь можно просто вперёд рогами ломиться без неё в переполненный трамвай,а потом после того как выкинули ,еще полчаса орать и удивляться -"ой що дiэтся що дiэтся народ як звiрi!!"
 

Murchik

я выиграл акцию-Бан 10лет
а куда жлюкер пропал? не случилось ли с ним что то?
 

VIB

vib : bash
Модератор
Как так выходит , что село на 1000 жителей закрыли полностью , когда там пару человека заболело. А тут город на 250 тыс каждый день инфицированных 300 человек , зараза расползается с какой скоростью, и не останавливается?
А зверніть увагу на статистику: виявляють більше тільки в тих містах, де людині потенційно простіше зробити тест. У селищі така можливість відсутня, там це будуть робити лише ті, яким вже припекло край. Інші будуть боятись навіть заікнутися комусь про хворобу, в селищі за таке й хату спалять.
 

d324co

Well-Known Member
З початку пандемії 695 медиків Сумщини захворіли на COVID-19
14:40 / 06 ноября 2020

Про те, що люди, які нехтують елементарними правилами протиепідемічних заходів, наражають на небезпеку не лише себе, своїх рідних та близьких, а й суттєво ускладнюють життя медичним працівникам, говорив під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко.
«З початку пандемії у 695 медичних працівників Сумщини зафіксований діагноз Сovid-19. Це ускладнює роботу медзакладів, тому що інколи доводиться цілі відділення закривати на два тижні на карантин, – говорив очільник обласної галузі охорони здоров’я. – Безумовно це впливає на лікувальний процес».
Сергій Бутенко розповів, що частина медпрацівників захворіла у побуті, але більша частина захворювань на Covid-19 серед медпрацівників пов’язана з професійною діяльністю.
Тож, нагадуємо, що можна скільки завгодно створювати додаткових ліжкомісць, кисневих мереж, розгортати польові госпіталі, але, якщо не буде вистачати медичного персоналу, всі ці зусилля будуть просто намарно.
 

d324co

Well-Known Member
11:02 / 07 ноября 2020

За минулу добу Covid-19 підтвердили у 468 осіб: Суми – 210, Конотоп – 35, Ромни – 38, Охтирка – 17, Глухів – 31, Лебедин – 10, Білопільський р-н – 7, Буринський р-н – 30, В. Писарівський р-н – 4, Глухівський р-н – 1, Конотопський р-н – 16, Краснопільський р-н – 1, Кролевецький р-н – 2, Лебединський р-н – 4, Недригайлівський р-н – 3, Путивльський р-н – 3, Роменський р-н – 3, Сумський р-н – 21, Тростянецький р-н – 19, Ямпільський р-н – 13. Про це повідомляє Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
За минулу добу в Україні зафіксовано 10 746 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 316, медпрацівників – 519).

За МОЗ, за останню добу госпіталізовано – 1470 осіб, зафіксовано 187 летальних випадків. Одужало – 8685 осіб. За добу здійснено 82 327 тестувань (в т.ч. методом ПЛР – 51 258, методом ІФА – 31 069).

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (1 008), м. Київ (854), Житомирській (602), Хмельницькій (579) та Львівській (557) областях.

Харьков, с приличным отрывом, на первом месте... Спасибо "королеве ночи"
 

d324co

Well-Known Member
На Сумщині планують розгорнути 800 ліжок у мобільних шпиталях
17:20, 6 листопада Sumy0542
Розгортати додаткові ліжка, не забезпечені киснем, недоцільно та небезпечно. Про це 6 листопада сказав начальник Сумського обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко. Він також розповів, що в області планують розгорнути 800 ліжок в мобільних шпиталях, для чого закуплять кисневі концентратори, пише .
Нині в області є понад 1000 ліжок у 15-ти стаціонарах, де лікуються хворі з коронавірусом або з підозрою. Це 63,5% від виділеного ліжкового фонду. У резерві ще - 195 місць.
"Основа терапії лікування коронавірусної інфекції - це подача кисню, киснева терапія, і сьогодні розкривати додаткові заклади охорони здоров’я, додаткові ліжка, які не забезпечені киснем фактично, є недоречним, ", - сказав Бутенко.
У закладах резерву є 195 місць, 8 з них - реанімаційні. На апаратах штучної вентиляції легень зараз 13 людей, всього у відділеннях інтенсивної терапії лежать 53 пацієнти.
На запитання щодо об’єктів, які можуть бути використані під мобільні шпиталі, начальник обласного управління охорони здоров’я відповів, що почнуть з санаторіїв.
"Б У нас є два дитячі санаторії, у які через червону чи помаранчеву зону, госпіталізація заборонена, діти там не перебувають. Розглядаємо залучення цих санаторіїв. І, безумовно, йде мова у випадку такого прогресу стрімкого і різкого, залучення немедичних закладів - пропрацьовуються варіанти залучення спортивних арен, спортивних залів", - сказав Бутенко.
В області планується створення мобільних госпіталів у немедичних закладах - на 800 ліжок. "Ми вже передбачаємо закупівлю кисневих концентраторів, вони будуть у резерві, там будуть відповідні перегородки, біотуалети, ви всі бачили варіанти Італії, інших європейських країн", - сказав Бутенко.
Аби мобільні шпиталі запрацювали, треба 32 млн грн, сказав чиновник, потребу передали до МОЗ.
"Аби мобільні шпиталі запрацювали, треба 32 млн грн, сказав чиновник, потребу передали до МОЗ." -
Саме час згадати про гроші, закатані у асфальт...
 
Зверху